Вардар гледа сламка спас у фузирање што и по автоматизам мора да го промени своето име ако сака да игра 1 лига спрема мене не е ни спортски да вардар бара алтернативни решенија за да остане у оваа жабокречина од 1 лига.ВАРДАР е име префиксот напред дали фк или гфк не е име.ГФК би ја одсликувала моменталната состојба да град Скопје е и основач 1947 а и сега е главен диригент.Ти саглам ли си што збориш? Па и со самата додавка 1947,гфк, па дури и една . се мења името на клубот. Тоа никако несмее, се знае кое е името на клубот, и кој се негови бои.
Друже те сфаќам се, но и со самото мењање на префиксот се мења автоматски и името на клубот.А тие кој го основале клубот, и кој сеа се спасители, каде беа пред неколку години да спасуваат па да не дојде до ова. За мене секоја додавка,точка,запирка, буква е менување на името на мојот клуб, со кој сум повеќе од 10години.Вардар гледа сламка спас у фузирање што и по автоматизам мора да го промени своето име ако сака да игра 1 лига спрема мене не е ни спортски да вардар бара алтернативни решенија за да остане у оваа жабокречина од 1 лига.ВАРДАР е име префиксот напред дали фк или гфк не е име.ГФК би ја одсликувала моменталната состојба да град Скопје е и основач 1947 а и сега е главен диригент.
Kоце кога го молеле да го ревземе клубот пред некое време им се смеел викал какво превземање бе .... нешто е матно тука а се мислам дека Орце има некои прсти сеуште вмешано кај вас ?! Како и да е Вардар 1947 или 2011 како и да е е новоформиран клуб со наследство на целата историја на стариот Вардар . И верувај другар никој нема тебе да те праша што сакаш чим градот ве зема ке играте како ќе засвират тие !!!Друже те сфаќам се, но и со самото мењање на префиксот се мења автоматски и името на клубот.А тие кој го основале клубот, и кој сеа се спасители, каде беа пред неколку години да спасуваат па да не дојде до ова. За мене секоја додавка,точка,запирка, буква е менување на името на мојот клуб, со кој сум повеќе од 10години.
Не изгледа толку лошо, но главното прашање е дали со ова добиваме бришење на долговите?Фузијата е следна: Ќе се формираат две нови фудбалски имиња, Вардар 2011 кој ќе се натпреварува во Првата лига со тоа што ќе ги превземе натпреварувачките права од ФК Миравци, додека од „стариот“ Вардар ќе го превземе континуитетот и сите пехари. Второто име е Миравци 2011 кој ќе ги превземе натпреварувачките права од Вардар и ќе се натпреварува во Втората лига, додека од „стариот“ Миравци ќе го превземе континуитетот и сите пехари.
Потоа, ќе се формираат нови „трети“ субјекти, односно ФК Вардар 1947 кој ќе ги превземе натпреварувачките права и сите обврски од Вардар 2011, и ќе се натпреварува во Првата лига. Вториот „трет“ субјект ќе биде ФК Миравци 1951 и тој ќе ги превземе сите права од ФК Миравци 2011.
Еве моj последен пост за ''менување на името на вардар''ако до толку сакаш да баначизираш еве еден пример кој е добро паознат.Дали како држава би прифатиле да на место република Македонија би прифатиле да се викаме само Македонија или да се додаде демократска република или со и да е но да се однесува на државното уредување...Друже те сфаќам се, но и со самото мењање на префиксот се мења автоматски и името на клубот.А тие кој го основале клубот, и кој сеа се спасители, каде беа пред неколку години да спасуваат па да не дојде до ова. За мене секоја додавка,точка,запирка, буква е менување на името на мојот клуб, со кој сум повеќе од 10години.
А од кај ти толку сигурен дека јас или некој друг ќе играме по тоа како ќе засвират тие? Мене ете не ми се допаѓа додавката на името Вардар, па не го прифаќам тоа име, иако знам дека е за едногодишна употреба. Нормално дека Орце со цела владеачка багра има замешано прсти, се знае како одат работите во оваа држава откако цела неписмена раја се приграби до власт...Kоце кога го молеле да го ревземе клубот пред некое време им се смеел викал какво превземање бе .... нешто е матно тука а се мислам дека Орце има некои прсти сеуште вмешано кај вас ?! Како и да е Вардар 1947 или 2011 како и да е е новоформиран клуб со наследство на целата историја на стариот Вардар . И верувај другар никој нема тебе да те праша што сакаш чим градот ве зема ке играте како ќе засвират тие !!!
Ти кажав и пак ке ти кажам секоја додавка,точка,запирка е менување на името, без разлика дали е на Вардар, или сеа како што викаш и на Република Македонија.Еве моj последен пост за ''менување на името на вардар''ако до толку сакаш да баначизираш еве еден пример кој е добро паознат.Дали како држава би прифатиле да на место република Македонија би прифатиле да се викаме само Македонија или да се додаде демократска република или со и да е но да се однесува на државното уредување...
Дај не ме зафркавај, фиорентина го смени да, ама поради кој причини знаеме и двајцата. Динамо го прекрсти знаеме кој и знаеме што правеа БББ поради тоа.arhelog ne zaebavaj... Fiorentina go smeni vo Florencia viola, donamo vo Croatia... 1 god. ke go smenime. i posle ke si bide samo VARDAR
ajde idat mn podobri denovi za nasiot sakan VARDAR
Tочно! Знам неколку деца што тренираа со мене ги прибра Миравци.Не изгледа толку лошо, но главното прашање е дали со ова добиваме бришење на долговите?
А одговорот е секако НЕ...
Битно тимот да го направат АД, и лека полека да се очистиме...
Незнам што да мислам повеќе...
Битно договориле соработка со Миравци, ќе го позајмиме Томе Мижоров и сигурно освојуваме титула
Добро е ако се оствари соработка со Миравци, бидејќи тимот ги прибира сите најдобри играчи од тој регион...
Дали педерот умешал прсти незнам, но дека е матно, матно е. И која историја ја наследуваме на некој кој повеќе нема да постои, не благодарам.Kоце кога го молеле да го ревземе клубот пред некое време им се смеел викал какво превземање бе .... нешто е матно тука а се мислам дека Орце има некои прсти сеуште вмешано кај вас ?! Како и да е Вардар 1947 или 2011 како и да е е новоформиран клуб со наследство на целата историја на стариот Вардар . И верувај другар никој нема тебе да те праша што сакаш чим градот ве зема ке играте како ќе засвират тие !!!
Умешано е копилето, а се мислам дека и еден (сега екс пошто не го гледам на трибини толку често) висок (да неречам највисок) член на Комити има замешано прсти... (мое мислење немора да е вистина)Дали педерот умешал прсти незнам, но дека е матно, матно е. И која историја ја наследуваме на некој кој повеќе нема да постои, не благодарам.