Фан Клуб: Вардар

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
И јас не бев на оваа уткамица поради други обврски, иначе ќе дојдев иако веќе е решено првенството. Тоа е тоа, меч во сабота, Ѓорче, небитни утакмици, неатрактивни противници, се тоа води до слаба посетеност.

Лико не заигра асално оваа полусезона, Оса и Ранѓеловиќ исто, тоа е веќе пола од тимот што ја држеше играта во првата полусезона, но и јас мислам дека не иде оваа формација со двајца напаѓачи и без пробиви по крила.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.418
Поени од реакции
8.542
П

Паспарту

Гостин
Ова е шампионскиот тим со рекордна гледаност!? Што без пораз ја завршува сезона ...
Колкав е буџетот на клубот ?
--- надополнето: 22 април 2012 во 13:45 ---
http://www.mkd.mk/27304/sport/nitu-eden-srpski-klub-ne-dobi-licenca-za-nastap-vo-evropa-makedonija-ja-ceka-istata-sudbina/
А пишува зошто Звезда и Партизан не добиле лиценца!? Рипате како млади мајмуни на се што ќе напишат (ПРЕПИШАТ) новинарите, без притоа барем малку да се потрудите да дознаете нешто повеќе за таквите вести. Тоа што биле одбиени не значи дека НЕМА ДА ДОБИЈАТ ЛИЦЕНЦА И НЕМА ДА НАСТАПУВААТ ВО ЕВРОПА...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.605
Ова е шампионскиот тим со рекордна гледаност!? Што без пораз ја завршува сезона ...
Колкав е буџетот на клубот ?
--- надополнето: 22 април 2012 во 13:45 ---
http://www.mkd.mk/27304/sport/nitu-eden-srpski-klub-ne-dobi-licenca-za-nastap-vo-evropa-makedonija-ja-ceka-istata-sudbina/
Раздаваат бодови како луди...
Тоа е македонскиот менталитет, и добро е што сеуште има будали што одат да гледаат мечеви без шут кон голот :facepalm:
Мораа ли и они да се вклопат во сивилото на македонскиот фудбал и да местат мечеви :facepalm:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.418
Поени од реакции
8.542
А пишува зошто Звезда и Партизан не добиле лиценца!? Рипате како млади мајмуни на се што ќе напишат (ПРЕПИШАТ) новинарите, без притоа барем малку да се потрудите да дознаете нешто повеќе за таквите вести. Тоа што биле одбиени не значи дека НЕМА ДА ДОБИЈАТ ЛИЦЕНЦА И НЕМА ДА НАСТАПУВААТ ВО ЕВРОПА...
Абе брат шо е битно дали ќе ви дадат лиценца или не исти курац тие во два примероци и така успех во европа не може да направите со овај состав и најголем буџет во историјата на клубот
Друго ми беше муабетот кога го гледам вардар се тешам за џабе титула џабе фузија стадион итн...пак на исот ниво сте како што бевте саљмо повеќе пари се испраја за партијата и некој глас и кренаа на рејтингот се е вештачки и на сила направено што најмногу се одразва на гледачите

П

Паспарту

Гостин
Раздаваат бодови како луди...
Тоа е македонскиот менталитет, и добро е што сеуште има будали што одат да гледаат мечеви без шут кон голот :facepalm:
Мораа ли и они да се вклопат во сивилото на македонскиот фудбал и да местат мечеви :facepalm:
Целиот наш фудбал е мизерен, затоа никој не се ни обидува, ниту пак покажува интерес за вложување. Се' се сведува на финансирање од страна на општини и неколку луѓе кои решиле периодично (за 2-3 години) да фрлат некој денар во фудбалот. Јас не памтам кога некоја екипа имала повеќе спонзори од кои ќе се финансира, ама онака здраво да се финансира, а не замена 100 шишенца вода и 200 тегли ајвар за реклама покрај терен. Нашиов фудбал се повеќе тоне, полуквалитетни играчи се бројат на прсти, репрезентација никаква, така да не е далеку годината кога фудбалот ќе стане аматерски во државава (не дека сега е нешто повеќе).

Срамота е со екипи како Турново, Тетекс, па и Напредок да се игра нерешено, треба максимално сериозно да се приоѓа кон секој натпревар без разлика на противникот. Сеуште стојам на тоа дека Вардар да не победи ниту еден натпревар до крај, пак ќе биде шампион бидејќи нема кадарна екипа која што може во овој момент да го загрози. Со ваква игра знам дека црно ни се пишува во Европа... Исто така доколку вака играме ќе нема шанси да се пласираме во финале на куп, така да редно време е малку посериозна игра да прикажат играчите.
--- надополнето: 22 април 2012 во 14:08 ---
Абе брат шо е битно дали ќе ви дадат лиценца или не исти курац тие во два примероци и така успех во европа не може да направите со овај состав и најголем буџет во историјата на клубот
Друго ми беше муабетот кога го гледам вардар се тешам за џабе титула џабе фузија стадион итн...пак на исот ниво сте како што бевте саљмо повеќе пари се испраја за партијата и некој глас и кренаа на рејтингот се е вештачки и на сила направено што најмногу се одразва на гледачите
Да не беше луд и будала, ќе те викаа нездрав... Вардар и да не игра во Европа ќе освои титула, а таква титула некој уште сонува. Тебе ти треба уште многу за да се утешиш, верувај. Просекот е околу 3000 гледачи, а последниве 10 години Вардар немал толкав просек на гледаност на домашен терен. За гости нема потреба да се зборува, Вардар отсекогаш бил најгледан клуб...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.605
Целиот наш фудбал е мизерен, затоа никој не се ни обидува, ниту пак покажува интер
Срамота е со екипи како Турново, Тетекс, па и Напредок да се игра нерешено, треба максимално сериозно да се приоѓа кон секој натпревар без разлика на противникот. Сеуште стојам на тоа дека Вардар да не победи ниту еден натпревар до крај, пак ќе биде шампион бидејќи нема кадарна екипа која што може во овој момент да го загрози. Со ваква игра знам дека црно ни се пишува во Европа... Исто така доколку вака играме ќе нема шанси да се пласираме во финале на куп, така да редно време е малку посериозна игра да прикажат играчите.
.
Со Тетекс не ја дадоа, убаво играа ама се немаше среќа...
Со Турново МИЛИОН посто наместена.
Апла се гледаше, а со Напредок незнам...
Им се одмили веќе и на играчиве, знаат дека ќе бидат шампиони пошто нема кадарна екипан која ќе ги стигне, па се заборавија веќе...
Од победата над Металург ништо немаат одиграно...
Али мислам дека конечно во тетово ќе го покажат правото лице и ќе ја сомелат Ренова.
Искрено мислам дека на Градски би одиграле сто пати подобро него ли на тумбине во Ѓорче...
Ни треба простор за игра, простор кој го немаме на овие терени :facepalm:
Како сакаш да се направи добра акција на вакви терени, кога топкана нема правилно движење :facepalm:

П

Паспарту

Гостин
Budala duvala sramota e sampionskiot vardar od metropolata skopje so 500 gledaci na tribini i platen avotbus do gorce !
Ова е најслабо посетен натпревар на Вардар, но не знам каква врска има ова со она што го кажа ти претходно? Секој пост ти е терање до недоглед за на крај да излезе како што тебе ти одговара. Прво лиценца, па партии, сега гледачи, ако ти одговорам и за гледачи сигурно ќе се фатиш и за фасадата на зградите позади теренот...

Никој не ја негира слабата посета на овој меч, самиот си прашуваш и одговараш на оваа тема. Ти го кажав просекот оваа сезона, а тој е најголем од 2000 па наваму. Освен Шкендија, ниту една друга екипа нема(ла) сличен просек. 1000 пати сум повторил, премногу се насочуваш кон другите клубови, а со тоа го запоставуваш својот клуб кој е во најмала рака мизерен (слично на навивачката група). Наместо да се жалиш по страниците на Јанко, Станко, Екипа и слични на нив, направи нешто корисно за твојот клуб. Околу политиката не се секирај, кај вас е исто така навлезена, а сега за наредна сезона тоа и "посериозно" ќе биде, само ме интересира дали и тогаш ќе го збориш истово.

За другото веќе ти одговорив, не верувај во се што пишуваат весниците, пробај сам да ја дознаеш вистината преку други портали. Повеќето клубови од Србија ќе добијат лиценца (најмногу еден може да не добие), а во Македонија ако Вардар не добие лиценца, тогаш нема да добие ниту еден друг клуб. За твоја информација, НЕ ДОБИВАЊЕ НА ЛИЦЕНЦА НЕ ЗНАЧИ ОДЗЕМАЊЕ НА ТИТУЛА ВО ПРВЕНСТВО ИЛИ КУП, ВТОРО МЕСТО, ТРЕТО МЕСТО итн.

П

Паспарту

Гостин
Со Тетекс не ја дадоа, убаво играа ама се немаше среќа...
Со Турново МИЛИОН посто наместена.
Апла се гледаше, а со Напредок незнам...
Им се одмили веќе и на играчиве, знаат дека ќе бидат шампиони пошто нема кадарна екипан која ќе ги стигне, па се заборавија веќе...
Од победата над Металург ништо немаат одиграно...
Али мислам дека конечно во тетово ќе го покажат правото лице и ќе ја сомелат Ренова.
Искрено мислам дека на Градски би одиграле сто пати подобро него ли на тумбине во Ѓорче...
Ни треба простор за игра, простор кој го немаме на овие терени :facepalm:
Како сакаш да се направи добра акција на вакви терени, кога топкана нема правилно движење :facepalm:
Не навлегувам во тоа дали се местени или не, туку на играта мислев дека треба да биде далеку посериозна. Против Ренова МОРА да се одигра барем 10 класи над ова што се игра последниве неколку кола! Колку и да се слаби другите екипи не смее да има оправдувања за неколку слаби резултати во низа... Прво нека се освои титулата и математички, па после нека пуштаат и пионери во игра :)
--- надополнето: 22 април 2012 во 14:42 ---
Па си дополнал а јас не видов да ти пишам одма ама ај нема врска ;)
Ако за тебе е успех шампионскиот тим на брендот вардар од метрополата скопје да има просек 3000 гледачи ен зма што да ти речам освен дека дечко те жалам и стаднардите ти се многу ниски ...
Еден кораб во втора лига има повеќе гледаност од вас исто и за навивачите нивната група има повеќе гостувања од вашата а се правите број 1 во државата :facepalm:Да не ги споменувам другите албански екипи мислам тие што имаат навивачи но не и битно финатат е начекавте село без кучина лига без клубови односно инстант клубови без навивачи па тепате филмој Резил бе се вие за џабе дечкоооо сега слушам грујо и коце ќе даваат дневница кога ќе се отворел стадион и бесплана пијачка и сендвичи како михајло(рквардар) за да се полни стадионот (n)
Ептен си контрадикторен, сам кажуваш дека лигата е мизерна, а јадеш гомна за поголема посета. Колку сакаш ти, 15 000 на стадион кој има 800 столчиња и уште 300 места за стоење? Сакаш 20 000 да гледаат Вардар - Турново на Градски или Вардар - 11 Октомври? За Кораб, Шкендија и останатите кои имаат толкав просек секоја чест, им симнувам капа за сето тоа. Но, наместо да ја споредуваш посетата на Кораб со онаа на Вардар, подобро спореди ја со оние 50 гледачи што го следат твојот клуб, па после чукни ја тоа главата и повторно реплицирај. Сфати дека ако ова е мизерно, тогаш она твоето има уште милион години леб да јаде за да го достигне и овој збор.

За гостувања ќе ти каже некој од навивачката група, ама мислам дека годинава имаат доста. За споредба, ВИЕ кои се правите група ипол не можете ниту дома да се соберете, не пак гостување да направите... Единственото гостување ви е ПЛАТЕНО и ИЗРЕЖИРАНО за да го "симнете" Хари, па сега види ти кој е мизерен.

Инаку за стадионов ме боли курот искрено, што сакаат нека даваат јас нема да се појавам. Нека му ја мислат тие од твојата навивачка група, барем они се први кога има нешто гага :icon_lol: Ако сите јадат како што се силиш ти по форумиве, тогаш ќе им требаат голем број на сендвичи.

И дај намали со тоа апчињата, имаш 30 години, а постовиве ти се како на дете од 11.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.605
Па си дополнал а јас не видов да ти пишам одма ама ај нема врска ;)
Ако за тебе е успех шампионскиот тим на брендот вардар од метрополата скопје да има просек 3000 гледачи ен зма што да ти речам освен дека дечко те жалам и стаднардите ти се многу ниски ...
Еден кораб во втора лига има повеќе гледаност од вас исто и за навивачите нивната група има повеќе гостувања од вашата а се правите број 1 во државата :facepalm:Да не ги споменувам другите албански екипи мислам тие што имаат навивачи но не и битно финатат е начекавте село без кучина лига без клубови односно инстант клубови без навивачи па тепате филмој Резил бе се вие за џабе дечкоооо сега слушам грујо и коце ќе даваат дневница кога ќе се отворел стадион и бесплана пијачка и сендвичи како михајло(рквардар) за да се полни стадионот (n)
Гледај си го твојот вошлив клуб, бе што замараш во темава.
Ги отече јајцата со тие партии веќе, а ако не се лажам и самиот се имаш пофалено дека ВМРО те вработиле некаде.
Само некои заговори вади. Вардар МОРАЛО да освои, Ренова МОРАЛА купот, МЗТ морал кошарка, кој ќе освои одбојка да не знаеш?
Вардар и МЗт се најквалитетни во своите спортови, нормално дека ќе освојат. Абе вложи малку напор во својот клуб бе, иди ургирај си во партија да ви ја поправат таа шталетината да заличи на стадион малце, доста само коваш заговори во секоја тема :facepalm:
Каков оток човече, нив им скапува стадионон севкупно немаат гледачи во последниве 5 години колку ние на првиот меч на градски сезонава, ама битно да замара тука.
Имаше народ во првите мечеви, видоа дека фудбалот е трагедија и незнам што очекуваш.
Добро е и толку што има обична публика.
Си има милион причини зошто е слаба посетеноста, тргнувајќи од информираноста за мечевите, катастрофалните противници, ниету една друга навивачка група, и највжното милион други настани кои се случуваат во Скопје а другите градови не се случуваат во сдругите градови. Сто пати е дискутирано...

П.с. ние колку што сме оваа сезона, вие не сте биле толку во сите овие години ЗАЕДНО.

Да не збориме дека во Скопје има уште два клуба кошаркарски кои имаат повеќе навивачи од вас.
Четири клуба има во Скопје, Вардар, Работнички, МЗТ и Слога.
Сите имаат горе доле сличен број на фанови, само што Вардар има фанови од сите делови на Скопје и многу подзаборавени фанови кои се појавуваат само на дербиња :facepalm:
Вие имате еден клуб, и 10 навивачи на трибини :)

Тоа со сендвичите е ваша мнавика. Единствен пат кога го наполнивте стадионот, цела општина ве собраа од партија. Цела вечер ќебапи ви правеа за утре да дојдете на стадион ;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.605
Klasicna navreda ama aj ke go sfatam kako vic na denot i nisto poveke !
Inaku za nas rekov i ke ti povotram i tebe nie sme mizerija ama koga ve gledam vas se tesam i si vikam imalo poloso na site raboti (rezultati , buzet , titula, pomos od partija, pari za grupata , besplaten prevoz stadion ...) vie ste na po nisko nivo od lani !
Епа ако сте вие мизерија, ондак што се топориш тука?
Сите сме мизерија, таков е фудбалот.
Мизерна е посетата, да не се Комити нем да има ни 300 гледачи тоа е вистината.
Само јака лига ќе придонесе за повеќе публика.
Кога некој има можност да гледа странска лига, да посети некој настан во Скопјево, зошто би дошол на стадион да плати 100 денари и да го гледа Бајлозов или Илир Елмазовски?
Кој воопшто знае во државава дека имаме лига...
Клубот нема никаква реклама!

А за Комити немој да си зуцнал, пошто ваков просек на мечеви досега можел да се сонува ;)
Да за светски рамки е хаварија, ама со околностите во градот и со јачината на лигата и историјата на другие групи, ова е врв.
Одработени сите гостувања, некои во бројки од по 250 души, на домашен терен во Маџари просек по 800 навивачи, на Градски секогш бевме во одлична бројка, ама во Ѓорче просдекот падна.
Сепак на годишно ниво сигурно просекот ни е накај 600 навивачи ;)

П

Паспарту

Гостин
Aj uste ova i dosta me fate na kondijica :свиркам:
Ti ili se pravis lud ili samo glumis ludilo i sakas nesto da odbranis sto ne se brani , da ti povtoram brendot vradar poranesen miravci ima rekordna gledanost od 300o gledaci vo prosek vo sezonata bez poraz za tebe toa ako e uspeh ne znam , ako e uspeh na tribina da ima pomalku navivaci od lani koga se borevete za opsatanok togas ne si za zalnekje tuku za tazenje i toa so gajda !
Za nasata grupa nikoj nisto ne spomena nie sme mizerija toa e fakt ama ako ste vie broj 1 vo Makednija so 200 navivaci ne znam sto da recam osven rezil za site ! Pak ke ti povtoram ligata e ebi veter aam toa en znaci deka vie ne treba da imate navivaci i gledaci pa majkomu stara nie koga se boreveme za evropa pred tri sezoni so milano imavme 7000 gledaci ili porsek po 3500 na natrpervar ili nesto poveke
Mubaetot mie deka vie ste metropola od 500000 ziteli neli 1/4 od naselenieto zivee kaj vas i treba se da se pravi kaj vas a na stadion za brendot ima 500 gledaci ako toa ne mizeriaj ne znma sto e poveke !
Samo edno ke ti recam molete boga vgodina nie da vlzeime prva liga za dobroto vase i nase inaku vaka mecka ne tepame !
Sto se odnesuva za nas imama kazano i ke povtoram deka greskata e vo nas sto dozvolime da ima bojkot i sega e gavolski tesko da gi vratis na tribina navivaci posle tie somnitelni rezultatite od proslata sezona
Za hari nemoj da me smejs oti vie sedite na dve stolici demek ste protiv nego ama na protesti ve nema nikade i nisto ne prezemate sega neli sampioni ste toa e vazno a za politka jasno nie na site sto bese kaj vas i sto se uste vo klubot i sto e kaj nas za toa site sme grevojmanastirski
Za apcinata kazi mi so pies ti pa da gi smenam moite da bidam dobar i lep kako tebe :D
--- надополнето: 22 април 2012 во 15:00 ---

Dime se se vraka se se plaka da en gi povrakas posle tie sendvicite !Mistete malku so svoja glava ...
Се ти е УБАВО напишано, само што ти не го сфаќаш сето тоа, т.е. не сакаш да го сфатиш...

Во ваква лига стадионот (Градски) може да има добра посета само против Работнички, Шкендија (колку - толку), финале на куп и доколку на некое коло до крај се решава првенството. Со Работнички имаше преку 10 000 на трибина, со Шкендија 3 000 во 13ч (сабота), да беше подоцна или во недела сигурно ќе имаше барем дупло повеќе! Со Шкендија нема никакво ривалство ниту пак привлечност кај обичниот навивач на Вардар, единственото "ривалство" е поради тоа што станува збор за т.н. албански клуб и ништо повеќе. Јас од кога лаам тука дека гледачите на трибините може да ги врати не само квалитетен Вардар, туку и квалитетни Пелистер, Победа, Слога, Беласица итн. Колку сака нека биде квалитетен Металург, никогаш нема да привлече народ колку што може тоа да го направи некој од овие клубови што ги спомнав. Но, не е доволно само да бидат овие во прва лига, туку потребно е истиве екипи да направат и силни клубови, дури тогаш ќе почне да се враќаат гледачите на стадион.

Знаеш колку генерации се изгубени поради пасивноста на Вардар во Скопје!? Слободно може да кажам дека голем дел од генерацијата родена после 92-3-4 нема некакви симпатии кон фудбалот во Скопје, а со тоа и кон Вардар. Јас се водам според следново: ТОЈ ШТО НЕ ГО ДОЖИВЕАЛ ФУДБАЛОТ ОД ПОЧЕТОКОТ НА 90ТИТЕ, ТОЈ НЕ ЗНАЕ ШТО Е ФУДБАЛ ВО МАКЕДОНИЈА! Од тогаш константно паѓа квалитетот на фудбалот, а се повеќе се појавуваат екипи чија што трајност е 2-3-4 години. Не може да очекуваш од деца кои израснале во најлошите години на нашиот фудбал да дојдат на стадион така лесно, исто како што не може да очекуваме и ние дека Вардар за 5-6 месеци може да ја зголеми посетеноста на просек од 10 000 гледачи.

Ете наредна сезона се враќа Слога, најверојатно ќе влезете и вие, потоа се надевам со добар грб ќе бидат Беласица, Осогово, Тиквеш, Брега Делчево, Саса, Рудар, Кожув, Караорман и други, па конечно ќе може да се издигне фудбалот на едно повисоко ниво. Брука е најдобриот играч од наше првенство да се бори за место на трибини со некој младинец на Волфсбург, дали памтиш од кога нема Македонија извадено добар играч? Кога ќе го споиш сето ова ќе сфатиш зошто нема луѓе по стадиониве... Јас во овој момент може да ти набројам најмалку 10 мои познаници кои не одат Вардар да го гледаат поради целокупната летаргија на нашиот фудбал, а сигурен сум дека такви има во огромен број.

На крај, џабе се тешиш со тоа Миравци, Миравци е во историја, Вардар 1947 исто така, новото име е ФК Вардар АД Скопје. Еве ти една проста споредба: АКО ВАРДАР Е МИРАВЦИ, ТОГАШ КАКО МОЖЕ РК ПЕЛИСТЕР 08 ДА БИДЕ БРЕНД, КОГА ТОА Е СОСЕМА НОВ КЛУБ?

П

Паспарту

Гостин
Brate koga ke ni gi platat i nas avtobusite sekade odime isto kako i vie !Znaci ako ima avtobus ke si odiem so ima vrska zabranaat toa e samo pokritie na ffm i mvr i na grupite za da ne odat vo gosti kaj alnacite i tie kaj nas
Inaku za sliki imas tuka nesto
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.227797170605906.91564.100001268743755&type=3
uzivaj :drk:
--- надополнето: 22 април 2012 во 15:26 ---
ps.doloreks za toa ti zboram celo vreme deka bez jaki nasi timovi nisto ne biva od ligata za dzabe e se i pari i titula i t n ..
Ти освен во еден пост, на ниту едно друго место немаш спомнато за силни клубови. Се ти се врти околу Миравци, партии, посета, стадиони... :) Колку што во Вардар е замешана политиката, толку е и кај вас, не треба да ти напоменувам 100 пати дека токму поради политиката/партијата и вие пред се опстанавте, а и ќе влезете во прва лига. И јас сакам Кока Кола, Пепси, Сони или некои слични на нив да го спонзорираат клубот, но се помирив дека тоа нема во блиска иднина да се случи, не само во Вардар, туку општо во целиот наш фудбал. Затоа се е сведено на политика, односно на градовите како главни финансиери.

Kajgana Shop

На врв Bottom