Фан Клуб: Барселона

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Абе важно е во одбраната да биде Пике...и нешто најважно,деструктивец да не игра Кеита!!! :confused:
Па затоа и прашав јас нешто ама кој да гледа,,,,нцнцнц сите сте за ќотек:)......
Сериозно,со Бускетс во игра освен што сме одлични во одбрана туку и тој ја поврзува одбраната со средината....

Член од
11 август 2011
Мислења
322
Поени од реакции
446
http://www.fcbarcelona.com/web/Galeries/futbol/temporada11-12/08/entrenaments/entreno_160811/2011-08-16_ENTRENO_14.JPG
Mislam deka ke igra,a i da ne e 100% fit mislam deka Pep nema da dozvoli takva nepovrzanost na igrata na nasata polovina taka da barem edno poluvreme minimum bi trebalo da igra
--- надополнето: Aug 17, 2011 12:36 AM ---
http://www.barcabih.com/kolumne/barç-izgradila-skoro-trećinu-emiratesa
Neka go izgradi i cel vazno tituli da zema,a od ovoj sostav sega samo Wilshere vredi da se zeme ama za edno 4-5 god,drugite se tapa

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Ако и утре не биде спремен Бускетс ондак Пеп нека игра со Маскерано како ДМ, Кеита не би сакал да го видам на таа позиција против Реал. А и да, го сакам Чави у први 11..:vozbud:

-------------------Валдес--------------------
-Дани----Пиќе--------Абидал----Адриано-
--------Чави----Маскерано----Иниеста----
-----Педро---------Меси----------Виља-----

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Утре се испаѓа со првиот состав обавезно, евентуално Санчез да влезе пак пред Педро, ама и тоа не ми се верува.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Овој дрес му беше даден на Цеск во 2001 од страна на Пеп кој пишал:

„За Цеск Фабрегас, се надевам дека за неколку години ќе се врати на Камп Ноу и ќе го носи бројот 4, СРЕЌНО“

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.879
Поени од реакции
10.406
Овој дрес му беше даден на Цеск во 2001 од страна на Пеп кој пишал:

„За Цеск Фабрегас, се надевам дека за неколку години ќе се врати на Камп Ноу и ќе го носи бројот 4, СРЕЌНО“

Цеск уште беше во Барса кога му го даде дресов. Нема ништо за враќање туку преводот е нешто како "За Францеск Фабрегас, се надевам дека за неколку години ќе го носиш дресот со број 4 на Камп Ноу". Инаку поводот бил тоа што Цеск бил во депресија поради разводот на родителите па неговиот тренер видел дека се помалку го интересирал фудбалот. Затоа му рекол на Пеп (кој патем отсекогаш бил идол за Цеск) да проба да го мотивира.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Се шпекулира овој состав :
........................ВВ....................................
...Алвес..Пике....Маскерано...Абидал....
....Тиаго........Бускетс..........Иниеста......
...Санчез...........Меси............Виља...
Супер а вака само уште Чави да играше....
Нема да можам да пишам во текот на денот па затоа со среќа каталонци....
Visca el Barca....Visca Messi.......

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Вечерва не очекува тежок меч.Не треба да летаме дека ќе ги победиме толку лесно,можно е и да изгубиме сред Камп Ноу пред 100.000 навивачи!
Ова може да се избегне само ако нашите играчи пристапат максимално концентрирани кон овој натпревар,пошто пристапот на Бернабе има беше како да играат на некоја пријателска.

Не сакам да коментирам околу составот бидејќи со Пеп не се знае до последната минута,туку јас се надевам дека нема да стартува со Кеита како деструктивец,ако биде така тогаш шансите на Реал се зголемуваат за 50%.
Ниту на Фабрегас не треба да му се даде шанса од првата минута или пак на Тиаго...туку треба да стартува Чави,после ако имаме добар резултат во второто полувреме може да влезе Цеск и да му се посака добредојде од публиката.
Во напад го сакам Алексис,неговите движења и финти фалат на Камп Ноу уште од времето на Роналдињо.

Реал ако и вечерва игра пресинг мислам дека Пеп го нашол лекот и за таа игра,но јас главната причина поради која не можевме толку да ја движиме топката во првиот натпревар,ја гледам во неиграњето на Бускетс,а на негово место Кеита делуваше изгубен,без визија што да прави со топката.
Одбраната ќе биде посигурна ако игра Пике,а верувам и Абидал би бил посмирен покрај Пике.

На крај којзнае што подготвува Пеп...но во едно сум сигурен,нема да се задоволиме со почетниот резултат и покрај тоа што имаме предност туку ќе ја бараме победата!

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
За вечер спремно е пивото и скарата :)

G

grande-juve

Гостин
.

Реал ако и вечерва игра пресинг мислам дека Пеп го нашол лекот и за таа игра,но јас главната причина поради која не можевме толку да ја движиме топката во првиот натпревар,ја гледам во неиграњето на Бускетс,а на негово место Кеита делуваше изгубен,без визија што да прави со топката.
!
Да, Реал играше неверојатен пресинг, ама само во првите 30-35 минути, после тоа, посебно во второ полувреме немаше никаков пресинг, нема шанси такво темпо да се издржи. Туку ние ако бевме поспремни физчки, и да играше барем еден од Чави или Бускец, ќе беше друга приказна, и мислам дека таа приказна вечер ќе ја гледаме, посебно и ако Пике стартува, нечии лажни илузии ќе паднат во вода. Единствена грижа ми е недоволната физичка спремност, ама со дел од првотимците назад, мислам дека ќе нема проблеми.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Барса може службено да го изгуби европскиот суперкуп поради штрајкот на играчите во Примера. Играчите не смеат да играат натпревари, ниту да тренираат во следните два викенда. Гампер трофејот исто нема да може да се игра, али тој е пријателски турнир и може да биде презакажан. Европскиот супер куп зависи од расположението на Уефа. :)
Ја у друже Платини не се сомневам. :D Али не бидете зачудени ако Порто го земе службено.

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Барса може службено да го изгуби европскиот суперкуп поради штрајкот на играчите во Примера. Играчите не смеат да играат натпревари, ниту да тренираат во следните два викенда. Гампер трофејот исто нема да може да се игра, али тој е пријателски турнир и може да биде презакажан. Европскиот супер куп зависи од расположението на Уефа. :)
Ја у друже Платини не се сомневам. :D Али не бидете зачудени ако Порто го земе службено.
Какви мртви кретени се AFA. Зошто фудбалерите да не тренираат кога не штрајкуваат против своите клубови туку против LFP. И зошто Барса да не го игра суперкупот кога тој не е организиран од LFP. Уефа не им должи пари на играчите од Леванте ебате.

Значи најголем губитник од штрајков секако е Барса. Треба да го изгуби суперкупот и пријателската што значи изгубен трофеј и изгубени многу пари од два такви меча.

Супер!

Kajgana Shop

На врв Bottom