Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.338
Поени од реакции
47.016
ne gleam nikakva logika vo idnina brozovic da igra pred banega, letoska valjda ke se najde budala sto ke iskeshira mnogu za brozgarata nikakva.

p.s. pioli smeni format, cekase poraz od juve i roma, za da se opameti, tipicno za trener od negov kalibar.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Страшно. Ама ај еве пошто си глуп и неписмен, еве ти ПРОВЕРЕНО.

http://www.transfermarkt.com/ever-banega/leistungsdatendetails/spieler/12249/verein/368

Погледни на која позиција играл најчесто во Севиља, истово го игра и сега во Интер со таа разлика што ти и твојата фудбалска неписменоќа велат дека БАНЕГА ИГРА НА НЕПРИРОДНА ПОЗИЦИЈА.

AM e attacking midfielder или во слободен превод напаѓачки ориентиран везњак, кај нас познато и како 10ка или плеј.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Решена е ајде повели објасни ми како тоа Банега игра на неприродна позиција и како тоа никогаш во животот не играл класичен плејмејкер туку играл организатор. :pos:

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.574
Поени од реакции
4.570
Џонтра вс Уфо клеш оф д тајтанс :pos:
п.с. си ги мочаме каљари

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.277
Поени од реакции
13.251
Никогаш нема да разберам зашто Пиоли смени добитна формација против Рома и Јуве.
Таков харикири потег одамна немам видено.Место да си зацементира тренерска позиција за години унапред,он се посра и сеа као усран голуб ке стиска палци Чоло и Конте да не корпираат летоска.
Будала...

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.574
Поени од реакции
4.570
ПЕТАРДААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Му фалеше на детево погодок, стварно ми е мило. Штета и Кондогбија што не брцна еден. Двајцата ми се откритие на сезонава.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Кој беше тоа Барбоса ?:cautious:
Сарказам ваљда? Ако не е, мислам на Габигол. Сеедно или Пинамонти да го пуштеше, нека билдаат самодоверба и искуство.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.139
Поени од реакции
6.588
Сарказам ваљда? Ако не е, мислам на Габигол. Сеедно или Пинамонти да го пуштеше, нека билдаат самодоверба и искуство.
Ако ги играше барбоса и пинамонти ќе немаше место за едер и нагатомо :D

D

Darko_ufo

Гостин
Според асистенциите и головите а и според начинот на игра се гледа дека Банега е сличен играч на Чави и Пирло за разлика од твојата замисла дека е Кака, односно како и да е поставена играта на трансфермаркт ако си ги гледал Севиља ќе си приметел каква позиција игра Банега, ама нема што да се убедувам со тебе ако мислиш дека е тип на играч како Кака кој ќе игра позади напаѓачите и ќе трпа по 14-15 гола во сезона и 15 асистенции тоа си е твое право. И самото тоа што играл ДМ и MC го укажува тоа @Џонтра Волта

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Според асистенциите и головите а и според начинот на игра се гледа дека Банега е сличен играч на Чави и Пирло за разлика од твојата замисла дека е Кака, односно како и да е поставена играта на трансфермаркт ако си ги гледал Севиља ќе си приметел каква позиција игра Банега, ама нема што да се убедувам со тебе ако мислиш дека е тип на играч како Кака кој ќе игра позади напаѓачите и ќе трпа по 14-15 гола во сезона и 15 асистенции тоа си е твое право. @Џонтра Волта
Точно, Банега не е Кака тип на играч ама не е ни Пирло тип на играч. Ако со некој може да се спореди тогаш најблиску е до Снајдер според улогата на терен со таа разлика што Снајдер и не можеше да игра поназад во везниот ред, што не е случај со Банега.
Да не се изразувам со фудбал-менаџер речник, ама за да ти биде појасно. Кака-треквартиста, Пирло, Чави-deep lying playmaker, Снајдер-advanced playmaker, Банега-roaming playmaker, attacking midfielderer. :D

Евер е олраундер играч од средината на теренот, може да ги игра сите позиции без проблем, во Валенсија најчесто играше во средината односно поназад од 10ка, ЦМФ, со оглед на тоа што пред него ги имаше Мата и Силва.
Во Севиља веќе си играше на неговата примарна позиција, плејмејкер-10ка, и најчесто се враќаше назад да прими топка пошто позади него играа Криховијак и Нзонзи, класични копачи.

И сега во Интер си игра на неговата позиција, само не е така активен по целиот терен бидејќи позади него има играчи што знаат со топка односно играта од одбраната ја превземаат Кондогбија/Гаљардини/Брозовиќ.

На крај пак доаѓаме до тоа што ти го реков и првиот пат кога те цитирав, Банега не игра на неприродна позиција. Неприродна позиција би било да игра крило или бек.

D

Darko_ufo

Гостин
Точно, Банега не е Кака тип на играч ама не е ни Пирло тип на играч. Ако со некој може да се спореди тогаш најблиску е до Снајдер според улогата на терен со таа разлика што Снајдер и не можеше да игра поназад во везниот ред, што не е случај со Банега.
Да не се изразувам со фудбал-менаџер речник, ама за да ти биде појасно. Кака-треквартиста, Пирло, Чави-deep lying playmaker, Снајдер-advanced playmaker, Банега-roaming playmaker, attacking midfielderer. :D

Евер е олраундер играч од средината на теренот, може да ги игра сите позиции без проблем, во Валенсија најчесто играше во средината односно поназад од 10ка, ЦМФ, со оглед на тоа што пред него ги имаше Мата и Силва.
Во Севиља веќе си играше на неговата примарна позиција, плејмејкер-10ка, и најчесто се враќаше назад да прими топка пошто позади него играа Криховијак и Нзонзи, класични копачи.

И сега во Интер си игра на неговата позиција, само не е така активен по целиот терен бидејќи позади него има играчи што знаат со топка односно играта од одбраната ја превземаат Кондогбија/Гаљардини/Брозовиќ.

На крај пак доаѓаме до тоа што ти го реков и првиот пат кога те цитирав, Банега не игра на неприродна позиција. Неприродна позиција би било да игра крило или бек.
Епа не знам тогаш, мене може ми изгледа така дека не се враќа назад да прима топка, денес изигра топ ама на претходните натпревари не се виде, баш тука коментираа дека бил невидлив. Ако дигне ниво како денес да игра на секој натпревар тогаш ќе имаме најдобра средина, со тоа што Марио ќе мора да игра на местото на Кандрева.

Kajgana Shop

На врв Bottom