Фан Клуб: Вардар

Член од
26 февруари 2011
Мислења
199
Поени од реакции
757
Со партиски шлепачи закачени на буџетски пари во собрание на клуб, тешко може да се очекува Вардар да тера на прав пат. Или еднаш веќе ќе се стават оперативци да си ги бркаат работите, а Градот само силен авторитет ќе стои позади нив, или Вардар вечно ќе пати од некој извесен Боро Ристовски Пиљарот, Благоја Филиповски Фоката, Ванчо Шехтански, Миленко Неделковски, Бојан Захариев, Зоран Шишковски... Кој ќе ги набројува уште, мака ме фати веќе кога читам на каков шљам му одвојувам време и простор.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.991
Поени од реакции
74.101
http://sport.com.mk/?ItemID=BA14908884546F45A75ABF43B7061562

Ако е вистина ова....(n)(n)(n)

Толку од нашите амбиции ако отиде Фичо. Затоа и преговараат со тоа црепот Баже Илиоски :facepalm:

Што мислите, дали Камчев ги прави сите потези во Вардар во моментов?:)
Дали он стои зад луѓево кои само на хартија го водат клубов?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386

Толку од нашите амбиции ако отиде Фичо. Затоа и преговараат со тоа црепот Баже Илиоски :facepalm:

Па види сега.Ако е точно дека најавените спонзори се премислуваат и не влагуваат во Вардар........ ќе мора да се прават продажби.А моментално Ивановски има најголема цена.Се истури од голови,а во цела Европа секој што ќе даде 2 гола и во 55 лига го купуваат...........
Башка што клуб како Херта не се одбива баш така лесно.Не верувам дека при права понуда од Херта би сакал Ивановски да остане тука,а незадоволен играч е најлошо да имаш.Сите губат од тоа...........
Само ако веќе продаваат тоа да биде за некоја убава сума,едно 500 000 евриќи ќе завршат работа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.991
Поени од реакции
74.101
Па види сега.Ако е точно дека најавените спонзори се премислуваат и не влагуваат во Вардар........ ќе мора да се прават продажби.А моментално Ивановски има најголема цена.Се истури од голови,а во цела Европа секој што ќе даде 2 гола и во 55 лига го купуваат...........
Башка што клуб како Херта не се одбива баш така лесно.Не верувам дека при права понуда од Херта би сакал Ивановски да остане тука,а незадоволен играч е најлошо да имаш.Сите губат од тоа...........
Само ако веќе продаваат тоа да биде за некоја убава сума,едно 500 000 евриќи ќе завршат работа.
Ќе завршат работа ако дојдат на право место, а пошто нема да биде така џабе ни е и 5 милиони да ни дадат:D

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095

So se palis be ti odma pa neka go prodadat Ivanovski, ne sme u pozicja da go cuvame, si saka kariera i on. plus ke zemat pari dobri i ke donesatr drug napagjac. kako go napraivte Ivanovski mislis Messi e pa ko od nego da zavisi se. Drug napagjac da bese isto ke dadese tolku golovi. Nas sredniot red ni e jak sto napagjcite lesno se snaogjaat

Член од
14 април 2010
Мислења
4.697
Поени од реакции
6.067
http://zulu.mk/live/mtv-1

Еве го шишко у некоја емисија,да видиме што ке каже
Ништо по глупа емисија тешко д анајдеш немаат врска што зборат иницдент се нема десено а они пак јадат трици за тоа ццц не ми се верува еј тој па водителот со приајтелот назми нека идат и нека се д.пат нека не кажува тука нешто што не разбира

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.991
Поени од реакции
74.101
So se palis be ti odma pa neka go prodadat Ivanovski, ne sme u pozicja da go cuvame, si saka kariera i on. plus ke zemat pari dobri i ke donesatr drug napagjac. kako go napraivte Ivanovski mislis Messi e pa ko od nego da zavisi se. Drug napagjac da bese isto ke dadese tolku golovi. Nas sredniot red ni e jak sto napagjcite lesno se snaogjaat
Брат Ивановски е гол играч :D
Епа во башава лига нема некоја замена за него.
Ако не е Ивановски, ќе биде Илиоски или максимум што може да се извлече Кировски.
Мада тоа гомното несакам ни да го висдам во нашиот дрес!
А и во моментов добро му иде кај што игра, тешко дека би дошол...
И самите од Металург изјавија дека е конактиран Илиоски.
Која е таа замена Баже за Фичо???
Ако веќе го продаваат Фичо, нека донесат некој подобар играл, некој странец, а не Баже Илиоски :facepalm:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Ова е баш тоа што е потребно. Права сума за Фичо ќе значи титула и наредна година. Се додека оваа година не ни го чепнат средниот ред , Ранѓелковиќ Влатко и Оса сигурен сум во двојна круна.
Сега треба да се изигра паметно да се собере некој апла млад напаѓач што има максимум 20 години и да дојде до десет гола до крај на сезона и да се има ксмет да му се посреќи на Фичо во Херта па Вардар да застане финансиски на нозе.
Јас незнам што се очекува ама ова е модерен фудбал и само управа без мозок не би прифалтила ваква работа. Од една страна се крева имиџот на клубот доколку се прочуе Фичо од друга страна Вардар ќе зрее. Добро ќе биде да се зајакнеме финансиски и без проблем да ги собираме талентите по другиве екипи.
Ма да мора на крај од секој ваков муабет поврзан со Вардар да се спомне... Ако парите завршат на право место!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Ако добијат пасоши тие за кои е веќе започната постапката, тогаш Огбона би требало да биде главниот шпиц во тимот.
Имам кажано милион пати, Фичо не е ништо посебно, или пак не игра ништо посебно моментално, Вардар не зависи толку од него, ако се донесе друг напаѓач(Огбона во добра форма ќе заврши работа) со приближни квалитети супер е. Само ќе треба и Влатче да си ја врати формата поради тоа што ништо не одигра сезонава.
И Стојаковиќ го заборавивме...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.880
Поени од реакции
23.465

И мене ми смрди како Камчев да управува со клубов.
Дај боже да грешам...

ЕДИТ - И не им верувај многу на Македонски Спорт. Канта од весник стана.
Они и за Хасани рекоа дека ќе идел во Хамбургер, па на крај отиде во Волфсбург.
Да не спомнувам уште милион случаеви како Хасани во Хамбургер и Карчев во Вардар, само ќе ти кажам, не им верувај многу.

Што се однесува до Вардаровите играчи, има понуди и од Иран,Шпанија, Германија и Кореа (јужна се разбира), ама не откривам ништо конкретно затоа што не ми се проверени информацииве.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 02:38 ---
Ако добијат пасоши тие за кои е веќе започната постапката, тогаш Огбона би требало да биде главниот шпиц во тимот.
Имам кажано милион пати, Фичо не е ништо посебно, или пак не игра ништо посебно моментално, Вардар не зависи толку од него, ако се донесе друг напаѓач(Огбона во добра форма ќе заврши работа) со приближни квалитети супер е. Само ќе треба и Влатче да си ја врати формата поради тоа што ништо не одигра сезонава.
И Стојаковиќ го заборавивме...
Стојаковиќ ми кажа дека ќе се врати во Јануари од повредата.
Што значи, ако има среќа (зашто мака мачи со повредите) би требало да биде 100 % фит за стартот на пролетниот дел.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Хммм...Ова со Фичо колку што е лошо може да биде и добро од една страна....
Вардар треба да се ориентира да работи по принципот на Динамо З. Партизан на кои буџетот претежно им зависи од тоа како и колку ќе ги продадат играчите.Ако се добие убава паричка од Фичо зошто да не се продаде.Би требало управата да е луда да ја одбие понудава од Херта ако е точна информацијава зошто реално би била околу 500.000-700.000евра.И нормално на негово место да се донесе некој асален напаѓач.
Но кога ќе се потсетам години наназад колку таленти и трансфери има направено Вардар а парите нигде ги нема е тука почнувам да се плашам...
Сите управи да работеа до сеа со срце и душа за Вардар сигурен сум дека денес Вардар ќе имаше бар 2-3 настапи во ЛЕ,ЛШ...
Али тоа е Македонија и Македончето

П

Паспарту

Гостин
Дечки, ние можеме да плачеме колку сакаме, но реалноста е дека нашиов фудбал е убедливо на дното... Не за џабе играчиве се тепаат за трансфер во Азербејџан, таму ако ништо друго ќе земаат 2-3 пати поголема плата. Нема што да му се замери на Фичо, Херта е голем клуб, па само лудак не би отишол од ваква лига во германска. Тој своето си го направи, а за мене најбитно од овој трансфер е парите да легнат на сметка на ФК Вардар. Доколку не се случи тоа, тогаш ама баш ништо не се сменило во Вардар...

За негова замена се спрема Баже Илијоски, искрено јас не го сакам играчов, но во овој момент нема премногу опции за нападот. Со ваков трансфер директно ќе го ослабеме конкурентот за титула, додека пак Шкендија без Куртиши и Хасани е издуван балон.

Kajgana Shop

На врв Bottom