Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.360
Поени од реакции
47.125
Да не може човек ни дупачлаци да направи, одма Син со километарски постови.
Од денешна гледна точка работењето на Морати е лошо. Од тогашна, супер.
Сигурно не си го мислел ти истово во 2000та. Плус од ураниумските во косово нема шанси да си мислел економски правилно.
Да, пошто испаѓање од Хелсинборг во квалификации за ЛШ, пораз од милан 6-0, завршување 6то место, менување на 120 тренери у една сезона тогаш беше нормално и се сметаше за добро.
Што се однесуе за ураниуми на косово, радиоактивни облаци од Чернобил, и не беа толку опасни по здравјето на луѓето и нивното ракосување колку што е опасен обидов за хумор шо сакаше да го форснеш. :D

Тоа е тој начин на дискусија од него. Значи ти пишува 6-0 против Милан и ти ги споменува Грешко и остали копуци, ама затоа фатен е во прстите да ги пише успесите подоцна, кои што се заслуга на Морати.
По 2 години да освоиме ЛШ под жанговци и да го дрвам јас дека биле срам од газди оти Аталанта по 4-5 ни ги фрлала на заебанција.
Ги пишав, не си прочитал, ама сигурно тебе сеа не ти се чека 10 години за да истите дојдат, нели. Тоа и ми е поентата со него, денес ти истите срања и за него ќе ги пишуваше, ко и за Сунинг.

@Io Sono Interista
Тоа се 4 сезони, од 11, каде Интер заврши 2 пати втор, што е со останатите ? Затоа намерно спомнав за тој муабет со корумпираност кој сум свесен дека постоеше, све е тоа ок, ама што е со сезоните кога завршуваа подоле, испаѓаа во ЛШ од Хелсинборг ( како тука корумпираноста ги искинала ), сезоните кога Рома, Лацио, Милан исто беа прваци у таа корумпирана лига, или Интер не ни успеваше да се пласира во ЛШ, ги игнорираш годините кога завршуваа 8ми, 5ти, 4ти, и слично, си одвоил само 4 сезони од 10, на крај краева, и се повлече од Интер кога на навивачите веќе им дое преку кур неговото лошо работење, и тоа го изигнорира такоџе. Многу глупо од твоја страна, сум ја преставувал теоријата на конкурентите, везе нема, 8мо кога завршија никаква корупција не беше причинител за тоа, или кога беа 5ти, или кога се правеа очајни трансфер избори и калкулации, никаква корупција не ни беше крива кога имавме 3ца страшни играчи на терен и 8 аматери.

Ги претставуваш работите само така како што тебе ти одговара у целиот муабет и не зимаш све во предвид, туку парцијално само, а и никаде не го ни негирам тоа што го пишуваш, а и многу лошо ја претставуваш цела таа поента што сакав да ја истерам за Морати. Ја всушност Морати никад не сум го пцуел ко помал или пак сум сакал да замине од Интер, напротив, многу добро памтиш и колку го бранев по 2010 кога не можевме да инвестираме додека тука се редеа редовно пцофки за него, па и истиот муабет ко тебе сеа го терав, дека е главна причина што навиваме за него.

И од цело ова фалење што го удри за Морати, ја заборави и неговата улога у Калчополи. :) shame on you, од све што кажа, и што напраил, и роналдо, и виери, и ред други, ова всушност му беше убедливо најдоброто нешто, а не носењето на играчи, ова беше рамо до рамо со носењето на мурињо и успесите што ги имаше клубот со него.

Али друга ми е поентата, ако одиме според истава филозофија тука што се форсира тука, он денес ќе беше нарекуван сенилен старец со скапани зуби кој треба што поскоро да се изгуби од клубот за да истиот пркне, ко што тогаш била корумпирана лигата ( иако ова нема врска со очајното менаџирање и глупо трошење на пари ), така и сега условите кои ги начекаа сунинг тука, а притоа важеше и ФФП, реално беа очај, фудбалските гиганти у меѓувреме, и јуве плус, беа светлосни години пред Интер, така да не глеам голема разлика од првите 2-3 сезони со Морати, и сега со овие. Периодите се различни, ама и тогаш он, и сега овие, се соочија со големи проблеми кои и тогаш многумина ги замеруваа, и сега исто, ја у сите тие години со морати до калчополи, точно 0 пати сакав он да се изгуби од клубот иако сме јаделе тешки резили на секое поле. Пак ќе ти кажам, поентата ми беше друга, чисто да повлечам паралела дека со таквото негово работење он сеа исто ќе беше пцуен и бркан од клубов од кгн експертизата.

Башка, видовме Морати колку тешко успеа да се снајде со истово ова ФФП, тоа треба да ви е доволен показател колку тешко се функционираше во такви услови, клубот дојде до стадиум у дерби да излага со томасо роки, кузманович, скелото и остали просеци, и практично тоа значеше и негов крај со Интер, а и сам си свесен до каде треба работите да се дојдени за да он и официјално се откаже од клубот.

Последно уредено:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.712
Поени од реакции
59.944
@Syn, факт е дека во сезоните кога јуве освојуваше ние бевме ебената странка, а не 5-6 места под нив. Инаку точно е дека имавме лоши сезони ама забораваш дека пола лига беа јаки тимови, не беа само Јувентус и Милан туку и Парма, Лацио, Рома, Фиорентина... страшна лига беше.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.360
Поени од реакции
47.125
@Syn, факт е дека во сезоните кога јуве освојуваше ние бевме ебената странка, а не 5-6 места под нив. Инаку точно е дека имавме лоши сезони ама забораваш дека пола лига беа јаки тимови, не беа само Јувентус и Милан туку и Парма, Лацио, Рома, Фиорентина... страшна лига беше.
Ништо од тоа не занемарувам, ти кажав што ми беше поентата, дека се играло прљаво црно на бело има доказ али за жал само за 2 сезони иако истите тие ликови беа во јувентус и претходно, ама не можеш да замижиш пред фактот дека бевме очајно менаџирани и дека со тие дадени пари за клубот, мораше и можеше многу подобро да се функционира. Да не навлагам и колку тренери се сменија, рекордери сме во тој контекст, и ова исто беше голем минус за стариот, без пардон функционираше и затоа патевме од немање на систем на игра.

Пример, Роналдо го има у тим, а за тренер го зима Рој факинг Хоџсон, како тоа е добро менаџирање и проценување на работите ? Не ебел некој друг тука, или самите себе. :) Oва е само еден од многуте примери, инвестираш добро у 2-3 играчи, трпаш просеци на други позции али ај не е тоа битно, го имаш Роналдо, и бам, следи финалето, Хоџсон тренер ... ајде од старт поздрави се од успеси и теши се дека си бил ебаната странка.
И тоа пази, го избрка џиџи симони кој беше фан фејворит тој период ( за ова имаше големо негодување кај навивачите ), а го зема Мирчеа Луческу :ROFLMAO: , а после него, веќе спомнатиот, Рој Хоџсон. Самите си пукавме у колено со ваквите потези, и сам си свесен.
Мислам као да ви кажам, ебаниот рој хоџсон ја имаше привилегијата да го тренира Роналдо, enough said.

Сите тие клубови што ти ги спомна, а дел од нив освојуваа Калчо у тоа корумпирано првенство, трошеа едно 10 пати помалку од Интер, ама сигурно нас јувентус тогаш не ни беше крив што на Милан им сервиравме 2ца клучни играчи, едниот е моментлано легенда на калчото, или што го пропуштивме Неста, Руи Коста, Кака и ред други а у клуб ни играа матео ферари, фаринос и остали некои такви смешни играчи, а можевме да си дозволиме 200 пати бољи опции, и играчки и тренерски.

Иначе беа ебени 98ма нарочито, тогаш прв пат калчополи како термин е спомнат во Италија, и тоа у италијанскиот парламент, ама со Купер таа сезона сами себе се изебавме :), тогаш бевме најблиску до скудето али тоа немаше врска со Морати нит па јувентус, поише патевме ради лузерскиот менталитет на Купер.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.550
Поени од реакции
7.090
Добро утро. Еве убави вести од сабајле, не се расправајте, Данило Д'Амброзио ќе го продолжи договорот со Интер.
Според агентот, клубот дури одбива да разговара со други клубови за негов трансфер.
Хавиер Занети од АлиЕкспресс. Али мора капа да му се симне, од цела Италија најдобро го чува Ранокија, кога играат заедно Фрог не си дава автоголови.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.410
Поени од реакции
11.898
@Syn
Не можеш да кажеш дека сме биле лошо менаџирани а да го изоставиш фактот дека судиите не гнијале постојано, а Јуве го фаворизирале. Уствари не падна само Јуве во калчополи.
Јас сум 100% сигурен дека ќе имавме минимум 3 титули во тој период да се играше чесно и поштено. И сигурно не се исти условите и атмосферата во тимот после шампионска сезона или после 2-3то место.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.712
Поени од реакции
59.944
Најлошата работа кај Морати не се лошите трансфери туку немањето трпение со тренерите. Пирло кога го дадоа беше исто како и со Заниоло, млад играч, младински репрезентативец на Италија, веројатно ќе го биде... се разбира, прашање е колку ќе го бидеше кај нас бидејќи форсиравме поинаков фудбал. Сидорф и Р.Карлос веќе се сериозни грешки. За овие другите трансфери што наводно сме ги пропуштиле (Кака, Неста) не знам дали воопшто сме пропуштиле. Не знам во овој трансфер рок што се случува а камо ли што било пред 20 години. Можно е да биле и новинарски мрсомудења а во практика никогаш не сме ни биле во ситуација да ги потпишеме.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.360
Поени од реакции
47.125
@Syn
Не можеш да кажеш дека сме биле лошо менаџирани а да го изоставиш фактот дека судиите не гнијале постојано, а Јуве го фаворизирале. Уствари не падна само Јуве во калчополи.
Јас сум 100% сигурен дека ќе имавме минимум 3 титули во тој период да се играше чесно и поштено. И сигурно не се исти условите и атмосферата во тимот после шампионска сезона или после 2-3то место.
титула можеби, а може и не,( со сигурност да речеш не можеш и нема шанса ) би освоиле у 98ма, ама другите сезони тешко, не ни беа криви јуве со купер кога не освоија, или кога завршуваа 30 бода позади првиот.
Башка ете горе еден пример каде 1 добар потег се сереше со 2 ужасни, луческу тренер, 8мо место завршуеш, го бркаш него, го носиш рој хоџсон, значи Роналдо откако е дојден е трениран од ебаниот мирчеа луческу и рој факинг хоџсон, што повеќе од ова треба да ти се исцрта дека се праеле кардинални грешки кои се коселе со секоја можна фудбалска логика. Зашто да замижи некој пред ваков поразителен факт.
Кога го носиш роналдо, инсистираш логично и на класа тренер, мада не ни требаше такво нешто, џиџи симони требаше да го остави, човекот со кого таа 98ма беа втори и освоија Куп на Уефа.

Последно уредено:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.125
Поени од реакции
9.074
Многу патите од носталгија, еве и да дојде sugar daddy како Морати нема да може ни со прст да мрдне во 2019. Во денешницава бомба трансфер може да се оствари само ако имаме огромни приходи од ТВ права, билети од свој стадион, тренинг центри, merchandise, спонзорства итн.

Ќе заличиме на екипа кога ќе зајакнеме финансиски а кинезиве со оглед колку им цвета бизнисот во Кина, знаат како се води фирма (модерните клубови се фирми btw), ќе не донесат на посакуваното ниво sooner or later. Само треба трпение.

Морати да беше сега ќе го купеше Нејмар, Обамејанг и Бејл импулсивно да покаже на светот дека постоиме, ФИФА ќе не исклучеа од Лига Шампиони пошто немаме покритие за трансферите ама ние ќе се чукавме во гради јер сме ги собрале сите ѕвезди во екипа... јаката сатисфакција. Ене ги Милан, единствена сатисфакција годинава ќе им биде што го имаат red&black форумот па ќе имаат каде да вентилираат фрустрации додека ние играме во Лига Шампиони. :)

Прво да се средиме behind the scene (финансии, инфраструктура, организациона структура) па многу брзо ќе рипнеме и на спортски план и ќе има резултати и трофеи.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.283
Поени од реакции
13.263
Многу патите од носталгија, еве и да дојде sugar daddy како Морати нема да може ни со прст да мрдне во 2019. Во денешницава бомба трансфер може да се оствари само ако имаме огромни приходи од ТВ права, билети од свој стадион, тренинг центри, merchandise, спонзорства итн.

Ќе заличиме на екипа кога ќе зајакнеме финансиски а кинезиве со оглед колку им цвета бизнисот во Кина, знаат како се води фирма (модерните клубови се фирми btw), ќе не донесат на посакуваното ниво sooner or later. Само треба трпение.

Морати да беше сега ќе го купеше Нејмар, Обамејанг и Бејл импулсивно да покаже на светот дека постоиме, ФИФА ќе не исклучеа од Лига Шампиони пошто немаме покритие за трансферите ама ние ќе се чукавме во гради јер сме ги собрале сите ѕвезди во екипа... јаката сатисфакција. Ене ги Милан, единствена сатисфакција годинава ќе им биде што го имаат red&black форумот па ќе имаат каде да вентилираат фрустрации додека ние играме во Лига Шампиони. :)

Прво да се средиме behind the scene (финансии, инфраструктура, организациона структура) па многу брзо ќе рипнеме и на спортски план и ќе има резултати и трофеи.
Или ќе има резултати и трофеи или ќе бидеме како Арсенал,отскочна даска за играчи кон големите клубови и точно 0 титули освоени.
Мене ми мириса на второво.

И дај престанете со Морати-Сунинг паралеливе,срамота е .

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.476
Поени од реакции
7.811
На Морати му требаше 10 години да дојде до скудето, но со оглед на лопованата Јувентус тоа не е меродавно.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.141
Поени од реакции
6.600
Morati si e morati covek si go napravi svoeto ostajte go covekot da si zive. Da se nadevame deka segasnive gazdi ke uspeat da sostignat barem del od negoviot uspeh. Site timovi imat losi transferi i promasuvnja toa ne e spprno.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Да беше Морати сега ќе бевме Серија Ц. Just saying, зашто ми се може, зашто е форум и зашто трпи се :)

Член од
23 август 2010
Мислења
40.022
Поени од реакции
116.855

Не патиме од носталгија туку сме реални. Не може да се фрла кал врз името и презимето на донот кога знаеме дека Интер го сакаше како родениот син. Замисли само ситуација сега да го донесат Мбапе, слична ситуација со онаа на Роналдо на крајот на претходниот милениум. Се кладам дека ќе има групна свршотка овде, Жанг ќе биде воспеван до небо и назад, Марота, Аусилио, све тоа ќе се величи до небеса.

Да не се разбереме погрешно, факт е дека Морати има низа на грешки во неговиот долг мандат во Интер, ама пак ќе кажам, најдете ми барем еден претседател кој го водел тимот со таква љубов и што давал пари од свој џеб за да ги удоволи желбите на тренерите, навивачите и слично. Не му ги заборавам и лошите работи, ама па никако не можам да ги премолчам убавите моменти, а ги имаше премногу додека тој беше претседател, барем од тоа јас што се сеќавам.

И пак ќе кажам, споредувате две различни ери, тотално безвезно.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.360
Поени од реакции
47.125
Не патиме од носталгија туку сме реални. Не може да се фрла кал врз името и презимето на донот кога знаеме дека Интер го сакаше како родениот син. Замисли само ситуација сега да го донесат Мбапе, слична ситуација со онаа на Роналдо на крајот на претходниот милениум. Се кладам дека ќе има групна свршотка овде, Жанг ќе биде воспеван до небо и назад, Марота, Аусилио, све тоа ќе се величи до небеса.

Да не се разбереме погрешно, факт е дека Морати има низа на грешки во неговиот долг мандат во Интер, ама пак ќе кажам, најдете ми барем еден претседател кој го водел тимот со таква љубов и што давал пари од свој џеб за да ги удоволи желбите на тренерите, навивачите и слично. Не му ги заборавам и лошите работи, ама па никако не можам да ги премолчам убавите моменти, а ги имаше премногу додека тој беше претседател, барем од тоа јас што се сеќавам.

Викаш споредувате две ери, тотално безвезно е, и наеднаш, замисли да го донесат Мбапе, а сам си свесен дека во оваа ера у моментов тоа не е можно. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: А и замисли вакво сценарио, Морати потег, го носиш мбапе и тренер го ставаш вентура, гатузо, делио роси или серсе козми, сигурно сите среќни и задоволни ќе бевме од таквото нешто и ќе си го ладевме.
Башка, да те потсетам дека со Морати егзистиравме и во оваа ера, кога постоеше ФФП, чисто да ти се долови како он успеа да се снајде у таа деликатна ситуација.

И никој никаде не фрла кал врз неговото име и презиме, ама ќе фрлаа, доколку истите тие фаци постоеа тој период, и имаше некој форум на оној модемски мизерен нет со 1 килобајт у секунда, кога интер доживуваа резултатски бламови и поише беа познати по фејлови, отколку успеси.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.125
Поени од реакции
9.074

Никој не ја спори љубовта на Морати кон Интер, поентата е дека сега живееме во друго време каде и да си моќник неможеш да вбризгуваш пари од џеб туку треба да имаш самофинансирачки клуб за да можеш да изградиш екипа достојна за борба за титули.

Self sufficiency е единствениот прав пат, но тоа е долгорочна цел и за тоа треба време. Купување на М'бапе, не гледам како би се остварило, но еве под предпоставка дека Жанг би ги дал од џеб, е краткорочен band aid. Никаков баланс нема да имаме со супер играч од таков калибар впарен со просечни соиграчи а финансиски ќе трпиме загуби и ќе ризикуваме да бидеме исфрлени од европските натпреварувања.
Автоматски споено мислење:

Или ќе има резултати и трофеи или ќе бидеме како Арсенал,отскочна даска за играчи кон големите клубови и точно 0 титули освоени.
Мене ми мириса на второво.

И дај престанете со Морати-Сунинг паралеливе,срамота е .

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Чувај Боже тебе некад да ти мириса на првото, mister negative Nancy :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom