И уште нешто ке ти спомнам , ми ги спомињаш Баџо , Рони , Заморано ,Виери , тоа се СЕ класа играчи , едни од најдобрите во своето поле , а нели приметуваш дека истите се играчи од Нападот ???
Причината за која ти навиваш за Интер се играчи од нападот , зашто не издвои нешто од средината на теренот , не дека неможеше или не ти текнува , него дека истото го немавме , знаеш ли кој ја донесе 13тата титула за Интер т.е. што ја донесе , имавме ѕвер во средината , играше одбрана . трчаше напред и беше креативен , тоа е Матеус заедно со Андреас Беме и Рамон Диаз , нормално и целата тогашна генерација .
И затоа цело време мелам дека ни фали креативен и силен играч во средината ( нешто ко Кака во Милан ) , тоа за тебе или 4е4е ( 15 години имаш човече , ке сватиш еден ден дека ништо лошо не говорев ) ако е причина која мене ме прави Фејк фан на Интер тогаш или сеуште не сте ја доловиле мојата поента или сте слепи нафурани фанови на Интер .
Морати кога дојде , носеше имиња , но од нападот и одбраната , издвои среден играч на Интер после Матеус кој би го сметале за Легенда и причина за успех , Џоркаеф , Пол Инс , не би рекол .
Морати сега ви е омилен а 98/99 откако го отпушти омилениот на навивачите Симони ти текнуе каква реакција беше тоа од навивачите во Милано , да да од вистински навивачи , тоа беше после неколку утакмици во сезоната и еве го епилогот --->> , истата година завршија 8ми ( најслаб резултат на Интер во последните 10 години до тој период ), не се квалификуваа ни за во Европа а ја имаа и твојата причина за која навиваш за Интер Роналдо ( Феномен , Уникат , Ниво над другите беше , али . . . ). Наредна година го купуваат Блан ( Одбрана ) и Југович ( Крило на залез од своја кариера ) и Виери ( Напад ) . . . . Фали нешто ?
Следат трансфери и на Роби Кин ( Напад ) , Канаваро ( Одбрана ) уште еднаш те прашувам , фали нешто ?
Знаеш каква иднина ни донесе таа политика на тимот , 6-0 пораз на Милан , елиминации од Милан во Лига на Шампиони , фрлање на веспи на Трибини , Бојкот од навивачите на Интер и тн и тн . Свесен си за Црниот Период на Интер од 90та до 2005та , година кога се десија низа настани кои ни идеа во прилог ( сосем оправдано ) .
Едно нешто во средината имаме а тоа е Камбиа ( еден од најдобрите 3ца на својата позиција) , али фали она што Интер го нема веќе добри 17 години , а тоа е креативен плеј , јака врска на напад и средина , нешто што во моментов го правиме со долги пасови и спуштања со глава на Ибра или Круз , затоа и немаме огромни поседи на топка во текот на натпреварите.