Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.438
^Чим му е Раиола агент уште од сеа нека замине некаде перманентно, да ги истребиме сите на кои дебелиов им е закачен ко агент, и по 1 до двајца волонтери да има пред куќата на Снајдер, во случај ако дојде дебелиов паразит да го претепаат до привремен инвалидитет. Истото важи за било кој друг играч кој за тимов е од витално значење, или има основа да биде од витално значење ( ко Коутињо ).

Член од
3 јуни 2010
Мислења
93
Поени од реакции
9
Џабе плукате по Кајт (некои од вас) не го сакам слаб е ваков е наков е.Да бидеме искрени Кајт е класа играч и многу позитивно би било за Интер да дијде.Ама нема. И не го тупете со Мота нема врска играчот.Камбијасо е добар ама не до толку колку што мислите дека е.Освен СНАЈДЕР Интер немошже да се пофали со добар везњак. Субјективно мислење. позз

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.438
Aко ги следевме твоите субјективни ставови, ке испадне дека седмата екипа од лани во Англија, не ми текнува која беше, има подобри играчи од Интер ... објективно мислење. позз.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Sto znam Syn, osven faktot deka imase golema uloga za Lucio, samo zaradi faktot deka Mur go sakase Karvaljo poveke deka imase raboteno so nego i porano, ne go imam gledano da ima napraveno nekoj transfer drug vaka soliden. A i za Lucio, ne deka Branca go otkri, site znaeme koj bese Lucio. Nego mene drugo me maci, mislam ne se razbravme na pocetok dobro, jas zadovolen sum od Branca, ama ne go smetam za zasluzen za nasite tituli, duri go smetam kako najnezasluzen, odma posle Orlandoni i Toldo :) ne e toj the jack of all sales, t.e. ne bese, sega ova godina e. Zneme Benco e samo trener. E sega neka kupi nekoj, dobar obid mu bese Ozil ama ne dojde, mislam treba da go donese Masch, oti jas mislam deka toj vredi 35 milioni evra, i ne e zal tolku pari za nego da se davat.

edit: a ne skuli da dojde, i da se macime tuka da najdeme opravdanija.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
И јас сум за Кајт да дојде, ипак има се што е потребно да игра во Интер, од знаење до искуство, само да не му биде проблем тоа што ќе нема гарантирано место во прв тим.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.438
Ja па мислам дека Бранка е еден од клучните луѓе за ова што се случи со Интер, покрај Морати, и Мурињо. Не може 1 клуб да дојде до вакво достигнување без перфектно работење на сите сегменти од истиот.
Не е случајно тоа што, кога дојде Бенитез, клубот го услови за трансферите и му наложи дека Се ке поминва преку Бранка, а и самиот Мурињо во едно интервју ја величеше целокупната работа на Бранка во овие 2 години.
Колку за потсетување, со Мурињо преговараше лично Бранка, односно, со него и неговиот агент и до ден денес со овие двајца е во супер односи, и со Мурињо Бранка уште пред завршувањето на сезоната во Италија го договори неговиот престој во Милано, и му ги гарантираше неговите 2 желби, Мансини и Кварезма.
Лани сезоната уште непочната, он ( во пакет со Морати ) веќе договори 2 трансфера, Мота и Милито, го искористи и моментот за Коутињо ( смена на управи во Васко ), успеа да го доведе Маикон за '' само '' 8м долари, Лусио доаѓа по негова препорака ко поисплатлива инвестиција, за Снајдер ( во пакет со Морати ) договори цена од 15м евра, 10м евра помала од онаа за која беше доведен во Реал ...

Не можеш да кажеш дека овој човек немал никакво влијание за овој успех на екипата, кога е преговарач на ниво, затоа разликата на трансфер политиката, и финансиските расходи и приходи е тотално различна од онаа кога Морати беше единствениот кој го диригираше тој дел од функционирањето на клубот, ти реков, Бранка беше само 1 пион, беше под целосна контрола од Морати и што ке наумеше овој, другиов само реализираше. По 3 години работа во тимот, и по низа драстични промени кои доведоа и до смена на позицијата претседател на клубот, он доби пошироки овластувања а во моментов он и го диригира трансфер-работењето на тимот во соработка со газдата кој е главен финансиер и човек кој става потпис на новите договори.

Не е случаен фактот што Интер има подобра трансфер политика а аналогно на истото и големи успеси во период кога Бранка има огромен процент на овластувања во тимот, во споредба со оној период кога 100% од истите ги имаше стриктно само 1 човек.
Колку да ти го доловам моментот Бранка, он за фановите на Интер е она што беше Моџи за Јувентус пред Калчополи ...

За сезонава е проблем ко прво што играчите за кои инсистираше Мурињо не може да им се најде купец, а иначе доведени се низа други играчи, плус дел од примавера тимот и за разлика од лани, Интер сега има подобра клупа а трансфер периодот сеуште не е завршен. Ја мислам дека ке се заокружи со Маскерано и плус уште 1 играч, кој, останува да видиме, тимот од играчки аспект ке биде подобар од ланската сезона што е и најважно, а со тоа ке се заокружат и 2 супер трансфер лета, најдобрите за овој тим од кога ја, ти и остала багра овде сме станале фанови на тимов.

M

mercenary

Гостин
Сигурно би ни требале 40м евра за да ги купиме Маскерано и Кујт ака Кајт у пакет.
Парите од Балотели,Кварезма и Хименез.
Значи ги зиаме Маскерано и Кајт а губиме 2ца резерви и ништо.
Секако дека ова е upgrade.

Плус кога ќе се додадат веќе купените Кутињо,2/2 Биабиани,2/2 Марига,1/2 Ранокиа,Кастелаци...овој трансфер пердиот ќе искочи доста успешен.
И ќе биде уште поуспешен ако го продадеме ѓубрето на чело со Мансини потоа Ривас,Бурдисо,Суазо,Обина,Мунтари.(да не забораив некое ѓубре?)

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.762
Поени од реакции
6.551
Абе добар играч е Кајт али на 30 години нема потреба да го зимаме!!Подобро Маскерано него ли Кајт кој ке игра уште 2-3 год добар фудбал и после ништо не праиме,башка ке му земе место можда и на Пандев а тоа го нејќам

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Џабе плукате по Кајт (некои од вас) не го сакам слаб е ваков е наков е.Да бидеме искрени Кајт е класа играч и многу позитивно би било за Интер да дијде.Ама нема. И не го тупете со Мота нема врска играчот.Камбијасо е добар ама не до толку колку што мислите дека е.Освен СНАЈДЕР Интер немошже да се пофали со добар везњак. Субјективно мислење. позз
Симни си Барселона Интер и види кој е Камбијасо на него не му е работата да дава голови и да асистира туку да одзема деструктор еден ода најдобрите и најчисти играчи ретко прави фаул хируршки пецизен.
Фергусон не го фалеше Снајдер по мечот со Барса туку Камбијасо кој беше како лав пред одбраната.

А како што читам ке го земаме Хајле Гебресиласие а за Маскерано не им се дава 20 милиони.Чудни се Интер кога продаваат барат најмногу кога сакат да купат некој скап им бил.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Ма луге Кајт е добар играч,али и ние станавме како комшииве 30 нагоре играчи некако не ми прават мерак,башка ете може и на гочето да му фати место:toe:. Иначе што праиме за утре ке има собиранка нешто или?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.438
А како што читам ке го земаме Хајле Гебресиласие а за Маскерано не им се дава 20 милиони.Чудни се Интер кога продаваат барат најмногу кога сакат да купат некој скап им бил.
Maскерано е проценет над 30м евра, незнам кај си прочитал за 20 ама Ливерпул никогаш нема да го даде за толкава сума така да тоа ти е многу глупа и нелогична шпекулација, испаѓа, Интер не сака да ја даде сумата која Ливерпул и онака ке ја одбие. :)

--- надополнето ---

Кајт со сигурност е причината зашто пропадна трансферот на Скули, једино нешто што ме радува е што се споменува сума помала од 10м евра, најверојатно трансферот ке биде финализиран наредната недела ...

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Maскерано е проценет над 30м евра, незнам кај си прочитал за 20 ама Ливерпул никогаш нема да го даде за толкава сума така да тоа ти е многу глупа и нелогична шпекулација, испаѓа, Интер не сака да ја даде сумата која Ливерпул и онака ке ја одбие. :)

--- надополнето ---

Кајт со сигурност е причината зашто пропадна трансферот на Скули, једино нешто што ме радува е што се споменува сума помала од 10м евра, најверојатно трансферот ке биде финализиран наредната недела ...
Се најавува и вклучување на еден играч во трансферот, најверојатно некој од нападот, за да се замени Кајт во Ливерпул. Се молам тоа да е Мансини или Суазо. :)

Лусио: Интер е гладен!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Се најавува и вклучување на еден играч во трансферот, најверојатно некој од нападот, за да се замени Кајт во Ливерпул. Се молам тоа да е Мансини или Суазо. :)

Лусио: Интер е гладен!
Интер е гладен, а на Рома и кркорат цревата!!! хаха xD
btw некој нема да отвори тема или тешко?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom