Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.198
Поени од реакции
46.439
Па хејтот беше едно 2 год пред да се донесат играчиве кои си ги напишал.
Автоматски споено мислење:

На Син нема да му реплицирам, 200 глупости и лаги ми пишал. ФФП не постоело сум пишувал. Окс уреду е.
Секако дека се лаги, погоре само имаш пишано дека им било само изговор тоа, и тоа го верглаше со години и години до ден денешен ... очигледно, александар девееспрва знаел шо уствари се дешава у позадина, го пробил системот.
Не се фаќај буквално, нормално дека ффп си стоело тука, ама кога е Интер у прашање све тоа бил изговор непробиен од никого, освен од ацедевеескец и пар други. Да го прашаш да ти објасни како бе друже аце тоа бил само изговор, ете мене не ми е јасно, логичен одговор, јер аце91 добро стоел со логиката, тешко дека ќе добиеш. Од коа го правам уствари муабетов со тебе на оваа тема, пола декада еј : ))), еднаш не си објаснил на форумов што сакаш да кажеш со тоа а и стварно ама најстварно ми е чудно како ти ова си го пробил а редовните бесачи на јајца од медиуми у Италија никад не успеаа во истото. Импресивно.
Па хејтот беше едно 2 год пред да се донесат играчиве кои си ги напишал.
Пак тој дека кинезиве носеле играчи ... :popce:

Член од
16 април 2014
Мислења
7.344
Поени од реакции
11.768
Е што, неа беа изговори? Сакаат да се самофинансира клубот, 0 ризик да има. Поради тоа ФФП беше бабарога. Еве кажи ми ти, не можеа да втераат 50-60кк некако и да убрзаме малце со процесов?
Со Емполи тогаш Ханданович да не се извампиреше, свесен си каква ќе ни беше иднината? Кур Контевци и Лукаковци.
Јас не велам дека ФФП не постои, И НИКОГАШ не сум го велел тоа. ОЧИГЛЕДНО Е ДЕКА ПОСТОИ, И СЕКОГАШ БИЛО.
Исто така очигледно е дека ФФП им беше главен изговор за се што прават и дека можеше да внесат малце пари да не се мафтаме со копачи во тимот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.804
Поени од реакции
115.811
Еве кажи ми ти, не можеа да втераат 50-60кк некако и да убрзаме малце со процесов?
Зашо клубот беше во катастрофална финансиска ситуација и мораше да пеглаат многу работи додека дојдат на потребното ниво. Прв правилен потег им беше носењето на Марота, после доаѓа се друго.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.198
Поени од реакции
46.439
Е што, неа беа изговори? Сакаат да се самофинансира клубот, 0 ризик да има. Поради тоа ФФП беше бабарога. Еве кажи ми ти, не можеа да втераат 50-60кк некако и да убрзаме малце со процесов?
Со Емполи тогаш Ханданович да не се извампиреше, свесен си каква ќе ни беше иднината? Кур Контевци и Лукаковци.
Јас не велам дека ФФП не постои, И НИКОГАШ не сум го велел тоа. ОЧИГЛЕДНО Е ДЕКА ПОСТОИ, И СЕКОГАШ БИЛО.
Исто така очигледно е дека ФФП им беше главен изговор за се што прават и дека можеше да внесат малце пари да не се мафтаме со копачи во тимот.
Aма што е тоа што правеле, пази си ја контрадикторноста само, кога викаш дека ги носеле Кондогбија и Марио пример ... па само за овие се дадени 75м евра ако не се лажам, а меѓу нив и по нив има уште 20 други играчи за кои се инвестирани брдо пари.
Значи сепак клубот со нив трошел, ффп никогаш не бил изговор, прво зашто они кога дојдоа Интер уште беа врзани со ффп и УЕФА ради договор направен со нив во времето на Тохир, кога уефа ни даде рок од неколку години да застанеме на нозе, во таква ситуација Интер беше лимитиран колку може да троши.

Така да Сунинг од кога дојдоа ффп и не претставуваше некаков проблем со оглед на тоа дека одма почна да се инвестира во тимот и на ростер и за некои други работи. Проблемите всушност за нив дојдоа ради нивната мртва диктаторска земја а не дека ффп им претставуваше некаков проблем што пак ќе ти кажам, можеш да го видиш комотно во трансфер историјата на Интер откако они дојдоа. Тоа што ги кривиш зашто дошле глупи играчи е поапсурдно и од муабетов за некакви ффп изговори, никад они не кажуеле кој треба да дојде или да си иде, само обезбедувале средства за играчи кои биле нечив друг избор.

Сеа ако све тоа не било по твој вкус и пак ти сметале тоа е твој проблем, мене ми беа топ зашо пред да дојдат бевме јадот и чемерот, али не само што они работеа боље од све пред нив на финансиски план, всушност и го издигнаа бајаги клубот и со такво темпо ќе го вратеа таму каде што припаѓа, малце им требаше. Прва препрека беше Кина како држава ама и у таква ситуација се најде начин да дојде Лукаку, Конте, Ериксен, Барела, а пандемијата ги покоси начисто, и у моментов мојот став за нив е таков каков што е, аналогно на она што сега се случува во клубот. Ако по некоја луда веројатност све ова они средат и останат и пак почнат да газат, ставот пак ќе ми се промени иако последново лето ќе им остане ко бајаги црна дамка у нивната историја со Интер као и целото нивно понашање у задњи година ипол, многу треба да направат за да се исперат од тоа. Секако, ова последново да се деси како стојат работите у моментов, шансите се микроскопски мали.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Не се лажеш. Нето добивката од летното меркато ќе се види во извештајот за следната финансиска година.
Али, има нешто чудно во толкава пријавена загуба за годинава. Нешто смрди во целава ситуација. Приходите се слични како минатата година, а расходите се за 150 милиони евра поголеми, по некоја груба математика. Ќе се види кога ќе ги објават извештаите за што станува збор, ама нешто кувале Кинезите. Освен каматите да им се зголемиле толку за една година, што е практично невозможно. Или да не вратиле некој кредит пред рок. @beneamata како би се прикажало тоа во биланс на успех?
Не се прикажуваат вратени кредити во биланс на успех. Каматата нема шанси да е толкава на кредит од 370м, дополнително што постоеше и во 2020 па зголемувањето не е тоа.
Прв пат гледам сега, почнале да ги објавуваат консолидираните извештаи, ги има за 2020, али пошто дискутирате за 2021, ќе треба да почекаме да видиме.
Ако се приходите колку што пишуваше на статијата тогаш се слични со 2020, ама не ја знаеме структурата, не знам што продадовме и колку е неотпишаната вредност. Затоа и Хакими и Лукаку нема да бидат 200м колку што ги дадовме туку многу помалку.
Сигурно имало доста бонуси за титулата, плус повисоки плати и амортизација на вредноста на играчите кои не беа платени по 10 милиони. Тука 20м, онде 10м, ете ги 250 у минус :icon_mrgr:
Најпрост пример е Икарди/Лукаку замената каде што додека беше Икарди имавме можда 0 трошок, па го шитнавме за 60м а трошокот на Лукаку беше 20м, нето 40м добивка во 2020, па во 2021 имаме само 20м трошок за Лукаку, и тоа ти е YoY разлика од 60м, значи од тие 140м скоро половина доаѓа од овој еден трансфер.
2022 ќе имаме обратен ефект, добивка од цирка 80м само од Лукаку.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.633
Поени од реакции
59.556
Сум почнал дискусија и сум се изгубил, класика Ио :D

Не беше муабетот у стил, не го давајте Лукаку и толку, муабетот во медиумите беше дека Марота и Аусилио демек го убедувале кинезот дека тие пари може да се земат со продажба на други играчи ама овој немал време за чекање, односно продажби летово плус јануари.
Е сеа не се прецизираше на кои играчи се мисли, туку претпоставките беа на буквално цел отпад, е сеа Ио виде и сам како идеше продажбата на отпадот со Марио, Лазаро и Далберт.
Не верувам дека Марота или Аусилио мислеле дека ќе продадат отпад во вредноста на Лукаку, не се луди. Знаат колку реално треба, посебно Аусилио за кој се пишуваше и порано дека е експерт за финансискиот дел.

Само имаш грешка у математиките, парите од лукаку пола и више отидоа у Јунајтед за ратите од трансферот. Не е баш 200+200=400.
Мене ме интересира каде отидоа парите од Икарди, кога нити Лукаку нити Хакими не беа платени на време.

@Чекич уште форсира дека тој што ќе продадел напаѓач на сметка на десен бек бил глупак, или не дај боже Горилаз, како да не навива за тим кој цела деценија игра со умрени бекови. Како да го нема пцуено Кандрева со години, како да нема уживано во игрите на големиот Џонатан.

Само една работа да ти кажам, Роналдо Луис Назарио Де Лима Најголемиот, лани во текот на сезоната изјави: замислете да игравме јас и Хакими во ист тим!

Значи Роналдо Луис Назарио Де Лима Величенствениот навечер пред спиење си замислувал каква перверзија би била кога тој играл да го имал Хакими во тимот, а да не спомнуваме со кого се нема играно. Значи не рече: замислете јас и Лаутаро да бевме тандем! Или јас и Ромелу Болинголи Менама да му е*ам првиот допир Лукаку, да игравме заедно.

Ете толку вреди Хакими. Нити Лаутаро ниту Лукаку ќе бидат најдобри на своите позиции, Хакими да. 3-5-2 играме што не се може без саглам бекови, а играме со Ди Марко и се надеваме дека на Дензел ќе му тргне. За ова ние што го играме многу поважни беа тие продори по десната страна отколку кој ќе ја турне во мрежа.

Сето тоа на страна, од оваа перспектива мене ми делува како Мората и Перо да знаеле одамна дека нема да можат да го спречат трансферот на Лукаку, па затоа кренаа рачна на Лаутаро. По секоја логика Лаутаро беше прв за продавање: најмногу можеше да се заработи на него во смисла на капитал гејнс, подолго беше во клубот, веќе придонесе со нешто, додека Хакими само што дојде и експлодираше и имаше да даде многу во следните години и пак да биде продаден за висока сума, и на крајот затоа што е полесно да најдеш замена за напаѓач отколку за десен бек (види Кореа и Дензел) иако се разбира и двата се даунгрејд.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.163
Поени од реакции
10.110
Ете толку вреди Хакими. Нити Лаутаро ниту Лукаку ќе бидат најдобри на своите позиции, Хакими да. 3-5-2 играме што не се може без саглам бекови, а играме со Ди Марко и се надеваме дека на Дензел ќе му тргне. За ова ние што го играме многу поважни беа тие продори по десната страна отколку кој ќе ја турне во мрежа.
Многу точно, чим Џеко на 300 години може да трпа голови со оваа траљава игра што ја имаме и да го ублажи заминувањето на Лукаку, тек Хакими да ора по десно и да го храни со топки.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.804
Поени од реакции
115.811
Значи Роналдо Луис Назарио Де Лима Величенствениот навечер пред спиење си замислувал каква перверзија би била кога тој играл да го имал Хакими во тимот, а да не спомнуваме со кого се нема играно. Значи не рече: замислете јас и Лаутаро да бевме тандем! Или јас и Ромелу Болинголи Менама да му е*ам првиот допир Лукаку, да игравме заедно.
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Хакими да. 3-5-2 играме што не се може без саглам бекови, а играме со Ди Марко и се надеваме дека на Дензел ќе му тргне. За ова ние што го играме многу поважни беа тие продори по десната страна отколку кој ќе ја турне во мрежа.
Точно.
Мада, не знам дали има у Италија такви статистики што искачаат на твитер као на пример за Премиер лига, да го видиме build up-от на акциите и стилот што сака да го наметне/игра Инзаги.
Ја мислам дека повеќе се ориентира кон вертикални напади, што не значи дека крилните бекови не се битни.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
За ова година само Марио, Наинголан, Конте и неговата фела не коштале минимум 30М загуба на финансиски план.

Инаку очигледно дека продажбата на Хакими и Лукаку не влегуваат како приход за ова година.

Со овие 2 продажби + отворените стадиони и каде каде подобри спонзори, не верувам дека следната година ќе имаме многу проблем на финансиски план.

Но има ризик овие кинезиве да пробат да ја шитнат пола екипа и да киднат од клубот, затоа Марота и компанијата треба да бидат многу внимателни.

Ние како клуб имаме потреба од тие будалите во Саудиска, тој Салман принцот или како се викаше што кур ги боли за пари, а уште помалце за некакви кризи во светот.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Не се прикажуваат вратени кредити во биланс на успех. Каматата нема шанси да е толкава на кредит од 370м, дополнително што постоеше и во 2020 па зголемувањето не е тоа.
Прв пат гледам сега, почнале да ги објавуваат консолидираните извештаи, ги има за 2020, али пошто дискутирате за 2021, ќе треба да почекаме да видиме.
Ако се приходите колку што пишуваше на статијата тогаш се слични со 2020, ама не ја знаеме структурата, не знам што продадовме и колку е неотпишаната вредност. Затоа и Хакими и Лукаку нема да бидат 200м колку што ги дадовме туку многу помалку.
Сигурно имало доста бонуси за титулата, плус повисоки плати и амортизација на вредноста на играчите кои не беа платени по 10 милиони. Тука 20м, онде 10м, ете ги 250 у минус :icon_mrgr:
Најпрост пример е Икарди/Лукаку замената каде што додека беше Икарди имавме можда 0 трошок, па го шитнавме за 60м а трошокот на Лукаку беше 20м, нето 40м добивка во 2020, па во 2021 имаме само 20м трошок за Лукаку, и тоа ти е YoY разлика од 60м, значи од тие 140м скоро половина доаѓа од овој еден трансфер.
2022 ќе имаме обратен ефект, добивка од цирка 80м само од Лукаку.
Мислев да не прави некаква разлика ако враќаат кредит пред рок, ама логично е да не прави. :)

Веројатно ќе добиеме појасна слика кога ќе ги објават извештаите, ако има доволно детални податоци во тоа што ќе го објават. Ама, мене ми е пак чудно толку големо зголемување на расходите за само една сезона.
Толкаво зголемување на амортизацијата и трошоците за плата не е можно да има, зошто имаше многу малку промени во тимот. Разликата помеѓу ланскиот тим и тимот од сезоната претходно е Хакими, Видал и Дармијан. Од тие, само Хакими влече со себе поголем трошок за амортизација и плата, веројатно околу 20ина милиони.
Уствари, кога ќе размислам, можеби имаше и некои од претходно купените играчи, што беа на позајмица со задолжителен откуп, што се активирала претходната година. Барела да не беше така? Можеби и Лазаро?
Раскинувањата на договори на Наинголан и Марио, беа после 30ти јуни. Така што отпишувањето на нив како расход, би требало да се појави во извештајот од следната година. Ама па, заборавив дека го исплатија смрдлето Конте и целиот негов стручен штаб за предвремен раскин, пред 30ти јуни. Parting gift од тоа гомно.
Тој CEO-то спомна и дека требале да предоговараат спонзорски договори од Азија, кои не плаќале навремено ради пандемијата.

Како и да е, би требало да се one off толкави расходи, од околу 600 милиони евра. Барем се надевам. Иако, се повеќе личи дека главен приоритет на Сунинг е да ја нашминакаат финансиската состојба во која се наоѓа клубот. Веројатно чекаат, ако е можно, да го поместат од мртва точка проектот за стадионот и да продаваат во тој момент, кога цената на клубот ќе биде највисока.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Мислев да не прави некаква разлика ако враќаат кредит пред рок, ама логично е да не прави. :)

Веројатно ќе добиеме појасна слика кога ќе ги објават извештаите, ако има доволно детални податоци во тоа што ќе го објават. Ама, мене ми е пак чудно толку големо зголемување на расходите за само една сезона.
Толкаво зголемување на амортизацијата и трошоците за плата не е можно да има, зошто имаше многу малку промени во тимот. Разликата помеѓу ланскиот тим и тимот од сезоната претходно е Хакими, Видал и Дармијан. Од тие, само Хакими влече со себе поголем трошок за амортизација и плата, веројатно околу 20ина милиони.
Уствари, кога ќе размислам, можеби имаше и некои од претходно купените играчи, што беа на позајмица со задолжителен откуп, што се активирала претходната година. Барела да не беше така? Можеби и Лазаро?
Раскинувањата на договори на Наинголан и Марио, беа после 30ти јуни. Така што отпишувањето на нив како расход, би требало да се појави во извештајот од следната година. Ама па, заборавив дека го исплатија смрдлето Конте и целиот негов стручен штаб за предвремен раскин, пред 30ти јуни. Parting gift од тоа гомно.
Тој CEO-то спомна и дека требале да предоговараат спонзорски договори од Азија, кои не плаќале навремено ради пандемијата.

Како и да е, би требало да се one off толкави расходи, од околу 600 милиони евра. Барем се надевам. Иако, се повеќе личи дека главен приоритет на Сунинг е да ја нашминакаат финансиската состојба во која се наоѓа клубот. Веројатно чекаат, ако е можно, да го поместат од мртва точка проектот за стадионот и да продаваат во тој момент, кога цената на клубот ќе биде највисока.
Ги има скоро сите детали, ама на италијански, ќе научам и тоа очигледно, ама нека излезе прво 2021 да имаме споредба.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.198
Поени од реакции
46.439
Можда и најдобар состав во моментов извади Инзаги, мора да се победи зашто ќе се влезе у мини криза а и ризикуваат да се одлепи Наполи доста а и Милан, плус и Јуве победија па у моментов разликата со нив е 3 бодови. Плус најлошо е нервозни да влеземе ради Интер у пеколниве две недели што следат со мртви репки.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.232
Поени од реакции
13.159
Дали Де фрај денес ќе биде ранокија?

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
24 февруари 2014
Мислења
736
Поени од реакции
1.172
Ова е тоа за де фрај што пишав пред некој ден ... многу е несигурен во пас играта последно време.

Kajgana Shop

На врв Bottom