Ај баш ме интересира колку киксови од овој ќе наброиш.Праел киксови Валдес, ама кој голма не правел ? Па годинава комотно можам да набројам еден куп киксови на голмани како Касиљас, Цезар, Чех, и остали од врвот.
Сезонава Валдес беше одличен. Можеби моментално во најдобра форма мегу најдобрите голмани. Па човекот 70% од ситуациите еден на еден ги фати, покажуваше одлични рефлекси. Не ги правеше глупите киксови карактеристични за него, ајде можеби само еднаш двапати. Освен голот на типот од Рубин Казан, каде Валдес беше лошо поставен друг кикс и не му памтам годинава.
Што си заслужи место си заслужи, е сега дали втор или трет голман тоа не е муабетот.
Valdes e definitivno najdobar golman vo La Liga. Kakvi refleksi ima, drugi golmani mozat samo da sonuvaat.гледам отворате дискусии за Валдез кој не би го зел ни во македонска лига,меѓутоа имаше среќа кариерата да ја помине во Барса во нејзините подобри години-инаку не знам кај би се наоѓал......кога има шут или центаршут кон голот на Барса се ежам,бррррр......знае да направи неверојатен кикс
Да ,само што Касиљас брани во континуитет и во добра форма ЦЕЛИ СЕДУМ ГОДИНИ....додека Валдез само 2......Valdes e definitivno najdobar golman vo La Liga. Kakvi refleksi ima, drugi golmani mozat samo da sonuvaat.
A, nekoj rece, ima malku primani golovi zaradi odbranata. A, izgleda nema izgledano ni 3 natprevari na Barca ovaa sezona. Pa i tie 24 gola sto gi primivme bea zaradi glupi reakcii na odbranata, a Valdes e najmalku vinoven.
A, Casillas nemojte da mi go velicite. Koga veke nekoj mu gi spomna kiksovite, jas ke potsetam na golot so go primija od Sevilla
OMG hahaha :pos2::pos2:Valdes e definitivno najdobar golman vo La Liga. Kakvi refleksi ima, drugi golmani mozat samo da sonuvaat.
Toa sto Barca ima 14 pati podobra odbrana od onaa tragikomicnata na Real, ne znaci deka golmanot na Barca nema kvalitet.OMG hahaha :pos2::pos2:
Da branese za nekoj druga ekipa ne za Barca ke primase po 100 gola na sezona. Treba vecno da im bide blagodaren na Pike i Puyol...i koga ke si pominat ke treba sekoj den da im pali svekja.
Sooci se so vistinata, toa sto igra za Barca ne ti dava za pravo tolku da go pravis moken...ebago ti kako napisa ke ispadne i pojak od Chuck Norris:pos2:Toa sto Barca ima 14 pati podobra odbrana od onaa tragikomicnata na Real, ne znaci deka golmanot na Barca nema kvalitet.
Ako si go gledal prvoto El Klasiko ke znaes sto mu pravese Valdes na Kiki vas, a i na vtoroto Klasiko na uste 2-3 drugi
Ako golmanite spored tvoite kriteriumi se delat na: poslabi od Chuck Norris i pojaki od nego, poarno idi gledaj si nekoj amerikanski film. :helou:aSooci se so vistinata, toa sto igra za Barca ne ti dava za pravo tolku da go pravis moken...ebago ti kako napisa ke ispadne i pojak od Chuck Norris:pos2:
Затоа пола репрезентација е од Барселона :tv:Ај баш ме интересира колку киксови од овој ќе наброиш.
Иначе Валдес е добар голман,и секако дека треба да се наоѓа во списокот на играчи на Шпанија за светсково.
Оваа сезона бранеше солидно,па и повеќе од тоа.На моменти дури беше подобар и од Касиљас.Но,Дел Боске е бивш реалец,така да..:tv:
Eve Aksi vi odgovori veke pola repka e od Barca i dosta so tie teorii deka oti bil katalonec ne go zemale.Затоа пола репрезентација е од Барселона :tv: