Фан Клуб: Барселона

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
Примиле гол од ова што читам, одбраната на дело била пак, циркуз ќе е цела наредна сезона.
EhoN7i8XkAIJ5mU.jpeg

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.676
Поени од реакции
4.155
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
Пуиг и Тринкао изиграле доста добро. Додај ги Ансу и Педри и имаме доста потенцијал. Многу подобро изиграле младиве второво, другите се влечеле ко стално.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.357
Поени од реакции
7.122
Па и тоа треба да биде целта на ремонтот да се донесат млади полетни деца макар се изгуби цела сезона да има кој да гризи на терен,припомогнати од предпензионерот Меси..... Буски, Пике, Алба па и Грижман стварно делуваат како истрошени куртони од авион се гледа

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Пуиг и Тринкао изиграле доста добро. Додај ги Ансу и Педри и имаме доста потенцијал. Многу подобро изиграле младиве второво, другите се влечеле ко стално.
Го гледав цел меч, и можам да потврдам :D Имаше позитивни работи, една од нив дефинитивно формацијата, 4-2-3-1 играа во двете полувремиња. Ама, имаше и негативни работи, проблеми кои се веќе познати повторно пресликани, пред се во првото полувреме.

Во прво играше стандард 4-ка позади, со тоа што Серхи Роберто стартуваше како десен бек, беа доста офанзивни и он и Алба, ама во стигнувањето назад ми беа несигурни, Пиќе ми делува доста спор за ваква игра со висока одбрана, Ленгле може да се каже солиден, језда немаа којзнае колку работа затоа што претежно кај Барса беше топката. Бускетс - Алења играа double-pivot во средината, солидна партија на Алења, го имаше секаде на теренот, доста активен, енергичен, борбен во одбраната, ама искрено сеуште мислам дека е со лимитиран талент и дека не е некој на кој сериозно може да се смета. Бускетс, џабе сето знаење, ПРЕСПОР е, играа против третолигаши а овој се мачеше да стигне да покрие, да одземе некоја топка е мисловна именка, дури и за голот би рекол дека он лошо затвори. Дефинитивно отиде возот за него, пре би го пробал како штопер, едноставно не може да игра среден ред. Во офанзивата позитивно изненади Педри, одличен со топка, брз, почна како ЦАМ додека Меси не му се убута во средина па се префрлаше често десно, ама дефинитивно е огромен потенцијал. Дембеле беше доста добар лево, активен, иако мислам дека му фали самодоверба, што е нормално со оглед на повредите. И доаѓаме до проблемот во нападот, Меси и Гризман. Меси на хартија требаше да игра десно, ама имаше огромна слобода и пречесто влегуваше во средина, се извлекуваше длабоко да прими топка, и многу ретко беше во опасна ситуација пред гол, повеќе како плејмејкер играше, ама иако е пријателска, огромна незаинтересираност покажа, не се ни потруди да покрие нешто дефанзивно, и искрено не знам на која позиција би се сместил за да не трпи тимот. Гризман играше како 9-ка, ама се мачеше да се поврзе, да направи некое проигрување, да влета во простор.. Се трудеше, ама ич не успева да се снајде на стилот на игра.

Во второ скроз друга прича, Семедо и Фирпо преактивни и енергични, постојано напред-назад, Араухо позитивно ме изненади, одличен е физички. Средниот ред класи подобар, Де Јонг е играчина, цела игра ја контролираше, одличен беше во тандем со Рики, и двајцата покриваа многу и ја држеа играта, мислам дека и на Пјаниќ би му одговарала ваква формација и игра во тандем со Де Јонг, баш сакам да ги видам заедно на терен. Кутињо си играше на 10-ка и беше супер офанзивно, Тринкао покажува огромен потенцијал, преактивен, продорен, неколку убави проигрувања подели. Дури и лево тој младиот Конрад од Б-тимот изненади, супер утакмица изигра и добри утрчувања имаше. Брајтвајт би кажал солиден, ама не е играч за Барса, освен како тешка резерва.

Сума сумарум, стварно не знам како би ја вклопил офанзивната 4-ка Куман, за двојката во средина сум прилично сигурен дека Пјаниќ - Де Јонг ќе бидат сигурни стартери, се надевам нема да трпи Рики и ќе добива минутажа на сметка на Пјаниќ. Ама пред нив ќе биде каша попара. Меси на десно крило за мене е глупост, не покрива воопшто во одбрана, како 10-ка веројатно е подобра опција ама така го губиме Кутињо, мислам дека единствена опција е лажна 9-ка за тимов да биде функционален, ама така ќе трпи Гризман.. Стварно не знам колку ќе му се игра фудбал на Меси и колку ќе се залага, ама во второ полувреме играта беше класи подобра и потечна, побрза, и пак старата гарда е проблемот..

Член од
29 април 2015
Мислења
4.309
Поени од реакции
4.230
И јас ја гледав утакмицата, можам да се согласам во целост со @ForzaVardar освен за Дембеле.
После толку време не беше лош, али за мене тоа не е крило, поише влагаше у средина, а Алба цело време позади него. Фати е најдобар моментално таму, он е единствен играч у екипата (сеа и Тринкао) што знае да повлече на напред, сите други враќаат на назад пас, стандард.
Меси очигледно ќе си игра плејмејкер и тука губиме многу.
Гризман не е за 9ка, али подобро таму отколку на лево крило.
Не знам што мисли Куман, според мене од денешнава утакмица, што не мора да значи,
Араухо треба да игра пред Пиќе, а Кутињо и Тринкао стартери. Очигледно на Кутињо многу поише му лежи 10ка.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
Најголемо прашање е дали ќе му стиска на Куман да ги седне на клупа пензионериве и да ги игра децата.

Позитивно е ако ја турка 4-2-3-1 формацијата, на 4-3-3 со три влекачи и е поминато времето.

Се надеваме.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
Изгледа тотална погрешна концепција имавме низа години наназад. Се доведовме до степен да има во тимот тројца некомпатибилни играчи Меси, Гризман и Кутињо. Продолживме со тактика на офанзивни бекови Алба и Семедо/Роберто. Во нападот се создава невидена гужва и хаос. Во тој хаос Меси е плеј а Гризман и Кутињо се изгубени во просторот.
Ако заминеше Меси во Сити бaш ме интересира дали ќе делуваше слично Де Брујне како овие двајца.
Ако не се лажам Меси под Пеп во Барса играше десно крило со не толку слобода на средина на терен. Средината ја окупира по заминувањето на Чави и остарениот Иниеста во тим.
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

formation.png .

:cool:

Marc-André ter Stegen (28)
Júnior Firpo (24)
Jean-Clair Todibo(20)
Clément Lenglet(25)
Nélson Semedo(26)
Frenkie de Jong(23)
Riqui Puig(21)
Philippe Coutinho(28)
Ansu Fati(17)
Trincão(20)
Ousmane Dembélé(23)

Просечна старост 23 години.

Последно уредено:
Член од
29 април 2015
Мислења
4.309
Поени од реакции
4.230
Алба беше добар вчера, се уфраше, малку да ја среди дефанзивата само.
Штета што Пиќе мора да игра, Араухо р ѕвер.
Според мене треба да играме вака:

Семедо - Араухо - Ленгле - Алба
Пјанич - Де Јонг
Меси - Кутињо - Фати
Гризман
Со тоа што Меси ќе игра крило, не 10ка, значи крило! А се поверојатно е дека тоа нема шанси, ќе се бута по средина, автоматски го ограничува и Кутињо, а немаме десно крило, Семедо лета напред и фура во одбрана... Пиќе останува сам таму и тоа е тоа.
Ремонт без Меси не бидува...

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
752
Поени од реакции
1.626
Ogromna greska sto ne se prodade Messi. Nema poveke ni zelba, ni motiv, nisto. Sega Kuman ako e pameten pusti mladive neka oraat na teren, nadopolneti so Kutino, Pjanic, De Jong, Semedo, Ter Stegen, Grizman plus mladincite. Parazitite kako Buskets, Alba, Messi, Pique treba se out ili zamena. Im pomina na ovie vozot, osven ako kako zameni ne im se digne moralot posle nekolku pobedi na prvive.
Teski vreminja za Kuman.

Член од
11 октомври 2017
Мислења
435
Поени од реакции
160
Добро сепак е рано да зборуваме како би изгледала Барса на Куман,и неможиме да судиме од еден натпревар,ама вака на прва лопта што би се кажало,се доста позитивни.Уште од пред неколку дена се најавуваше дека Куман ќе игра 4-2-3-1 формација,јас во дилема бев,ама ете се покажа доста добро,секако со овај ростер,пак ке речам рано е да зборуваме од еден натпревар.Погодени позиции на Де јонг Тринкао-Дава доста надеж,доста позитивни реакции и за Педри,Кутињо-Во ова формација има повеќе слобода на движење,Де јонг Предобар во овај дупол пивот,Пуиг исто,Алења исто,само одбраната пак некако не ме радува.Генерално гледано овај ростер со овие играчи не е за 4-3-3 треба да се работи уште многу во дефанзива,и дефинитивно да им се даде многу повеќе шанса на Пуиг,Тринкао и Алења ако остани,имав доста дилеми како Пуиг ќе се покажи во овај дупли пивот заедно со Де јонг,ама се покажа доста добро,бидејќи во формација 4-2-3-1 имаме еден креативен пивот и еден класичен деструктивец.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.309
Поени од реакции
4.230
Куман инсистира на уште еден везњак али не од типот на Тиаго.
Мене Де Јонг - Тиаго би било прејако дуо пред одбрана. Тиаго таа позиција ја игра во Баерн.. би искинале според мене.

Не знам кој би бил тој везњак ако знаеме дека Вајналдум сигурно останува во Ливерпул...

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
Меси како 9ка може да игра и ништо друго повеќе. Не можеше да го пуштиме за нула и тоа е тоа. Ќе видиме како ќе изигра сезонава, рано е да се зборува. Јасно е дека ќе ги гуши младите играчи ако игра било што освен централен напаѓач. Гризман е утка тотална и треба да игра кај него дома или на некоја свадба евентуално.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.309
Поени од реакции
4.230
Меси како 9ка може да игра и ништо друго повеќе. Не можеше да го пуштиме за нула и тоа е тоа. Ќе видиме како ќе изигра сезонава, рано е да се зборува. Јасно е дека ќе ги гуши младите играчи ако игра било што освен централен напаѓач. Гризман е утка тотална и треба да игра кај него дома или на некоја свадба евентуално.
Меси во никој случај не може да игра 9ка. Не е Роналдо он. Освен 10ка веќе ништо друго не му лежи. А таму треба многу залагање, ќе видиме што ќе искочи на крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom