Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ограбени сме а???
Ограбени?............... Зошто?
Колку очекувавте вие, напротив јас се изненадив за висината очекував многу помалку!

Еве ги трансферите на Рој... мислам дека ве интересираат!

Transfers In

Player Signed Cost Came from
Raul Meireles
August 28 2010
11,500,000
FC Porto

Christian Poulsen
August 12 2010
4,500,000
Juventus

Brad Jones
August 17th 2010
2,300,000
Middlesbrough

Danny Wilson
July 2010
2,000,000
Rangers

Thomas Ince
July 2010
0
Trainee

Milan Jovanovic
08 July 2010
0
Standard Liege

Joe Cole
July 2010
0
Chelsea

Fabio Aurelio
July 31 2010
0

Transfers Out
Player Signed Cost Left for
Albert Riera
July 2010
4,200,000
Olympiakos

Diego Cavalieri
August 23 2010
1,000,000
Cesena

Francisco Manuel Duran
July 2010
0

Krisztian Nemeth
25th August 2010
0
Olympiakos

Nikolay Mihaylov
July 2010
0
FC Twente Enschede

Yossi Benayoun
2 July 2010
0
Chelsea

Total Buys 20,300,000

Total Sales 5,200,000

На ова додајте 20 миљ. од Маскерано, а одземете 2,5 и плус Дела Вале за Кончески!

--- надополнето ---

Не добивме 20мил фунти сигурно. Најмногу јас што прочитав е 18милиони фунти (не евра).
Знам дека не си ми го прочитал убаво постот!

20 миљона евра, тоа е 16, 5 миљона фунти

--- надополнето ---

Да го израдувам малку Роземберг.......зеленкоооо
Само шо пристигна!

LFC Transfer Speculations
Emiliano Insua twitter Road to Istanbul in search of continuity, I hope everything goes well! sounds like hes off 2 galatasaray does that we mean wer signing turan?? earlier today gala signed Wolfsburg´s Misimovic on a four-year deal. About 8m € fee.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ограбени?............... Зошто?
Колку очекувавте вие, напротив јас се изненадив за висината очекував многу помалку!
Да ти кажам право, сакав многу повеќе да добиеме. Плеснавме 18мил фунти за него, го направивме класа играч, а сме во загуба некои 2мил фунти.
Сепак коа ќе погледнам во поголемата слика, сум задоволен што земавме толку и што воопшто си отиде. Ако останеше, наредната сезона ем немаше ни толку да земиме, ем ќе ја уништеше атмосферата во тимот, а тоа само по себе ќе имаше уште поголеми последици. Јасно е дека Торес ќе го задржиме само ако сме конкурентни (најмалку ЛШ) а со лоша хармонија тоа немаше теорија да го постигнеме.

Се на се, мислам дека Хоџсон одлично си ја врши работата, и ќе изгради добра екипа. Уште Кончески го чекам и мислам дека напаѓач нема да видиме. Ама тука доаѓа Бабел. Читав дека Хоџсон му рекол дека ќе го врати на својата првична позиција, а тоа е класичен шпиц. Она што ми дава причина да сум оптимист за Бабел е фактот што Хоџсон знае да разработи напаѓач. Конкретно Боби Замора. Хоџсон значително го разви Замора. Бабел е квалитетен играч, само треба некој да го врати во форма и верувам дека сегашниот тренер е многу способен да го направи тоа.

Многу нормално, има голема веројатност и да сум грешка во предвидувањата :). Па ќе видиме...

--- надополнето ---

Знам дека не си ми го прочитал убаво постот!

20 миљона евра, тоа е 16, 5 миљона фунти
Не не, те разбрав јас, нема никаква врска со тоа што пишав јас евра во загради. Туку нели ние баравме 20мил фунти, затоа така напишав. Колку да избегнам забуни :)

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Да ти кажам право, сакав многу повеќе да добиеме. Плеснавме 18мил фунти за него, го направивме класа играч, а сме во загуба некои 2мил фунти.
Сепак коа ќе погледнам во поголемата слика, сум задоволен што земавме толку и што воопшто си отиде. Ако останеше, наредната сезона ем немаше ни толку да земиме, ем ќе ја уништеше атмосферата во тимот, а тоа само по себе ќе имаше уште поголеми последици. Јасно е дека Торес ќе го задржиме само ако сме конкурентни (најмалку ЛШ) а со лоша хармонија тоа немаше теорија да го постигнеме.

Се на се, мислам дека Хоџсон одлично си ја врши работата, и ќе изгради добра екипа. Уште Кончески го чекам и мислам дека напаѓач нема да видиме. Ама тука доаѓа Бабел. Читав дека Хоџсон му рекол дека ќе го врати на својата првична позиција, а тоа е класичен шпиц. Она што ми дава причина да сум оптимист за Бабел е фактот што Хоџсон знае да разработи напаѓач. Конкретно Боби Замора. Хоџсон значително го разви Замора. Бабел е квалитетен играч, само треба некој да го врати во форма и верувам дека сегашниот тренер е многу способен да го направи тоа.

Многу нормално, има голема веројатност и да сум грешка во предвидувањата :). Па ќе видиме...

--- надополнето ---

Не не, те разбрав јас, нема никаква врска со тоа што пишав јас евра во загради. Туку нели ние баравме 20мил фунти, затоа така напишав. Колку да избегнам забуни :)

Не го чекај Кончески, тој е веке кај нас, се чекаат само медицинскио на Дела Вале.
Кончески веке присуствуваче на наптеварот со ВБА седеше одма позади Мираљес, само шо не го преставија ради она детето Дела Вале имало некој проблем шо каснело.

Маскерано брзавме да го продадеме поради тоа шо тој веке еднаш лани ни спушти цена, а играч кој што сака самиот да си замине и притоа тоа го кажува јавно, неможе да се кари од него затоа што впорчем тоа му е и неговата цел да ја спушти цената за да може да бира тој!

За Бубле Дубле сеуште се разни приказните, а ги има многу.
Да ти доловам некој од нив.....

Прво дека сакал да го врати во тимот:
После дека немал да смета оваа сезона на него:
Па иде... дека ке оди на позајмица
Дека Ајакс сака да го купи
Дека ние го нудиме на Ајакс поради неодамнешните шпекулкаци со Суарез, па така го нудиме!

Едно се сигурно, Вујко Рој досега ниту потврдил, ниту демантирал дека Бабел останува или си оди!

--- надополнето ---

Ја не можам да чекам..... ојде у кревет, јебига морам на работа!

Еве ви го твитерот на Инсуа.... Розенберг верувам ке седи докрај, додека потврдат!

http://twitter.com/EmilianoInsua

--- надополнето ---

INSUA TO JOIN GALATASARAY AFTER LIVERPOOL AGREE FEE WITH TURKISH SIDE

Tuesday, 31st August 2010 · Share on Facebook · Share on Twitter
Liverpool left-back Emiliano Insua is close to joining Turkish side Galatasaray, according to our sources.

Galatasaray agree fee for Liverpool defender Insua
The Merseysiders and the Turkish club have agreed a fee for out-of-favour left-back Insua, who was linked with moves to Fiorentina and Genoa earlier in the season.

Insua was close to making the switch to the Italy, however personal terms were not agreed with either of the sides.

Reports earlier in the week suggested Liverpool were making a move for Turkish winger Arda Turan and would include Insua as part of the move.

However, we now understand that Insua is close to making the switch to Galatasaray, after Liverpool and the Turkish side agreed a fee in the region of £4.5million for the Argentine.

Reports were soon confirmed after the 21-year-old wrote the following on his official Twitter profile: “Road to Istanbul in search of continuity, I hope everything goes well!”

Liverpool and Galatasaray will make the move official later today if personal terms are agreed.

Insua has made 62 first-team appearances for the Merseyside giants, with one goal to his name against Arsenal in the Carling Cup.

Link: http://lfcglobe.com/insua-to-join-galatasaray-after-liverpool-agree-fee-with-turkish-side/#ixzz0y9wJrKqQ

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.733
Поени од реакции
12.035
Не го чекај Кончески, тој е веке кај нас, се чекаат само медицинскио на Дела Вале.
Кончески веке присуствуваче на наптеварот со ВБА седеше одма позади Мираљес, само шо не го преставија ради она детето Дела Вале имало некој проблем шо каснело.

Маскерано брзавме да го продадеме поради тоа шо тој веке еднаш лани ни спушти цена, а играч кој што сака самиот да си замине и притоа тоа го кажува јавно, неможе да се кари од него затоа што впорчем тоа му е и неговата цел да ја спушти цената за да може да бира тој!

За Бубле Дубле сеуште се разни приказните, а ги има многу.
Да ти доловам некој од нив.....

Прво дека сакал да го врати во тимот:
После дека немал да смета оваа сезона на него:
Па иде... дека ке оди на позајмица
Дека Ајакс сака да го купи
Дека ние го нудиме на Ајакс поради неодамнешните шпекулкаци со Суарез, па така го нудиме!

Едно се сигурно, Вујко Рој досега ниту потврдил, ниту демантирал дека Бабел останува или си оди!

--- надополнето ---

Ја не можам да чекам..... ојде у кревет, јебига морам на работа!

Еве ви го твитерот на Инсуа.... Розенберг верувам ке седи докрај, додека потврдат!

http://twitter.com/EmilianoInsua

--- надополнето ---

INSUA TO JOIN GALATASARAY AFTER LIVERPOOL AGREE FEE WITH TURKISH SIDE

Tuesday, 31st August 2010 · Share on Facebook · Share on Twitter
Liverpool left-back Emiliano Insua is close to joining Turkish side Galatasaray, according to our sources.

Galatasaray agree fee for Liverpool defender Insua
The Merseysiders and the Turkish club have agreed a fee for out-of-favour left-back Insua, who was linked with moves to Fiorentina and Genoa earlier in the season.

Insua was close to making the switch to the Italy, however personal terms were not agreed with either of the sides.

Reports earlier in the week suggested Liverpool were making a move for Turkish winger Arda Turan and would include Insua as part of the move.

However, we now understand that Insua is close to making the switch to Galatasaray, after Liverpool and the Turkish side agreed a fee in the region of £4.5million for the Argentine.

Reports were soon confirmed after the 21-year-old wrote the following on his official Twitter profile: “Road to Istanbul in search of continuity, I hope everything goes well!”

Liverpool and Galatasaray will make the move official later today if personal terms are agreed.

Insua has made 62 first-team appearances for the Merseyside giants, with one goal to his name against Arsenal in the Carling Cup.

Link: http://lfcglobe.com/insua-to-join-galatasaray-after-liverpool-agree-fee-with-turkish-side/#ixzz0y9wJrKqQ
E чичко ти Rosemberg неколку часа пред тебе си легна........и бидејќи од утре стартува Barclays School Premiership тешко дека ќе го видите Rosemberg многу често овде......ама ништо не се знае....се е можно.....а за Инсуа ми дојде една идеја....погодувате нели???? Да се трампаме и да им додадеме уште 6-7 милиони за......you know!!!!И добра идеја ти е ова за Вујко Рој...само не е малку стар за вујко????Може Дедо или Чиче Рој

--- надополнето ---

И уште нешто....не знам дали да плачам што почнуваме на училиште или да се радувам затоа што конечно ќе знаеме како ќе ни изгледа тимот:pos2:

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
E чичко ти Rosemberg неколку часа пред тебе си легна........и бидејќи од утре стартува Barclays School Premiership тешко дека ќе го видите Rosemberg многу често овде......ама ништо не се знае....се е можно.....а за Инсуа ми дојде една идеја....погодувате нели???? Да се трампаме и да им додадеме уште 6-7 милиони за......you know!!!!И добра идеја ти е ова за Вујко Рој...само не е малку стар за вујко????Може Дедо или Чиче Рој

:

WTF?????

Појасни малце бре!

--- надополнето ---

Ајде кој знае турски????????

Инсуа пристигна во Галатасарај!

--- надополнето ---

Spanish ace retires
31st Aug 2010 - Latest News

Former Liverpool striker Fernando Morientes has announced his retirement.

The Spaniard joined the Reds from Real Madrid back in 2005 and went onto make 61 appearances at Anfield, scoring 12 goals in total.

Author: Paul Hassall

Нека му е со срека на Мориентес.... искрено на мегу еден од поомилените додека играше кај нас.
Се надевам дека некогаш ке го видиме во тренерските води, забележани со успеси....

Срекна пензија Фернандо Мориентес!:smir:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.733
Поени од реакции
12.035
[/COLOR]И уште нешто....не знам дали да плачам што почнуваме на училиште или да се радувам затоа што конечно ќе знаеме како ќе ни изгледа тимот:pos2:
Ете.....

--- надополнето ---

Ел Жар во Паок а Плесис во Панатанаикос.......наводно...и на википедија така пишува......

--- надополнето ---

Значи од лани до сега заминаа: Досена,Воронин,Бенајун,Риера,Плесис,Ел Жар,Деген,Аквилани,Маскерано,Кавалиери,Инсуа,Немет,Дала Вале......... од поважните играчи 13....некои младинци не се напишани тука....ги броев само оние кои добиваа шанса во прв тим и некоои таленти......ако има уште некој кажете....
Дојдоа:Џонс,Вилсон,Кончески,Поулсен,Меирелес,Кол,Јовче,Шелви па и Макси ќе го ставам овде......ако заборавив некој кажете.....
Останаа:Реина,Џонсон,Кели,Карагер,Агер,Шкртел,Киргиакос,Аурелио,Лукас,Џерард,Спиринг,Кајт,Бабел,Нгог,Торес,Пачеко.......
Има време за измени.....може некој да придојде а некој да си замине....со Ајала не знам што се случува.....

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ете.....

--- надополнето ---

Ел Жар во Паок а Плесис во Панатанаикос.......наводно...и на википедија така пишува......

--- надополнето ---

Значи од лани до сега заминаа: Досена,Воронин,Бенајун,Риера,Плесис,Ел Жар,Деген,Аквилани,Маскерано,Кавалиери,Инсуа,Немет,Дала Вале......... од поважните играчи 13....некои младинци не се напишани тука....ги броев само оние кои добиваа шанса во прв тим и некоои таленти......ако има уште некој кажете....
Дојдоа:Џонс,Вилсон,Кончески,Поулсен,Меирелес,Кол,Јовче,Шелви па и Макси ќе го ставам овде......ако заборавив некој кажете.....
Останаа:Реина,Џонсон,Кели,Карагер,Агер,Шкртел,Киргиакос,Аурелио,Лукас,Џерард,Спиринг,Кајт,Бабел,Нгог,Торес,Пачеко.......
Има време за измени.....може некој да придојде а некој да си замине....со Ајала не знам што се случува.....

Hull tracking Kop teenage sensation
31st Aug 2010 - Transfer Gossip

Hull want to sign Liverpool's teenage defender Daniel Ayala on a season-long loan.

But boss Nigel Pearson needs to off-load a player first to make space on the wage bill.

Former Sevilla stopper Ayala made five Premier League appearances for Liverpool last season.

This story has been reproduced from today's media. It does not necessarily represent the position of Liverpool Football Club.

Author: The Mirror

--- надополнето ---

e kako sea bi izgledala nasata formacija ?? ako moze pomos ?

Иста... 4-2-3-1

Сеуште сме ограничени со напагачи, така да мали се шансите да се направи некаква промена во тој поглед!

--- надополнето ---

Да го изнервирам малку Розенберг!!!!!:cds:

10:16 AM BST Asamoah Gyan has arrived at Sunderland to finalise his move from French side Rennes.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.733
Поени од реакции
12.035
Hull tracking Kop teenage sensation
31st Aug 2010 - Transfer Gossip

Hull want to sign Liverpool's teenage defender Daniel Ayala on a season-long loan.

But boss Nigel Pearson needs to off-load a player first to make space on the wage bill.

Former Sevilla stopper Ayala made five Premier League appearances for Liverpool last season.

This story has been reproduced from today's media. It does not necessarily represent the position of Liverpool Football Club.

Author: The Mirror

--- надополнето ---

Иста... 4-2-3-1

Сеуште сме ограничени со напагачи, така да мали се шансите да се направи некаква промена во тој поглед!

--- надополнето ---

Да го изнервирам малку Розенберг!!!!!:cds:

10:16 AM BST Asamoah Gyan has arrived at Sunderland to finalise his move from French side Rennes.
Па ова не е можно бе......сите купија напаѓачи...и сите од пред очи ни ги зедоа......како Сандерленд има пари а ние немаме.....проклети американци......ама ајде....не ми е овој по ќефот многу....изгледа ќе купи Рој некој.....тој си знае најдобро(mas sabe el Hodgson)...
Гомез изгледа не доаѓа......но затоа Ricky van Wolfswinkel е најсериозен кандидат.......што да ви речам ....абер немам кој е типов(што би рекол Јанко).......знам само дека игра за Utrecht(нели со овие сме во група??) и е некојси млад талент....ама не го имам гледано воопшто...па ни на youtube......само некоја секунда сношти ѕирнав малку но не догледав.....не знам....јас си стојам на ставот дека лево крило ни треба а не напаѓач.....ама стариот си знае......што сака нека прави но на крај сакам да има резултати

--- надополнето ---

Но најмногу ми криво за Арда Туран и Хатем Бен Арфа......барем 1 од овие да земевме

--- надополнето ---

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Liverpool-transfer-news-Reds-negotiating-with-at-least-five-clubs-over-deadline-striker-deal-for-one-of-Roque-Santa-Cruz-Mario-Gomez-Carlton-Cole-Peter-Crouch-Bobby-Zamora-Ola-Toivonen-and-Ricky-Van-Wolfswinkel-article568771.html

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.733
Поени од реакции
12.035
Изгледа Бабел е печен за Тотенхем..
да....:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::tapp::tapp::tapp: ова не е можно........а кога се затвора пазарот???? Во 19:00h вечер по наше или во 18:00????

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
19.00

1419: Sky Sports report that Liverpool striker Ryan Babel is in a helicopter heading to Tottenham as we speak (or write, or tweet or whatever).

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Али многу имиња се поврзувани со вас..Најмногу Карлтон Кол, а останатите Џилардињо, Јакинта, Лоренте..

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.733
Поени од реакции
12.035
Абе ако земаме некој нека земаме....само да не продаваме повеќе......најпаметно на Бабел сега би му било да избега и да се скрие некаде додека не заврши трансфер пазарот :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom