Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 април 2018
Мислења
93
Поени од реакции
128
Па Интер моментално игра како 2013 година кога не водеа Мацаријевци, Гасперинијевци и остала багра идиоти и просеци од тренери. Али најтажното е што имаме јак тим, тогаш барем немавме и не е ни чудно што сме имале лоши резултати.
Само ради ова и се надам дека ќе го сменат, во моментов клубов има најдобри 11 во Италија, дека немаме клупа, немаме.
Но со оглед на квалитетов на лигава доволни се 11 здрави играчи за освојување на истава ( па и помалце ако рачунаме на ланскион Милан) .

Мора да се најде тренер кој што ќе може да им врати и самодоверба и да ги среди идиотиве, се дур не ни избегало и она што вреди у клубов ко Шкриниар и Барела, па тек тогаш да си се вратиме у ера на Мацари и ДеБур.

Мада гледајќи како се води клубов, ко што кажав и погоре не верувам дека воопшто размислуваат за промена на Инзаги. Само ќе си фантазираме тука.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.252
Поени од реакции
46.632
Бабани, откако пратите фудбал и Интер, кога Интер направил 2 измени во 30та ради жути картони? Апсолутно никогаш, ова е прв пат у историјата наша на глеање фудбал ова да ни се деси, а прилично сум убеден и АКО имало ваков случај, ај за еден играч сигурно имало тоа е пракса да се вадат нервозни играчи со жут и пред црвен у прво кај многу други тренери, прилично сум убеден дека историски општо гледано дали има повеќе од 2-3 вакви примери кај нас.

Инзаги бил фудбалер исто, нема ништо попонижувачки од ова, и од замена на играч што влегол ко замена у второ, или прво сеедно. Како ова може да влијае врз самодовербата на тие што се заменети, еве го Бастони после измената

Разбирливо, и недопустливо истовремено. Толку е, да беа само резултатите проблем па и играта,не би го менувал, ама да имаше целосна контрола врз соблекувалната и играчите да застанеа позади него зашто само така може да се сменат работите кон подобро, ама уште после Баерн и Барела евидентно е дека не се мириса со дел од фудбалерите, и тоа клучните, тренер што нема контрола врз сопствените играчи нема што да бара тука, а и било каде на друго место. Марота е у доста деликатна ситуација зашто не е глуп, свесен е за истово и свесен е дека се исполнети условите да е тргнат, а пари нема, не верувам дека у неговата глава ок е да дојде некој ко Станкович и да се тера со кертејкер во ситуација кога е 8мо коло, или кое и да е, прерано е за такво нешто.

А и да, једини адекватен трипетдваш за нас беше Конте, апсолутно ниеден друг тренер и откако пратиме ние фудбал не успеал некад да наметне ефективен систем со тројца назад кај нас, така да следниот што ќе дојде треба да е некој што преферира одбрана со 4ца назад иако и да дојде до смена на тренер, првично мислам дека и новиот тренер би играл со истиот систем зашто тимот е така креиран, ако фрли 4ца во средина и сами сте свесни замените кои ќе бидат, така да промена на систем после трансфер периодите би требало да се дешава, и тоа после здрав трансфер период.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.880
Поени од реакции
116.182
Последен наш играч што бил заменет во прво полувреме а притоа да не е повреден беше Кондогбија против Болоња на Меаца, мислам Болоња беше не сум 100% сигурен, онаа текма кога си дае автогол од центар и кога имаше апсолутен блам, јад и чемер у себе. Ова двајца одеднаш у 30-та минута е доказ дека тиквата е пукната и дека нема назад. Оправдана е реакцијата на Гери, земал у 30-та го вади, иди еби си мајката ти ебам тоа умреницата од тренер ти ебам. А и не знам дали сте приметиле Димарко е шериф у екипава, изгледа Инзаги дрка на него чим добива толкава слобода, братот земал пуца од кај стигне, дрибла, изиграва курац и пол а уствари е една обична гнида која треба да е пресреќна што игра за Интер.

Член од
29 април 2018
Мислења
93
Поени од реакции
128
Барела е последен што беше променет и тоа во една од првите утакмици за клубот. Доби жут, играше ко права ветрушка нешто што не помина кај Конте тогаш, али е разбирливо е да е еден.

Да го сменеше само Бастони кој беше под константен притисок, ќе имаше некоја логика под измената, но и вадење на Мики и тоа на сметка на Гаљардини е една од најлузерски измени што може да се направат.
Комплетно им ја предаде играта после тие две измени.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.898
Поени од реакции
67.549
Е сеа со оглед на ситуацијата во тимот, једино што можеме ние да си дозволиме е класичен кертејер, а таков може да биде ... дебељуцачот Станкович, кој мене лично ми смета ко опција јер го пратев што праи у Ѕвезда и апла влезе у оној класичен срба моуд и се понашаше ко сељандура у домашно првенство.
Српско првенство следам на разгеле, ама неколку пати налетав на видеа каде Станковиќ им зборува на неговите фудбалери да се однесуваат со почит кон противникот, што пријатно ме изненади. За какви инциденти негови зборуваш конкретно?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Српско првенство следам на разгеле, ама неколку пати налетав на видеа каде Станковиќ им зборува на неговите фудбалери да се однесуваат со почит кон противникот, што пријатно ме изненади. За какви инциденти негови зборуваш конкретно?

Накратко.
Човекот се дрогира во слободно време. Освен што се однесува ропачки на терен.

Налет тоа, очаен тренер е. Со најскапиот состав на Ѕвезда не успеа два-три пати да се квалификува во ЛШ. Класичен продавач на муда за бубрези.
Дошол првиот ден на тренинг и им рекол од денес не сум јас тренер за вас, ниту Дејан. Јас сум мистер.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.130
Поени од реакции
6.568
Ајде Симеоне ќе добие одказ и таман за во Интер да дојде.;)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Што ти одговаре, појасни.
Па, ваљда:
1. Му одговаре да пише одказ, ако тебе не ти одговаре немораш да читеш.
2. Му одговаре Симеоне да добие одказ и таман да дојде во Интер, ако тебе тоа не ти одговаре немора да читеш.

Бог да чува све мора човек да ти објасни, односно појасни. :kafence:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.833
Ех тука да беше Перо...идеше 0-2 без проблем.

Не знам зашто Госенс сеуште не е стандарден првотимец.
Изгледа гласините дека не е доволно физички спремен се вистинити зашто не ми се верува дека ова издание против Удинезе може да убеди некого дека вака треба да продолжиме.
Не игра лошо Дармијан ама е лимитиран играч. Јас би го ставил десно наместо Думфриз дека Дензелчо последниве натпревари е малку збунет па добро ќе му дојде од клупа да си разбистри глава.

Друга ствар на која мора сериозно да се работи е завршниот пас во напад...

И најлошиот потег на натпреварот :

1663572876460.png

Kajgana Shop

На врв Bottom