Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Џ

Џонтра Волта

Гостин
https://vine.co/v/M3JzTQJrKUP[DOUBLEPOST=1408317983][/DOUBLEPOST]Инаку, интервенцијата на Мињоле, пред промашувањето на Лонг на крајот, веројатно ќе биде во топ 3те интервенции на сезоната. Мињоле го има најдобриот рефлекс на светот во моментот не ме интересира кој што сака нека кажи. Онаков топ шутнат на растојаните од 3-4 метри од тебе, и да го одбраниш е нешто неверојатно.

Чудно, но Мињоле како лани во прво коло, така и сега во 90та минута ни спасува два бода. Можда не беше пенал сега, ама беше исто толку изгледна ситуација, плус денеска освен еден кикс беше беспрекорен во истрчувањата.

Едит:
After Liverpool's win against Southampton, Rickie Lambert praised Simon Mignolet for his fantastic late save that meant the Reds took all three points -

“It was one of the best saves I’ve ever seen. It was a fingertip save. It looked like it was definitely a goal and he’s managed to push it onto the underside of the bar.

“It’s little moments like that that make all the difference.”

Ко да ме читал Ламберт што пишав овде. :D

Инаку ХулахопкиСоШтоИДаБеа, дали присуствуваше во Бони за утакмицата? :D
Ja уште лани реков дека Мињоле ви е најбољи голман у лигава.. ама манчестерците ме распнаа, Де Геа бил боље. :facepalm:

Сеа со Куртоа ќе се јадат, тука негде се со квалитет, само што Тибо е повисок и боље се справува со високите топки, а Мињоле е линијаш и заедно со Лорис па и Де Геа се едни од подобрите моментално.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.942
Поени од реакции
67.686
Ja уште лани реков дека Мињоле ви е најбољи голман у лигава.. ама манчестерците ме распнаа, Де Геа бил боље. :facepalm:

Сеа со Куртоа ќе се јадат, тука негде се со квалитет, само што Тибо е повисок и боље се справува со високите топки, а Мињоле е линијаш и заедно со Лорис па и Де Геа се едни од подобрите моментално.
Mињоле има дебел проблем со нафрлени топки, Де Геа сеуште не може да чита игра, односно да сече подолги топки. Лорис ми изгледа како избалансирана верзија на двајцава, али тоа ваљда му иде со искуството во Лигата.
За мене, едни од најдобрите одбрани лани беа од Сперони, човекот бодови и бодови донесе за клубот.
Куртоа го гледав неколку пати кога играа против Реал, у еден суперкуп чинам, а бе живи ги изеде, она што го бранеше беше невозможно.
Али ајде, да видиме што ке донесе сезонава, ке има уште мнооогу добри одбрани, има доста квалитетни голмани.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ja samo edno ke kazam a toa se dve: 1. Pobedivme! 2. Nemame sredina. i 3. Zanikade bevme ama sme pred gaychester :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Промашувањето на Лонг, и одбраната на Мињоле, низ цела сезона ќе ми се вртат низ глава. Ако на крајот од сезоната се избориме пример за топ 4, со 1-2 бода разлика од 5тиот, многу веројатно дека вчерашните 2 бода ќе бидат пресудниот момент.

W

wicked_1

Гостин
Sredinata na Liverpool momentalno e katastrofa, zadniot vezen red so odbranata e prelos. Dobra rabota e sho Sautempton neznaat da istrcat kontri kako sho treba.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Sredinata na Liverpool momentalno e katastrofa, zadniot vezen red so odbranata e prelos. Dobra rabota e sho Sautempton neznaat da istrcat kontri kako sho treba.
Џан ин, Лукас аут и Морено ин, Лукас аут. Тоа ќе помогне апла многу. Али од друга страна Ален и Лукас треба да летаат од клубов колку што може побрзо, Сонг се спомиња како можна замена иако не ми се верува да се деси тоа, барем не летово. Али да, има некој сериозен проблем, не е на арно ова со одбранава, не ми се верува да е и само до играчите.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Џан ин, Лукас аут и Морено ин, Лукас аут. Тоа ќе помогне апла многу. Али од друга страна Ален и Лукас треба да летаат од клубов колку што може побрзо, Сонг се спомиња како можна замена иако не ми се верува да се деси тоа, барем не летово. Али да, има некој сериозен проблем, не е на арно ова со одбранава, не ми се верува да е и само до играчите.
Лукас 4 пати ќе го менуваме?

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Камо да можеше :D

На Џонсон мислев бе, он аут, Морено ин :)
Каков и да е, Џонсон мора да игра против Сити место Манкиљо. Има да го направат попара на Етихад Манкиљо, уште не е спремен за таква високопрофилна утакмица. Да не се сфатиме погрешно, супер деби имаше вчера, ама во Понеделник ќе биде сосем различна утакмица.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Каков и да е, Џонсон мора да игра против Сити место Манкиљо. Има да го направат попара на Етихад Манкиљо, уште не е спремен за таква високопрофилна утакмица. Да не се сфатиме погрешно, супер деби имаше вчера, ама во Понеделник ќе биде сосем различна утакмица.
Не се слагам. Фланаган дебито за првиот тим го доби против Сити на 18 години и тоа добро испадна. Манкиљо има 20 и веќе го доби дебито. Само овие 2 промени се доволни за против Сити.

W

wicked_1

Гостин
@RickyLFC9 , Ja mislam deka delumno vinovnikot e 'vasiot' trener , Brendan Rodgers. Taka ednostavno im ja ima postaveno igrata, istive igraci nazad igraat poveke godini Johnson/Skrtel/Agger/Enrike i Karager na zalez na kariera, igracive razlicno reagiraa na prethodni treneri i Liverpul ne primase tolku mnogu golovi t.e bea pocrvrsta ekipa u odbrana koa im bese trener Benitez, pa i Dalglish.
Mi stoi deka toa e rezultat na filozofijata na Rodgers, sho i ne beshe osobeno losho so ogled na toa sho nacukaa 101 gol lani i zavrsija vtori.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Томка, ако веќе сакаш искуство наместо неискуство за Сити, пушти го Флано десно а не Џонсон. Флано знаеш дека нема да помине средина и ќе биде сигурен во одбрана. Џонсон ќе помине средина во 20та минута и ќе се врати дури на почеток на второ полувреме.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Томка, ако веќе сакаш искуство наместо неискуство за Сити, пушти го Флано десно а не Џонсон. Флано знаеш дека нема да помине средина и ќе биде сигурен во одбрана. Џонсон ќе помине средина во 20та минута и ќе се врати дури на почеток на второ полувреме.
Али секако е повреден Флано.

Kajgana Shop

На врв Bottom