Фан Клуб: Германија

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Боби[Мкд];3598268 напиша:
Адлер игра само бундеслига со Леверкузен, додека Нојер веќе од 20 години е прв избор во Шалке, и сите го памтиме натпреварот со Порто, ја си стојам на ставот дека одбраната е премногу бавна. Да го играш Фридрих како централен а е бек, а Бадштубер како бек а е централен е заебана работа, ама донегде верувам во Јоги. :)

Според тоа што го видов, за на светското сакам.

-Neuer-
-Lahm-Mertesacker-Freidrich-Jansen-
-Khedira-Schweini-
-Muller/Kroos-Ozil-Poldi-
-Cacau-

Во Кедира добивме box to box midfielder, ко трча насекаде а Швајни е поповлечен, ми се допаѓа играва без класичен деструктор. Мислам дека 10 пат боља опција е Кедира од Балак. Мислам дека Бади стартуваше денес оти би било премногу офанзивно и отворено назад со класичен бек оти Полди не помага многу назад, а Кедира може да изигра многу добро во нападот. :)

За AM/LW/RW позициите се борат Озил/Марин/Полди/Милер и Крос. Тука може да се ротира секако. Напаѓач сакам да ни биде Какау, а Клосе и Гомез никако не се укпапаат во оваа брза игра.

Јас мислам дека сите го сакаат Јансен само Лев нема да го игра,замисли Бадштубер ќе игра лев бек,па малку ли го гледавме во Баерн колку само не може да се снајде на таа позиција,едноставно е створен и по физичка конституција за централен дефанзивец.

M

Mario Gómez

Гостин
Кажав погоре, мислам дека го игра Бади оти многу се се офанзивни и крилата па дури и Кедира е офанзивен, и всушност доаѓа дека играме со троца штопери. Или нешто вакво.

-Merte-Badi-
-Freidrich-
Lahm-Schweini-Khedira

Така изгледаше денес, Лам беше многу офанзивен оти знаеше дека тројца има позади.

--- надополнето ---

Нас ни треба само тренер, некој ѕвер што ќе воведе дисциплина и ќе ги истера Клосе, Гомез, Таски, Фридрих и Треш уанс ен фор ол.

Bring Hummels, Howedes, Reus, and Lars Bender.:vozbud: Сите 20-годишњаци.

Н

'Никола'

Гостин
^ Се во свое време, сега треба да се мисли на Светсково со овој тим што е повикан, па после да се корегира. Мислам дека Светсково му е последно на Лев како селектор на Германија.
Нека го вратат Клинсман бе.:pos::pos:

M

Mario Gómez

Гостин
Инаку читам некои босански форуми, полудеа луѓето.

Ošamario sam Marina jer mi je opsovao mater

Prekršaj kod drugog penala je sigurno postojao, jedino nisam siguran je li bio van ili unutar šesnaesterca

Kapiten Emir Spahić je nakon utakmice za SCsport.ba prokomentirao utakmicu ka Commerz Bank Areni.

- Bili smo dobri do 60. minute, ali smo nakon toga fizički pali i Nijemcu su pokazali svoju fizičku nadmoć. Objektivno, oni su bili mnogo spremnija ekipa i zasluženo pobijedili – kazao je Spahić, koji je bio jedini igrač na terenu koji je zaradio žuti karton.

- Izgubio sam živce i ošamario Marina nakon što mi je opsovao mater. To sam čuo kada sam se okrenuo. Ipak, bilo je to sve u žaru žestoke borbe. Na kraju smo se sportski pozdravili. I ja Njemačkoj želim sve najbolje na Mundijalu, ali sa ovakvom igrom kao protiv nas teško će nešto napraviti – kazao je Spahić.
http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=3479

Еве ти малку балкански менталитет, ово је балкан људи.

P

PoisonLady

Гостин
Не е во прашање само балканскиот менталитет.Босна беше подобар противник во првите 30-тина минути од мечот (имаше и водство)но гледам дека никој тоа не го признава.
И иако Германија во продолжението се оправи и имаше многу солидни шанси за гол,мислам дека ако не беа пеналите тешко дека ќе победеше (најмногу заради Клосе кој во неколку наврати не реагираше во стил на класа голгетер).
Ако и на СП он игра прва постава,тоа може скапо да ги чини Германците.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Пеналите беа „изнудени“ ама чисти пенали. И тоа е дел од играта - децана ги излудеа во шеснаесетник Босанциве.

P

PoisonLady

Гостин
Пеналите беа „изнудени“ ама чисти пенали. И тоа е дел од играта - децана ги излудеа во шеснаесетник Босанциве.
Да да,апсолутно се согласувам тука. Муабетот ми беше дека ако ги немаше пеналите многу веројатно ќе завршеше 1-1 иако реално не би требало со оглед на неколкуте ептен добри шанси кои Клосе ги упропасти (особено тие на крајот на прво полувреме).
Иначе морам да потенцирам дека прееска додека ги гледав Германија,некако многу гордо се осетив пошто мнозинството играат во Баерн :pipi: Успех е тоа и за клубот да даде толку играчи у репрезентација.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Бутињо, Фичо, Бади, Швајни, Милер, Клосе, Гомез, Кроос + Мичо, Рибс, Робен, вБомел... и не е така лошо :pipi:

Имаат сега два дена слободни па од Франкфурт летаат за Јоханесбург мислам. Таман да се видат со фамилиите и мисија 4та титула почнува!

Н

'Никола'

Гостин
Бутињо, Фичо, Бади, Швајни, Милер, Клосе, Гомез, Кроос + Мичо, Рибс, Робен, вБомел... и не е така лошо :pipi:

Имаат сега два дена слободни па од Франкфурт летаат за Јоханесбург мислам. Таман да се видат со фамилиите и мисија 4та титула почнува!
Кажи си де.:pos::pos::pos:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Цензура де... Да може и малолетници да читаат :pipi:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Не се срами наши сме си...:pos:

M

Mario Gómez

Гостин

Eве едни хајлајтси од вчера, не верувам дека има нешто пропуштено тука.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Imame sostav za do finale :) Ozil e zver.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Цела репрезентација игра во домашно :pipi: Костурот на тимот е Баерн многу значи и тоа. Расположението во екипата и формата се темпираат... мислам дека има шанси за нешто... како беше муабетот... „крчка нешто“

Kajgana Shop

На врв Bottom