Фан Клуб: Барселона

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
смее ли тренер, од кога ќе биде исклучен, да продолжи да дава инструкции со помош на ливчиња?
се надевам барселона ќе го пријават случајот

знам дека не смее кога е под суспензија, тоа немаше да го дознаам ако не постоеше преведувачот. му се има десено нему тоа. кому друг ако не нему.

која е поената на исклучувањето ако исклучениот продолжува да дава инструкции, а баш со црвениот тоа би требало да се оневозможи. пробав на фифа да најдам како е ова регулирано, не можев многу информации.

се надевам ќе го репнат и за тоа

I

IBIZA SOUND

Гостин
pep si uci od svoite greski,a obicniot preveduvac samiot se zapletka vo svoite pajazini :)

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Откаде ги изброија 11 шутеви на Реал живо ме интересира :)
Изглеа ги броеле ''уфрлањата'' до шеснаесетник на ди Мариа од слободен, дегажирањата на Касиљас до Валдез и вселенската топка на шиптарот :)

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
незнам за вас, ама мене многу ми е кејф кога ги гледам сите кои сакаа Барса да испадне како се нервираат и се обидуваат да докажат дека немало црвен картон :):) И да... на крај се паметат финалистите , а не црвените картони и слично..

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Одлично, кога немаш што да одговориш, фати се за годините. Убаво ти служи на зрелоста твоја.

Зошто беше Барса готова пред црвениот на ван Перси?
Контрите на Арсенал. Офсајдот на ван Перси беше еден од нив, а тоа беше и тактиката на Венгер, до 60-та минута да се чува резултат, да се умртвува играта, за после преку контра напади да се бара гол, дури и со 10 играчи Арсенал имаа одлична шанса (кога Бендтнер ја промаши топката). Арсенал најверојатно ќе дадеа втор гол, после вториот гол Барселона ќе беше во аут дефинитивно.
Te читам од моментот кога испаднавте и ај сега овака.
Со шо точно вие тоа заслуживте да поминете понатаму во ЛШ?
Во групата завршивте позади еден Шахтјор (кого ние после два пати лекција по фубдал му дадовме), после налетувате на нас, се прават тука триста сценариа како тоа РВП, Фабрегас и ред други ќе им ја извадат маста на другите, а од тоа не видовме факинг натинг. Тепавте првата со подобра игра од нас само во последните 15 минути и поради двете грешки на одбнрата (едната на Валдес). Добро ајде помина тоа, после победа секој нормален ќе се надева на пласман понатаму. Дојдовте на Кампот, исто како јас у Тунгузија да отидов. Трчавте ко муви без глави ниикој незнаеше шо точно сакавте да постигнете и од кога тоа точно Арсенал се брани (оти нели Арсенал заедно со Барса го игра најубавиот фудбал). Влезе првиот гол, влезе и вториот и после уште еден гол поради глупавоста на одбраната и 2-1 резултат за Барселона со цели 0 шутеви на Арсенал. После тоа дојде црвениот за РВП, за истиот тој кој цела утакмица не знаеше како изгледа топката и ти сакаш да ми кажеш дека испаднавте поради црвениот?
Па не ви исклучија човек од одбрана за да мни кажуваш тука дека гадно ве зафркнале, ви го исклучија човекот кој што се на се дали имаше 10 допири со топката. Демек толку се расипа концептот на Венгер, оти му го исклучија најистурениот човек, они во одбрана почнаа да се нагубуваат(не дека и пред тоа беа поарни, Алмунија утакмица на животот бранеше).
И едно нешто (пцуј ме прај сакаш после ова ама је*ига форум е). Додека е венгер тренер на Арсенал, тешко уште еднаш до титула. Му се погоди таа генерација на Анри, Беркамп, Љунберг, Пирес и правевте партал не викам не. Сега без трошење пари и со купување само со млади играчи нема да стасате нигде.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
смее ли тренер, од кога ќе биде исклучен, да продолжи да дава инструкции со помош на ливчиња?
се надевам барселона ќе го пријават случајот

знам дека не смее кога е под суспензија, тоа немаше да го дознаам ако не постоеше преведувачот. му се има десено нему тоа. кому друг ако не нему.

која е поената на исклучувањето ако исклучениот продолжува да дава инструкции, а баш со црвениот тоа би требало да се оневозможи. пробав на фифа да најдам како е ова регулирано, не можев многу информации.

се надевам ќе го репнат и за тоа
Тоа не беа инструкции, туку сакаше да прати некој од клупата да игра 2ка :))))

B

Beck's

Гостин
sea go vidov snimka mecot,duri i koga gubea primetiv podobro,kako pak se branea,kako niti se obiduvaa da napagaat,bar za nekoj pocesen gol,i kako posle da ne ti se place od nivnite izjavi,sudii mudi

I

IBIZA SOUND

Гостин
abe ubavo kaza toj gostinot sinokja vo emisijata na kanal 5
mozebi preveduvacot e dobar psihijatar,no nekoj sto e bez um vo slucajot pepe nemozis da napravis nisto od nego,a kamoli pa fudbaler :)

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Ај честитки и од мене за победатa, а наредна недела очекувам да им шибнеме една петица за крај на година,се посраа со тој куп ко да стапнале на месечината,ај сега ги вративме во нормала.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363

^^зошто Пинто доби црвен картон, кој е во право донекаде за Арбелоа, на секоја утакмица гледа да осакате некој како и оној боксерот Пепе. Па јас да бев на местото на Пинто имаше главата да му расцепам, копиле скапано

messi so lesna povreda i ke odmara naredniot natprevar vo spanija no ke bide spremen do vtornik,aj neka odmore malce
http://na.strana.mk/13458/1 :) :)
ова линкот е мое масло, јас го направив :pos2:

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Овие од Канал 5 сето за Реал се, тие се малерите нивни. Иначе доста со препукување, не можам да читам повеќе и од едните и од другите. Шо се карате тука толку, судијата вака, судијата онака, можи ние (навивачите) го бираме судијата? Реал играше на 0-0, Барса играше на 0-0, ама кога доби црвен Пепе, се укажаја прилики и за разлика од претходните натпревари ги искористија. Ако реал играја подобро кога ја имаја топката, можеби ќе направеа нешто посериозно, не велам не. Мурињо си е приказна за себе, јас во последно време го игнорирам. Да не заборавам, како што беше спомнато погоре (Штипсбург ако не се лажам), има уште еден натпревар, уште 90+ минути кои мора да се издржат, да не се прими гол и секако да се дојде до победа ако е можно, се знае за 97000++ фанови на Кампот и милионите низ светот.

Туку наредни се Реал Сосиедат, некој да не има информации кои играчи ќе ни фалат??? (не дека Максвел би фалел, ама да има кој да седи на клупа, да не ги малтретираме младинците).

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
На сите шо ви пишат трештите му го курот у лицето, ич да не ги сожалувате и да не се оправдувате вие за црвен или за гол.. :))

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Te читам од моментот кога испаднавте и ај сега овака.
Со шо точно вие тоа заслуживте да поминете понатаму во ЛШ?
Во групата завршивте позади еден Шахтјор (кого ние после два пати лекција по фубдал му дадовме), после налетувате на нас, се прават тука триста сценариа како тоа РВП, Фабрегас и ред други ќе им ја извадат маста на другите, а од тоа не видовме факинг натинг. Тепавте првата со подобра игра од нас само во последните 15 минути и поради двете грешки на одбнрата (едната на Валдес). Добро ајде помина тоа, после победа секој нормален ќе се надева на пласман понатаму. Дојдовте на Кампот, исто како јас у Тунгузија да отидов. Трчавте ко муви без глави ниикој незнаеше шо точно сакавте да постигнете и од кога тоа точно Арсенал се брани (оти нели Арсенал заедно со Барса го игра најубавиот фудбал). Влезе првиот гол, влезе и вториот и после уште еден гол поради глупавоста на одбраната и 2-1 резултат за Барселона со цели 0 шутеви на Арсенал. После тоа дојде црвениот за РВП, за истиот тој кој цела утакмица не знаеше како изгледа топката и ти сакаш да ми кажеш дека испаднавте поради црвениот?
Па не ви исклучија човек од одбрана за да мни кажуваш тука дека гадно ве зафркнале, ви го исклучија човекот кој што се на се дали имаше 10 допири со топката. Демек толку се расипа концептот на Венгер, оти му го исклучија најистурениот човек, они во одбрана почнаа да се нагубуваат(не дека и пред тоа беа поарни, Алмунија утакмица на животот бранеше).
И едно нешто (пцуј ме прај сакаш после ова ама је*ига форум е). Додека е венгер тренер на Арсенал, тешко уште еднаш до титула. Му се погоди таа генерација на Анри, Беркамп, Љунберг, Пирес и правевте партал не викам не. Сега без трошење пари и со купување само со млади играчи нема да стасате нигде.
Јас проверувам 2 пати се што ќе напишам на форумов, како прво, ван Перси доби црвен при резултат 1-1, резултат кој го носеше Арсенал понатаму, а не 2-1 како што кажа ти.
Мене најкриво ми беше не заради елиминацијата, туку конечно да се види 11 на 11 со фул состав како ќе може Арсенал да и парира на Барса, во 55 минута Арсенал имаа одличен резултат кој ги носи понатаму и се знаеше тактиката на Венгер после 60-та минута, влегување на Аршавин, чекање Барса да тргне во офанзива кон голот и со брзи контри да се постигне гол, нешто што ни успеа во првата утакмица и нешто што најверојатно ќе успееше и на Камп Ноу да имаше Арсенал 11 играчи.
Но, за жал, судијата го упропаст натпреварот, немаше да јадам трици ако не елиминиравте 11 на 11.

Му се погодила генерацијата на Венгер?
Кој го направи Анри ѕвезда? Кој го ископа Виеира додека скапуваше во третиот тим на Милан? Кој го искалеми Ешли Кол (кој беше еден од анјдобрите бекови пред да си отиде во Челзи)? Кој успеа 49 утакмици непоразен да остане во најдобрата лига во светот? (на 50-тата неправедно изгубивме али јебига).

И ти си се нашол да кажеш дека Венгер му се погодила генерацијата?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Што му противречите бе, не гледате дека е Цар на КајганА? :pos2:
Tokmu taka! ti slobodno mozes da se pises slepec.

Црвен картон се дава за намера и отворен ѓон, се има случувано 100 пати претходно на многу натпревари. Затоа што е можна евентуална тешка повреда (фрактура).
Не мора да има некој особен контакт. Тоа и самиот го знаеш и сигурен сум да не беше барса ќе си ја држеше таа муцка затната.
Само гомна да се јадело.
A zosto pickata alvez glumi togas? Realen sudija bi go videl konraktot ako go imalo i bi mu dal zolt za namera. Mesi za namerno sutnata topka vo publika (sto avtomacki e provokacija na publikata sto moze da donese poseriozni nemiri) ne dobi ni opomena. Do koga ce odrekuvate deka ve stiti uefa. Sramota e na kukavicki nacin so glumenje da se osvojuvaat tituli! Aj mozebi i nekoj oskar ce fatite vo holivud...

P.S. gomnata se rezervirani za tebe, da gi jades dodeka se falis so sudiskiot podarok!

Kajgana Shop

На врв Bottom