Фан Клуб: Италија

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.253
Поени од реакции
14.557
Си кажав дека прв пат такво нешо ми се деси.

Иначе морат да се најт асален лев бек, Балзарети само за одбрана го биват малце иначе офанзивно е ДУПКААА.
Го собра полиција. Кај нив барај го...:D

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Добро бе мајко му стара европско е навиваш за Италија, без разлика дали ќе даде гол играч на милан или интер или наполи ја пак ќе се радувам ....
супер си ти,само признај кај играат Боговите - Андреа Пирло и Џиџи Буфон ;)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
супер си ти,само признај кај играат Боговите - Андреа Пирло и Џиџи Буфон ;)
Добро бре и ја сум за Јуве, ја ли треба да ти признавам кај играат боговите хахаха

Член од
12 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
402
По традиција на Германија не и оди со Италија, тоа се покажало и на репрезентативно и на клубско ниво. Досега имаат изиграно 17 натпревари 10 победиле Италија 4 Германија и 3 нерешено. Сепак ќе биде тврд натпревар, Германциве се влезени во страшна форма, придобивка е и тоа што имаат плус два дена за одмор али ако играат како вечерва Италијаниве очекувам тесна победа.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Кои вие? :)

Ај сега да не го тупиме, Абате изигра многу добар натпревар. Еве какви оценки дале стручњаците на Sky it, ако веќе ја и ти не се разбираме. Овие оценки ги даваат бивши фудбалери и мислам некои спортски новинари. Абате е оценет подобро од Маркизио, Балзарети, Касано, а само троица играчи се оценети подобро од него.

http://sport.sky.it/sport/statistiche/calcio/2011_2012/europei/fase_finale/pagelle/partita_inghilterra_italia.html?phase=finale-q
-------------------------------------------------
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/matches/live/day=7/session=1/match=2003346/index.html
Federico Balzaretti/ Ignazio Abate/Claudio Marchisio /Antonio Cassano
Attempts
Total 1 /0 /2 полош е барем од него(мислум за Касано)
On Target 1/ 0 /2

Attacking % Defending
Assists 0 /0/ 0
Offsides 0/ 0/ 0
Attemps Blocked 1/ 1 /0
Tackles won 5 /1/ 0
Clearances 1/ 0/ 1
Distance covered 11591 / 10168/ 11549
Ваа ти Sky кога ќе видиш дека у просек сите се слични оценки не ќе да е многу релевантно изгледе тие Бивши колеги и новинари ного пријателски си оценувале.
Некој друг ќе да требе по 2 пат да гледа:)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Сега се прибирам па ај, нека ни е честит пласманот во полуфинале. Италија како ретко кога имаше апсолутна доминација над Англија и заслужи победа уште во регуларниот ама и вака е добро.

Што се однесува до полуфиналето, јас не знам што толку гледаат некои луѓе во играта на Германија. Воопшто не се непобедливи и имаат далеку послаба игра од Шпанија со која Италија се носеше рамноправно во мечот во групата. Според мене Италија има изгледни шанси за финале.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.337
Поени од реакции
5.358
Пирло и Буфон :cuc::cuc::cuc:
Вакви играчи ретко се раѓаат !!!

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Балотели и Абате .....Аут Катастрофа ...
Каква игра на Италија....не паметам.....wow
Тешко на Германците....
Добро сега за инает вака само пишуваш или мислиш Маџо е подобар од Абате или си коментираш без врска? Па Абате изигра одличен натпревар, без грешка во одбрана и доста беше активен во нападот, исто и Балзарети лево. И јас сум за Милан, ама можам да бидам реален, а не пристрасен. Еве мое мислење е дека Пирло е бог во фудбалот, онаков фудбалер со такво чувство за пас нит имало нит ќе има, уште не ми е јасно како можеше Милан да даде и тоа на Јуве, ама нема врска сега тоа... И сите останати изиграа супер натпревар, без грешки, тактички добро поставени и доста шанси креираа, а и статистиката кажува кој кого му одржа лекција, ќе беше катастрофа ако Англија одеше во полуфинале.

Член од
20 јануари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
40
Заслужено победи Италија.

Пирло .. ништо ново, респект.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Добро бе мајко му стара европско е навиваш за Италија, без разлика дали ќе даде гол играч на милан или интер или наполи ја пак ќе се радувам ...

.
Види го овој не дупи нас Интерашите... :ROFLMAO:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.492
Поени од реакции
87.405
Италија дефинитивно има проблем со реализацијата, не е можно до толку да се "сакати" напаѓачине од 100 топки што им ги дава Пирло на тацна што се вели ниту една да не искористат. Па и оној Балотели абе сам со голман додека да ја шутне ќе го стигнат и напаѓачите на противничкиот тим. Вчера Дијаманти пријатно ме изненади, незнам дали тој беше добар или пак Англичаниве беа ептен дрва, баш сакам да го видам во црнобелиот дрес :love::P

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
GIORNATA FANTASTICA!
Имало бог на овај свет,конечно правдата е задоволена.
Секоја чест за играта,презаслужено одиме понатаму,мечот требаше да биде решен многу,многу порано ама единствено што фалеше вчера беше реализацијата,кој искрено верувам и се надевам дека против Германија ќе е на ниво,и стварно ужас ќе беше ако Англија со ваква игра одеше во полуфинале.
И веќе кога се најдовме во завршницата на ЕУРО да го завршиме она започнатото.FORZA ITALIA

Балотели и Абате .....Аут Катастрофа ...
Се читаш ли што пишуваш бе чоек,Абате одигра сосема добро,беше еден од најдобрите ако не и најдобар во одбраната.

Ова нешто многу ме потсеќа на СП 2006.:D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Одлична партија! Секоја чест! Покажаа кој е кој! Браво за сите, особено за Пирло и Буфон.

Следни швабите. :vozbud:

p.s
Многу повеќе пасови дал Пирло, но Чави само 2 паса згрешил ..Но, кога подобро ќе размислам, Чави сите пасови ги направил на средина на терен само 1 пас дал во шеснаесетник, а погледнете Пирло во шеснаесетник колку дал ...
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 11:05 ---
GIORNATA FANTASTICA!
Имало бог на овај свет,конечно правдата е задоволена.
Секоја чест за играта,презаслужено одиме понатаму,мечот требаше да биде решен многу,многу порано ама единствено што фалеше вчера беше реализацијата,кој искрено верувам и се надевам дека против Германија ќе е на ниво,и стварно ужас ќе беше ако Англија со ваква игра одеше во полуфинале.
И веќе кога се најдовме во завршницата на ЕУРО да го завршиме она започнатото.FORZA ITALIA

Се читаш ли што пишуваш бе чоек,Абате одигра сосема добро,беше еден од најдобрите ако не и најдобар во одбраната.

Ова нешто многу ме потсеќа на СП 2006.:D
Teши се дека најдобар беше во одбраната, Барзаљи беше најдобар во одбраната не му даде да мрдне на Руни...
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 11:07 ---
Види го овој не дупи нас Интерашите... :ROFLMAO:
Добро де несакајќи беше, друго ми беше муабетот не дека сакав да ве ребрам нешто...

Kajgana Shop

На врв Bottom