Фан Клуб: Вардар

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Пандо потпишал за Работнички...
Детето на Вардар, Александар Пандовски, на кого му беше кажано дека стручниот штаб нема да смета на неговите услуги, се пресели во редовите на соседот Работнички. Стручниот штаб на „црвено-црните“ му соопшти на Пандовски дека за него нема место во Вардар за пролетниот дел од сезоната и му даде опција да замине во Миравци или пак во Брегалница како отстапен играч. Но, тој си побара исписница од клубот и замина во редовите на соседот Работнички.

Трансферот го потврди и спортскиот директор на Работнички, Игор Ангеловски.

„Потпишавме договор со Александар Пандовски за кого сметаме дека е млад и многу талентиран фудбалер, што апсолутно може да се вклопи во нашата концепција на работа. Работнички и понатаму продолжува да биде расадник на млади играчи кои потоа ќе се обиде да ги пласира на европскиот пазар, а Пандовски е токму таков. Реагиравме веднаш откако дознавме дека е ослободен од Вардар и успеавме да се договориме за во иднина да го носи дресот на Работнички“, изјави за ЕКИПА, спортскиот директор на „романтичарите“, Игор Ангеловски.

Работнички од недела повторно ќе замине на подготовки во Дојран, каде новиот тренер Роберт Певник ќе продолжи да ја подготвува екипата за пролетниот дел од сезоната. Планирани се и неколку пријателски натпревари, со Пелистер (06.02), Металург (07.02), БСК Борча (11.02), а потоа тимот се враќа во Скопје. До почетокот на пролетниот дел од сезоната, Работнички има закажано натпревари и со Смедерево (18.02), како и со Тетекс (26.02), што ќе биде и генерална проба пред продолжението на шампионатот.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Оф лелеееееее....

Не дека сакам да обвинувам некого, ама ЗОШТО работнички :mad:

Па нели на позајмица ќе одеше во Брегалница?

П

Паспарту

Гостин
Оф лелеееееее....

Не дека сакам да обвинувам некого, ама ЗОШТО работнички :mad:

Па нели на позајмица ќе одеше во Брегалница?
Пишува во текстот:

Стручниот штаб на „црвено-црните“ му соопшти на Пандовски дека за него нема место во Вардар за пролетниот дел од сезоната и му даде опција да замине во Миравци или пак во Брегалница како отстапен играч. Но, тој си побара исписница од клубот и замина во редовите на соседот Работнички.

Член од
25 август 2011
Мислења
93
Поени од реакции
285
Не си размислил дека можеби на тоа дете толку му се квалитетите? Мислам дека денеска во фудбалот нема полошо од „милостина“.
Конкретно ќе го земам Интер, клубот за кој навивам надвор од МК, поради такви работи што некои играчи одиграле 1-2 сезони сега истите играчи земаат по 3-4 милиони годишно(или бруто 8 милиони од играч) и седат на клупа, не сакаат да си заминат бидејќи им е убаво, а газдата нема срце да ги избрка. Што се случува? Поради такви играчи мораше да си замине еден шампион како Ето, можда и Снајдер, за што? За Кордоба, Матераци, Мунтари и компанија да го трошат буџетот на клубот, а квалитетот да не може да се задржи.
Можда ова горе не е баш најдобар пример и е малце екстремен, али Пандовски да докажал дека вреди сигурен сум дека ќе останел во клубот и Илчо немало да се фокусира на други играчи. УЕФА бара во ЛШ да пријавиш и играчи од школата, Пандовски ако беше добар сигурно добро ќе му дојдеше да го пријави, али ако талентот и капацитетот му е толкав, фала му што останал во клубот кога му било најтешко, а да му било понудено од XY клуб од странство, па можда(сигурно?) и би заминал, јас би заминал сигурно.
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 17:12 ---

Ми се допаѓа тоа што сте самокритични. Ај да Ве утешам, и на Бранка му се случи огромен кикс со ангажирањето на Форлан кога го пријавија за ЛШ иако немал право да игра. Тоа е кикс на еден клуб со огромен број вработени, така да и на вас четворица да ви се случи што ја бркате цела работа не е толку страшно, само да не ви стане навика :D
Види, искрено мене Пандо ми е драго дете пошто таков впечаток имав во комуникација што сум ј имал со него. Ама ако како раководство почнеме да се мешаме во играчкиот дел и да влијаеме кого Илчо да пушта, кого да не пушта, кого да чува на клупа и слично, па и да се фаќаат врски за фудбалери мислам дека тогаш максимално ќе ја усереме работата (ова е лично мое мислење).
И прашање е зошто Илчо би го чувал на клупа сега има можност да се докаже многу повеќе и ќе здравје боже за понатаму. А секоја чест и за дечките што се во стручната служба и тие изгинаа за клубот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Петковски најверојатно ќе го напушти Работнички, па затоа го земале Пандовски. Оваа сезона го гледав Пандо многу малку, али скоро ништо не покажа, Петров има поголема стабилност и контрола на топката од Пандо.

П

Паспарту

Гостин
^ Се согласувам, сепак греота е детето да дреме на клупа/трибини, вака подобро му е да игра, иако сите фудбалери што ни ги зема Работнички од пред нос до сега ништо не покажаа...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Мене па ми се допаѓаше како полека влегуваше во форма, и мислев дека позајмица во тим како Брегалница би била одлична за него. Да фати малку кондиција, сда фати форма, и после да се врати кај нас.
Лошо е да го гледаш омилениот фудбалер (а верувам покрај Влатче, Пандо е омилен меѓу цела навивачка група) во педерскиот дрес на комшиките...

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Тоа е,изгубивме еден играч кој ја даваше душата за Вардар.
Нека му е со среќа,и што побрзо нека бега од таму.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Да бе леле,како сум се изнервирал дома луѓе,на управата све на кур им качив само заради ова.Па добро бе ми носат таму некој си Ќолоковкски курци палци за Пандо да нема место,наше дете Вардарово :facepalm::гомце::mad:

Ке си каснам од таквото од нервоза...

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Факт е дека Пандо играше со срце за Вардар и ке остане запаметен по тоa дека остан во клубот коа му беше најтешко,али сепак коа се во прашање пари ретко кој играч би одбил да премине во друг клуб па макар било тоа и градски ривал само заради љубовта на поранешниот клуб,лесно е сеа да се каже педерче едно друго(сигурно ова ке го рече некој затоа го пишав),али реланоста е сосема таква да не ме чуди овој потег ни на еден играч!Фала ти Пандо за све,и со среќа понатаму во кариерата!

Член од
25 август 2011
Мислења
93
Поени од реакции
285
Мене па ми се допаѓаше како полека влегуваше во форма, и мислев дека позајмица во тим како Брегалница би била одлична за него. Да фати малку кондиција, сда фати форма, и после да се врати кај нас.
Лошо е да го гледаш омилениот фудбалер (а верувам покрај Влатче, Пандо е омилен меѓу цела навивачка група) во педерскиот дрес на комшиките...
Тука 100% се согласувам со тебе и затоа му ја понудивме опцијата со отстапување и да го има играчкиот континуитет. За жал не ја прифати таа понуда ама важи како за Влатче така и за него здравје боже понатаму. Единствено ми е криво што Васовски не успеа барем една сезона или полусезоната да одигра за нас па со дрес од Вардар да се прости од фудбалот (а и ние со него), е тоа е штета.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Штета, незнам што да кажам, многу сум разочаран ради развојот на настаниве околу Пандо, ама реално неможе никого да обвиниме во случајов :(

Kajgana Shop

На врв Bottom