Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.478
Поени од реакции
6.846
Би требало да земеме шпиц, оти шпиц немаме друг освен милито. Зборувам за шпиц а не форсирање на играч надвор од својата позиција. Кутињо, Алварез и Снајдер во ниеден свет неможат да бидат замена за шпиц.

Инаку Страма ќе крка клоци, пошто му ги исполнија сите желби, за него се бркаат маикон, цезар, пацини, и му се дава комплетна слобода да игра со составот. Нека падне во купот на четвртфинале, нека не ги помине групите во ЛЕ и нека заврши без пласман за ЛШ следната година, Страма ќе лета како куфер :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.710
Palacio moze da ja pokrie taa pozicija po potreba, isto i Cassano, Spanija na EP bez klasicen spic izigraa i na krajot osvoija rutinski, u denesno vreme moze da se improvizira so univerzalni fudbaleri od napadot, do dusa kaj niv na primer Fabregas bese najisturen, igrac koj najgolem del od karierata go ima izigrano centralno vo sredinata.

Ja ne sum za angazman na zamena na Milito, tuku da se dovede nekoj sto pred se moze da gi pokrie poziciite pozadi nego, a po potreba i da igra ko najisturen ali toa apla vo kraen slucaj.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.935
Поени од реакции
16.227
Не верувам дека им е приоритет ЛЕ, ако така најавуваат, ама шо знам, некако ми се чини не одат многу далеку во тоа натпреварување.
Е сеа ако и после тоа го избркаат Страма, никад нема да се упрајме.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.478
Поени од реакции
6.846
Не ме зафркавај те молам, ако може интер да игра како шпанија на европското можеме комотно да се прогласиме за освојувачи на сите фронтови годинава.
Со таа средина што ја има шпанија, и мене да ме ставеа шпиц ќе имав 10 гола на европско, еден неспособен торес го направија најдобар шпиц на европското. Никако неможе да се спореди Габи мудингај со Чави или Гаргано со Иниеста.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.710
Не ме зафркавај те молам, ако може интер да игра како шпанија на европското можеме комотно да се прогласиме за освојувачи на сите фронтови годинава.
Со таа средина што ја има шпанија, и мене да ме ставеа шпиц ќе имав 10 гола на европско, еден неспособен торес го направија најдобар шпиц на европското. Никако неможе да се спореди Габи мудингај со Чави или Гаргано со Иниеста.
Nikade ne rekov deka treba da igraat kako Spanija, tuku deka ne e moralno vo napadot da se ima klasika spic, vo momentov dovolen e Militto, glupo ke e pak da se '' zasiluvaat '' so zamena, odnosno so igrac koj bi bil zamena za Militto, bidejki ovoj pod difolt ke e prvotimec ako e zdrav, zatoa podobro da se pokrie so nekoj ko Gaston Ramirez, Palacio moze da igra i ko najisturen po potreba, lani 20 golovi dade, ima oset za gol i pokraj taa kreativnost pozadi nego odlicno ke se snajde i tamu.
Posle prodazbata na Pazzini se si mislam deka i Stramaccioni ne saka limitirani fudbaleri vo timot, odnosno, vo napadot, saka igraci sto mozat da igraat na poveke pozicii, i Gargano e takov, 2-3 pozicii pokriva vo sredinata, mozno e i denovive na Kambi ko prvotimec da se odbrojani osven ako ne si raspali pak, a so ogled na konkurencijata vo sredinata, nema drug izbor.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.478
Поени од реакции
6.846
Точно ама ако сакаме добри резултати, неможеме да се молиме на бога Милито да има добра форма. Лани сезоната му ја памтиме, првиот дел беше тапа џонсон, вториот дел препознатливата форма. Ако не поебе пак така, тешко нас. Нека поминат првите 5 кола, ќе видиме како ќе се движат работите. Ја сум оптимист после овие трансфери, и верувам дека ќе бидеме на врвот, ама не се знае.
--- надополнето: 22 август 2012 во 20:30 ---
Да додадам дека Страма бил задоволен од Маикон, бил во топ форма, сакал да остане, ама незнаел што ќе се случи до крајот на летово.(повикан е за со васлуи).
Што значи ако дојде понуда со многу пари, си оди, ако не, ќе го одработи договорот до крај. А ја мислам ако остане до година, не само што ќе остане туку и ќе потпише нов за помалце плата.
Ми останува еден од омилените фудбалери, цел живот ќе го памтам голот на оваа утакмица, ама побитно зборовите што ги кажа тогаш.
I'o resto qui !

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.575
Ало, не гледате дека Маикон е меѓу 20те повикани за ЛЕ натпреварот? Мислам дека нема да смее да игра после за друг тим во УЕФА...

Инаку, ни треба замена за Милито, само Паласио може да биде замена, Касано не може, да не правиме како лани дека Форлан може 10 позиции да покрие.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.478
Поени од реакции
6.846
Никаде нема да смее да игра АКО НАСТАПИ, форлан имал 8 минути настап лани.
Тоа што е повикан нема врска.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.736
Поени од реакции
43.854
Иначе смее еден играч за секоја екипа од Европа Лига да игра во ЛШ.. На пример игра Маикон сеа за Интер, го земат Реал ќе смее да играе во ЛШ, но ако после Реал го земе и Милито, Милито нема да смее...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.476
Поени од реакции
114.366
Нема да иде нигде Маикон, чим е повикан за утрешниот натпревар не мрда нигде. А со него сме даааааалеку појак тим, ќе корне по десната страна ко и увек. Одбраната ако дојде и Переира ќе биде ебење, со Самуел и Силвестре како централни и Маикон и Переира како странични.

D

draft

Гостин
Нема да иде нигде Маикон, чим е повикан за утрешниот натпревар не мрда нигде. А со него сме даааааалеку појак тим, ќе корне по десната страна ко и увек. Одбраната ако дојде и Переира ќе биде ебење, со Самуел и Силвестре како централни и Маикон и Переира како странични.
И Занети во средина?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.476
Поени од реакции
114.366
И Занети во средина?
Можно е Страма да го форсира Переира во средниот ред, значи не како бек туку како поистурен, а Занети да ги врши дефанзивните задачи по таа лева страна. Можно е ваков исход знаејќи дека Переира е нешто налик на Маикон, пробивен е, не е статичен лев бек кој игра само одбрана па така да многу веројатно е Страма да иде на оваа карта.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.478
Поени од реакции
6.846
Можно е Страма да го форсира Переира во средниот ред, значи не како бек туку како поистурен, а Занети да ги врши дефанзивните задачи по таа лева страна. Можно е ваков исход знаејќи дека Переира е нешто налик на Маикон, пробивен е, не е статичен лев бек кој игра само одбрана па така да многу веројатно е Страма да иде на оваа карта.
Памтам со Мурињо дур беше здрав Киву, Маикон нонстоп играше напред, беше ставан како десен бек, ама нонстоп јуришаше напред, за сметка на тоа, Киву Лусио и Самуел, како тројка остануваа назад.
Не верувам дека сега ќе го гледаме тоа, мислам дека сега ќе играме 4-2-3-1 со Милито истурен, а со Касано и Паласио позади него. Снајдер среде со Гуарин и Камбиасо. Ротација целосна ќе има нонстоп. Касано најистурен, Паласио и кутињо зад него. Алварез и Паласио по страни, Милито истурен.

Како што спомнаа погоре, моментално освен Милито, сите играчи во срединава и нападот можат да играат по 2 позиции или 3 што е страшно добро, можеме да се трансформираме како ќе ни прдне и нонстоп да го изненадуваме противникот.

Останува уште тоа, да се молиме Милито да има голгетерска сезона, да не биде гомно како првиот дел од ланската сезона.

Kajgana Shop

На врв Bottom