Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
кога бил Ибра центарфор?! и во Јуве и во Интер бил нешто полево...сега мора да игра во “тришилка“ добро ќе се снајде и нешто полево,на неколкупати во текот на натпреварите Пеп и го преместуваше со Хенри,значи нема да биде проблем...така да не му треба Рибери(не знам дали рекламира долен веш,секој ден е застапен со нови шпекулаации,сите клубови го купија) на Барса,гледајќи ја неговата состојба со повреди и форма,далеку подобра опција е помладиот Силва или секако ако се трошат пари барем Фабрегас да се купи

Во оваа формација на Пеп секогаш, СЕКОГАШ има ротации на напаѓачите во текот на играта. Кога можеше Ето да игра на местото на Меси, а Меси да игра централен напаѓач знај дека може и Ибра да игра на било која крилна позиција. Но игра на крило 5 мин, па после се враќа на своја позиција. Замисли што би било кога би играл по цели натпревари на крилна позиција?

Ибра е земен за да може да се разбие одбраната на противниците со високо нафрлени топки, тој е таков играч, знае да одигра со глава, знае сам да си створи позиција за шут и има неверојатна техника и контрола на топката. Башка има и добар боди-баланс, нешто што го прави совршена 9ка. И целото тоа да се отфрли за да игра на крилна позиција? Нема шанси! Потоа ќе треба да најдеме централен напаѓач и пак ќе имаме проблеми.

Ако Пеп сака крилен играч, не е затоа што ти или јас мислиме дека треба или не треба, туку затоа што знае што му фали во тимот.

Инаку Стар_Даст, мислам дека летово ќе дојде Фабрегас, Педро се издигна многу и мислам дека ќе добива повеќе шанса во наредната сезона. Веќе има 15 гола во сите конкуренции. А башка Фабрегас е ветување на секој кандидат за претседател. Верувам дека летово ќе биде наш.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Секако дека Фабрегас е еден од најдобрите играчи од средината во светот, но сепак не е до толку приоритетен според мене па ќе видиме на лето што ќе испадне.
Ако играат заедно со Иниеста, Чави и Меси тоа се премногу играчи кои сакаат да играат со топка и може да се задушат меѓусебно. Башка тоа би значело најверојатно дека Иниеста би одел како лево крило или Цеск би играл наместо Туре.

Левата крилна позиција да се појача мислам дека е приоритетна опција.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Секако дека Фабрегас е еден од најдобрите играчи од средината во светот, но сепак не е до толку приоритетен според мене па ќе видиме на лето што ќе испадне.
Ако играат заедно со Иниеста, Чави и Меси тоа се премногу играчи кои сакаат да играат со топка и може да се задушат меѓусебно. Башка тоа би значело најверојатно дека Иниеста би одел како лево крило или Цеск би играл наместо Туре.

Левата крилна позиција да се појача мислам дека е приоритетна опција.

Иниеста лево крило :nenene::nenene: Само во принудни ситуации.Никако не сакам Иниеста да го гледам како крило.Тој игра многу подобро кога е на својата природна позиција.Ако дојде Фабрегас, не знам како Пеп ќе ја постави средината, само знам дека Иниеста и Чави дека ќе се стартери.Другото не ми е јасно, ќе мора некој да грее клупа.Ако е тоа Туре, ќе бидеме многу ослабнати во одбраната а Фабрегас не би прифатил на клупа.:toe:

I

IBIZA SOUND

Гостин
najverojatno i se posigurno e deka fabregas ke stigne na leto vo barsa
a ako stigne vo barsa najverojatno fabregas xavi i iniesta sekogas ke se menjavaat,odnosno od ovie trojca sekogas ke ima po dvajca na sredinata,posto mislam deka fabregas moze da ja igra pozicijata i na xavi i na iniesta a za na ture pozicijata ne sum bas siguren deka moze fabregas da ja igra

a i riberi mislam deka moze odlicno da se snajde na levata strana i da igra pokraj messi i ibra,samo problemot e vo toa sto cesto se povreduva

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Се убаво тоа ако дојде Фабрегас летово, ама стварно ни јас (со моите аматерски очи хахаха )не гледам како Пеп би ги ставил и Чави и Иниеста и Фабре заедно на терен без да прави претумбации, а за греење на клупа... хммм не би сакал да има после расправии околу тоа кој колку дремел таму.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
сезоната е долга,годинава играчите на Барса ги служи доста среќа со повредите,не е на одмет да имаш одповеќе квалитетни играчи ако можеш тоа да си го дозволиш

ЏамПЏет

DeaDShoT
Член од
2 декември 2009
Мислења
653
Поени од реакции
89
Фабрегас во Барса? :nenene::nenene::nenene: Не го пушта Венгер...

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Тој им кажа на Реал и на Барса да не го дираат затоа што нема да оде.

П.С Оддеа знаеш мож и да му е татко! :pos2:
Да...ко бил Венгер на печалба во Барселона го склепал набрзина:pos2:

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Незнам за вас, али повеќе сакам да дојде Цеск отколку Рибери... барем нема да се тресам на секој натпревар да не се повреди Чави... вака би имало ротации.

Гледам дека пишуваат весниците дека нема да дојдат 2 големи засилувања туку само едно ( Цеск, Рибери или Силва). И ми се допаѓа тоа што му е дадена поголема слобода околу трансферите и може да бира кој го сака во тимот а кој не.:pipi:

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Па кога би бирал и јас меѓу Рибери или Фабрегас, нормално дека би сакал Фабрегас да дојде. Иако мислам дека најмногу ќе ни треба Силва.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Епа и Фабрегас ни треба...како што вели La Vista нема да се плашиме толку од повреда на Чави...но и Рибери или Силва ни требаат....

Како и да е Пеп ќе одлучи...и сигурен сум дека ќе го прави вистинскиот избор!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Се убаво тоа ако дојде Фабрегас летово, ама стварно ни јас (со моите аматерски очи хахаха )не гледам како Пеп би ги ставил и Чави и Иниеста и Фабре заедно на терен без да прави претумбации, а за греење на клупа... хммм не би сакал да има после расправии околу тоа кој колку дремел таму.
Нема да има раправии. кој колку си се покажал ќе си игра и ќе си се ротираат секој натпревар некој ќе го седи малку од малку на клупа, а можда и ќе проба да игра и со сите тројца у прва постава шо ми е малку мишн импасибл, ама кога е Пеп у питање се е можно:)

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Фабрегас или Рибери? Тешко прашање.

Со Фабрегас би имале многу јака средина(не дека сеа немаме), али ќе има повеќе простор за ротации, за разлика од сеа каде што Чави мора да го одигра секој натпревар и притоа да не се повреди. Исто така би го решиле прашањето околу долгорочна замена на Чави.

Со Рибери би го решиле прашањето околу левата крилна позиција. Трио Меси-Ибра-Рибери би било незапирливо. Иако и Педро кој полека прераснува во играч од висока класа би можел да заигра прва постава. Да не го заборавиме и Жефрен кој исто така би играл на таа позиција. Со Анри на клупата би имале солидна лева позиција(доколку остане). Додека со Рибери на таа позиција би биле незапирливи во нападот.

И со Рибери би добиле играч кој би можел да одигра и повеќе од добро на средината на теренот кога Чави би одмарал или евентуално(не дај боже) во случај на повреда на Чави. Така би се отварал и многу повеќе простор за Педро на таа лева страна.

Ако дојдат и двајцата, најубаво! Ако доаѓа само еден годинава би сакал да биде тоа Рибери. Цеск кога тогаш ќе си се врати дома, додека за Рибери летово е одлучувачко, со оглед на заинтересираноста на другите екипи околку неговиот ангажман.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom