Фан Клуб: Вардар

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Тоа ми е муабетот цело време на профилов од Мак.Тифо на фејсбук. Ако не стае некој слика, “како може да немате слика од тој натпревар, значи не сте навивале, срамота едно друго“. Цело време е тој муабет. И појќе пута имам пишано дека (барем за нас), си навијамо за Тетекс, а не за да видат останатите од Македонија дали сме навијале, колкава била бројката или какво било навивањето. Искрено ме заболе кој какво мислење има, најважно ми е да идем на стадион и да го бодрим Тетекс.
Така и треба да биде, незнам зошто толку се замарате што пишале на фејсбук или на форум, терајте си го филмот и крај на муабетот :)

В

Ваздух

Гостин
Луѓе, не разбирам зошто мора со националистички скандирања и навивања да се бодри клуб? Зошто да паднеме на ''нивното'' ниво?
Навивањето во средата беше едно од подобрите навивања воопшто што се случило. Ако не и најдобро. Ми беше глупаво некако, плус не игравме со албанска екипа, за да скандираме такви работи, и не бевме провоцирани, не бар тогаш во тој момент.
Велиме да не мешаме политика и спорт, но со самото тоа, свесно или несвесно, мешаме :)

Не ме сфаќајте погрешно, јас сум за Вардар, бев на запад во средата, се осеќав исполнет и горд, иако не победивме. Но, да ги оставиме нив да провоцираат, ние да си ја гледаме нашата работа.
Крај краева, ниедна нивна екипа, па и општо ниедна екипа, нема да го наполни градски, и да направи таква атмосфера.

Ма да, на МТВ не се ни познаваше, ама тоа е кога снимаа со дигитрон...

Инаку штета што нема подолго и официјално видео од навивањето во средата. Океј, тоа е за нас, кој бил бил, ама убаво е да се види такво нешто. Кога може да има видеа кога сме играле против Ренова и Турново, може да има и видео од најдоброто навивање и тоа против еден БАТЕ :)

Уште нешто... абе фаншопот... некако не може да се среди, ова она? Да изгледа подобро и попристојно? Ипак, ќе дојдат луѓе од странство, ќе сакаат можеби да си купат нешто од најголемиот фудбалски клуб во земјава, од најпознатиот бренд, а таму... мало собиче, кое личи искрено на биртија. Знам дека тешко се доаѓа до средства, но ако се може, тогаш би било океј да се потсреди фаншопот, сепак...

Е така, све што ви пишав е добронамерно, затоа што сме на иста страна :)

ЗА ЕДНА ЉУБОВ ЖИВЕЕМЕ!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.079
Поени од реакции
74.823
Илчо Георгиевски е избран за претседател на ФФМ. Со среќа нека му е...

Благоја Милевски ќе почне како в.д. тренер, се надевам дека следен избор на тренерската позиција ќе биде Чеде Јаневски. Сега е моментот да се види колку се озбилни луѓето кои раководат со Вардар. Само се мислам дека изборот ќе падне на Ѓоре. За мене просечен тренер која нема да понуди ништо ново.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Луѓе, не разбирам зошто мора со националистички скандирања и навивања да се бодри клуб? Зошто да паднеме на ''нивното'' ниво?
Навивањето во средата беше едно од подобрите навивања воопшто што се случило. Ако не и најдобро. Ми беше глупаво некако, плус не игравме со албанска екипа, за да скандираме такви работи, и не бевме провоцирани, не бар тогаш во тој момент.
Велиме да не мешаме политика и спорт, но со самото тоа, свесно или несвесно, мешаме :)

Не ме сфаќајте погрешно, јас сум за Вардар, бев на запад во средата, се осеќав исполнет и горд, иако не победивме. Но, да ги оставиме нив да провоцираат, ние да си ја гледаме нашата работа.
Крај краева, ниедна нивна екипа, па и општо ниедна екипа, нема да го наполни градски, и да направи таква атмосфера.

Ма да, на МТВ не се ни познаваше, ама тоа е кога снимаа со дигитрон...

Инаку штета што нема подолго и официјално видео од навивањето во средата. Океј, тоа е за нас, кој бил бил, ама убаво е да се види такво нешто. Кога може да има видеа кога сме играле против Ренова и Турново, може да има и видео од најдоброто навивање и тоа против еден БАТЕ :)

Уште нешто... абе фаншопот... некако не може да се среди, ова она? Да изгледа подобро и попристојно? Ипак, ќе дојдат луѓе од странство, ќе сакаат можеби да си купат нешто од најголемиот фудбалски клуб во земјава, од најпознатиот бренд, а таму... мало собиче, кое личи искрено на биртија. Знам дека тешко се доаѓа до средства, но ако се може, тогаш би било океј да се потсреди фаншопот, сепак...

Е така, све што ви пишав е добронамерно, затоа што сме на иста страна :)

ЗА ЕДНА ЉУБОВ ЖИВЕЕМЕ!
Прво не знам што сакаш да кажеш али да не пеееме ние не пеевме цело време еднаш запеавме и толку само да им се даде до знаење.
Видео ќе има почекајте малце сеа има снимано.
Јас како што прочитав ова е привремен фан шоп.

В

Ваздух

Гостин
Прво не знам што сакаш да кажеш али да не пеееме ние не пеевме цело време еднаш запеавме и толку само да им се даде до знаење.
Видео ќе има почекајте малце сеа има снимано.
Јас како што прочитав ова е привремен фан шоп.
Па зошто и еднаш? Да се засени таа атмосфера со глупави скандирања, за луѓе кои воопшто не ни заслужуваат да се спомнат во уста? :)

Околу видеото, не знам каква е кај вас практиката, не ви солам памет или нешто, али на пример Гробари или Делии, си имаат човек кој го снима целото навивање на утакмицата, и само таа трибина каде што се наоѓаат истите.
А за фаншопот, како привремен? Досега немаше фаншоп на Вардар?

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Илчо Георгиевски е избран за претседател на ФФМ. Со среќа нека му е...

Благоја Милевски ќе почне како в.д. тренер, се надевам дека следен избор на тренерската позиција ќе биде Чеде Јаневски. Сега е моментот да се види колку се озбилни луѓето кои раководат со Вардар. Само се мислам дека изборот ќе падне на Ѓоре. За мене просечен тренер која нема да понуди ништо ново.
Ако можат да го донесат него а го постават Ѓоре значи би било грешка па човеков може многу новитети да донесе во работењето наше и на тренинзите , мислам дека треба што побрзо да се избере тренер до пред почетокот на првенствот имаат една недела па да видиме што ќе направт

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Па зошто и еднаш? Да се засени таа атмосфера со глупави скандирања, за луѓе кои воопшто не ни заслужуваат да се спомнат во уста? :)

Околу видеото, не знам каква е кај вас практиката, не ви солам памет или нешто, али на пример Гробари или Делии, си имаат човек кој го снима целото навивање на утакмицата, и само таа трибина каде што се наоѓаат истите.
Како можеш да ги наречеш глупави скандирања ? Башка си бил на запад а не ги знаеш идеалите на навиачкат група. Уште на трибина некој да ни ја забранат слободата и слободно да им се соблечеме нека ни го опнат по еднаш...

В

Ваздух

Гостин
Како можеш да ги наречеш глупави скандирања ? Башка си бил на запад а не ги знаеш идеалите на навиачкат група. Уште на трибина некој да ни ја забрани слободата и слободно да им се соблечеме нека ни го опнат по еднаш...
А што е поентата, не разбирам? Идеалите, да... на Комитите, во 1903, а сега? Што ќе смениш со тоа?
Освен тоа што ќе го навлечеш гневот нивни, па после ќе не тепаат кај што ќе стигнат, ќе не брцаат со ножеви и тако даље.
Забораваш дека се заштитени како бели мечки, изгледа.

Никој не ви го забранува тоа, ама спорт е, фудбал е, како да ви кажам... не ме заебавајте. Босанските навивачки групи, многу ретко скандираат на таков начин. Си пејат за клубот, играчите, нивната навивачка група. Кога играат Жељо-Сарајево, сигурно Манијаци и Хорде Зла не пејат за Србите, националистички песни.

Уствари, нели БАТЕ-Вардар играа, не Шкендија-Вардар.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087

1 Болд -Ги спомунваш доле Делие и Гробари овдека што не ги спомнеш зар они кога пеат за Косово ја засенуваат атмосверата на стадион или цел стадион тоа го прифаќа исто како што беше и во средата.
Не бе друже немај гајле али еве за да знаеш и кај нас е веќе со години така се снима цело време и после се склопува видео за да колку толку се осети атмосверата каква била.
Па така привремен сега е тука па после ќе се изнајми нешто подбор од тоа.

В

Ваздух

Гостин
1 Болд -Ги спомунваш доле Делие и Гробари овдека што не ги спомнеш зар они кога пеат за Косово ја засенуваат атмосверата на стадион или цел стадион тоа го прифаќа исто како што беше и во средата.
Не бе друже немај гајле али еве за да знаеш и кај нас е веќе со години така се снима цело време и после се склопува видео за да колку толку се осети атмосверата каква била.
Па така привремен сега е тука па после ќе се изнајми нешто подбор од тоа.
Другар, ама таму ги немаат во нивната земја... и јас ќе пејам за Хрватите рецимо, али кога ќе ги видам? Еднаш на сто години можеби.
Да не навлагаме понатаму, веќе ќе стане збор за политика.
Јас дадов сугестии само, фала Богу дека нема да ме послушате, само ви велам, спортот пред се.

Зошто се жалите кога Гоца и Грујо идат на стадион, со дресови облечени од Вардар, викате дека нејќете политичарите и политиката да се мешаат во фудбалот, а со ''клетите Албанци'' горе-доле го правите истото.

Еве еден пример сега. Последно коло против Металург, кога се славеше титулата. Бев случајно застанат до три мали Албанчиња, мислам отпосле дознав што се.
Децата цело време ви се дивеа на навивањето, ве сликаа со телефон, снимаа клипови, и беа импресионирани од атмосферата.
Во еден момент кога почнавте со скандирањата од тој тип, децава ги наведнаа главите доле, и си заминаа од стадионот.
Дури и мене ми стана незгодно...

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
А што е поентата, не разбирам? Идеалите, да... на Комитите, во 1903, а сега? Што ќе смениш со тоа?
Освен тоа што ќе го навлечеш гневот нивни, па после ќе не тепаат кај што ќе стигнат, ќе не брцаат со ножеви и тако даље.
Забораваш дека се заштитени како бели мечки, изгледа.

Никој не ви го забранува тоа, ама спорт е, фудбал е, како да ви кажам... не ме заебавајте. Босанските навивачки групи, многу ретко скандираат на таков начин. Си пејат за клубот, играчите, нивната навивачка група. Кога играат Жељо-Сарајево, сигурно Манијаци и Хорде Зла не пејат за Србите, националистички песни.

Уствари, нели БАТЕ-Вардар играа, не Шкендија-Вардар.
Па вие немате ли раце а ќе ве тепале бог да чува и ако толку сакаш да знаеш и да не се пее против нив да те видат сам со обележја до Вардар они ќе те напдант без разлика дали ние ќе пеевме или немаше да пееме со Бате против нив вие тоа не сваќате тоа дека вие сте им жртва со самото тоа што сте Македонци праволсвани а па уште и да навивате за Вардар

В

Ваздух

Гостин
Па вие немате ли раце а ќе ве тепале бог да чува и ако толку сакаш да знаеш и да не се пее против нив да те видат сам со обележја до Вардар они ќе те напдант без разлика дали ние ќе пеевме или немаше да пееме со Бате против нив вие тоа не сваќате тоа дека вие сте им жртва со самото тоа што сте Македонци праволсвани а па уште и да навивате за Вардар
Лесно е да збориш така, ако живееш во Кина, а таму има 5 посто Јапанци, и се курчиш. Ако живееш во Јапонија, и да им се курчиш на Јапанците, не знам... ако ме сфаќаш :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Лесно е да збориш така, ако живееш во Кина, а таму има 5 посто Јапанци, и се курчиш. Ако живееш во Јапонија, и да им се курчиш на Јапанците, не знам... ако ме сфаќаш :)
Па не се курчам а ак осакаш да знаеш за да стигнам на утакмциа јас мора да поминам низ Гази Баба и Бит Пазар али нема везе ај батали ги нив ни малку темава не е за нив

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Дечко те читам цела страна глупости збориш.
Скандирања имало и ке има против Албанците.
Видео ке има вечер,а фаншопот е на Комити а не на Вардар, и како што кажа некој погоре привремен е додека не се направи западната трибина,тогаш ке се преселиме таму

Kajgana Shop

На врв Bottom