Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Икарди не е универзален напаѓач, он е штекач, ко Пацини само што е бољи, а таквите во Интер на прсти се бројат што успеале и биле лидери на тимов, Јоветич е слика и прилика само ако успеат да го доведат, секако дека и ја сакам да е партнер со Икарди напред ама Реал ако понудат 30 милки за Икарди слободно нека замине ( за 40 муабет да не праам а овие се доволно луди и толку да дадат ), ќе ја покријат неговата дупка со поуниверзални фудбалери, пример Јоветич, Салах и Пато како слободен играч се повеќе од идеална варијанта за напред.
Икарди не е one man show играч, ко Ибра или Суарез во Ливерпул, така да Интер нема многу да загуби во ситуација да го покријат на ваков начин, ќе загубат ако го покријат само со еден напаѓач, иначе Јоветич, Салах, Шаќири, Пато или некој трет, плус репот, повеќе од доста за наредна сезона во ситуација кога средината би била страшно добра со Кондогбија, Ковачич, Хернанес и Медел.

Профил на играчи ко Икарди ич не сакам, лимитирани напаѓачи кои зависат многу од оние позади нив и кои мора да се хранат со кросеви, ама карактери ко него се реткост така да нема и мене сеедно да ми биде ако замине ама некако имам голема доверба у Аусилио и мислам дека одлично би го покрил тимот и при евентуална негова продажба од која секако Интер би инкасирал многу.

За одбрана не знам што му ја мислите, ако дојде Миранда, плус Мурило, едноставно централно во одбраната се и те како добро покриени па и оставаат простор и да се даде Ранокија за јака пара, бековските позиции им се слаби и тука треба да циљаат на некои јаки варијанти што под дифолт и не значи дека многу би чинеле.

Инаку играч ко Кондогбија е и те како потребен у било кој клуб у светов, за него не важи муабетот не е најпотребен, е, и те како,вакви играчи злато вредат, со него песна би бил прелазот од одбрана во напад и повлекувањето на контри, ѕвезда е и Интер ќе е многу посилен со него во тим. Поентата од погоре ми беше само нека не застануваат со него при носењето на нови јаки фудбалери, дека чини сепак многу за стандардиве на Интер.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
П.С Кондогбија може да одигра и понапред од позицијата ДМФ,може да игра и Б2Б

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.693
П.С Кондогбија може да одигра и понапред од позицијата ДМФ,може да игра и Б2Б
Единствен кој го изигра B2B (офанзивен) беше тешката будала од тренер на У20 шо го форисираше Погба како DMF во истата позиција. Кондогбја е одличен B2B со дефанзивни задачи.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Единствен кој го изигра B2B (офанзивен) беше тешката будала од тренер на У20 шо го форисираше Погба како DMF во истата позиција. Кондогбја е одличен B2B со дефанзивни задачи.
Муабетот ми беше дека не е лимитиран и едносмерен,туку и дека знае да игра со топка и да повлече напред во напад,не е рецимо нешто како Медел или Гуарин.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.693
Муабетот ми беше дека не е лимитиран и едносмерен,туку и дека знае да игра со топка и да повлече напред во напад,не е рецимо нешто како Медел или Гуарин.
Да да тоа да ама е одличен кога има дефанзивни задачи ако си ја гледал франција ќе знајш зошто зборам така а зошто ова другово ако си ја гледал У20 Франција. Како и да е одличен трансфер можеби сте потплатиле некое милионче плус поради тоа што не играте ЛШ и си користат тимојте како што користеа кај нас за Вучинич и остали :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Да да тоа да ама е одличен кога има дефанзивни задачи ако си ја гледал франција ќе знајш зошто зборам така а зошто ова другово ако си ја гледал У20 Франција. Како и да е одличен трансфер можеби сте потплатиле некое милионче плус поради тоа што не играте ЛШ и си користат тимојте како што користеа кај нас за Вучинич и остали :)
Ми текнува против Арсенал како одигра,напред со топка во напад и назад да помага во дефанзива.Постигна и убав гол ако ми текнува убаво,ја распали од некојси 20+ метри,ја избуши мрежата.
Јесте да е малку преплатен,но испадна дека е платен 30 милиони + некој бонус.Добро е добро,средината се оформува полека,уште нападот и спремајте се за војна :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Напред-назад е Кондогбија, модерен везен играч (Бускетс) а не Медел/Де Јонг/Маскерано тип на играч од пред 10 години.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Мота бре, само 10 пати боља варијанта.
Иначе Квардадо го заборавам цело време, сеа баш ме потсетија на фејс, и он е опција.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Кондогбија е супер играч,сега и јас малку како Џони ама дали вие сте го гледале Кондогбија за да давате заклучоци? Одличен трансфер,супер мидфилдер,само не знам колку и дали ќе го достигне максимумот со Манчини како тренер.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Кондогбиа има 22 години , пред него е голема иднина и може да стане страшен играч .Многу и не го знаат играчов,али ке им го спомнеш голот против Арсенал во Лондон и ке им текне ..
За тој играчот од Марсеј не го знам неговиот квалитет ,ако знае некој нека пише ..

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Сега праам со брат ми муабет,навивач на Интер,но поради многу обврски(магаре е 30+) не може да го следи Интер како вас.Вика 4-3-3 бла бла...Според вас како би изгледал тимот со моменталните играчи,сметајќи ги сокот,Конд,Колумбиецот...?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Ke se napunime so kopaci,igrac so mozok u sredina nema da ostane.Da ti se namocam u ekipata bez tehnicari.se ke bide na sila,bez vrska...
Камбијасо, Мота, Занети, Снајдер ...
Интер со оваа средина каде единствен класичен техничар и креативец беше Снајдер, освои тројна круна.
Во моментов се каде каде технички попотковани од тогаш.

Само што тогаш го имаа Мурињо, а сега Манчини.

D

Darko_ufo

Гостин
Камбијасо, Мота, Занети, Снајдер ...
Интер со оваа средина каде единствен класичен техничар и креативец беше Снајдер, освои тројна круна.
Во моментов се каде каде технички попотковани од тогаш.

Само што тогаш го имаа Мурињо, а сега Манчини.
Не заебавај Мота е ѕвер има мозок, сеа постар и не ни треба во Интер ама пред 5,6 години многу јако се уиграа со Камбијасо кој исто така беше многу интелегентен играч и не беше апла копач. А за Занети нејќам да зборам иако е легенда сеуште мислам дека не го искористи својот потенцијал, човекот како знаеше да ги наниже по 5,6 играчи и имаше јак шут а многу малку го користеше... Така да овие четворица у средина во тие години можеа со секој да се носат...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Сега праам со брат ми муабет,навивач на Интер,но поради многу обврски(магаре е 30+) не може да го следи Интер како вас.Вика 4-3-3 бла бла...Според вас како би изгледал тимот со моменталните играчи,сметајќи ги сокот,Конд,Колумбиецот...?
До сега, со овој фонд на играчи.

Ханда
Дамброзио-Миранда-Мурило-Сантон
Ковачиќ-Медел-Кондогбија
Шакири
Паласио - Икарди

Со тоа што уште ќе се пазари за навална линија а мислам дека Манчини ја спрема екипава за 4-2-3-1 систем, Медел-Кондогбија у средина Шакири и уште едно крило плус Кова на 10ка и Икарди у шпиц.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Не заебавај Мота е ѕвер има мозок, сеа постар и не ни треба во Интер ама пред 5,6 години многу јако се уиграа со Камбијасо кој исто така беше многу интелегентен играч и не беше апла копач. А за Занети нејќам да зборам иако е легенда сеуште мислам дека не го искористи својот потенцијал, човекот како знаеше да ги наниже по 5,6 играчи и имаше јак шут а многу малку го користеше... Така да овие четворица у средина во тие години можеа со секој да се носат...
Па да де, и Кондогбија не е играч без мозок, знае гол да даде, знае пас асален да направи, да отвори контра, слични играчи се, у секој случај во поглед на техниката, овој Интер не заостанува воопшто во поглед на тој Интер, Кондогбија не е класичен копач, таков играч моментално во Интер у средина е само Медел.

Kajgana Shop

На врв Bottom