Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.019
Поени од реакции
22.926
Штета што Мансини не се снајде во Интер инаку супер играч е како играше во Рома главен беше со Тоти ај белким ќе се снајде во Лион(ако оди).
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.719
Поени од реакции
43.864
Mnogu se doblizi i otide epten levo:)
Лошо ја удри, иначе во ваква ситуација логично беше сукња да прави, меѓу нозе на Абијати со оглед дека убаво го покри аголот . Адри изгоре во желбата за уште еден гол, да беше за нијанса понесебичен, можеше и Ибра да се запише во листата на стрелци . Но со оглед колку пати заедно играле сезонава, башка што ова беше втор или трет пат да играат заедно во оваа нова формација 4-3-1-2, најдоброто од овој напаѓачки тандем би требало допрва да следи . :toe:
 
А

Адриано

Гостин
Да не мислиш на Хлеб од лани, кога Венгер се бунеше :D . Toa мислам беше периодот кога Арсенал гостуваа во Милано против Милан .
да да!
на сладолед од ванила кога го носеа !:pos2:
п.с.
 
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Обично мразам постирање на исфорсирани youtube клупови, полни со зум-стоп-зум-текст-замаглување ефекти... но, хеј ова не е еден од тие клипови а богами и подолго ќе потрае :)




MANCHESTER UNITED


Повредени: Hargreaves, Anderson.
Играчи кои не се доволно закрепнати од повредите: Rooney, Evra.


Повредите на Андерсон и Харфрив многу ќе го мачат стариот Ферги, во моментов е затекнат со повреди во клучен оддел на неговиот среден ред, тоа е голем плус за нас ако се земе во предвид нашиот среден ред, кој и не е така добар кога е во прашање нападот. Сега Фергусон има само мал фонд на играчи кои ќе може да ги смести на тој дел од теренот, па во случај на повреда на уште некој играч... лошо им се пишува. Евра би требало целосно да се опорави, а пак настапот на Руни е во знак прашање.

Во последните пет дуели на Јунајтед, забележале пет победи. Четири од нив со резултат 1:0.

41 постигнат гол, 10 примени, прва позиција на табелата.
Во Премиер лигата има само три тима, со повеќе постигнати голови и нема тим со помалце примени.



West Ham : Man Utd 0 : 1

Man Utd : Everton 1 : 0

WBA : Man Utd 0 : 5

Bolton : Man Utd 0 : 1

Man Utd : Wigan 1 : 0


Дерби дуели:

Liverpool : Man Utd 2 : 1

Chelsea : Man Utd 1 : 1

Arsenal : Man Utd 2 : 1

Aston : Man Utd 0 : 0

Man Utd : Chelsea 3 : 0


Заклучок:
Се чини дека, на гостински терен Манчестер игра многу полошо и се мачи да постигне погодок. Повеќето од нивните победи на гостински терен се со резултат 0:1, и гол постигнат во првите минути од мечот, пенал или на крајот од натпреварот.

Ситуацијата на домашен терен не е ништо подобра, но сепак има еден феномен кај нив. Ретко примаат голови, но сепак кога примаат... примаат многу. Против еден Hull 4:3.

Резултатите од дерби дуелите ја докажуваат мојата поента, играат многу лошо надвор од Олд Трафорд. Немаат издвојувано победа во нити едно дерби, на гостински терен!


Лига на Шампиони

2 победи, 4 нерешени. Девет постигнати, 3 примени гола.

Две победи над двата најслаби тимови и две нерешени со оние од средината, плус уште две ремија со слабите тимови.


Man Utd : Villareal 0 : 0

Aalborg : Man Utd 0 : 3

Man Utd : Celtic 3 : 0

Celtic : Man Utd 1 : 1

Man Utd : Aalborg 2 : 2

Villareal : Man Utd 0 : 0


Како што напоменав, не изгледаат така импресивно во големите мечеви. Единствената голема победа во таквите дуели ја издвојуваа против еден Челзи кој беше пратен на ремонт.



INTERNAZIONALE MILANO


Повредени: нема.
Играчи кои не се доволно закрепнати од повредите: Vieira.

Фактот што Виеира не е сигурен за овој дуел е голем минус за нас. Некои ќе речат, па што ионака сезонава не се изнаигра но, не. Искуството кое французинот го има насобрано во сите тие сезони поминати во Премиер лигата, во дресот на Арсенал може да биде пресудно.


Статистика од последните пет дуели.

Четири победи, еден нерешен резултат. Прво место во Сериа А.

42 постигнати, 17 примени. Во Италијанската лига не постои тим со повеќе постигнати, а помалку примени голови од Интер. Прилично импресивно :D


Inter : Milan 2 : 1

Lecce : Inter 0 : 3

Inter : Torino 1 : 1

Catania : Inter 0 : 2

Inter : Sampdoria 1 : 0


Дерби дуели:

Roma : Inter 0 : 4

Inter : Juve 1 : 0

Fiore : Inter 0 : 0

Milan : Inter 1 : 0

Inter : Milan 2 : 1



Заклучок.
Се чини дека играме подобро на гостински терен. Тимовите кои гостуваат на Џ. Меаца се повеќе ориентирани кон дефанзива, па затоа често сезонава Интер имаше проблеми да ја пробие гостинската одбрана која се состоеше од 4-5 дефанзивци и среден ред кој делуваше дефанзивно. Од друга страна пак, кога се во прашање гостувањата на Интер, секогаш имало доста голови. Против Лацио на Олимпико 3, (0:3), против Палермо (0:2), против Рома(0:4)...


Лига на Шампиони

Две победи, две нерешени, два порази. Осум постигнати, седум примени.


PAO : Inter 0 : 2

Inter : Werder 1 : 1

Inter : Anorth 1 : 0

Anorth : Inter 3 : 3

Inter : Pao 0 : 1

Werder : Inter 2 : 1


Доста лошо, навистина голем контраст кога се во прашање дуелите во Италија со оние во Европа. Според овие резултати и статистики се чини дека Интер не е шампионот на Италија, туку некој аутсајдер.

--------------------------------------------------------------------------


Одличната одбрана на домашниот терен на Манчестер, Олд Трафорд значи дека ние МОРАМЕ да го добиеме натпреварот на Меаца, МОРАМЕ ако сакаме да одиме понатаму. 1:0, 2:0 па дури и резултат од 2:1 гарантирам дека ќе не однесе понатаму. Се разбира, добро би било да не примиме гол, бидејќи на Олд Трафорд ќе бидеме под огромен притисок, што нашите играчи не знам колку ќе го издржат со оглед на тоа што ретко играле на вакви натревари(се разбира во Европа).

Ако се земе во обзир нивната немоќ да постигнат гол на гостински терен и нашата немоќ да постигнеме повеќе голови на домашен терен, плус нивниот одличен дефанзивен рекорд на домашен терен и нашиот перфектен напад на гостински, можам да речам дека само нијанси ќе го решат дуелов на овие два титани. Дури би одел до таму, што би прогнозирал дека е можно изведување на пенали за одлучување на победникот!


Ова е она што го гледа и предвидува еден фан на Интер но, се разбира овде ќе влијаат уште многу фактори, како слабата ментална стабилност на неколку играчи кои ќе носат црно-син дрес, кредитот кој Кристијано го има кај судиите, неговите симулации и пргавоста на Ибрахимович. Едно е сигурно, ако УЕФА не избери мудро кога се во прашање судиите... нема играчите да го решат дуелот, туку судијата. Или ќе гледаме оскаровска глума и заштита на Манчестеровите ѕвезди или ќе има крв и пот, а богами и коски оставени на терен од страна на Интеристите. Се надевам на она второто, се плашам од првото. Не ја оставам паролата нека победи подобриот, ќе ја оставам она другата. Нека победи фудбалот и да уживаме во 180-те минути(+) кои ни претстојат. :D




Едит, статијава заборавив да ја објавам пред некој ден.
Затоа фалат последните дуели. :)
 

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Составот на Мурињо за денешниот натпревар:

Goalkeepers: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 22 Paolo Orlandoni.

Defenders: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 6 Maxwell, 13 Maicon, 24 Nelson Rivas, 25 Walter Samuel, 39 Davide Santon.

Midfielders: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 14 Patrick Vieira, 19 Esteban Cambiasso, 20 Sulley Muntari, 33 Amantino Mancini, 36 Francesco Bolzoni.

Strikers: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Cruz, 10 Adriano, 45 Mario Balotelli.


Еве јас со која формација би играл денеска :)

----------------Толдо-----------------
---------------------------------------
Маикон---Ривас---Кордоба---Максвел
---------------------------------------
Занети---------Виера------------Фиго
-----------------------------(Мансини)
---------------Станковиќ--------------
---------------------------------------
--------Круз------------Адриано------

Ова би била идеална формација за победа а во едно и одморање на клучните играчи, со исклучок на Маикон, Занети, Адриано и Станковиќ. За другиве незнам, но за Адриано мислам дека треба да игра затоа што така би бил уште поподготвен за дуелот со Манчестер. Цезар секако треба да се одмори, всушност Интер има и втор супер голман па не треба да се грижиме многу околу тоа. Киву и Самуел исто така треба да се одморат (незнам дали Самуел е повикан во ЛШ), а во исто време Кордоба и Ривас одлично би ја завршиле работата како централни стопери. Максвел/Сантон сеедно, се зависи од Мурињо и тоа дали Сантон ќе настапи против Манчестер. Мунтари и Камбијасо треба да се одморат, а башка имаме добри замени за нив, Станковиќ стандард, ако го одмораме Ибра тогаш Круз би требало да го замени, а Адриано ќе игра, постигнат гол би значел многу за неговата самодоверба.
 

BillyRijeka

BillyRijeka
Член од
3 февруари 2009
Мислења
84
Поени од реакции
15
evo ti satelitski kanali koji prenose live:

Al Jazeera Sport +1
Boom Sport One
C+ Fútbol
C+ Sport 1 (Pol)
C+ Sport EXTRA
ESPN Latin America
La 7 Cartapiú C
Nova Sports 1 (Hellas)
NTV Turkey
Raitalia 3 Africa
Sky Calcio 2
Sky Sport 1 (Italy)
Sky Sport 16:9 (Italy)
Sport 2 (Hun)
Sport 7
Sport TV1
SportKlub (Ser)
SuperSport 2 (DigitAlb)
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.719
Поени од реакции
43.864
Имате од сопкаст некое линкчуле ?:smir:
ps. и тука има нешто ама не е сопкаст http://www.atdhe.net/
Сега глеав за Сопкаст, има линк али е офлајн, ваљда до почетокот на мечот ке биде on, kako и да е, на аtdhe.net секогаш имало добри стримови, не сецкале плус не каснат, нешто што е случај со Сопкаст .
 

Mikky

Интераш
Член од
23 октомври 2008
Мислења
210
Поени од реакции
19
Еве ја најголемата смешка за денеска:

Мунтари playmaker :pos2::pos2::pos2:

José Mourinho has made several changes to the team that beat AC Milan last weekend, with Muntari slotting into a playmaker position behind the strikers and Maxwell alongside Zanetti and Cambiasso in midfield.

Има ли некој некое линкче оваа atdhe.net толку ја снема :kesa:
 

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Стартниот тим против Болоња

Еве го конечниот состав за денеска

Цесар, Маикон, Кордоба, Самуел, Сантон, Виеира, Камбиасо, Занети, Фиго, Адриано, Ибрахимович.

Значи како што мислев нашиот клучен играч кој најлесно се повредува и најмногу се изморува, Станкович, седи на клупата, таму седнат е и Мунтари, на негово место игра Виеира.. ме изненади Мурињо што почнува со Златан.. мислев ке го одмара.. исто и со Маикон.. кој имаше мала повреда но еве го во првите 11...
ај да видиме како ке се одвива утакмицава..
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.719
Поени од реакции
43.864
Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 2 Cordoba, 25 Samuel, 39 Santon; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 6 Maxwell; 20 Muntari; 8 Ibrahimovic, 10 Adriano.
Subs: 1 Toldo, 5 Stankovic, 7 Figo, 9 Cruz, 14 Vieira, 24 Rivas, 45 Balotelli.

Eве го и официјалниот состав за денес, хмм, Максвел во средина, пак ли бе со тројца леваци во средниот ред, ке биде искрено тешко со еден ваков тим, освен, ОСВЕН, ако Максвел не игра како бек што нема да се деси . Како и да е, очекувам победа и кикс на Јуве вечер, и услови на Сибир во Торино . . . и онака се познати по змиските олимпијади . :toe:

п.с. Мики, Мунтари играше позади напаѓачите во Портсмаут, а и во Удинезе, може да се снајде на таа позиција иако не е тип на играч кој може да повлече една акција и да ја држи топката во свој посед. Се знае која ке е играта, Маикон и Сантон ке бидат клучот во истата, ке се форсираат странично зашто нападот е составен од две створења кој лесно би се справиле во воздушните дуели при центар шутевите .
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom