Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.338
- Поени од реакции
- 47.018
pa sekogas koga go spomnuvam toj format pisuvam deka samo eden e doktor za takva formacija, site drugi go imitiraat, pola svet pocna da ja koristi sea radi 343 na konte, duri i barsa vcera taka igraa ...Па Пиоли не го сакаш што почна да игра 3-5-2 т.е. ти си против таа формација а и сам знаеш дека Конте освен 3-5-2 друга не знае да тера...
I alegri nikad ne forsiral takov sistem do doaganjeto vo juve, montela isto na vremeto 433, pa so fiorentina i sampdorija so 3ca nazad igrase, i sea vo milan pak se vrati na formacija so 4 nazad. Ne go sakam ic toj trend toa priznavam, ama na konte kapa mu simnuvam zasto do sovrsenstvo uspea da go razvie toj sistem.
Nema vrska formacijata be, ranieri na primer igrase 442, sporedi ja negovata 442 so onaa na fergunson na primer. Kakov saka format neka koristi trenerot, konte e motivator, so odlicni trening metodi, krv plukaat igracite i na treninzi i na teren, toa e ona sto se bara, i karakter e, sto e najbitno, onakov ispad ko onoj na kandreva so roma koga sutna od mrtov agol a eder sam ceka gol da dae samo, nikad nema da vidis, a ako nekad se desi toj igrac ke se prosti od prv tim na neopredeleno. Konte e takov tip na trener, a i simeone, da od eden mocan ranokija se sposobni da napravat fudbaler, zatoa po neznam koj pat, ako se dostapni, ciao ciao za pioli bez oko da im trepne, ne smeat da si dozvolat da propustat vakva prilika.
Sto se odnesue do pioli, vikendov najverojatno se vraka na 433 formacijata.