Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Vecher mora da tepame... Mora da pochneme da tepame za da i psiholoshki vo nekoi natprevari sme vo prednost... vaka ako e kako lani site pomali ekipi ke se nadevaat na bodovi protiv nas, a ako pochneme da gazime, ima da ni go pushat samo, ko milan shto ni go pushat... <#

Toa shto vecher ne treba da go pravime e vo startniot sostav da se: Zaneti, Nagatoko, Kambijaso, Kasano, Silvestre.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Не дека не го сака во првиот состав Занети, туку мора некој да го хејта, ама кој друг ако не Јонзе :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Nema interista koj go saka Zaneti vo prviot sostav. Ako ima nekoj takov, toj e Marli ili toj kako se vika eden luzer od juve... uhm da, cel niven fan klub <3

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Демек никој од нас не го сака Занети во прв тим, сите го сакаме на клупа? :pos:

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.300
Лонго дал гол за Еспањол и попил црвен картон.

Член од
16 септември 2012
Мислења
9
Поени од реакции
13
Kaко што видов, во 80-та дал гол, а во 81-ва втор жут и црвен. Не е ваљда дека го соблекол дресот од кога дал гол :D

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Изгледа Страма пак Переира ќе го игра во средина, незнам зошто не проба лев бек, Нагатомо на клупа, вака ќе треба да биде на клупа Гаргано, а етен од најдобрите е во тимов, и трча ептен. Вака со Переира - Камбиасо - Гуарн ќе бидеме во средина.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Него, дај некој нека ми објасни како Пандев изигра три цели натпревари на високо ниво во рок од 10 дена а можел да истрча до 60та минута?(Најважен играч во Македонија, карактеристичната пресинг/трчање игра на Наполи се исто клучни фактори).

п.с. За сите незналици, кондиција не се добива за 1-2 години, таа се добива до 20-21 година(да не кажам до 16 али ајде)...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
^Не почнувај ти сега :)

Лонго ѕверотиња, блазе си им на тие што ќе ни го земат за некој 30 годишен полуфудбалер...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.385
Поени од реакции
113.831
Него, дај некој нека ми објасни како Пандев изигра три цели натпревари на високо ниво во рок од 10 дена а можел да истрча до 60та минута?(Најважен играч во Македонија, карактеристичната пресинг/трчање игра на Наполи се исто клучни фактори).

п.с. За сите незналици, кондиција не се добива за 1-2 години, таа се добива до 20-21 година(да не кажам до 16 али ајде)...
Можеш до 50 години да немаш истрчано ни километар па да набиеш кондиција. Немој ваков муабет, врска си нема кондицијата со годините. Играчи влегуваат и излегуваат од форма, имаат и немаат кондиција, зависи од околностите.
На лето скоро сите кога одмараат немаат кондиција, т.е. паѓаат кондиционо и затоа првите 2-3 кола појаките тимови знаат да кикснат, не е достигнат максимумот во форма и кондиција.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Можеш до 50 години да немаш истрчано ни километар па да набиеш кондиција. Немој ваков муабет, врска си нема кондицијата со годините. Играчи влегуваат и излегуваат од форма, имаат и немаат кондиција, зависи од околностите.
На лето скоро сите кога одмараат немаат кондиција, т.е. паѓаат кондиционо и затоа првите 2-3 кола појаките тимови знаат да кикснат, не е достигнат максимумот во форма и кондиција.
Да да, на 50 години ќе набиеш кондиција за 90 минути во фудбал (y) Не сум толку стручен, еве Ilumious нека каже за градниот кош и кондицијата, мислам дека она тоа добро го знае.
Трето, ако ја имаш кондицијата, и не тренираш 2-3 месеци, можеш да ја вратиш многу брзо, ако ја немаш на 30 години, ќе ти требаат 30 години да направиш кондиција за 90 минути али тогаш ќе имаш 3 нозе...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.385
Поени од реакции
113.831
Да да, на 50 години ќе набиеш кондиција за 90 минути во фудбал (y) Не сум толку стручен, еве Ilumious нека каже за градниот кош и кондицијата, мислам дека она тоа добро го знае.
Трето, ако ја имаш кондицијата, и не тренираш 2-3 месеци, можеш да ја вратиш многу брзо, ако ја немаш на 30 години, ќе ти требаат 30 години да направиш кондиција за 90 минути али тогаш ќе имаш 3 нозе...
За првиот болд си во право, ако ја имаш кондицијата а не тренираш одреден период полесно е да ја вратиш отколку да ја набиеш ако претходно си ја имал.
И не ми беше муабетот дека на 50 години ќе набиеш кондиција за играње фудбал туку општо дека може кој сака да си набие кондиција. Кај Пандев таква е градбата, таков синдром има он, падни и лежи три минути за да земеш душа. Не ми споредувај утакмица со Парма, каде интензитетот на натпреварот е нула во споредба со утакмица од ЛШ или Премиер Лига.
За вториот болд не се согласувам во целост, да точно е дека потешко ќе набиеш кондиција на 30 години, ама нема да ти требаат 30 години да направиш кондиција за 90 минути или 3 нозе. Има наука, има режими кои за доста кратко време може да те направат ѕвер.

Kajgana Shop

На врв Bottom