Фан Клуб: Барселона

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Vcera vo MADRID se prodavaa najmnogu maramcinja dozd od solzi :pos2:

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Честита ни победа, една од најслатките во последно време. Добра игра, посебно во одбрана, во напад се користеа шансите (КОНЕЧНО!!!). За Меси немам зборови, Пујол-алката што недостасуваше, Пиќе спаси чисти голови, Маскерано одличен, но и малку си поигруваше, Валдес супер, Алвес со задача да ја блокира таа десна страна и добро ја сработи задачата. Чави го имаше насекаде, Кеита можеше повеќе во напад, во одбрана супер, Педро можеше подобро да контролира, Виља без разлика на се супер изигра. Афелај конечно се покажа + Серхи Роберто беше големо изненадување. И доста лаат кучињата, дај еднаш нека признаат пораз, се му се криви судиите, не знам што.

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Сакам видео од Кумановците! :)

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Кумановците зимаат тоалетна и ги бришат солзите.

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Заборавив, ако може некој да најде видео да видам што направил Пинто??

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Albiol (Real Madrid): "Return game? It's very difficult. A 0-2 in a semi-final of the Champions League is a very bad result."
Albiol (rma): povratnata utakmica? mnogu e tesko. 0-2 vo polufinale vo Liga na Sampioni e mnogu los rezultat

--- надополнето ---

Starterite od vcera denes imaat polesen trening

--- надополнето ---

Pedro: "The team played very well at a difficutl ground. We controlled the game, as always we have tried and we have worked hard."
Pedro: Timot izigra mnogu dobro na eden tezok teren. Ja kontroliravme igrata, kako sekogas i probavme da postigneme gol... rabotevme mnogu :)

--- надополнето ---

Messi kept a nice streak going against Madrid. Barcelona never lost a CL game with Messi on the scoresheet: W22 D3.
Messi prodolzuva da ja "kine" mrezata na Madrid. Barca nikogas ne izgubila utakmica od LS koga Messi postignal gol: 22 pobedi, 3 nereseni :)

--- надополнето ---

Real Madrid fans insulted and tried to attack referee Wolfgang Stark at a restaurant in Madrid after yesterday's game
Fanovi na real madrid go napadnale germanskiot sudija Wolfgang Stark vo restoran vo Madrid posle vcerasnata utakmica

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.876
heathy;4240067 [/COLOR напиша:
Real Madrid fans insulted and tried to attack referee Wolfgang Stark at a restaurant in Madrid after yesterday's game
Fanovi na real madrid go napadnale germanskiot sudija Wolfgang Stark vo restoran vo Madrid posle vcerasnata utakmica
Лош превод, го навредувале и ПРОБАЛЕ да го нападнат :)
Има разлика :)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ти ги болдирав сите глупости и невистини што ги изнакажа, а ќе добиеш и црвенко за пре-глупавиот пост.

Прво, ван Перси не ја шутна топката во трибини и не ја шутна од револт, ја шутна накај гол и топката идеше по земја едно 20-30 сантиметри покрај стативата. Еве и видео за да не ме цитираш, немам намера твоите глупости по вторпат да ги читам.
Лош е квалитетот, но убаво се слуша свирчето на судијата во осма секунда од видеото, а ван Пери шутна во деветта секунда од видеото. Ти ако можеш во фул шпринт целосно концентриран на давање гол плус да замавнеш со нога, и да реагираш на судиско свирче во сред шут накај гол, ти давам златна папуча, повеќето не го можат тоа.
Второ, Барса едвај (пенал и црвен картон им требаше) извлече резултат на Камп Ноу, треба да си ментално заостанат за да мислиш дека Барса 11 на 11 ќе идеше понатаму.
Трето, ако голови се даваат со игра и со напад, каква игра и каков напад имаше Барса пред исклучувањето на Пепе? Или бескрајните триаголник додавања Валдес - Пике - Алвеш за вас се игра и напад.

Барса имаше 2 сто-постотни шанси, двете ги реализира. Повеќе не можеше.
Шпанскиот фудбал и шпанската лига пропаѓа токму поради Барса и Реал Мадрид. Не знам дали си доволно голем за да го познаваш шпанскиот фудбал пред 8-10 години. Со еден многу моќен Депортиво, со една Валенсија која во 3 години 2 финалиња во ЛШ играше. Со јак Виљареал, со јака Селта која стално играше во завршница на УЕФА Куп. Па и Мајорка со Ето беше доста добар тим. Види го шпанскиот фудбал сега? Има само 2 екипи, и толку е. Целата репрезентација им е од 2 екипи, а и така ќе остане се додека не им се ограничи трошењето на тие 2 екипи.
Сите шпански клубови ќе пропаднат се додека Барса и Реал трошат по 80 милиона годишно.
Сите шпански клубови ќе мораат најдобрите играчи да ги продаваат (Валенсија) за да можат колку-толку да им бидат конкурентни со буџетот.
Дечко глеам имаш 19 години...:zver:
А ми солиш памет каков бил фудбалот пред 10 години...:kesa:
Колку години имаше тогаш?8?:kesa:
Демек ти тогаш беше голем фудбалски познавач,па сега ја увиде разликата....
И сеа ти мене ми кажуваш на скоро 10 години постар човек...(следам активно фудбал од 93та наваму).....каков бил фудбалот?
Дете молим те не се резили со вакви постови.....
После мојот пост бил глуп?:tapp:
Зошто да сум ментално заостанат? за да не сфатам дали Барса ќе го пробиеше БУНКЕРОТ на Арсен Венгер..
Па исклучувањето на РВП беше 60 минута некаде......
Значи уште цели 30 минути имаше...
Да те потсетам на шансите шо ги имаше Барса против КОМПЛЕТЕН АРСЕНАЛ,па само фортуната ги спаси да не губат со 5-0 уште прво полувреме....
Од кај си толку сигурен дека Арсенал ќе издржеше?
Или ај полесно ви е секогаш да се вадите на судијата....
Е ако не не ебеше судијата готова беше Барса....дрн,дрн...:music5:
Покажа игра Арсенал?Не...
Зошто го одбегнуваш тој дел ,мојот постот?Или се фати за она шо тебе ти одговара?
Хаха дете дете....
И ај шо да му прави судијата на РВП....?
Него го боли :bip: ДАЛИ ГО СЛУШНАЛ СВИРЧЕТО или не..
Дали имало 100 000 гледачи или не,дали викале дали не..исто е......
Абе дете...правилата се јасни...за секое удирање на топката без знак на судијата жолт картон..
Тие се правилата.....и сите судии треба да ги применуваат...
Има и исклучоци,има судии кои на тоа би пргледале низ прсти...ама правило си е правило....
+Имаше еден жолт картон пред тоа РВП,па требаше да мисли малку со таа главата залижана со гел....а не да плачи по судијата.....
За вчерашната утакмица кажав,а и имаше и неколку постови околу тоа да не тупиме...Се виде кој е кој...
П.С.
За делот кај шо викаш дека Барса и Реал го испустиле фудбалот..
Е па ај шо да прават бе другар?
Да не купуваат играчи?Зошто да не купуваат?
Ова се брендови на светскиот фудбал,со милиони навивачи зад себе....
И од нив се бараат титули,во нив секогаш мора да играат јаки играчи.......Отсекогаш така било и ќе биди....
Ако не можат другите екипи да го издржат товарот нивни проблем..
Кој и е крив на Валенсија шо е во долгови преку 100 мил евра(не знам точно).....
Ете и во Англија...се знае кај се парите,и кај е квалитетот....
Додуша овде има екипи кои фрлаат пари а нема повратен успех(Ливерпул,Сити)....
Не е се до парата....

Kajgana Shop

На врв Bottom