40 милиони дадени, 20 максимум ке се искористат, Јануари е, остатокот ке се чува за лето, а и ретко кога максимално се цеди трансфер буџет во 1 тим.Spored vas, koj treba da se kupi vo Januari, imajki predvid 40 milioni evra, a i realni transferi. I najvazno zosto bas toj igrac.
За тој од Евертон се работи или има некој друг Кејхил што не го знам, а игра фудбал ?Па ја ке се потпрам на опции кои се поврзувале со Интер, а и се изводливи, не на мои желби,
Ранокија, Барцаљи и Кејхил за одбрана ( третиов со најмали шанси да дојде ), Инлер средина, и напад Кајт, Алексис Санчез, Касано ( најизгледни шанси, оној у средина ) ...
Не зезај и ти. Чаби Алонсо беше лидер на Сосиедад, кој за малку не зема титула во Примера, и заврши пред многу позвучни екипи од нив. Иако јас никогаш не сум го сакал премногу, но сепак е корисен фудбалер кој сепак дојде како некоја ѕвезда (нормално не таква како Меси, Роналдо итн).Кајт и Чаби Алонсо биле докажани фудбалери? Беа на врвот од фудбалот како што се сега или едниот беше играч во Холандија а другиот играше за Сосиедад.
На ова конкретно мислев дека збориш на памет.
Колку коштаа трансферите на Кајт и Чаби Алонсо?...
Да де, затоа чинеше 10 милиони. Таков играч да земеш за 10 милиони стварно вреди. Го ставам во ист кош по квалитет со Лампард и Џерард.Не зезај и ти. Чаби Алонсо беше лидер на Сосиедад, кој за малку не зема титула во Примера, и заврши пред многу позвучни екипи од нив. Иако јас никогаш не сум го сакал премногу, но сепак е корисен фудбалер кој сепак дојде како некоја ѕвезда (нормално не таква како Меси, Роналдо итн).
А Кајт за тебе е на врвот од светскиот фудбал? Тоа освен што трча ко вол по 30 км на натпревар, нема ништо друго што вреди кај него. Неталентирано гомно, што дава голови само затоа што трча низ цел 16 - ник и кога тогаш ќе налета некоја топка. Нема да биде ништо покорисен од Бијабиани ако дојде.
Не ги би споредил јас, затоа што Чаби е повеќе за дефанзивни задачи, иако изведува корнери и слободни удари. Сепак другиве 2ца се каде каде покорисни во нападот.Да де, затоа чинеше 10 милиони. Таков играч да земеш за 10 милиони стварно вреди. Го ставам во ист кош по квалитет со Лампард и Џерард.
Не како Кристијано и Меси, али сигурно се вбројува во најдобрите 50 напаѓачи што не е за потценување ако знаеш дека има 10000 напаѓачи во Европа(бројка извадена од ракав). За Кујт ти како фан на Барса не можеш да разбереш зашто е добар, али дечкото стварно вреди. Не за џабе Снајдер вика дека кога го имаш Кујт како да имаш 12 играчи на теренот.
Иначе, првин викаш трча 30 километри а после нема да биде покорисен од покемонот Бјамбјани
15 милиони.Да де, затоа чинеше 10 милиони. Таков играч да земеш за 10 милиони стварно вреди. Го ставам во ист кош по квалитет со Лампард и Џерард.
Со оглед дека летоска беа ограничени за трансфери, Рафа пак ке удреше на неговите луцидни идеји со вакви трансферчиња, и тоа во Европски Првак, он всушност Се што купил а вредело за Ливерпул биле, уште еднаш по незнам кој пат се повтарам, веќе докажани фудбалери за кои прашање на време било кога ке заиграат за голем тим, ко сега и Хамшик да го земе на пример.Леива, Деген, Досена ( беше донесен за скоро 10м евра, не заигра асално ), Аурелио, Пенант, Сисоко, Марк Гонзалес, Хосеми, Воронин, Инсуа, Бенајун, Н'Гог, Риера, Луис Гарсија и тн и тн.
Види само Рафа што носел од оние инкогнито фудбалери, непознати и слично, а ги носи во тим со кој сака да освои титула. Додади го и тука носењето на Белами, Кин ( кој го купи летно време, го продаде во Јануари ), Аквилани ( wtf трансфер )
Мислам дека збори за Гери Кејхил од Ботон , дефанзивец , повремен член на Англиска репрезентацијаЗа тој од Евертон се работи или има некој друг Кејхил што не го знам, а игра фудбал ?
И ако е тој незнам зошто ќе ни е, има 30 години, а не е нешто посебно...т.е добар е за во Евертон, за да игра во моменталниот европски првак мислам дека не е.