Не памтам по мизерен трансфер период и покрај тоа што веќе со години имаат проблеми со финансиски фер плеј.
Нико и те како ќе легнеше на ростеров од млади играчи и тренер со ненормална амбиција ама што е тука тука е, ваков трансфер мораше летово да се реализира бидејќи наредното со 100милиони откупна клаузула скоро па никад нема да се деси па макар и Лапорта ги извади од џеб. И самиот знаеше дека претседателското место ќе му беше загарантирано уште 5 години плус ако го скоцкаше тимов како што сите замислуваа ама ете ќе ја чекаме Фифа 25 да си лечиме комплекси на career mode. Сега па повеќе шубе ми е дека ќе отидат на панично засилување чисто да се рече еве земавме, од билдање на дрим тим ќе ја направат каша попара...
Незнам кој колку пратеше синоќа со ваков крпен состав и пола прв тим аут ми изгледаа многу солидно.
Посебно промена на формацијата највеќе е за мерак, 4-2-3-1. Флик многу смирено ми делува и имаше некои глупи ситуации и ситници низ утакмицата и мислам дека зборам во името на сите дека кога се случуваа тие глупости успат ги пукаа флешови од Чави како се нервира и урла кај линијата, Флик беше сосема спротивно од тоа и апла беше мирен и со гестикулации им сигнализираше да се фокусираат на играта а не да плачат кај судиите. Верувам дека ова е првиот чекор од искорнувањето на мизерниот мајндсет што го имаа годиниве.
Сеуште е рано да се збори, нормално сите чекаме дуелот со Билбао бидејќи тоа ќе биде еден навистина посериозен тест. Вака не изгледаат лошо ама факт е дека премногу дупки има и неможе тимов да изгура на 3 фронта далеку, и како што ја имаат таа среќа со повреди уште толку рачунам да отидат у курац кад тад.
Ја незнам еве сега што е фркава толку со Гундоган, зимал висока плата. Па пичка му мајчина, он има договор 2 сезони со опција за +1, Лева има 3+1.
Веќе и децава мали знаат дека нема да им бидат продолжени само ради високите плати, кој кур и да дојде нека му биде амортизирана платата првата година и веќе кога знаат дека они 2ца нема да бидат од ростер наредна година среди му во договорот да си земе некој екстра глупи бонуси во наредната година и нормализирај му ја платата на истиот. Па и веќе ако планираат ново име или речено млад играч нека му дадат висока плата нема да ми биде криво ако е носец на играта. И земале Гундоган да го продаваат бе, знаат дека сега можат да му ја кешираат. Какви дебили сите до еден би ги стрелал, па кој кур ја носеше играта кога сите беа повредени, како сакаш да атакуваш на Ла Лига без ростер без квалитетни и искусни замени. Да ви изнаебам се по список, мислете си дека со децава ќе изгурате до крај, доволно ли не научија од Араухо, Балде, Фати, Педри, Гави дека едноставно неможеш 100% да се потпреш на младиве. Ќе биде цепки кога и Ламине ќе закачи некоја повреда и ќе дигаат тревога во Каталонија.
Абе све у пичка да ви ебам, ни переа мозоци цело лето дека ќе склопат тим КОНЕЧНО после толку бантер периоди. 1-1 правило било на повидок, на куров да ми се качите сите 1 по 1. Дресовите домашните ги утнаа ради лош принт ај тоа го туркаа некако со player version и fan version. Ене ги синоќа со 4-тиот дрес играле бидејќи немале гостински уште извадено. Нормално како со домашните нешто усрале и со гостинските а беа планирани изминатава недела да бидат презентирани, сега дури крај на Август абееее цепки.