Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Честит прв трансфер :) Со нашана средина и неговата прецизност, треба 30 + голови по сезона да забива :)

ОФФ топик, добар подарок оваа вест ми е за матурава :)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Ехх претркале ме и други честитале пред мене!Ајде нека ние честито новиов трансфер, надевам се дека добро ке игра нема да не разочара...

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
гледам отворате дискусии за Валдез кој не би го зел ни во македонска лига,меѓутоа имаше среќа кариерата да ја помине во Барса во нејзините подобри години-инаку не знам кај би се наоѓал......кога има шут или центаршут кон голот на Барса се ежам,бррррр.......вистина дека знае да одбрани натпревар до перфект,но во големите натпревари знае да направи неверојатен кикс

В

Вори

Гостин
Праел киксови Валдес, ама кој голма не правел ? Па годинава комотно можам да набројам еден куп киксови на голмани како Касиљас, Цезар, Чех, и остали од врвот.
Сезонава Валдес беше одличен. Можеби моментално во најдобра форма мегу најдобрите голмани. Па човекот 70% од ситуациите еден на еден ги фати, покажуваше одлични рефлекси. Не ги правеше глупите киксови карактеристични за него, ајде можеби само еднаш двапати. :) Освен голот на типот од Рубин Казан, каде Валдес беше лошо поставен друг кикс и не му памтам годинава.
Што си заслужи место си заслужи, е сега дали втор или трет голман тоа не е муабетот.
Ај баш ме интересира колку киксови од овој ќе наброиш.

Иначе Валдес е добар голман,и секако дека треба да се наоѓа во списокот на играчи на Шпанија за светсково.
Оваа сезона бранеше солидно,па и повеќе од тоа.На моменти дури беше подобар и од Касиљас.Но,Дел Боске е бивш реалец,така да..:tv:

B

boki10messi

Гостин
гледам отворате дискусии за Валдез кој не би го зел ни во македонска лига,меѓутоа имаше среќа кариерата да ја помине во Барса во нејзините подобри години-инаку не знам кај би се наоѓал......кога има шут или центаршут кон голот на Барса се ежам,бррррр......знае да направи неверојатен кикс
Valdes e definitivno najdobar golman vo La Liga. Kakvi refleksi ima, drugi golmani mozat samo da sonuvaat.

A, nekoj rece, ima malku primani golovi zaradi odbranata. A, izgleda nema izgledano ni 3 natprevari na Barca ovaa sezona. Pa i tie 24 gola sto gi primivme bea zaradi glupi reakcii na odbranata, a Valdes e najmalku vinoven.

A, Casillas nemojte da mi go velicite. Koga veke nekoj mu gi spomna kiksovite, jas ke potsetam na golot so go primija od Sevilla

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Valdes e definitivno najdobar golman vo La Liga. Kakvi refleksi ima, drugi golmani mozat samo da sonuvaat.

A, nekoj rece, ima malku primani golovi zaradi odbranata. A, izgleda nema izgledano ni 3 natprevari na Barca ovaa sezona. Pa i tie 24 gola sto gi primivme bea zaradi glupi reakcii na odbranata, a Valdes e najmalku vinoven.

A, Casillas nemojte da mi go velicite. Koga veke nekoj mu gi spomna kiksovite, jas ke potsetam na golot so go primija od Sevilla
Да ,само што Касиљас брани во континуитет и во добра форма ЦЕЛИ СЕДУМ ГОДИНИ....додека Валдез само 2......

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.889
Поени од реакции
30.810
OMG hahaha :pos2::pos2:
Da branese za nekoj druga ekipa ne za Barca ke primase po 100 gola na sezona. Treba vecno da im bide blagodaren na Pike i Puyol...i koga ke si pominat ke treba sekoj den da im pali svekja.

B

boki10messi

Гостин
OMG hahaha :pos2::pos2:
Da branese za nekoj druga ekipa ne za Barca ke primase po 100 gola na sezona. Treba vecno da im bide blagodaren na Pike i Puyol...i koga ke si pominat ke treba sekoj den da im pali svekja.
Toa sto Barca ima 14 pati podobra odbrana od onaa tragikomicnata na Real, ne znaci deka golmanot na Barca nema kvalitet.

Ako si go gledal prvoto El Klasiko ke znaes sto mu pravese Valdes na Kiki vas, a i na vtoroto Klasiko na uste 2-3 drugi

Riken

Член од
9 декември 2008
Мислења
12.889
Поени од реакции
30.810
Toa sto Barca ima 14 pati podobra odbrana od onaa tragikomicnata na Real, ne znaci deka golmanot na Barca nema kvalitet.

Ako si go gledal prvoto El Klasiko ke znaes sto mu pravese Valdes na Kiki vas, a i na vtoroto Klasiko na uste 2-3 drugi
Sooci se so vistinata, toa sto igra za Barca ne ti dava za pravo tolku da go pravis moken...ebago ti kako napisa ke ispadne i pojak od Chuck Norris:pos2:

B

boki10messi

Гостин
Sooci se so vistinata, toa sto igra za Barca ne ti dava za pravo tolku da go pravis moken...ebago ti kako napisa ke ispadne i pojak od Chuck Norris:pos2:
Ako golmanite spored tvoite kriteriumi se delat na: poslabi od Chuck Norris i pojaki od nego, poarno idi gledaj si nekoj amerikanski film. :helou:a

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Добро де не е земен и то е. Крај на приказната. Штета за него, не е за Барса некоја штета. Можда ќе влијајт на морал малку затоа што имаше две неверојатни сезони. Не знам што напињате сега уште со тоа.

Кој бил голман да брани во Ксерез макар и Касиљас и Буфон и не знам кој, ќе се слаби голмани ама затоа не бранат во Ксерез туку бранат во Реал Мадрид и Јувентус, така и Валдес брани во Барса и е добар голман и заслужи да оди точка

B

boki10messi

Гостин
^ Jas do dusa ne ni ocekuvav da go povikaat. Politikata e rasipana rabota. Oti e katalonec, ne go vikaat, ama nema vrska. Koga Aragones ne go povika na Evropskoto 2008, od Boskata ne ni ocekuvav.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ај баш ме интересира колку киксови од овој ќе наброиш.

Иначе Валдес е добар голман,и секако дека треба да се наоѓа во списокот на играчи на Шпанија за светсково.
Оваа сезона бранеше солидно,па и повеќе од тоа.На моменти дури беше подобар и од Касиљас.Но,Дел Боске е бивш реалец,така да..:tv:
Затоа пола репрезентација е од Барселона :tv:

Riken

Член од
9 декември 2008
Мислења
12.889
Поени од реакции
30.810
Затоа пола репрезентација е од Барселона :tv:
Eve Aksi vi odgovori veke pola repka e od Barca i dosta so tie teorii deka oti bil katalonec ne go zemale.
Moze trebase da go zemat kako rezerva ali toa e toa i da kazes deka e podobar od Kasiljas treba stvarno da si...ne znam sto. Pa Kasiljas na prethodnoto Evropsko bese kapiten na Spanija i ima 100 i nesto nastapi dodeka Vikac ima 0. Tocno deka Vikac primi pomalku golovi ali prasanje e kolku Vikac imase rabota na golot a kolku ostanatite golmani.

PS: Cestitki za novoto zasiluvanje.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom