Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Massimo Moratti

engin90
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
156
------------------------------------------ Цезар -------------------------------------------

Маикон ----- Карваљо / Кордоба ----- Самуел/ Киву----- Максвел/ Сантон

----------------------------------------- Камбиасо ---------------------------------------

------------------ Мота / Занети ------------------ Станко/Елано/ Мунтари -----

-------------------- Ибрахимович -----------Балотели / Арнаутович -------------

--------------------------------------- Милито --------------------------------------------

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Има и те како логика, зашто ако носи уште еден полушпиц, пак ке атакува на оној 4-3-3 систем, т.е. 4-3-2-1 со оглед на тоа што овој пат ке нема крила во нападот туку еден класичен шпиц и двајца позади него . . . . како Анри - Ето - Меси .

Плус Елано како плеј и Мота и Камби позади, страшно изгледа . . . со ваков тим Il Capitano полека ке се преселува на клупата .
Да во тој систем 4-3-3 има логика, сега ме подзамисли :)

Малку сум скептичен во врска со таа формација, но 4-3-2-1 може да поправи нешто, само финтата е тоа што Ибра не се снаоѓа најдобро како шпиц, сам во нападот. Отсекогаш си играл поназад и разарал во таа позиција. Во тој случај...

[4-3-2-1]
-----------------Цезар------------------
-Маикон-----Киву---Самуел-----Сантон-
-----------------------------------------
-----Занети-----Камбијасо----Мота------
--------Арнаутовиќ-----Ибрахимвиќ-----
------------------Милито----------------

Со можна опција како што велиш, на местото на Арнаутовиќ да дојде Роси, па така нешто да се комбинира.

[4-3-1-2]
------------------ПЛЕЈ------------------
-----------Ибра---------Милито---------

Со оваа формација, незнам каде би го сместил Арнаутовиќ (освен на онаа позиција на капитенот), нити пак Роси. Но оваа формација мене повеќе ми се свиѓа, барем во Италија ќе бидеме ептен функционални со формација 4-3-2-1.
Ако останеме без плеј ( многу тешко веројатно ), тогаш би ја играле стандардната 4-4-2, со крила Арнаутовиќ и Занети. Но да почекаме да видиме со кого ќе се засилиме во наредниот период па ќе правиме формации тука и ќе го изиграваме Мурињо :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Абе .... дајте малце верба имајте во Кварежма :D

пс:Збориме за Џузепе Роси ? Или Даниеле Де Роси ?

Massimo Moratti

engin90
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
156
Абе .... дајте малце верба имајте во Кварежма :D

пс:Збориме за Џузепе Роси ? Или Даниеле Де Роси ?
Првиот , Кварезма го заборавивме :pos2: , а шо да се врати и прчки да стори :vozbud:

edit : Quaresma avebbe said definitely no to Genoa !

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&u=http://www.fcinternews.it/&ei=kWQuSsTkIsiK_QaGkvjXCg&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search?q=fc+inter+news&hl=en

А

Адриано

Гостин
Од плејмејкери би сакал или Елано или Хамшик!
Елано е полн со луди идеи и знае кај да ја спровне топката а хамшик има гооолемо искуство во италијанско!
и двајцата се млади и треба да се лапнат додека цената не им се израмни со онаа на Кака!
за одбранбен најверојатно Карваљо е решението што го спрема мур а за напаѓач веке е донесен Милито. Доколку се решат да земат уште еден напаѓач(што не верувам) тоа дефинитивно ке бид Касано!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.983
Да во тој систем 4-3-3 има логика, сега ме подзамисли :)

Малку сум скептичен во врска со таа формација, но 4-3-2-1 може да поправи нешто, само финтата е тоа што Ибра не се снаоѓа најдобро како шпиц, сам во нападот. Отсекогаш си играл поназад и разарал во таа позиција. Во тој случај...

[4-3-2-1]
--------Арнаутовиќ-----Ибрахимвиќ-----
------------------Милито----------------
Има разлика со оној систем 4-3-3 кој Мур го преферираше со две класични крила . . . еве ти пример, Милан играа со тој 4-3-2-1 систем, и беа ефикасни во напад, али спореди им ја нивната одбрана и онаа на Интер, која btw ке биде засилена и со Карваљо ( се е договорено, 7 милиони евра ке чини овој играч и 3 милиони ке му биде годишната плата, само се чека продавање на дел од непотребниот материјал ) .
За разлика од претходната тактика, каде додјде до гушење на страничните позиции зашто и Маикон и Максвел мелеа по страничните линии, сега повеќе простор ке се ослободи за бековите, а оние позади Ибра ке бидат пред Се задолжени за постигнување на голови, а не за пимплање на топката покрај аут линијата каде имаме феноменални играчи . . . . 100 пати имам кажано дека со Маикон десно, нема никаква потреба од друг играч на таа позиција, поготово не Ибра или некој трет напаѓач .

Најави за ваков формат начекав на многу линкови дадени по интер-форумите, е сега да почекаме да се официјализираат и другите трансфери, па тек тогаш да ја водиме оваа дискусија .

п.с. @ Правиме муабет за Џузепе Роси од Виљареал . . . и да, ако бирам од Хамшик и Елано, ондак вторава опција без размислување, не за друго, Хамшик не е баш класичен trequartista, убаво еден од forzainter форумот го става во калиброт на играчи ко Есиен, Инлер . . . не е класичен деструктивец али не е ни класичен плеј а таков веќе добивме во Мота .

Massimo Moratti

engin90
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
156
Од плејмејкери би сакал или Елано или Хамшик!
Елано е полн со луди идеи и знае кај да ја спровне топката а хамшик има гооолемо искуство во италијанско!
и двајцата се млади и треба да се лапнат додека цената не им се израмни со онаа на Кака!
за одбранбен најверојатно Карваљо е решението што го спрема мур а за напаѓач веке е донесен Милито. Доколку се решат да земат уште еден напаѓач(што не верувам) тоа дефинитивно ке бид Касано!
27 има Елано , роден е 14 Јуни1981 значи уште неколку дена 28 , додека пак Хамшик е роден 27 Јули 1987 и е 6 години по млад , и јас сум за Хамшик , ама за него ке треба да платиме повеке , додека пак Елано може да го земиме за 13-15 милиони . Што се однесува до Мело глеам и Реал се заинтересирал , Мело и Елано сами ни се нудат , Мело игра дефанзивно средина и прашањето е дали ке фати место кај нас , го имаме Камби тука , како и да е и Мело го сакам во Интер.:smir:

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.562
Поени од реакции
1.555
Матераци потпишал нов договор!! :zver:

А

Адриано

Гостин
10 најголеми глупости изјавени од менаџерите!

моите омилени
3) We need to give 110 per cent

It is physically impossible to give more than 100 per cent. For some players, like Dimitar Berbatov, it is physically impossible to give more than 10 per cent.
помрза човек од овој немало и нема да има!

2) It’s not over yet

You are 21 points clear with seven games left, and have a +40 superior goal difference over second place - just bloody admit that you have won the league.
алооо ме слушаат ли пензионерите од спроти улица :helou:

Член од
23 февруари 2009
Мислења
166
Поени од реакции
5
J.CEZAR

MAICON- - - - - SAMUEL- - - - - CARVALJO- - - - - MAXWELL

QUAREZMA- - - - - MELO- - - - -MOTTA- - - - -CASSANO

IBRAHIMOVIC- - - - -VAN PERSI

SAMO OVA SE BARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А

Адриано

Гостин
J.CEZAR

MAICON- - - - - SAMUEL- - - - - CARVALJO- - - - - MAXWELL

QUAREZMA- - - - - MELO- - - - -MOTTA- - - - -CASSANO

IBRAHIMOVIC- - - - -VAN PERSI

SAMO OVA SE BARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
формацијава ни оди ни стои!
Ван Перси со стаклените нози ке се повреди во прво коло и ке се врати на 38!
За тој среден ред да се уигра заедно ке му треба минимум една година!
го немаш капитенот во екипата!

ова е само основата а плус дополнителни проблеми што ке се јават!

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.587
Поени од реакции
6.750
офтопик

Им отиде кака па цел фан клуб милан свеки пали....:pos2:

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Абе тој Елано го бараме веќе две години. Оти ми се чини дека не сакаат да го купат? Ем не е некој славен и со голема плата играч, ем игра во мал клуб, незнам што е работава.. Да го бараше Реал, досега заедно со баби и дедовци ќе го преселеа во Мадрид! Абе сосе партали ќе го купеа.. А ние некако млитаво.. мислиме дали мислиме..
Значи годинава лесни според мене за донесување се Елано, Деко и Жунињо. Било кој од овие мислам дека ќе ја заврши колку толку работата. Само се нема жулба.. Ах таа пуста желба за купување..
А мене пуста желба ќе ми останат Рибери и Роналдо.. :back:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Кој ке го убеди Златан да игра полушпиц јас му се пучам. Барем после ова сезона него никој не може да го врати на земја. Нека се продаде и нека се донесе Роналдо (стариот) 2-3 години дур порасне Марио и дур умре Милито за да се отвори место за Акфа. Молчи што Кака си ојде, иначе ни второ место немаше да имаме. Хамшик да дојде сакам, знае голови да даде, по 8-14 во сезона. Милито умри! :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.983
Балотели го постигна првиот гол за младата репрезентација на Италија против Данска, вториот е дело на Аквафреска :D .
Иначе Липи го искоментира инцидентот што фановите на Рома го направиле при тренингот на младите ( фрлале банани кон Балотели и вербално му се заканувале ) и го советувал Балотели, цитирам : '' Не дозволувај имбецили да влијаат врз тебе '' .

Али тоа е, еднаш веќе беа заќутени, кога им шмркна 2 гола и изнуди пенал за својот тим.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom