Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Тенок е Ливерпул на централната бековска позиција. Остарениот Карагер, стаклениот Агер и несигурниот Шкртел посолен со дезориентираниот Киргијакос - премногу е тоа тенко за евентуален шампион на Англија.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Тенок е Ливерпул на централната бековска позиција. Остарениот Карагер, стаклениот Агер и несигурниот Шкртел посолен со дезориентираниот Киргијакос - премногу е тоа тенко за евентуален шампион на Англија.
Централна или бековска..... тоа се два различни поими!

Инаку да ....мањак сме со Штопери, впрочем со цела одбрана освен Десна страна!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.787
Поени од реакции
12.136
^ Убаво си се изрази човекот. Централна бековска позиција - стоперска!
Значи имаш десен бек, лев бек и централен бек односно стопер. Веќе еднаш дискутирав за ова

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
^ Убаво си се изрази човекот. Централна бековска позиција - стоперска!
Значи имаш десен бек, лев бек и централен бек односно стопер. Веќе еднаш дискутирав за ова
Нема што да се дискутира.... Бек е бек...стопер е стопер!

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Бек како поим ѓи опфаќа сите играчи од дефанзивната линија. Убаво кажа Rosemberg, имаш лев бек, десен бек и централен бек. Тоа што на форуми, телевизија слушаш стопери.. е само нов "модерен„ поим.

P

PewDiePie

Гостин
Ја измисли топлата вода сега да ти кажам. ;)

Убаво ти објаснија што се инатиш ко теле некое. Централен бек е тоа ти што го викаш стопер.

!!!!!!!!!!!! :P

skopje11

И ја би тата , ово радио!!
Член од
3 јуни 2011
Мислења
147
Поени од реакции
36
ке се скарат цццц..

на нас ни треба еден централен бек! и еден штопер!!
мозе така ?
--- надополнето: Jul 27, 2011 9:28 AM ---
We might be offered a EL spot if Brum go into admistration as they would not be able to get UEFA license to play in Europa League

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Бек како поим ѓи опфаќа сите играчи од дефанзивната линија. Убаво кажа Rosemberg, имаш лев бек, десен бек и централен бек. Тоа што на форуми, телевизија слушаш стопери.. е само нов "модерен„ поим.
Сето тоа е добро...... но во овој случај модерниот поим кој ретко се користи е баш тоа централен Бек!

Мислам дека ако ја ти кажам дека ни фали Бек сигурно ке ме разбереш дека ни фали Бек и тоа страничен!
Така ???
--- надополнето: Jul 27, 2011 11:33 AM ---
Ја измисли топлата вода сега да ти кажам. ;)

Убаво ти објаснија што се инатиш ко теле некое. Централен бек е тоа ти што го викаш стопер.

!!!!!!!!!!!! :P
Хммм... теле.... малку сум стар за вакви расправања!

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Абе луге шо се расправате за глупости кој сака така го вика...инаку јас за стопер викам центархалф (то е најстариот можен термин :D) инаку тенки сме да ама не ми се верува да купиме во летниов преоден рок центархалф, можда ако не одат добро работите на таа позиција Кени ке купи на зима центархалф

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Сето тоа е добро...... но во овој случај модерниот поим кој ретко се користи е баш тоа централен Бек!

Мислам дека ако ја ти кажам дека ни фали Бек сигурно ке ме разбереш дека ни фали Бек и тоа страничен!
Така ???
--- надополнето: Jul 27, 2011 11:33 AM ---

.
Ако бек си е бек (back), зашто тогаш додаваш - страничен. Но, нема врска, ако сакаш нарекувај ги и бегови, не ми смета.
Туку, слушнав дека Бирмингем се соочува со финансиски проблеми, и најверојатно ќе го продаваат Скот Дан. А бидејќи знаеме дека Далглиш беше заинтересиран за тој фудбалер, ништо чудно да го доведеме во нашите редови

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.787
Поени од реакции
12.136
^ А што ти текнало тебе сега да се вратиш на форум ? И тебе те опфати позитивната атмосфера ? :D
Инаку си сонував дека сме го купиле Енрике :cautious: Јбг не дека е лош ама мислам дека ни треба нешто подобро. А и овој Скот Дан ако го купиме не знам колку би завршил работа

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628

Така ???
Потполно те сфаќам. И јас кога ќе чујам бек, одма се потсеќам на играчот што игра на страничната позиција. Да така е, ама ако гледаме правилно, а не речникот кој го има меѓу нас, бек, како бек ги опфаќа сите, вклучително и централниот играч во дефанзивната линија.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
^ А што ти текнало тебе сега да се вратиш на форум ? И тебе те опфати позитивната атмосфера ? :D
Инаку си сонував дека сме го купиле Енрике :cautious: Јбг не дека е лош ама мислам дека ни треба нешто подобро. А и овој Скот Дан ако го купиме не знам колку би завршил работа
Не баш. Тука сум, на форум, ама не пишувам често. Атмосферата е премногу оптимистичка, треба малку попретпазливо ми се чини.
Уште некој трансфер, за да биде Ливерпул конкурентен.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Се согласувам дека има потреба од уште некој трансфер.

Ама трансфери само надвор од Ливерпул, за да се осигураме дека нема падобранци да влегуваат во игра и да прават опасни лапсузи.

Као на пример: Кол, Јованович, Пулсен, Н`Гог, Деген(ерик) ...

За лев или десен бек и не сме толку очајни. Десно Џонсон и Кели , лево Инсуа и Аурелио - а Фланаган љута резерва за било која страна кога би имало потреба.

Мене лично ми се сака уште еден централен дефанзивец. Другото се ми е цакум-пакум.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom