Фан Клуб: Германија

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Не можев да ја гледам ама слушам опасно изиграле,а и Марин збеснувал(ама не играл прва а?) Кај овој Јоги ништо не се знае... И кој ќе му бидат први 11 на светсково???

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Кој сака само нека ги игра Какау, Марин/Милер и Озил. Клосе - НЕ!

M

Mario Gómez

Гостин
Не можев да ја гледам ама слушам опасно изиграле,а и Марин збеснувал(ама не играл прва а?) Кај овој Јоги ништо не се знае... И кој ќе му бидат први 11 на светсково???
Марин збесна, ги убиваше босанците, затоа и Спахиќ го плесна. Босанците беа многу груби второ полувреме,незнаеја кај им е главата.

Инаку појма си немам кого ќе стартува Јоги, а и не ме интѕересира, се додека Троховски и Клосе не играат.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Можда подобро ќе биде Ноер сепак да биде 2 голман. Млад е многу , нема искуство , а и Висе брани одлично.

M

Mario Gómez

Гостин
Можда подобро ќе биде Ноер сепак да биде 2 голман. Млад е многу , нема искуство , а и Висе брани одлично.
Ѕвер е Нојер, модерен голман, трча и акции почнуваат од него. Често знае да истрчува, одбраната го прави понекогаш да изгледа како киксер.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893

Хајлајтс би било топ за да се видат шансите и акциите амам немам :smir:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
И е киксер , не го прави одбраната ... штета што се повреди Адлер кој е далеку најдобар германски голман и еден од најдобрите во Европа ...

M

Mario Gómez

Гостин
Па и Адлер е само 1-2 години постар од Нојер, ама Нојер има големо педигре во европа, и топ 3 баран голман моментално.

--- надополнето ---

Веруј дека одбраната го прави, одбраната е average.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Не зборував за возраста туку за тоа дека Адлер е далеку подобар голман , кога и да сум го гледам дали во Леверкузен или за Германија се забележуваа таа голманска топ класа , што Нојер сеуште ја нема , а и не верувам дека ќе ја има ...

Нојер ја има онаа карактеристика на Бартез , да го брани невозможното , а да прима смешни голови ...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Адлер и за мене е подобриот од двајцата не за џабе е прв голман. Сепак и Ноер е класа, Германија секогаш ја имала таа среќа да има невозможно добри голмани.

Ноер е скоро либеро, е сега нормално таквиот стил на игра си носи и ризици...

Н

'Никола'

Гостин
Леле луѓееее голов на Лам.:drk::drk:
Ѕверче е дефинитивно, само за Немачка дава вакви голови.:)
Мило ми е за победава, криво ми е што не ја гледав (не до толку, и јас имав прекрасен натпревар, со губење од 4 разлика, за 10 мин израмнивме и на крај во продолжение тепавме:)), ама сепак има нешто во децава за големи дострели. Не за џабе беа прваци во првенствата до 17 и 19 години. А башка и мојон дал 2 гола.:pos:
За голманите, и јас бев за Адлер, ама коа не можи, Ноер е најдостојната замена што ја има Германија во моментов. Каков Визе, што зборувате, киксериште е. На Ноер му фали само искуство, ќе видите за неколку години, незаменлив ќе биде.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
А што му е на Адлер ?

Н

'Никола'

Гостин
А што му е на Адлер ?
Мислам скршено ребро, не е многу сериозно, ама самиот кажа не играм на Светсково бидејќи нема да можам да го дадам максимумот. Паметно од негова страна.

M

Mario Gómez

Гостин
Адлер игра само бундеслига со Леверкузен, додека Нојер веќе од 20 години е прв избор во Шалке, и сите го памтиме натпреварот со Порто, ја си стојам на ставот дека одбраната е премногу бавна. Да го играш Фридрих како централен а е бек, а Бадштубер како бек а е централен е заебана работа, ама донегде верувам во Јоги. :)

Според тоа што го видов, за на светското сакам.

-Neuer-
-Lahm-Mertesacker-Freidrich-Jansen-
-Khedira-Schweini-
-Muller/Kroos-Ozil-Poldi-
-Cacau-

Во Кедира добивме box to box midfielder, ко трча насекаде а Швајни е поповлечен, ми се допаѓа играва без класичен деструктор. Мислам дека 10 пат боља опција е Кедира од Балак. Мислам дека Бади стартуваше денес оти би било премногу офанзивно и отворено назад со класичен бек оти Полди не помага многу назад, а Кедира може да изигра многу добро во нападот. :)

За AM/LW/RW позициите се борат Озил/Марин/Полди/Милер и Крос. Тука може да се ротира секако. Напаѓач сакам да ни биде Какау, а Клосе и Гомез никако не се укпапаат во оваа брза игра.

--- надополнето ---

Инаку за 2 години ќе газиме едноставно, кога ќе се повлече Клосе и се надевам дека Гомез нема да го викаат ќе ги видиме најталентираните двајца напаѓачи у Немачка, Марко Реус=ЅВЕР, и Кевин Гроскројц=ЅВЕР.

И за наредните квалификации сакам да ги видам у репрезентација Матс Хамелс, и Бенедикт Ховедес.

Kajgana Shop

На врв Bottom