Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Барса можеби ќе слави титула тој натпревар и ќе сака со победа да заврши.Билбао максимум Х пошто се бори за ЛЕ,само Валенсија сигурно ја тепате.Стварно ова можеше да биде решавачко.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.136
Поени од реакции
75.153
Ја тепате Барса овие другиве две незнам...ви должи Барса што ни откинавте 2 бода
Да, да ова Македонија е :)
На крај добивме и црвен изгледа и вака утепани во среда го имаме КЛУЧНИОТ меч со БХилбао дома.
Сега сме само бод над Осасуна. Ако они тепаат со Сарагоиса на гости не гледам како би се спасиле. Гетафе е сега пред нас а Херкулес и Алмерија се сигурни во Сегунда...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Од овие имиња само Сарагоса ми личи на второлигашка екипа.Ама СУПЕР вие :) кога ни зедовте 2 бода и Реал и го пушти на Сарагоса за инает.Да видиме колку ве шиша Барса сега,да видиме дали ќе ви пушти.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Kako ne ke pustat ke gi somelat 4-5-6 sprema 0

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.136
Поени од реакции
75.153
Referee Estrada Fernandez reported that Lotina called him "scoundrel" after the final whistle.
Lendoiro: "The first penalty was a big joke."
Lotina said that the players were crying at the changing room. The coach also said that, "We were saved and suddenly we have a team that's crying."
Незнам што уште да дополнам за овој меч. Одново пресудија лошите замени на Лотина...
Последните 15 минути не пикнаа во шише и прашање беше кога ќе израмнат, а болното е што гол дадоа по истекот на дополнителните 3 минути од регуларните 90 :(
Бевме подобар противник во глобала. Имавме повеќе шанси, и да беше Адријан поприсебен денес можеше да даде 4 гола бидејќи утна 2 повеќе од 100% шанси во вториот дел...
Задоволен бев од играта, но за жал судиите денеска не сакаа да заминеме со три бода. Јебига...

--- надополнето ---

Од овие имиња само Сарагоса ми личи на второлигашка екипа.Ама СУПЕР вие :) кога ни зедовте 2 бода и Реал и го пушти на Сарагоса за инает.Да видиме колку ве шиша Барса сега,да видиме дали ќе ви пушти.
Абе види сега, Депор во момнентов е бод пред осасуна која утре гостува кај Сарагоса. Ако тепа Сарагоса, Осасуна ќе биде во иста каша како и нас бидејќи има мечеви дома асо Севиља и Виљареал и на гости кај Гетафе кој истотака е загрозен до самиот крај со оглед на тоа што веќе следна недела гостува на бернабне. Али како тргнало со Реал ништо чудно и од нив да изгубите дома :) Ако тепа Осасуна ондак ние и Сарагоса ќе бидеме во борба до крај заедно со гетафе и Сосиедасд можеби. Навивам за сарагоса утре :) Ако пред денешниот меч некој ми понудеше бод ќе прифатев со две раце, АМА... Следниот меч е веќе во среда со Билбао дома. МОРА да тепаме...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.136
Поени од реакции
75.153
Еве ги головите од вчера и пеналите за Хихон во кои јасно се гледа дека немаше ни П од пенал во првиот, и најмалку сомнитеолјна ситуација во вториот...
Неможам да најдам клип од цела утакмица, и од момнентот кога на 0-1 не ни беше досуден чист пенал над Рики и директен црвен картон за противнички фудбалер...
Многу неправедности врз Депортиво во последните мечеви. Претходно Лопо доби црвен откако доби смешен втор жолт картон во дуелот со А.Мадрид. На неколку меча по ред не ни беа сдосудени чисти пенали, а најнеразбирлива беше одлуиклата за втор жолт на лауре во дуелот со Малага (мислам дека игравме со нив). Федерацијата несакаше да чуе за поништување, иако немаше никаков мотив да се даде карттон, а објаснувањето беше дека Лауре после фаулот над него го чукнал противникот противникот по газот што на судијата му изгледало доста первезно (а ова се случува на секој меч):kesa::pos:
Но затоа можеа да му го поништат чистиот жиолт картон на Пепе на мечот Депортиво-Реал (ова го земав за пример), по што чисто се гледа дека неколку тима се форсирани од федерцијата :)
Сепак нема да ги наоѓам тука причините за лошата позиција, пошто за воља на вистината годинава бевме еден од послабите состави опоради тоа што бевме скоро секогаш некомплетни. најголем виновник за ситуацијата е Лотина кој премногу тактизираше на сите гостувања и ги игра играчите на грешни позиции...
Ќе веруваме до крај дека Депор ќе се спаси само да не се повтори сценариото од пред многу години кога исто имавме решавачки последен меч против Валенсија, но тогаш во борба за титулата. Тогаш Ѓукиќ промаши пенал во последната мионута и титулата отиде кај Барса...
Се што треба да направиме е да бидеме пред Осасуна до тој последен меч но многу зависиме и од другите екипи. Ако во последниот меч влеземе како 18-ти и Валенсија веќе го има 3-тото место тогаѓ Виљареал нема што да одигра на гостувањето во Памплона и џабе ни е се. Најдоброто сценарио за нас ќе биде денеска Осасуна да загуби, а во следното коло да изгубат и дома од Севиља како и Гетафе на гостувањето на бернабе, а ние да го тепаме Билбао дома :)

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Навистина судиите во последните мечеви "убаво" си ја одработија задачата. Мене резултатите на другите тимови не ме интересираат поради тоа што знам дека со победа над Билбао и Валенсија сигурно ке се спасеме. Епа не може други тимови да тепаат се и да се спасат кога се знае дека има дуели директно меѓу тимови кои се во долниот дел на табелата. Значи некој мора и да загуби. А и овој Реалот се напна така да не се знае дали Барса до претпоследното коло ке ја има титулата во раце(ако денес загуби).Сепак се надевам дека до мечот со Депортиво ке за земат титулата така да се надевам и на најмалку поен од таа утакмица.
Значи идеме процедурално-најпрво Билбао :)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Нема да тепа Реал против Гетафе. Сепак наши деца играат таму. :) Кај ќе ги праќаме после на позајмица :tv:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.136
Поени од реакции
75.153
Нема да тепа Реал против Гетафе. Сепак наши деца играат таму. :) Кај ќе ги праќаме после на позајмица :tv:
Нема да имаат потреба од позајмици Дубаи влегува во гетафе :)
Така да подобро сда си ја завршите работата :tv:

--- надополнето ---

Сарагоса-Осасуна 1-2 не е можно ова да се случува :(:(:(
Отидовме јабана....

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Ako de gi tepame bilbao i valensija doma i vadime bod so barca.
Nema nikakvi problemi

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.136
Поени од реакции
75.153
Ako de gi tepame bilbao i valensija doma i vadime bod so barca.
Nema nikakvi problemi
Oд вечерва почнував да верувам во судбина. Толку лоша комбинација на резултати, Барса, Реал и Валенсија гхубат во исто коло од наши директни конкуренти, милион резултати изненадувања копи не ни одговараат, судиски оштњетувања и на крај екс играч на Селта дава најуглуп гол што некогаш сум го видел за осасуна да направи пресврт во Сарагоса. И 9 поена од 9 мислам ако освоиме, пак ќе се случи нешто и нема да се спасиме. Готово е со Депор:(

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.136
Поени од реакции
75.153
1-3 откако Сарагоса најрпвин го погоди постот :(

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења