Фан Клуб: Вардар

Ф

Флеш

Гостин
ostaj ti toa, akcionersko drustvo so 1 sopstvenik i so poveke e sosema druga rabota. ne, bas se raboti za razviena drzava kade fukncionira berza, se znaat i pocituvaat pravila, kade akcioner ima prava i obvrski i se sproveduvaat. vo mkd toa ke e naucna fantastika. i ne, ne e podobro da probame nesto sto uste poveke ke ja raskurca sopstvenickata struktura pa posle ni svajcarski saatcija nema da ne sostavi. mozam da zamislam kako bi izgledal toj bord na akcioneri/direktori so 10 razlicni cobinja sekoj vlezen so razlicni idei za kako da funkcionira klubot i sto toj saka od klubot a za navivacki vlozuvanja pa da ne zborime...

neka e so sreka ama skepticen sum za ova.

preston makedonia na primer e klub na zaednicata/navijacite ovde. ama zad preston stoi zaednica sto si plaka vleznici i godisno od vleznici se sobiraat 300-400K plus clenski, sto se 200K godisno za klubot plus sponzori itn i se sobiraat nad miljon dolari... za zal MKD e daleku od toa iako bi bilo idealno.

ovde e obratno, stalno imame nekoj biznismen sto e spremen i poveke da dade ama on da e edini glaven ako mozel... e nemoze. :D
Дојдете бе у МПЛ :LOL: Шкендија да ве тепа
Автоматски споено мислење:

Идеја - да се направи некој фонд или нешто во тој стил и секој што може месечно/неделно да уплаќа кој колку може за да им помогнеме на играчите и Бајо. И директно парите да одат кај нив. Барем фудбалерите да земат нешто, заслужуваат.
Треба да се направи навивачка организација. Кажано официјални членови . На годишна база да се плаќа од 3-5000 зависи со погодоности да има . Едно 10.000 души има сигурно база постојана. По 50е еве ти 50.000 сигурен прилив. Башка има и наши шо се во странство.Тие пари нека одат во финансии на Вардар . Ако се направи ова Вардар ќе биде прв клуб со ваква организација во Македонија. Веќе во Грција има ова .
Автоматски споено мислење:

Праев муабет со Коко . Че гледаме и некоја обложувалница да рчнеме за спонзори . Педерски е СпортЛајф да ги држи Македонија Ѓорче :LOL: :гомце:
 
Последно уредено:
Член од
2 август 2011
Мислења
1.137
Поени од реакции
1.314
Во склоп на договорот, членови на нашата група ќе станат дел од сите структури, и ВОЛОНТЕРСКИ ќе ги извршуваат сите тековни задачи, а се со цел нормално функционирање на клубот. НЕ ЗА ПАРИ – ЗА КЛУБОТ!
Мајтап прајш па во фк вардар ќор денар немат играчите земено, најдобро и тие да излезат со соопштение дека играт волонтерски.
 
Ф

Флеш

Гостин
Треба на моменталниов газда да му се даде признание . Направи убав потег со давање простор на Комити да станат официјален дел во раководството . Ова мислам е историски момент каде навивачи стануваат влијание во водењето на клубот . Фактички сега се правно лице . Се што ќе донесе мнозинскиот сопственик , Комити ќе имаат вето на одлуките што е фантастично . За мене ова е прекрасно . Одамна сакав ова да биде и ова да биде сегде во Македонија . Не општината , туку навивачите или народот треба да биде дирекно вклучен . Они се постојано ,а раководствата на општините се мењаваат ко чорапи на 4 години ,нема стабилно водење .

Ова ќе биде убав почеток ... Ако треба нека биде ова пропадната година за влез во прва лига . Најважното стигна и помина шо требаше . Народот стана дел од Вардар . ОФИЦИЈАЛНО
Автоматски споено мислење:

Пишував од компјутерот на работа :D Ми скокна нула . Правев документи. :LOL: :LOL: :LOL:
 
Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
9.787
Поени од реакции
17.541
500.000 евра се тоа. :)

Има луѓе што го сакаат Вардар, само не веруваст кај им одат парите.
Што се 10.000 од цел свет по 50 евра годишно...
Шанса нема да се соберат 10 000 луѓе што би дале 50 евра годишно. Не би дале ни 10 толку луѓе. Убава е сепак акцијата зашто ќе крене галама, и можно е да се издејствува нешто политички. На крај во секое сценарио тоа е решението.
 
Ф

Флеш

Гостин
Шанса нема да се соберат 10 000 луѓе што би дале 50 евра годишно. Не би дале ни 10 толку луѓе. Убава е сепак акцијата зашто ќе крене галама, и можно е да се издејствува нешто политички. На крај во секое сценарио тоа е решението.
Грешка си . Па за мочан Аца Лукас лупаат по 50 евра од карта .
Автоматски споено мислење:

За Вардар зборат

 
Последно уредено:
Член од
11 април 2023
Мислења
1.617
Поени од реакции
4.682
Водиме со Тетекс 1-0,на теренот се фрлени преку 200 ленти и има прекин 10минути се расчистува теренот што значи мечот ќе се продолжи сигурно за 10 мин повеќе од останатите, така да ако Гостивар води и победи комотно ќе им ја пуштат на Тетекс за победа.
 
B

Beck's

Гостин
Se cudi srpskiot komentator na sk3 hahaha

Daleku pointeresen natprevar izgleda od toj protiv Pelister prosla nedela


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Kajgana Shop

На врв Bottom