Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Друже ако испаднете, ке треба и Реал да испаднат за да можете догодина да им откинете 2 или 3 поена. :)
Па убаво си пиша дечкото. Значи не можеме да рачунаме на киксови од Реал против Депортивно.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.120
Поени од реакции
75.043
Толку од среќата, сега сме 18-ти откако и Сарагоса и Гетафе поведоа...
Добро е б арем што Сосиедасд губи, па со победа со Валенсија, сигурно ќе излеземе пред некого од Сосиедад и гетафе кои играат маѓусебе...

--- надополнето ---

Абе Циско беее, ја имаше сезоната под нозе и утна чиста шанса...
Одлично на резултатски план, и земавме бод на барса на Камп Ноу :)
Без разлика што играа со втор тим, и двете кипи како да имаа договор 0-0 да изиграат у пм...
Депор не атакуваа, но имаа позрели 4 шанси. Барса изигра одличен втор дел и среќен сум што резултатот остана вака...
И не сме 18-ти туку 17-ти на делба со Гетафе...
И се си имаме во свои раце, победа над валенсија која нема никакви амбиции веќе и готово е ќе се спасиме пошто Сосиедад игра дома со Гетафе...
Сарагоса гостува кај Леванте кој нма никакви мотиви и сигурно ќе тепа, така да еден од нас, Сосиедасд или Гетафе ќе лета од лига...
СРеќа што таа вечер сум на матура па неможам да го гледам мечот инаку ќе умрам од нервози...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.120
Поени од реакции
75.043
Годинава Атлетико Мадрид е единствената екипа која ни ги зема сите 6 бода од меѓусебните дуели :)

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Real Sosiedat sam si go nacuka u gaz. Nie narednoto sekako tepame i ako uspeat da izgubat od getafe doma, baj baj primera

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.120
Поени од реакции
75.043
Real Sosiedat sam si go nacuka u gaz. Nie narednoto sekako tepame i ako uspeat da izgubat od getafe doma, baj baj primera
Кај изгуби Барса од нив, сега ќе беа во уште поголеми лајна и ќе бевме скоро спасени ние :)
Типував дека ќе паднат многу они, а ме изненадува Гетафе кој игра многу слабо. Мислам дека Гетафе ќе падне на крај, али несакам да зарекувам уште сега :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.120
Поени од реакции
75.043
Денеска Шпанската федерација излезе со датите за одигрување на последното коло.
Мечевите кои директно решаваат за опстанокот се играат во сабота во 22 часот. Ех сега ќе можам навистина да страдам до последни минути :pos: а мислев дека лесно ќе се спасам :pos:
Депор-Валенсија, Мајорка-Атлетико, Осасуна-Виљареал, Леванте-Сарагоса и особено Сосиеад-Гетафе се мечевите кои ќе решаваат кој ќе замине во Сегунда. Несакам да се занимавам многу математики иако ги знам горе-доле сите комбинации. Една е нашата цел за во сабота, а тоа е ПОБЕДА и само ПОБЕДА а не да се надеваме на друѕгите мечеви...
И Марка го делат моето мислење и Гетафе е најзагрозена екипа со 48% можност за испаѓање и искрено тие се и мојата најголема желба за да испаднат поради тоа што веќе ги имаат договрено Лопо и Хуан Родригез а вака ако отпаднат, ќе има шанси тие да останат кај нас. Според мене Депор е втор најсерио9зен камндидат за испаѓање, иако според марка имаме големи шанси да се спасиме. Еве ги процентните околу нивното предвидувања околу тоа кој ќе отпадне...
Getafe 48.1%
Zaragoza 21.7%
Sociedad 12.4%
Deportivo 9.4%
Osasuna 4.8%
Mallorca 3.5%

Застрашувачки делува тоа што седум години не знаеме за победа над валенсија на Риазор. Но ова не е било каков меч, туку меч од најголемо зналење за нас, додека Валенсија нема за што да игра откако го осигура третото место на табелата.
2009-10 RC Deportivo 0 - 0 Valencia CF
2008-09 RC Deportivo 1 - 1 Valencia CF
2007-08 RC Deportivo 2 - 4 Valencia CF
2006-07 RC Deportivo 1 - 2 Valencia CF
2005-06 RC Deportivo 0 - 1 Valencia CF
2004-05 RC Deportivo 1 - 5 Valencia CF

2003-04 RC Deportivo 2 - 1 Valencia CF
2002-03 RC Deportivo 1 - 2 Valencia CF
2001-02 RC Deportivo 1 - 0 Valencia CF
2000-01 RC Deportivo 2 - 0 Valencia CF
1999-00 RC Deportivo 2 - 0 Valencia CF
1998-99 RC Deportivo 1 - 0 Valencia CF

1997-98 RC Deportivo 1 - 2 Valencia CF
1996-97 RC Deportivo 1 - 0 Valencia CF
1995-96 RC Deportivo 3 - 0 Valencia CF
1994-95 RC Deportivo 3 - 1 Valencia CF

1993-94 RC Deportivo 0 - 0 Valencia CF
1992-93 RC Deportivo 0 - 0 Valencia CF
1991-92 RC Deportivo 0 - 1 Valencia CF

Го болидрав мечот од сезпната 1993/94 кога последен пат Депор и Валенсија играле меч на Риазор во последното коло...
Тогаш ситуацијата беше друга. депор влезе со предност пред Барса и со победа во последното коло за прв пат ќе беше шампион на Шпанија...
Тогаш мечот беше фатален за нас... Ѓукиќ промаши пенал во последната минута и Барса благодарение на подобар скор во меѓусебните дуели ја освои титулата:(
Се надевам дека после толку години нема да видиме тажно сценарио воистиот судбоносен меч како и тогаш!

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Валенсија паѓа на Риазор овојпат и точка.
Мој конечен одговор.
Форза Депор!

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Најжалниот момент во историја на Депортиво

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.120
Поени од реакции
75.043
Валенсија паѓа на Риазор овојпат и точка.
Мој конечен одговор.
Форза Депор!
Брат не биди толку сигурен. Копилињава ќе изгинаст на терен само за да не совладаат, пошто знаеш колкава е омразата мешу двата клуба. Искрено од Примера, Валенсија ми е најомрзен ривал :)
Btw...
A former president of Zaragoza told to reporters that there are high rumours that Levante's players will be paid on Saturday, the curious thing is that the rumours is that they could be paid either by Zaragoza (to lose) or by other clubs (to win).

Levante is really suspicious, they tried to arrange a draw with Valencia on the past week, but according to reports Emery said no, which caused a fight a tthe end of the game between him and Levante's captain Ballesteros.

A last thing, after the president of Cantabria said in public that he was happy for the loss of Racing as it allowed the permanence of Sporting, Lendoiro came out and called him "gañan", which is a despective way to call a day laborer
Не е убаво вака што се караат пред мечот, пошто зависиме од тимовите од Валенсија. Скоро сигурно дека Леванте ќе им ја пушти на Сарагоса, но сепак самите си решаваме...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.120
Поени од реакции
75.043
Копилињата доаѓаат во најак состав :pop:
се им ебам, неможе ли едноставно да ни ја пуштат утакмицата :pos:
И ние би требало да играме во најсилен состав, само прашање е како Лотина ќе ги искомбинира играчите.
Највертојатно формацијата ќе биде:

Аранубиа
Лауре Колото Лопо Пабло
Родригез Перез
Адријан Валерон Гвардадо
Рики/Циско

Сакам да игра Рики иако во последните меча беше слаб. Верувам во него :)

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
1.50 коеф. е за вас :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
епа сто посто добива Депортиво на Валенсија не и треба за ништо највероватно според мене ќе испадне Гетафе кој гостува кај Сосиедад

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Jas mislam deka Saragosa ke utne, kladilnicite znaat deka site ke ja igraat 2 pa zatoa mal koeff na Saragosa,
ama moze tamu da pukne 1X. Mislam deka nema da tepa Saragosa , i mislam deka vece sve e namesteno taka da moze Getafe i Sosiedat da si podelat bodovi i deportivo da izigra x so valencia.
Veruvajte se meste povece otkolku sto misleme.

Kajgana Shop

На врв Bottom