Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 29.921
- Поени од реакции
- 44.960
Да Кано, ама тоа не значи дека не постои основа да се збори она што се збори.sam si odgovori na prasanjeto... realnosta nasa jadna e takva.
da bevme anglija i da si plakavme karta po 100 funti ke go vratevme dolgot relativno lesno, ama ne sme i treba da se pomirime so toa. i jas sakam da e razlicno, da moze navivacite da se mokni da go vodat klubot ili bar da ima kakva takva ekonomija u vukojebinata za da se nafati nekoj asalen biznismen ama kako sto gledame so godini nisto od toa nema... taka da realnosta nasa jadna e takva kakva sto e i moze da se soocime so nea ili da glumime ludilo.
Комити се причината зашто Вардар е сеуште во првата лига, што само по себе е неверојатен успех ако се земат во предвид сите околности, и не само што некој не им е благодарен поради тоа, туку истиот константно ги плука и користи погрдни зборови и беден жаргон во секоја прилика.
Со тоа што Комити го направија лани за Вардар, искрено со златни букви треба да е испишано во историјата на клубот, ретки се таквите примери кај нас, и право чудо е како сеуште се во прва лига, поради нив, иако во други околности многу малце фалеше да се во најдолен фудбалски ранг во Македонија а тоа верувам и самиот знаеш што значи.
Никој нема кредит, без оглед на Се, да се понаша вака како што се понаша, само зашто бил единствената опција за спас на Вардар па како тоа него му дава кредит некаков ?!?!, секој клуб оди во пакет со најверните, а во овој случај најверните го реаминираа клубот и го одржуваа во живот и без нив тој фигуративно кажано, ќе згаснеше, и ќе беа потребни години и години за да пак се врати во првата лига, клуб без навивачи не е клуб, бидејќи фудбалот се игра токму за нив.
Ова што го прави Миленко моментално е за секоја осуда, ама ја верувам во карма, и он кат-тад ќе го јаде како циган мрсул, по не знам кој пат во животот, неговата приказна нема да има убав крај.
Да не испадне дека по секоја цена застанувам позади Комитите, многу сум ги критикувал кога Вардар со фузија се спаси од испаѓање, и за мене лично ја извадија една од најсрамните пароли велејќи не е Вардар, Ривер Плата, па да испадне туку така, ама подоцна сфатија што значеше тоа неиспаѓање и за клубот и за нив како навивачи кога им се инфилтрираа на трибина и ги напаѓаа на сред утакмици и планираа да ги уништат ко на времето кога се раздвоија поради политички причини, на полошиот начин си ја сфатија грешката и од денешен аспект прилично сум убеден дека и тогаш поинаку ќе се поставеа.
Али ова денес што го прават, односно во нивната помодерна историја, е за симнување капа, и реков, со златни букви треба да се испише во вардаровата историја нивното функционирање во последниве 3-4 години, буквално се најдобриот играч на Вардар, и 12ти и 13ти и 14ти, и сега ти доаѓа една свиња покварена и вака фрла кал врз нив, ги деградира и плука ко да се најголем душман на клубот. Па не иде бе, и имаат целосно право да бидат револтирани, дури и би рекол мирни се сеуште и тоа бајаги, и не дозволуваат ова да ескалира, бројат до 10 едно 200 пати годинава, и тоа е паметно, и се надевам и понатака ќе влечат вакви промислени потези, а не имплусивни, зашто очигледно Миленко баш тоа го сака со овие перфидни провокации, и се надевам нема да бидат фатени у неговата стапица, условно речено неговата, зашто Миленко во ова дефинитивно не е сам.