ТЕВЕЗ:САКАМ ДА ОСТАНАМ ВО МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Аргетинскиот интернационалец игра како позајмен фудбалер на Олд Трафорд,позајмицата истекува на крајот од тековната сезона.
Сер Алекс Фергусон неодамна изјави уверено дека Карлос Тевез ке биде и во целосна сопственост на Јунајтед.
Медиумите шпекулираа дека и Реал Мадрид пројавил интерес но дека гудбалерот сака да остане во Јунајтед.
"Се што сакам е моите права да бидат целосно откупени од клубот,така јас и мојата фамилија би биле сигурни дека ке бидеме тука во годините кои доагаат...
По доагањето на Димитар Бербатов,Тевез го изгуби местото во стартниот тим,Фергусон преферира бугарскиот интернационалец и Руни да бидат во напагачкиот тандем.
Сепак Ферги синока изјави дека натпреварот со Селтик ке го започне со сите тројца.Тевез вели дека ужива со Руни.
Уште кога дојдов тука знаев дека ке има голема конкуренција за стартните места,поради тоа што Јунајтед веке го имаше Роналдо,Руни И нани.
" Алекс секогаш имз доверба во мене,и тоа ми го кажал.Имаше
многу пишувања дека јас Руни не можеме да играме заедно,но ние им покажавме на сите...Ние перфектно се разбираме на теренот плус сме одлични пријатели."
Дадете муполовина метар простор и тој ке постигне гол....Вејн прави неверојатни работи,дури и кога нема доволно простор.-изјавил Тевез