Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Според fcinter1908.it Фиго одбил да биде тренер на Интер . Му било понудено по дуелот со Марсеј . Ако е ова точно значи не мислат дека не се кадарни е сеа зашо не му понудат на Барези . Човеков нема да измислува топла вода со формација само треба да ја имплементира веќе играната со Мурињо која на играчите им е позната . Барези е далеку по кадарен од Фиго .

http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=46439
Na koi igraci im e poznata? :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
На старците :):)
И онака мора да играат ;)
И тоа што викаш, ако не ги играат може револуција ќе кренат, уште тоа ни фали, да не ни играат Станковиќ и компанија.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.169
Пријателска играат Босна и Бразил.. Каков гол прими Цезар :tapp:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
^ Ептен аматерски реагираше, ако воопшто беше тоа некаква реакција..
Не ни знаев дека тој брани на овој меч, ко глеам Цезар на голот.:eek:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.169
Што помалку играчи настапат за своите репрезентации тоа е подобро, помал ке биде ризикот од повреди...
Јас сакав да видам како игра Лукас дека го поврзуваа со Интер ама на клупа е.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Абе ја викам којзнае каков гол, Ибишевич шутна глупо, тоа го изненади :) Башка, пријателска е, а Цезар ни е најмалце битен.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
Пријателска играат Босна и Бразил.. Каков гол прими Цезар :tapp:
Нит прв нит последен му е таков, лошо е ова за него, левел на самодоверба forever alone моментално има.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.169
Со тоа може да се теши, пријателска е :)

Само тоа не е толку битно, читам дека Фиго одбил да го замени Раниети. Па добро немаме толку лош состав барем за 3то место.
Доколку добро се искористат Алварез, Снајдер, Поли, Оби, Гуарин, Камбијасо па и Паломбо мислам дека без проблем можеме да се избориме за 3то место.
Знам дека 9 бода се многу но сепак тоа не е невозможна мисија, под услов Станкович повеќе да не влезе во игра а Занети да игра бек или малку да одмори на клупа...

Сега ни треба една добра сероија и се разбира да се мине Марсеј па малку да се врати и самодовербата.
Со Раниери на клупа не знам колку е тоа возможно.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.764
Поени од реакции
6.553
Со тоа може да се теши, пријателска е :)

Само тоа не е толку битно, читам дека Фиго одбил да го замени Раниети. Па добро немаме толку лош состав барем за 3то место.
Доколку добро се искористат Алварез, Снајдер, Поли, Оби, Гуарин, Камбијасо па и Паломбо мислам дека без проблем можеме да се избориме за 3то место.
Знам дека 9 бода се многу но сепак тоа не е невозможна мисија, под услов Станкович повеќе да не влезе во игра а Занети да игра бек или малку да одмори на клупа...

Сега ни треба една добра сероија и се разбира да се мине Марсеј па малку да се врати и самодовербата.
Со Раниери на клупа не знам колку е тоа возможно.
Па и ја истово го мислам,само ни треба нов тренер кој ке ги стави вистинските играчи на своите позиции и ке може да се дојде до 3 место ! Удинезе и Лацио сигурно дека нема да победуваат цело време,али ете Морати ке чека уште некој кикс на Раниери јбг!

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
Детево гази во Еспањол..а ние уште се расправаме со СТАРЦИТЕ!!

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Гледам на италијанскава и нашиве тренирале денес одбарана напад uno contro uno зашо одбраната примала гол секоја утакмица а напаѓачиве не дале од 1 февруари .
Мајко моја сега они ќе учат како се игра у одбаран и напад . Ај може сега ќе дадеме еден а ќе примиме само два гола . И тоа е успех

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Нема што да мењаме тренер сеа, тоа само дополнително ќе ги избуни и играчите и мислам уште полош ефект ќе има, а и не остана нешто за што можеме нов тренер да ставаме. Пропадната е сезоната, комплетно. ЛШ да бидеме реални и да поминеме со Марсеј, немаме никакви шанси да се носиме со другите тимови, понатаму. Екипа што во просек 1 од 4/5 пати успева да изнесе топка со пасови до напаѓачката третина, нема место во финишот на лш. Ние не можеме повеќе од 2-3 додавања континуирано да сврземе. Во лига сме 9 бода од 3 место, во серија од, колку се, 4-5 порази по ред?

Си го направија изборот со Раниери, пред неколку месеци. Каков, таков, нека живеат со него сега. Нека го прифатат фактот дека ова е една од најлошите сезони во понова историја на Интер и место да пробуваат со некои брзоплети инстант-поправки, нека седнат од сеа, март месец и нека изанализираат добро зошто се во оваа позиција.
Имаат многу време и тоа е единствената предност што можеме од оваа ситуација да ја извлечеме. Полека, детално да се анализираат одлуките што се донесени до сеа, да се анализираат играчите детално, да се определи како генерално ќе имаме приод кон играта, што фудбал сакаат да играме и каков тренер за тоа ќе ни биде потребен и да се држат до тоа. Се тоа да се склопи во еден план, што немора стриктно да се почитува. План што ќе биде искомбиниран со буџетот и со играчите што ќе се таргетираат да дојдат, и оние што ќе треба да си одат. Нека седнат сериозно, имаат време и најважно нека го почитуваат планот до крај, од кога ќе го склопат.

Ова ме носи до поентата зашто тргнав да го пишувам постов, а тоа е, што стварно не ја разбирам логиката на некои работи. Сеа читам дека за тренери ги мислат Боас, Блан, Биелса, Гвардиола, што сите се напаѓачки тренери.И генерално земено, освен Раниери сите тренери после Мурињо ни беа напаѓачки тренери или ,еве, тренери што играат со многу побрз, поактивен фудбал, од тоа што нашиот тим го игра. А во исто време тимот го оформуваме или подобро пробуваме да го зачуваме, како во времето кога освојувавме титули, а тој тим е граден за многу подруга игра. Игра што во напад се потпира на многу талентирани играчи што сами ќе го носат теретот, а другиот дел е таму за да не прими гол по никоја цена и да ја умртви играта до максимум. Е сеа и покрај тоа што јас мислам дека тој фудбал, веќе е отиден во историјата, тоа не е битно, битно е што немаме тим за играта што со тренерите што се ангажираат се сака да се постигне. Ако некој освојувал трофеи во минатото, не значи дека по дифолт, може во секаква игра да се снајде. Тој муабет со "нашите шампиони" е смешка. Секој може да биде шампион ако се игра по неговите јаки страни.

Ја би сакал да го донесат Боас, зошто мислам дека е страшен тренер и ќе го докаже тоа. Само него ќе му требаат многу време и трпение и најбитно одврзани раце, без замарање со статуси на играчи и слични глупости. И комплетно подновена средина, ќе заборавев. Ако ги има тие услови, тогаш ја сум скоро сигурен дека ќе има страшни успеси и дека ќе добиеме млад модерен тренер за многу години во него.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
‎"Nerazzurri" maštaju o dvojcu iz "El Clasica"

Kako prenose italijanski mediji, Inter ima želju da dovede Pepa Gvardiolu na klupu, a Gonzala Iguaina u špic napada.

Postoje tri opcije kada je u pitanju zamena za Claudija Ranijerija na klupi. Prva je trener Barse Pep Gvardiola, druga Viljaš-Boaš i treća Loran Blan, selektor francuske reprezentacije. Svakako da bi čelnici Intera bili najzadovoljniji ako bi Gvardiola stigao na "Meazzu".

Kada je u pitanju igrači kadar, prva želja je napadač Real Madrida Gonzalo Iguain, koji nikako da pokaže svoj puni potencijal u kraljevskom klubu jer igra na istoj poziciji kao i Karim Benzema.

Hm interesna rabota.

Kajgana Shop

На врв Bottom