Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
???

Ѕвер играч... LoL :)

Инаку сега го заприметив овај Доменико Морфео :nesvest: ... поооо колку не знаешееее!
Не знам дал го глеаше од коа го дадовме у Парма (мислам) ...КРШ правеше типот таму .....

пс:Фаринос звер не звер ама коа се мававме со Валенсија и останавме без Голман , он бранеше ....и тоа ДОБРО бранеше =)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не знам дал го глеаше од коа го дадовме у Парма (мислам) ...КРШ правеше типот таму .....

пс:Фаринос звер не звер ама коа се мававме со Валенсија и останавме без Голман , он бранеше ....и тоа ДОБРО бранеше =)

:vozbud::vozbud::vozbud::pos:

Се сеќавам на утакмицата како вчера да беше,како само бранеше Фаринос,нездрави паради правеше човекот.

а се сеќава ли некој бре на Алмеида ?

--- надополнето ---

Го начекав на ФБ.

:pos: :pos: :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
„...изузетно поштена кладионица“

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Каков Санчез Манчез, ФФП е во сила, ќе останеме со Харџа во тимот, и ако си замине Снајди он ќе ни биде првотимец во улога на плејмејкер...

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
12.950
Каков Санчез Манчез, ФФП е во сила, ќе останеме со Харџа во тимот, и ако си замине Снајди он ќе ни биде првотимец во улога на плејмејкер...
Дечко те пратам подолго време со постовиве,па искрено сакам да те прашам дали ова се твоите реални размислувања или тренираш песимизам на форумов?
Без лутење:smir:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Дечко те пратам подолго време со постовиве,па искрено сакам да те прашам дали ова се твоите реални размислувања или тренираш песимизам на форумов?
Слабо пратиш. Читај го Џони Вајсмилер на подолги стази, после Бенеамата ќе ти се види како хипи оптимист :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Ти одговори ИОСОНО :pos:

Со оглед на тоа што Морати го тупеше цела претходна сезона дека не биле потребни засилувања и требало да внимава на финансиите(во година кога зема 200 милиони повеќе од било која друга година лол), и дека требало да се продаде некој па да купиме играч, па пак ништо, не знам зашто би биле толкави оптимисти оваа сезона, освен ако Морати не не мафташе со ФФП претходната година па тогаш да, може да дадеме повеќе од 30 чисти милиони за играчи, иначе во никој случај не, барем реалноста е таква... ама, ќе видиме, јас се надевам на 2-3 добри играчи(Хазард/Санчез/Тевез/Лавеци, и Монтоливо/Хамшик/Пасторе/, и ..... )

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.900
Поени од реакции
44.842
Па чим напињаш со тоа колку земал, дообјасни му колку загубиле ко тим ...
Вака не го мафтај со половични информации у кои не кажуваш Се туку само она што ти одговара. :smir:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Сеа на мене ми реплицираш или онака си пишуваш? Да не испадне како претходниот пат дека коментарот не бил наменет за мене :)

Иначе нема што да му кажувам, јас му давам половични информации, зашто се доволни.
Прост пример:

2010

Приходи Расходи
400 400

(освои СЕ, и бројките се од памет треаснати, но горе-доле се блиску до односот што беше приходи-расходи, т.е. појаснување имаше мали загуби, значи мал минус)

2011

Приходи Расходи
X 400

(Не освоивме ништо, немаме ништо позначајно за продавање, освен 2-3 клучни играчи)

Е сега, он само треба да си погаѓа колкави ни се приходите оваа година, зашто не знам ни јас, ниту ти, ниту некој блогер.

И моето погоре мислење, цитирам:
(во година кога зема* 200 милиони повеќе од било која друга година лол), и дека требало да се продаде некој па да купиме играч, па пак ништо, не знам зашто би биле толкави оптимисти оваа сезона, освен ако Морати не не мафташе со ФФП претходната година па тогаш да, може да дадеме повеќе од 30 чисти милиони за играчи, иначе во никој случај не, барем реалноста е таква...
*зема = приходи, не приходи-расходи, појаснување.

Ако не ти беше за мене наменето прашањето, игнорирај го одговоров, и друг пат цитирај ме, да не дојдеме пак до недоразбирање :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.900
Поени од реакции
44.842
Интер 60 милиони беа во минус лани, официјална бројка е ова, дадена и од самиот сајт на Интер. inter.it, годините претходно кога немаа успеси во ЛШ над 100 милиони беа во минус секоја сезона, далеку се овие бројки од мали, Интер е единствен клуб од големите во Италија што има толкави загуби годишно ...
Kлубот не згреши што не трошеше туку згреши што имаше доверба во Бенитез, тука е грешката а не во неинвестирањето. Бенитез со само 7 меча дома изгуби 7 бодови а Интер кога освојувале титули од 19 натпревари дома максимум губеле 10 ( што значи уште не дојде полусезоната а они беа 3 бода до таа граница ), играчите кои сакаше да ги доведе беа Маскерано и Кајт, Бре ...

А со нив а без нив, исто срање, проблемот на повреди пак ќе егзистираше,, 90% од првиот тим беше повреден а за главен виновник беше посочен Бенитез, истиот тој проблем со повреди фамозно исчезна кога дојде Лео и тоа е тоа. Ќе требаа да купат 11 добри играчи зашто толку беа потребни за да се пополнат сите тие дупки кои настануваа ради неговите феноменални тренинзи за кои и самите играчи се жалеа дека се пренапорни ( пример, Снајдер ).

Како и да е, сум се изјаснил, не можам да му замерам на тимот зашто Мурињо беше тој што замина и на некој начин ги остави на цедило бидејќи големи тренерски имиња тогаш не беа достапни но за наша жал изборот падна на најлошото можно решение у се деси тоа што се деси.

Пари за трошење максимум може да се има до 40, преку сила 50 милиони евра, според мене, 100ката на Талахасе само у светот на бајките може да помине ( Меси, Кристијано Роналдо што у моментов е невозможно да се реализира ко трансфер ). Е сеа дали тимот ќе се реши да потроши поголема сума или не ќе видиме во наредните месеци, али како тргнало ќе спуштаат цени со Пандев, Марига, Коутињо и голем дел од младинскиот погон на тимот, а ништо чудно и Маикон да биде продаден. Аll in all, 4 играчи можат да донесат ( Санчез, Монтоливо, Банега и плус уште едно име у напад ), колку што ја бар сметам дека е доволно за да имаат супер тим за наредна година.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Сеа на мене ми реплицираш или онака си пишуваш? Да не испадне како претходниот пат дека коментарот не бил наменет за мене :)

Иначе нема што да му кажувам, јас му давам половични информации, зашто се доволни.
Прост пример:

2010

Приходи Расходи
400 400

(освои СЕ, и бројките се од памет треаснати, но горе-доле се блиску до односот што беше приходи-расходи, т.е. појаснување имаше мали загуби, значи мал минус)

2011

Приходи Расходи
X 400

(Не освоивме ништо, немаме ништо позначајно за продавање, освен 2-3 клучни играчи)

Е сега, он само треба да си погаѓа колкави ни се приходите оваа година, зашто не знам ни јас, ниту ти, ниту некој блогер.

И моето погоре мислење, цитирам:
*зема = приходи, не приходи-расходи, појаснување.

Ако не ти беше за мене наменето прашањето, игнорирај го одговоров, и друг пат цитирај ме, да не дојдеме пак до недоразбирање :)
"рандом член кој се плаши да каже искрено што мисли и изигрува експерт и/или роднина на Морати": Абе ти се читаш? Ни треба само еден играч, и јас би бил многу задоволен со Монтоливо или Санчез, еден од овие само и пак сме конкурентни на три фронта. Занети и Камби се тука, тука е и Оби со Марига, НАгатомо ора со трчање, Карја ора со трактор. Ни во сон нема повеќе да гледаш да троши Интер пари, ај те молам престани да пишеш, за тебе треба 5 играчи да се носат, ти салам си бе? Занети во клупа сакаш да го седнат, абе ти нормален си??????????????????????????????????? :( :( :( :'(

Јас: не се мачи, не се мачи најискрено. Подобро викај дека Бени е добар него да си реален во какви гомна сме моментално со тимот.

--- надополнето ---

Пари за трошење максимум може да се има до 40, преку сила 50 милиони евра, според мене, 100ката на Талахасе само у светот на бајките може да помине ( Меси, Кристијано Роналдо што у моментов е невозможно да се реализира ко трансфер ). Е сеа дали тимот ќе се реши да потроши поголема сума или не ќе видиме во наредните месеци, али како тргнало ќе спуштаат цени со Пандев, Марига, Коутињо и голем дел од младинскиот погон на тимот, а ништо чудно и Маикон да биде продаден.
Не, јас не тврдам дека толку ке се трошат, него за мене толку пари треба за да се има силен тим, и ти сигурен сум така мислиш, ама удираш на таа карта “реално мислење“ и затоа викаш макс 50 милиони.

50 милиони = жртвувања на силни играчи и носење на нови сили.

100 милиони или 80 = на нови сили + задржување на сите појаки играчи на Интер, како Снајди, Ето, Мота.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Ама Син, јас не измислувам, јас се водам по Морати, лани кога имаше најмал минус(може вака?) се вадеше на ФФП(кое не беше во сила), оваа година има поголем минус и не знам како би купувал играчи, освен ако лани не не моташе сите.
Ова е мое мислење, не факт или вистина, само мислење...

@Talahase, ме прашаа, одговорив, ќе бидам некултурен ако не одговорам :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.900
Поени од реакции
44.842
Не, јас не тврдам дека толку ке се трошат, него за мене толку пари треба за да се има силен тим, и ти сигурен сум така мислиш, ама удираш на таа карта “реално мислење“ и затоа викаш макс 50 милиони.

50 милиони = жртвувања на силни играчи и носење на нови сили.

100 милиони или 80 = на нови сили + задржување на сите појаки играчи на Интер, како Снајди, Ето, Мота.
Нема везе, според досегашните шпекулации, Банега 9м евра, Монтоливо од 10 до 12 ( има само уште една година до истек на договор, не чини многу ), Санчез 15 до 20 плус неколку играчи ( Пандев, Коутињо, Сантон младинци ) и уште едно засилување за напад измеѓу 10 и 15 милиони евра.

За Тевез сум категорично против бидејќи парите дадени за него можат да донесат 2 имиња од напад.

--- надополнето ---

Ама Син, јас не измислувам, јас се водам по Морати, лани кога имаше најмал минус(може вака?) се вадеше на ФФП(кое не беше во сила), оваа година има поголем минус и не знам како би купувал играчи, освен ако лани не не моташе сите.
Ова е мое мислење, не факт или вистина, само мислење...
Лани за лани, сега за сега, лани беше идеална година за неинвестирање бидејќи го имаа најсилниот тим во Европа, беа убедени дека тимот може да парира во Серија А ( со Бенитез ), за ЛШ реално гарант за успех од старт немаш, ко што рече лани Мур на старт, 10% се шансите да се освои тој трофеј пред сезона.
Никој не претпостави дека ќе има периоди кога 9 првотимци се повредени, реални да бидеме, и да донесеа 2-3 нови играчи, со толкава фрекфенција на повреди не беше можно да се извлечат добри резултати, прво имаш голем број на повреди, после враќање на тие играчи а истите физички не беа 100% подготвени, делуваа тромаво, полумртво на терен и таман ќе се опороавеа оп, уште една повреда.
Бенитез да не беше толку тврдоглав, да сменеше тренинг режими, да одговореше на критиките со промени а не со инат може и до ден денес ќе беше тренер на екипата зашто да отсуствуваше проблемот на повреди ќе беа дааалеку поконкурентни во Серија А, зашто со тој тим и на сила можеа да победуваат, вака со Алибек, Оби, Коутињо и Киево изгледаше ко Барса против Интер.

За нареднава година реално, и мало дете знае дека во тимот мора да се инвестира за да бидат конкурентни во Серија А и ЛШ, периодот за простор да не инвестираат помина, но пак ќе кажам, уз носењето на нови играчи огромна е веројатноста да се продаде едно име кое може да донесе над 20м евра, ја реков погоре на кого типувам.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Муабетов што го тераме со Крејзи е што ни треба за да бидеме во елитата (не колку ни е долга чергата, тоа не знам пошто не пратам). Мене ме хебе фактот што оние комшикине на шала на шала 2-3 дена пред да пројде рокот ќе извадат пари за Хамшик или нешто слично... А ние стално сме зијан, што верувам дека е така. Во секој случај, трансферите се и еден вид коцка. Инвестиција од 40-50 милиони може да се врати со победа во ЛШ, со тоа и приходи, и да речеме на крај сезона пак 30-40 милиони минус. Може ама и не мора. Ама инвестиција од 15-20 милиони за купување на безвезни играчи сигурно ќе се врати со неосвојување на ЛШ и пак 30-40 милиони минус, ако имаат среќа. Па сега Морати нека види, штом не виде оваа сезона.

Во принцип, Морати и останатите имаат cloud judgment проблем. Успехот ги воздигна премногу па се плашам дека ќе им треба некое време да ги видат дупките во тимот, а тие не да бодат очи...

Така да, ќе почекаме...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.900
Поени од реакции
44.842
Милан со години не трошеа, и кога ќе им ја погледнете последнава декада ќе видите дека не се расфрлале многу со пари ( во споредба со Интер ), они финансиски стојат далеку подобро од Интер ама кај нив друг беше проблемот, имаше еден извесен период каде на Берлускони му беа порелевантни марокански курви отколку Милан па правеа нелогични за нив потези ама факт е дека кога тогаш ќе им дојде памет, а очигледно тоа е овој период, т.е. периодот од минатото лето па се до денес.

За Хамшик искрено тешко дека оваа година било кој ќе може да го собере од Наполи, директен пласман во ЛШ имаат, Мацари остана а он услови тимот да му биде конкурентен па не верувам дека режисерон што им е претседател ќе се одлучи да продаде таков бисер од екипата во една ваква година.

Kajgana Shop

На врв Bottom