Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.360
- Поени од реакции
- 47.125
Да, пошто испаѓање од Хелсинборг во квалификации за ЛШ, пораз од милан 6-0, завршување 6то место, менување на 120 тренери у една сезона тогаш беше нормално и се сметаше за добро.Да не може човек ни дупачлаци да направи, одма Син со километарски постови.
Од денешна гледна точка работењето на Морати е лошо. Од тогашна, супер.
Сигурно не си го мислел ти истово во 2000та. Плус од ураниумските во косово нема шанси да си мислел економски правилно.
Што се однесуе за ураниуми на косово, радиоактивни облаци од Чернобил, и не беа толку опасни по здравјето на луѓето и нивното ракосување колку што е опасен обидов за хумор шо сакаше да го форснеш.

Ги пишав, не си прочитал, ама сигурно тебе сеа не ти се чека 10 години за да истите дојдат, нели. Тоа и ми е поентата со него, денес ти истите срања и за него ќе ги пишуваше, ко и за Сунинг.Тоа е тој начин на дискусија од него. Значи ти пишува 6-0 против Милан и ти ги споменува Грешко и остали копуци, ама затоа фатен е во прстите да ги пише успесите подоцна, кои што се заслуга на Морати.
По 2 години да освоиме ЛШ под жанговци и да го дрвам јас дека биле срам од газди оти Аталанта по 4-5 ни ги фрлала на заебанција.
@Io Sono Interista
Тоа се 4 сезони, од 11, каде Интер заврши 2 пати втор, што е со останатите ? Затоа намерно спомнав за тој муабет со корумпираност кој сум свесен дека постоеше, све е тоа ок, ама што е со сезоните кога завршуваа подоле, испаѓаа во ЛШ од Хелсинборг ( како тука корумпираноста ги искинала ), сезоните кога Рома, Лацио, Милан исто беа прваци у таа корумпирана лига, или Интер не ни успеваше да се пласира во ЛШ, ги игнорираш годините кога завршуваа 8ми, 5ти, 4ти, и слично, си одвоил само 4 сезони од 10, на крај краева, и се повлече од Интер кога на навивачите веќе им дое преку кур неговото лошо работење, и тоа го изигнорира такоџе. Многу глупо од твоја страна, сум ја преставувал теоријата на конкурентите, везе нема, 8мо кога завршија никаква корупција не беше причинител за тоа, или кога беа 5ти, или кога се правеа очајни трансфер избори и калкулации, никаква корупција не ни беше крива кога имавме 3ца страшни играчи на терен и 8 аматери.
Ги претставуваш работите само така како што тебе ти одговара у целиот муабет и не зимаш све во предвид, туку парцијално само, а и никаде не го ни негирам тоа што го пишуваш, а и многу лошо ја претставуваш цела таа поента што сакав да ја истерам за Морати. Ја всушност Морати никад не сум го пцуел ко помал или пак сум сакал да замине од Интер, напротив, многу добро памтиш и колку го бранев по 2010 кога не можевме да инвестираме додека тука се редеа редовно пцофки за него, па и истиот муабет ко тебе сеа го терав, дека е главна причина што навиваме за него.
И од цело ова фалење што го удри за Морати, ја заборави и неговата улога у Калчополи.

Али друга ми е поентата, ако одиме според истава филозофија тука што се форсира тука, он денес ќе беше нарекуван сенилен старец со скапани зуби кој треба што поскоро да се изгуби од клубот за да истиот пркне, ко што тогаш била корумпирана лигата ( иако ова нема врска со очајното менаџирање и глупо трошење на пари ), така и сега условите кои ги начекаа сунинг тука, а притоа важеше и ФФП, реално беа очај, фудбалските гиганти у меѓувреме, и јуве плус, беа светлосни години пред Интер, така да не глеам голема разлика од првите 2-3 сезони со Морати, и сега со овие. Периодите се различни, ама и тогаш он, и сега овие, се соочија со големи проблеми кои и тогаш многумина ги замеруваа, и сега исто, ја у сите тие години со морати до калчополи, точно 0 пати сакав он да се изгуби од клубот иако сме јаделе тешки резили на секое поле. Пак ќе ти кажам, поентата ми беше друга, чисто да повлечам паралела дека со таквото негово работење он сеа исто ќе беше пцуен и бркан од клубов од кгн експертизата.
Башка, видовме Морати колку тешко успеа да се снајде со истово ова ФФП, тоа треба да ви е доволен показател колку тешко се функционираше во такви услови, клубот дојде до стадиум у дерби да излага со томасо роки, кузманович, скелото и остали просеци, и практично тоа значеше и негов крај со Интер, а и сам си свесен до каде треба работите да се дојдени за да он и официјално се откаже од клубот.
Последно уредено: