Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
И што ќе се постигне со тој акт? Душевно задоволство за душевно болните и неуките, ќе им се наполнеше празната душа, а од друга страна ништо немаше да придонесат за фудбалот, напротив. Добро е што сеуште има луѓе во вистинска смисла на зборот во земји чии правила и норми придонеле да разликуваат црно/бело и да не се случува тоа што ти го напомена.
Ке постигнат со тоа во иднина да мислат со тиквата играчите што прават, тоа најпрво ке се постигнеше, а истите тие душевно болни и неуки луѓе цела недела работат за да купат карта да го гледаат својот тим и да го бодрат тој дотичен играч за тој да има повише мотивација и при секој постигнат гол и победа на дотична екипа да осети неопислива еуфорија и задовослоство, додека овие душевно болните и неуките неизмерна радост и да, да не се душевно болните ниту фудбалот немаше да е тоа што е и играчите да земаат толку големи пари, така да не е дека ништо нема да придонесат за фудбалот ако сакаш толку да ја тенчиме работата, а тоа демек Германија имала норми и правила за да не се случуваат горе споменати работи е најмалку важно, скоро секоја земја има правила и норми, но понашањето на душевно болните се разликува во однос на менталитет и страста која ја имаат према фудбалот.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 01:54 ---
Епа немааа таква ситуација такада deal with it.....

Инаку за твое подсетување, нас слична ваква ситуација ни се деси 2007 кога Михаел Балак тогашната наша голема ѕвезда не сакаше да го продолжи договорот со Баерн и за 0 евра си отиде у Челзи...И Баерн исто се испонаша ко Дортмунд,не сакаше за инат да го продаде,а ќе земеа многу пари, и го даде на крај за ништо...

Али добро се сеќавам на таа година,откога замина Балак од управата дадоа изјава дека тоа е последен пат да од Баерн си замине така играч,и дека нема да дозволат повеќе играчите да имаат толкава желба да си заминат и дека ќе направат се за да ги задржат у иднина...

Од тој ден до денеска тоа се нема повторено,и управата си го исполни ветувањето.

Поентата ми е,не е дека ваква работа не ни е позната...И ние ко фанови тогаш пљукавме по Балак некое време,што е нормално,ама управата не седна да плаче и да ни вика дека Челзи се побогати,него се фати за работа и го доведе Баерн до тоа што е денеска-финаниска независност и огромна моќ....Сега само ги собираат плодовите на таа работа.
Верувам дека Копитаров да заминеше во Реал, Барса, Сити, Челси, Јунајтед или што ти ја знам која врвна европска екипа немаше да ги има овие муабети, него тој најде да замине во најголемиот конкурент, е тоа е според мене стока, и да Баерн ни малку не го окривувам во оваа ситуација си гледа клубот свој интерес и тоа е тоа, додека кога е муабетот за Балак, тој беше веќе играч и во Леверкузен имаше финале со нив во ЛШ, ниту Баерн го направил играч, ниту пак вложил во неговиот развиток, ниту па истиот пројде во најголем конкурент.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Ниту една од набројаните екипи не е подобра од Баерн,така да одлуката што ја направи е правилна од секој аспект.

Малце прцна работата во Дортмунд и ај сега одма љути ривали,ќе им ги кршеле коските ово оно.До вчера ретко кој знаеше дека постои таква екипа.Мислам на овие кајгани бандити.

Јас освен страв од Баерн од другите фанови на други екипи не гледам ништо друго.Стравот до в коски влезе.Доста време бевме на дното од тортата,сега кремчето благо е.

Екипата нон стоп се наградува,нема стоп како што правеа во претходните години кога екипата патеше,и не можеше да биде сериозен конкурент и во домашни услови а да не зборам за во Европа.

Ограничен мозок си е ограничен,а тој што сака да напредува знае што да направи.Одбра екипа што е nr.1,заминува од екипа во која што мисли дека го извадија сопствениот максимум.Најотворено и најискрено,Дортмунд ќе постане како Арсенал.Тоа е чисто мое мислење и сум 100% сигурен.

Да беше постар како Де Роси,ај можеби ќе се двоумеше,не е фер да заминеш на залезот од кариерата ама што не би на 25 години.

Баерн е премногу силен во моментов,за да биде покосен од Дортмунд.

Производот што го жнееле од продажбата на Румениге,сега се гледа на дело.Тогаш намерно го продале за да опстојат ,а еве сега што е Баерн во светски рамки.Гигант!

Уште пред една година знаеа дека Левандовски ќе оди во Баерн.На 18.1.2013 се случил првиот контакт помеѓу упправата и неговите агенти.
Погледот во ЛШ финалето сам по себе објасни која е следната дестинација.

Гетце ги одби Сити за да оди во Баерн.Значи не беа парите во прв ред.
Левандовски имал побогата понуда од Реал Мадрид.Пак нешто парите не се главна мамка.Што е тогаш се прашувам ?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ниту една од набројаните екипи не е подобра од Баерн,така да одлуката што ја направи е правилна од секој аспект.

Малце прцна работата во Дортмунд и ај сега одма љути ривали,ќе им ги кршеле коските ово оно.До вчера ретко кој знаеше дека постои таква екипа.Мислам на овие кајгани бандити.

Јас освен страв од Баерн од другите фанови на други екипи не гледам ништо друго.Стравот до в коски влезе.Доста време бевме на дното од тортата,сега кремчето благо е.

Екипата нон стоп се наградува,нема стоп како што правеа во претходните години кога екипата патеше,и не можеше да биде сериозен конкурент и во домашни услови а да не зборам за во Европа.

Ограничен мозок си е ограничен,а тој што сака да напредува знае што да направи.Одбра екипа што е nr.1,заминува од екипа во која што мисли дека го извадија сопствениот максимум.Најотворено и најискрено,Дортмунд ќе постане како Арсенал.Тоа е чисто мое мислење и сум 100% сигурен.

Да беше постар како Де Роси,ај можеби ќе се двоумеше,не е фер да заминеш на залезот од кариерата ама што не би на 25 години.

Баерн е премногу силен во моментов,за да биде покосен од Дортмунд.

Производот што го жнееле од продажбата на Румениге,сега се гледа на дело.Тогаш намерно го продале за да опстојат ,а еве сега што е Баерн во светски рамки.Гигант!

Уште пред една година знаеа дека Левандовски ќе оди во Баерн.На 18.1.2013 се случил првиот контакт помеѓу упправата и неговите агенти.
Погледот во ЛШ финалето сам по себе објасни која е следната дестинација.

Гетце ги одби Сити за да оди во Баерн.Значи не беа парите во прв ред.
Левандовски имал побогата понуда од Реал Мадрид.Пак нешто парите не се главна мамка.Што е тогаш се прашувам ?
Што според тебе е најдобра екипа, според меѓусебните дуели (Челси го тепавте на пенали, од Сити една добивте една изгубивте, по играта и Сити и Барселона па и Реал немаат лоша игра, по освоени трофеи од лани тоа неможе да ти е гаранција за најдобра екипа, кој ти гарантира дека истото ке се случи и оваа година, во најмала рака муабетот ти е глуп, додека Дортмунд дека неможе да го покоси Баерн оваа година можеби, ги заредија премногу малери, цела одбрана им е во аут, нека ти текне во супер купот со Дортмунд што ви се деси ве потопија, е замисли сега во овој момент Баерн да ги нема Рибери, Лам, Боатенг, Алаба и Швајнштајгер и тоа сите во исто време, пак ли ке мислеше дека се најаки?
Инаку на Баерн не е политиката од вчера да купуваат од главни конкуренти од Бундес лигата најаки играчи тоа е години наназад, а зошто Левандовски Геце одбиле други подобри понуди незнам, но немој да ми кажеш демек се многу паметни па измислиле демек најмного ке напредуваат во Баерн.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Што според тебе е најдобра екипа, според меѓусебните дуели (Челси го тепавте на пенали, од Сити една добивте една изгубивте, по играта и Сити и Барселона па и Реал немаат лоша игра, по освоени трофеи од лани тоа неможе да ти е гаранција за најдобра екипа, кој ти гарантира дека истото ке се случи и оваа година, во најмала рака муабетот ти е глуп, додека Дортмунд дека неможе да го покоси Баерн оваа година можеби, ги заредија премногу малери, цела одбрана им е во аут, нека ти текне во супер купот со Дортмунд што ви се деси ве потопија, е замисли сега во овој момент Баерн да ги нема Рибери, Лам, Боатенг, Алаба и Швајнштајгер и тоа сите во исто време, пак ли ке мислеше дека се најаки?
Сите тие играчи нема шанса да се повредат во ист момент,но еве веќе помина првата полусезона а тимот во ниеден момент ги немаше сите играчи на располагање.И тоа битни играчи,а не Контенто или Кирхоф.

Сметам дека е Баерн најака екипа затоа што лани направи нешто ќе се памти многу години,ги изгази буквално сите по ред.Јас сметав лани дека Баерн нема друг конкурент освен Дортмунд.Тоа сум го зборел преку цела сезона.Јас повеќе ги сакав Реал Мадрид во финалето отколку Дортмунд.
Реал ти е one man team,ако му тргне на Роналдо опасни ствари се случуваат.Ако се затвори,господе помилуј.
Оваа сезона екипава уште појака е,има повеќе играчи за ротација и нов стратег кој е најдобар.

Сметам дека на најаката екипа во новиов милениум Барса и помина времето.Тоа го тврдев исто така,како тука на форумов,така и уз муабет со некој што разбира што е фудбал.
Тито го руши рекордот за најмногу победи во полусезона или така нешто беше,но екипата делуваше неуверливо,се базираше потполно на Меси како никогаш до таа сезона
Тито беше ужасен тактичар,тоа допринесе да биде тотално надигран од Јуп.
Чави дупе невидено.За него бев уверен дека ќе нема врска сезонава,како што бев уверен и во Видиќ и Фердинанд.Чави беше дупе и минатата сезона.Се виде неговиот очај против Баерн.
Иниеста не бриљира,а одбраната е раштимана банда.Меси се повредува.Само Нејмар помага и допринесува доста во нивните победи.Но,оваа екипа не може за палецот да и се фати на таа Барса.
Играчи млади за лек немаат,мислам на добри.

Сметам дека Манчестер Јунајтед е надвор од конкуренција за сериозен противник.Руни само вреди,класа играч без разлика дали пушел,се пијанчел или јадел кременадли.
Од наредна сезона ќе имаат сигурно ребаланс,па ќе видиме дали ќе бидат јаки како што беа.

Сметам дека Сити нема теоретски шанси со Баерн во нокаут фаза.Доста неискусна екипа,иако повеќето играчи се премногу искусни.

Сметам дека Челзи игра one dimensional фудбал,и го немаат убицата Дрогба кој можеше сам од себе чудо да направи.
Играчите не го исполнуваат потенцијалот,не се константни.
Успешна им заврши полусезоната,како и на Барса лани.

Арсенал и ми се свиѓа како играат,и не ми се свиѓа.За нокаут фаза мислам дека не се спремни се уште да победат некоја голема екипа.Озил го нема нигде со јаки екипи,тоа е негова маана.Ќе видиме,има време долга ќе биде сезонава.

Дортмунд ќе бидат повторно во тие главните конкуренти,бидејќи ќе се опорават неколку клучни играчи.Иако реални да бидеме,Гетце им беше бог и батина во тој тим.А и лани подобро играа сите,а годинава не играат како што треба(иако да,имаат повреди почесто ама не се уверливи ама ич).

Ако игра Челзи нешто налик one dimensional фудбал,што да речам за Реал? :icon_lol:
Роналдо,Роналдо па Роналдо,па пак Роналдо.
Ја и го гледам крајот на оваа екипа.:icon_mrgr:
Ама заебан играч е Роналдо,па само заради него не се потценуваат Реал.:sneaky:

Италијаните ич да не ги спомнувам,тие се во ранг на Волфзбург и Гладбах.Се виде колку му е силата на Јуве,и лани и оваа година.Смешна екипа.:pos:

За ПСЖ немам никакво мислење,иако ми делуваат доста опасно.

Рано е било што да се прејудицира уште од сега,но со сите фит играчи Баерн е nr.1,како што беше Барса пред неколку години.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Баерн е број 1, ама на секој број еден барем во фудбалот времето многу брзо му поминува. 3 сезони максимум, ќе испадне друг тим, кој ќе ги среди, баш како што Баерн ја среди Барса. Правам муабет за во Европа, во Германија секогаш ќе се главни, иако нормално ќе се дешава да изгубат титула од време на време.

Викаш мака ни е оти се плашиме од Баерн. Еве за мене ќе ти кажам.. Оти да се плашам од Баерн кога како прво не сум ни сигурен дека Манчестер ќе игра ЛШ наредната сезона? :icon_mrgr: А ако не игра наредната, после кога ќе се врати (таа после неа), како што кажав, времето на Баерн ќе помине. Па и да игра, додека не се среди тимот како што доликува јас не ни очекувам нешто повеќе во Европа, иако како фан јасно е дека ќе се надевам. :)

Јас повеќе се плашам да не се распадне Дортмунд. Ми стана мила оваа екипа, ми се допаѓа играта и стилот на Клоп, ми се допаѓа начинот на кој го врати Дортмунд на врвот во Германија, па и Европа. Знам дека докажа дека знае да се справи и да извади добри замени откако ќе му заминат главните играчи, ама пак ми е страв. А секоја сезона си оди баш главниот играч, а по тоа никако неможам да негирам дека многу наликуваат на Арсенал од изминатите години. Ама сега е поголем проблемот, многу поголем според мене. Си оди Левандовски, а другите екипи се загреани за Ројс, за Гундоган. Ако замине еден од овие двајца ќе има проблем. Пак ќе треба да работи скаутингот многу ефикасно, ама ќе треба и да се фрлат пари за играчи кои не играат во некои многу големи тимови, а вредат многу, како Коста, Коке, некој од Тотенхем, Рома, Њукасл, па зошто да не и Наполи на пример. Или играчи кои не се задоволни од минутажата што ја добиваат и сакат да си заминат, како Де Брујн најверојатно, кој сигурно сака да игра повеќе за да го земат на СП, па уште од сега да го донесат. :)

Се на се, се надевам дека ќе најдат достојна замена и дека Дортмунд ќе продолжи да се држи горе, кај најдобрите и нема да падне на нивото на Леверкузен и Шалке.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.536
Поени од реакции
15.021
Сметам дека е Баерн(...)

Сметам дека на најаката екипа во новиов милениум Барса и помина времето (...)

Сметам дека Манчестер Јунајтед (...)

Сметам дека Сити (...)

Сметам дека Челзи (...)

Сметам дека до некаде добро сметаш, но мислам дека Реал доста ќе му смета на Баерн, ако не сезонова, тогаш од наредната сигурно.

Сметам и дека Баерн ќе има многу повеќе и посериозни сметачи во наредниот период, од што ги имаше Барса. А сметам дека главен сметач на Баерн ќе му биде Реал.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ке постигнат со тоа во иднина да мислат со тиквата играчите што прават, тоа најпрво ке се постигнеше, а истите тие душевно болни и неуки луѓе цела недела работат за да купат карта да го гледаат својот тим и да го бодрат тој дотичен играч за тој да има повише мотивација и при секој постигнат гол и победа на дотична екипа да осети неопислива еуфорија и задовослоство, додека овие душевно болните и неуките неизмерна радост и да, да не се душевно болните ниту фудбалот немаше да е тоа што е и играчите да земаат толку големи пари, така да не е дека ништо нема да придонесат за фудбалот ако сакаш толку да ја тенчиме работата, а тоа демек Германија имала норми и правила за да не се случуваат горе споменати работи е најмалку важно, скоро секоја земја има правила и норми, но понашањето на душевно болните се разликува во однос на менталитет и страста која ја имаат према фудбалот.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 01:54 ---

Верувам дека Копитаров да заминеше во Реал, Барса, Сити, Челси, Јунајтед или што ти ја знам која врвна европска екипа немаше да ги има овие муабети, него тој најде да замине во најголемиот конкурент, е тоа е според мене стока, и да Баерн ни малку не го окривувам во оваа ситуација си гледа клубот свој интерес и тоа е тоа, додека кога е муабетот за Балак, тој беше веќе играч и во Леверкузен имаше финале со нив во ЛШ, ниту Баерн го направил играч, ниту пак вложил во неговиот развиток, ниту па истиот пројде во најголем конкурент.

Па и Левандовски коа премина во Дортмунд таа сезона Дортмунд завршија 5ти у Бундес и беа далеку од конкурент на Баерн...Не беше тоа до тогаш некое крвно ривалство ко Реал и Барса,и тешко кој можеше да предвиди дека такво и ќе стане...

Такада и Левандовски неможеш скроз да го обвиниш за тоа.Може он од старт сакал на крај да стигне у Баерн,па се покажало прилика преку Дортмунд да го направи тоа и ја искористил.

Развојот на настаните понатаму ја закомплицира многу работата,тоа се слагам.

Па биди реален,и ти пред 5 години незнаеше ни дека постои Дортмунд,не па кои играчи играат у нејзе,и сеа наеднаш ривалство нешто збориш,кршење нозе...

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Факт е дека не само фановите на Дортмунд се нервозни него и други кој ги почитуваат,но Бајерн ја уништува целата лига,до кога ? А и не ги разбирам нивните фанови овде што мрчварат цело време,како можат да обожаваат таков клуб без ниеден ривал у лигата,добро бе најаки сте,затоа целата лига иде со вас у курац.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Факт е дека не само фановите на Дортмунд се нервозни него и други кој ги почитуваат,но Бајерн ја уништува целата лига,до кога ? А и не ги разбирам нивните фанови овде што мрчварат цело време,како можат да обожаваат таков клуб без ниеден ривал у лигата,добро бе најаки сте,затоа целата лига иде со вас у курац.

Како бе жити се лигата иде у курац со нас ај објасни ми молим те....??

-у последното финале ЛШ играа 2 ГЕРМАНСКИ ЕКИПИ

-сезонава у нокаут фазата од ЛШ се пласираа 4 ГЕРМАНСКИ екипи,не се сеќавам кога беше тоа последен пат

-Бундеслигата доби 4 места за ЛШ на сметка на Италија и е на еден бод до шпанската лига на второто место на ранг листата.Рангирањето се прави према перформансите на екипите у евроспките натпреварувања.

Да не зборам за посетеност на стадионите,финансиска стабилност на клубовите итн итн...

Да отидеше Левандовски у странски клуб,на пример Јунајтед,тоа немаше да ја ослаби лигата а?? Али дека е Баерн,ја слабее...

Не негирам,таква е политиката на Баерн,купува од конкурентите,но купува затоа што може,затоа што има свои пари заработени,затоа што функционира одлично.Да можеа тоа ќе го правеа и Шалке и Леверкузен и Дортмунд веруј ми...Прашањето е зашто они неможат...

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Како бе жити се лигата иде у курац со нас ај објасни ми молим те....??

-у последното финале ЛШ играа 2 ГЕРМАНСКИ ЕКИПИ

-сезонава у нокаут фазата од ЛШ се пласираа 4 ГЕРМАНСКИ екипи,не се сеќавам кога беше тоа последен пат

-Бундеслигата доби 4 места за ЛШ на сметка на Италија и е на еден бод до шпанската лига на второто место на ранг листата.Рангирањето се прави према перформансите на екипите у евроспките натпреварувања.

Да не зборам за посетеност на стадионите,финансиска стабилност на клубовите итн итн...

Да отидеше Левандовски у странски клуб,на пример Јунајтед,тоа немаше да ја ослаби лигата а?? Али дека е Баерн,ја слабее...

Не негирам,таква е политиката на Баерн,купува од конкурентите,но купува затоа што може,затоа што има свои пари заработени,затоа што функционира одлично.Да можеа тоа ќе го правеа и Шалке и Леверкузен и Дортмунд веруј ми...Прашањето е зашто они неможат...
Не не уште нешто ви фали на вас,земете го и Клоп,2 тренера имајте си.Се вадиш на ослабените клубови дека функционира лигата,само колку да ја одбраниш политиката на твој Buyern.Толку више ќе види и Дортмунд и Леверкузен од Бундес Лига,Лига Шампиони.Или се праиш ќор или ептен те фатила промајата,ја стварно не го разбирам твоето обожавање на таков клуб,со таква политика.Фудбалот у Германија го упропасти Buyern и нивните пари,чесно заработени,ама гадно злоупотребени.Buyern Munshit Liga.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Па и Левандовски коа премина во Дортмунд таа сезона Дортмунд завршија 5ти у Бундес и беа далеку од конкурент на Баерн...Не беше тоа до тогаш некое крвно ривалство ко Реал и Барса,и тешко кој можеше да предвиди дека такво и ќе стане...

Такада и Левандовски неможеш скроз да го обвиниш за тоа.Може он од старт сакал на крај да стигне у Баерн,па се покажало прилика преку Дортмунд да го направи тоа и ја искористил.

Развојот на настаните понатаму ја закомплицира многу работата,тоа се слагам.

Па биди реален,и ти пред 5 години незнаеше ни дека постои Дортмунд,не па кои играчи играат у нејзе,и сеа наеднаш ривалство нешто збориш,кршење нозе...
Братко јас го пратам Дортмунд уште пред да западнат во криза, уште кога играа Росицки, Колер, оние бразилци Бебе ли како и да се викаа и Леман тоа време бранеше и тогаш беа конкуренти на Баерн, и потоа западнаа во финансиска криза и неможеа да се оправат доста време, така да ривалитет помеѓу овие два клуба од секогаш постоел, ти всушност сакаш да ми кажеш демек Баерн нема ниту со еден клуб од лигава ривалство, тоа според мене не е лига, и пак ке кажам во целава ситуација не е Баерн крив, едноставно им се може, једина стока во случајов е само Левандовски кој тоа треба и вие да го признаете, еве јас као навијач на Звезда неможам воопшто да го сварам оној Катиќ иако пред две сезони беше еден од подобрите во тимот, но неможам да го поднесам затоа што играше во Партизан и пројде во Звезда, иста ситуација со Ешли Кол иако е добар и еден од подобрите леви бекови за мене акко личност е говедо.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 14:52 ---
Сите тие играчи нема шанса да се повредат во ист момент,но еве веќе помина првата полусезона а тимот во ниеден момент ги немаше сите играчи на располагање.И тоа битни играчи,а не Контенто или Кирхоф.

Сметам дека е Баерн најака екипа затоа што лани направи нешто ќе се памти многу години,ги изгази буквално сите по ред.Јас сметав лани дека Баерн нема друг конкурент освен Дортмунд.Тоа сум го зборел преку цела сезона.Јас повеќе ги сакав Реал Мадрид во финалето отколку Дортмунд.
Реал ти е one man team,ако му тргне на Роналдо опасни ствари се случуваат.Ако се затвори,господе помилуј.
Оваа сезона екипава уште појака е,има повеќе играчи за ротација и нов стратег кој е најдобар.

Сметам дека на најаката екипа во новиов милениум Барса и помина времето.Тоа го тврдев исто така,како тука на форумов,така и уз муабет со некој што разбира што е фудбал.
Тито го руши рекордот за најмногу победи во полусезона или така нешто беше,но екипата делуваше неуверливо,се базираше потполно на Меси како никогаш до таа сезона
Тито беше ужасен тактичар,тоа допринесе да биде тотално надигран од Јуп.
Чави дупе невидено.За него бев уверен дека ќе нема врска сезонава,како што бев уверен и во Видиќ и Фердинанд.Чави беше дупе и минатата сезона.Се виде неговиот очај против Баерн.
Иниеста не бриљира,а одбраната е раштимана банда.Меси се повредува.Само Нејмар помага и допринесува доста во нивните победи.Но,оваа екипа не може за палецот да и се фати на таа Барса.
Играчи млади за лек немаат,мислам на добри.

Сметам дека Манчестер Јунајтед е надвор од конкуренција за сериозен противник.Руни само вреди,класа играч без разлика дали пушел,се пијанчел или јадел кременадли.
Од наредна сезона ќе имаат сигурно ребаланс,па ќе видиме дали ќе бидат јаки како што беа.

Сметам дека Сити нема теоретски шанси со Баерн во нокаут фаза.Доста неискусна екипа,иако повеќето играчи се премногу искусни.

Сметам дека Челзи игра one dimensional фудбал,и го немаат убицата Дрогба кој можеше сам од себе чудо да направи.
Играчите не го исполнуваат потенцијалот,не се константни.
Успешна им заврши полусезоната,како и на Барса лани.

Арсенал и ми се свиѓа како играат,и не ми се свиѓа.За нокаут фаза мислам дека не се спремни се уште да победат некоја голема екипа.Озил го нема нигде со јаки екипи,тоа е негова маана.Ќе видиме,има време долга ќе биде сезонава.

Дортмунд ќе бидат повторно во тие главните конкуренти,бидејќи ќе се опорават неколку клучни играчи.Иако реални да бидеме,Гетце им беше бог и батина во тој тим.А и лани подобро играа сите,а годинава не играат како што треба(иако да,имаат повреди почесто ама не се уверливи ама ич).

Ако игра Челзи нешто налик one dimensional фудбал,што да речам за Реал? :icon_lol:
Роналдо,Роналдо па Роналдо,па пак Роналдо.
Ја и го гледам крајот на оваа екипа.:icon_mrgr:
Ама заебан играч е Роналдо,па само заради него не се потценуваат Реал.:sneaky:

Италијаните ич да не ги спомнувам,тие се во ранг на Волфзбург и Гладбах.Се виде колку му е силата на Јуве,и лани и оваа година.Смешна екипа.:pos:

За ПСЖ немам никакво мислење,иако ми делуваат доста опасно.

Рано е било што да се прејудицира уште од сега,но со сите фит играчи Баерн е nr.1,како што беше Барса пред неколку години.
Јас и лани кажав, Баерн е фаворит број еден за освојување ЛШ, едноставно лани беа најдобри и газеа се пред себе, е сега оваа година незнам дали е така, кога и да налетаа на јак противник имаа маки дали тепаа или изгубија, ми збориш демек Пеп бил најдобар, не дека е лош но мислам дека е не е подобар од Мурињо, барем кога е за мотивација и спремање на такткика, играчите за Мурињо можат кривично дело на теренот да направат, додека во случајот со Пеп има доста несогласувања во соблекувалната колку јас што го пратам, кога сме кај Челси оан дименжн тим велиш, екипа која под водство на Мурињо може да игра 3 различни тактики во еден натпревар, може да се брани перфектно со Манчестер Јунајтед, може да игра офанзивно и да незнае противникот како да излезе од 16 метри со Ливерпул и велиш го нема Дрогба точно, катастрофа напад имаат, но го паметиш ли Хазард како изгледаше Боатенг во европскиот супер куп, едноставно Боатенг покрај Хазард изгледаше на недораснато дете, и пак ке кажам не дека Челси се појаки моментално од Баерн ама можат и те како да се носат со такви екипи, додека дда се вратиме на ммуабет Левандовски е стока тоа треба да си признаете, без разлика дали е јак играч или не е, со тебе сум рпавел муабет не е слаб но има доста појаки напаѓачи, и во Баерн можеби ке бидне најдобриот напаѓач на светот но сепак е џубре од човек, а истата работе ке ја напревеше и во Реал и во Челси и во било која друга конкурентна екипа во ЛШ.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
@pixa

Кога се во прашање Мурињо и Пеп,тенки се границите кој е подобар.Е сега, ти велиш дека тактички и мотивационо е подобар Мурињо,па тоа значи дека Мурињо е nr.1.Тие се главните аспекти со кои се гледа кој тренер е подобар.

Статистички гледано Мурињо е под Пеп.Пеп е поуспешен во меѓусебните дуели.

Мурињо има две титули повеќе,но и кариерата му е каде каде подолга.

Искрено Пеп додека беше во Барса немаше план Б. Тоа се виде неколку пати кога беше тесна завршницата.

Тактички можеби има предност Мурињо ама за мотивација нема двојба,Пеп е подобар.Додека Мурињо кажува колку прљаво да се игра,Пеп ги мотивираше.После и Барса почна прљаво да игра,им се допадна и нив тоа.:icon_mrgr:

Пеп е генијалец ама има и маани.Јас со пола година во Баерн,не можам да проценам ништо.

Играчкиот кадар ми е поважен од Пеп сега за сега.Има време за докажување а тоа и го прави доста добро.

Тоа дека можат да играат 3 тактики во еден натпревар е чиста глупост дефинитивно.Не се роботи играчите.Од 11 играчи еден ќе заборави што како,и отиде тактиката во вода.Апсурдно е тоа да се тврди.
Точно е дека може секој натпревар да се игра со различна тактика,ама во еден ист да спремаш три тактики нема шанса.

Ехх сега и ти.Една грешка на Лам а потоа и ужасна реакција на Боатенг па со тоа тврдиш дека Хазард е бог и батина ?

Добро велиш дека Левандовски може да биде најдобар напаѓач на светот,бидејќи тоа сите го очекуваат(Од Баерн перспектива).

Инаку Левандовски премина во Баерн,ама и Ројс премина од Гладбах во Дортмунд.И тие се ривали ама ок,нема везе.

Ај доста е со оф топик,ќе не искара новиот симпатизер на Дортмунд.Тешко на Игорче што го дели воздухот со него во фан клубов.

Поздрав.

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Миа,твојот Пеп отиде у готов тим,тоа не го прај најдобар.Клоп е тој што е пред него.Затвори вратите прозорите по дома.

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Ах... тешки муабети паднале овде. :D

Олабавете малку.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Братко јас го пратам Дортмунд уште пред да западнат во криза, уште кога играа Росицки, Колер, оние бразилци Бебе ли како и да се викаа и Леман тоа време бранеше и тогаш беа конкуренти на Баерн, и потоа западнаа во финансиска криза и неможеа да се оправат доста време, така да ривалитет помеѓу овие два клуба од секогаш постоел, ти всушност сакаш да ми кажеш демек Баерн нема ниту со еден клуб од лигава ривалство, тоа според мене не е лига, и пак ке кажам во целава ситуација не е Баерн крив, едноставно им се може, једина стока во случајов е само Левандовски кој тоа треба и вие да го признаете, еве јас као навијач на Звезда неможам воопшто да го сварам оној Катиќ иако пред две сезони беше еден од подобрите во тимот, но неможам да го поднесам затоа што играше во Партизан и пројде во Звезда, иста ситуација со Ешли Кол иако е добар и еден од подобрите леви бекови за мене акко личност е говедо.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 14:52 ---

Јас и лани кажав, Баерн е фаворит број еден за освојување ЛШ, едноставно лани беа најдобри и газеа се пред себе, е сега оваа година незнам дали е така, кога и да налетаа на јак противник имаа маки дали тепаа или изгубија, ми збориш демек Пеп бил најдобар, не дека е лош но мислам дека е не е подобар од Мурињо, барем кога е за мотивација и спремање на такткика, играчите за Мурињо можат кривично дело на теренот да направат, додека во случајот со Пеп има доста несогласувања во соблекувалната колку јас што го пратам, кога сме кај Челси оан дименжн тим велиш, екипа која под водство на Мурињо може да игра 3 различни тактики во еден натпревар, може да се брани перфектно со Манчестер Јунајтед, може да игра офанзивно и да незнае противникот како да излезе од 16 метри со Ливерпул и велиш го нема Дрогба точно, катастрофа напад имаат, но го паметиш ли Хазард како изгледаше Боатенг во европскиот супер куп, едноставно Боатенг покрај Хазард изгледаше на недораснато дете, и пак ке кажам не дека Челси се појаки моментално од Баерн ама можат и те како да се носат со такви екипи, додека дда се вратиме на ммуабет Левандовски е стока тоа треба да си признаете, без разлика дали е јак играч или не е, со тебе сум рпавел муабет не е слаб но има доста појаки напаѓачи, и во Баерн можеби ке бидне најдобриот напаѓач на светот но сепак е џубре од човек, а истата работе ке ја напревеше и во Реал и во Челси и во било која друга конкурентна екипа во ЛШ.

1.Деде беше тој бразилецот

2.Знаеш ли ти кој им има позајмено пари за време на таа финансиска криза во најтешките периоди кога не се знаеше дали уопште Дортмунд ќе опстане у првата лига на Германија???

3.Да,може да се каже дека до навивачите на Дортмунд Левандовски не искочи уопште поштен заради ривалството со Баерн...Еве денес искочи информација дека имал понуда зимава од Реал вредна 81 милион евра(значи со повисока плата од таа во Баерн) и со дебела пара за неговите агенти да потпише за Реал од летово....Агентите одбиле пошто едина желба му била да потпише за Баерн за кого веќе дал согласност и не сакал да го поруши тоа.

И се слагам,боли тој факт за еден навивач на Дортмунд,но што е тука е...Од друга страна па и тој Левандовски даде многу за Дортмунд и им помогна да освојат две дупли круни по ред две сезони и да играат у финале ЛШ,односно дава се од себе за Дортмунд додека игра за нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom