Фан Клуб: Барселона

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Луѓе а бе толку немате верба во Пеп... Значи Пеп сакаше да го продаде Ибра, тоа е од повеќе јасно... Факт беше дека Ибра првата сезона беше ТИЊА, но јас верував дека втората ќе биде друга приказна... Но, не е само работата во неснаодливоста, работата е што Ибра или Раиола имаа нешто згрешено на Пеп....

А Миланезиве се среќни како шеик да ги купил... :) На крајот на сезоната ќе го пцуваат Галиани бидејќи го доведел Ибра....

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
јас на ваше место би бил среќен поради трансферов.... ваква “матна“ зделка не сум видел одамна :icon_lol:, очекувајте Пато кога(значи не ако, туку кога) ќе си иде од Милан прва опција да му биде Барса (предложена од Галијани) :)

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
Еден член од Форумов на Фан Клуб : Барселона пред неколку страни спомна : Галиани е стар лисец и ке го изигра на Росел, ОМГ од кај знаеше.

Не ми се верува дека Барселона уште еднаш ке потроше 70 миљони за 1 Играч, Нека берат ум за други пат затоа шо овој пат собраа Говна.
Ибрахимович требаше да си замине за Најмалку 40 Миљони, глуп ли е Росел или не незнам, Што чекаше кога понудата од Сити беше над 50М? зошто тогаш не го продаде?
Не сум разочаран од тоа што си замина Ибрахимович, уште кога сумив дека дојде не бев радосен затоа што имав некакво предчуство дека нема да се Вклопи во Играта.
Ама разочаран сум од тоа што Клубот Барселона е во долг 552М а покрај тоа губиме уште 40М на Ибрахимович и 10М на Чигрински, Фактички сме во Загуба 50М.

Член од
23 август 2010
Мислења
16
Поени од реакции
1
Слушам го барале од ЕУ Росел да ја управи рецесијава

--- надополнето ---

Догодина и Меси нека им го продаде на Милан за две вреќи брашно и еден пакет зејтин:tapp:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Росел легендо наша ние сите те обожаваме.....едвај чекаме да видиме како те пишува на некоја бандера.

Ова или ќе се случи наредното лето некој бомбастичен трансфер од Милан во Барса или Росел испадна најголемата будалетинка на светов. Трета опција нема.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Само доведување на Пато,може да го оправда.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Слушам го барале од ЕУ Росел да ја управи рецесијава

--- надополнето ---

Догодина и Меси нека им го продаде на Милан за две вреќи брашно и еден пакет зејтин:tapp:
И тоа зејтинот со поминат рок ќе биде бе.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ја баш мислам солидна сума ќе земе Барса. Играч кој не се вклопи во тим, кој тренерот не го сака неможеш да му дигаш цена. И нема што да се жалите, веќе има замена за него, така да на спортски план Барса само добива. На финансиски незнам, и не ме интересира.

Така да од тука само полошо може да стане, незнам дали Милан мора да го купи или има само опција, пошо ако не се покаже или па пацериве немаат пари да го купат ќе се врати во Барселона и тоа би било уште полошо од сега.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Клик
Добра е статијава, горе - доле така би требало да биде:):)

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Ај бе што сте се узвиле на Росел за парите, небива имате ќар од нив. За нас е битно дека Ибра не е веќе играч на Барселона и само тоа важи. Виља како централен напаѓач, знаете што значи тоа? Дека би ја имале истата игра и брзина во играта како пред 2 сезони кога беше Ето кај нас. :smir:

A

Alexander Nevsky

Гостин
Јаки ќе бидете сезонава,само незнам како ќе му одолее Пеп на Мур кој со неговите умни игри мислам дека ќе биде бољи...
Ибра не ни ви требаше,Ето беше махер ама ете сега го имате Виља...

B

boki10messi

Гостин
Само колку за статистика.

Откако дојде Росељ претседател дојдоа двајца играчи(Адријано и Маскерано), а си заминаа девет.
Од тие девет играчи кои го напуштија клубот, само од двајца земавме пари(Туре 24м и Чиги 15м)=39м.
А, за двајцата играчи дадовме 32м.

--- надополнето ---

Мора минимум 2 трофеја оваа година, за да ја оправда својата храброст бизнеписмениот.. упс.. бизнисменот Росељ.
Ако е вистинска оваа верзија со Ибра, т.е. да нема никакви тајни договори со Милан, онда Фестер(Галијани) го изебал за 360 степени.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Статијава е напишана на 24 август

Ibrahimovic To A.C. Milan: Impeach the President

As we approach the end of the summer transfer window ’10, so does the love affair between FC Barcelona and Zlatan Ibrahimovic.
If reports are to be believed, Barca’s most expensive signing of all-ime has agreed personal terms with Serie A Giants A.C. Milan.
According to the Italian media, the Rossonieri will pay Ibrahimovic 6,000,000€ while the Blaugrana will cover the rest of his wages (around 4,000,000 €)

The Numbers Don’t Add Up

After Real Madrid (or more precise Florentino Perez) spent a mind-bending 250,000,000€ on new recruits (Inception, the movie helmed by Christopher Nolan with some really mind-bending effects cost 160,000,000€ to produce—just to give you an idea how much money this is) and subsequently made Cristiano Ronaldo the most expensive player of all time, the Blaugrana hierarchy felt compelled to respond in similar fashion—thus the expenditure for the volatile Swede.

The transfer fee for Zlatan Ibrahimovic—49,000,000€, plus the services of Samuel Eto’o (who was valued at 20,000,000€)
Inter Milan received the cash for Ibracadabra in a one-off-payment meaning that FC Barcelona in effect financed the Nerazzurris subsequent transfers of Wesley Sneijder, Thiago Motta, and Diego Milito.
Ibrahimovic was granted a five year contract with an annual salary believed to be in the neighborhood of 10,000,000€ (excluding bonuses).

Let’s factor in amortization (excluding Eto’o’s value)

49,000,000€ over a five year period equals 9.800.000 € per annum, adding Ibrahimovic wages of 10.000.000€ = 19,800,000€ a year.

2009 2010

Amortization rate 9.800.000€ 9.800.000€
Annual salary 10.000.000€ 10.000.000€

Therefore, if we factor in amortization, Zlatan Ibrahimovic will cost the Blaugrana 39,600,000€ for two seasons.
Let’s assume the A.C. Milan deal goes through and the Rossonieri pay 6,000,000€ of his wages—Ibrahimovic will still have cost FC Barcelona 33,600,000€ for one season!
And to makes things worse, Ibrahimovic will be 30 years old next year—his resell value will not be even half of the grand total FC Barcelona paid for him.
It is common knowledge that FC Barcelona currently suffer from financial woes ,so why would we let Ibrahimovic go out on loan? Sandro Rosell and his board should find a buyer who is willing to acquire Ibrahimovic and not let him go on a year-long loan deal which only benefits Silvio Berlusconi and A.C. Milan.

Fool me once—shame on you. Fool me twice—shame on me.

A.C. Milan will make FC Barcelona the laughingstock of Europe if they are able to land Ibrahimovic on a loan deal. In 2008, they paid 21,000,000€ for Ronaldinho, a 28 year old, two-time World Player of the Year and one time Ballon D’Or winner. Though he was clearly past his prime—A.C. Milan managed to prise him away for a mere 21,000,000€ —when Inter flop Quaresma cost 24,000,000€ in the same transfer period.

If Sandro Rosell sanctions this ridiculous deal, I am asking all Socios to propose the impeachment of Rosell as President of FC Barcelona.
линк

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Златан: Не би сакал да се сретнам со Пеп, Милан е поголем тим од Барса

Ибрахимовиќ: Гвардиола го сруши мојот сон да играм во Барса

Хм... :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom