Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Се си мислам дека Ванда не наместил на ваква група. :D

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.977
Поени од реакции
23.905
Spored nekoja logika ako ne ja pominame grupata si ostanuvame vo tret sesir a dokolku ja pominame moze da se nadevame na vtor?
Немаме шанси за втор шешир само со осминафинале ЛШ.
Битно е колку победи ќе направиме во групи. Ако се 3, грубо пресметав дека нема да бидеме во втор шешир.
Незнам дали и со финале и неколку високо рангирани тимови да не се пласираат ќе успееме до втор шешир да стасаме.
Следна сезона пренесуваме 19 коеф. и плус тие што ќе ги направиме оваа сезона, ако е како лани ќе испадне 34 што не става пак во трет шешир ама тоа зависи и од тоа кои тимови ќе се пласираат за ЛШ догодина.
Треба да игра Интер и ако испаднеме од групи. Треба да проба барем до полу или финале ЛЕ ако веќе во Италија нема за што да се игра само за да се крене коеф.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.926
Поени од реакции
116.354
се 3, грубо пресметав дека нема да бидеме во втор шешир
Две со Славија, две со Барса, на Дортмунд едната ќе им ја пуштиме за да ги испаднеме Барса, а другата мирољубив икс. :cool:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.938
Поени од реакции
8.837
Spored nekoja logika ako ne ja pominame grupata si ostanuvame vo tret sesir a dokolku ja pominame moze da se nadevame na vtor?
Се рачунаат последните 5 сезони одиграни во европско натпреварување, било ЛЕ или ЛШ. Секој тим има поени собрано од тие 5 сезони и има ранк листа на која вие сте на 46то место со 31000 поени. Оваа година што ќе зберете поени ќе ви се вметне во пресметките за наредното рангирање и ќе се рачуна за наредната година за групната фаза, а ќе ви отпадне сезона 2014/15 каде сте имале собрано 12000 поени. Значи тие 12000 поени ќе ги заменете со овогодинешните што ќе ги зберете.

Е сега, таму некаде во август ќе си правите пресметки за ранкингот кога ќе дојде последното квалификациско коло. Ќе се молете да има изненадувања на пример како оваа година, Порто отпадна од Краснодар, а Порто да поминеше ќе беше пред вас како тим со повеќе поени во европски натпреварувања во последните 5 години од вас.

Како што гледам треба да има голем сплет на околности за да бидете во втор шешир следната година, многу тимови треба да отпаднат некако за да вие заземете место во втор шешир. Така да јас мислам оваа година и финале да играте, наредната ќе останете у трет шешир.

За втор шешир ќе се надевате за сезоната 2021/22 година кога ќе ви отпадне 2015/16 година кога немате поени од европски натпреварувања. Исто и 2017/18 немате играно европа и имате 0 поени.

Значи како се гледа, прваците на 7те најјаки првенства се во прв шешир, 8мото место е за првакот во ЛШ мислам. За во вториот шешир прво ќе си гледате кои клубови директно се пласирале од појаките лиги, 3те од Шпанија и 3те од Англија големи се шансите сите 6 екипи да се со поголеми поени од вас и да си зафатат место во вториот шешир, потоа тука се италијанските екипи, ќе ви одговара на место Рома, Милан или Лацио повторно Аталанта да влезе, ама под претпоставка дека и Наполи покрај Јуве оди во ЛШ, ете ти и 7мото место зафатено во втор шешир, останува уште едно, а тоа сигурно ќе го потполнат вице шампионите на Франција и Германија, Лион, Марсеј, Монако, Дортмунд, Леверкузен, Шалке, Волвсбург оти сите имаат повеќе поени од вас и котираат повисоко на ранг листата. Да не ги спомнуваме Бриж, Андерлех, Салцбург, Бенфика и некои руски тимови кои се пред вас.

Нормално ако бидете прваци у Калчото во прв шешеир сте и ако ја освоите ЛШ во прв шешир сте.

Еве ти ја табелата па прави си математики уште во Мај кога ќе завршат првенствата :D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.938
Поени од реакции
8.837
Ај сега некој нека каже како да се купе карта за Интер-Удинезе на 15.09??

Има можност пред стадион да се најде карта??

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Член од
23 август 2010
Мислења
39.926
Поени од реакции
116.354
Ај сега некој нека каже како да се купе карта за Интер-Удинезе на 15.09??

Има можност пред стадион да се најде карта??
Ako sakas ja ke ti zeam preku fk Inter i ke ti gi prodadam 200 evra poskapo, ne e frka. :D

Sala na strana bi trebalo da najdes karti za toj mec lesno, dali na crno dali regularno.

Kajgana Shop

На врв Bottom