Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.258
Поени од реакции
46.669
Не играат оваа сезона лошо у одбрана... според мене оваа година Барса игра подобро во одбраната отколку во нападот... тоа го покажуваат и статистиките.
Тргни ги на страна статистиките , ирелевантни се кога е во прашање Барселона , оваа година Барса головите ги прима на многу наивен и глупав начин , со Сарагоса примија гол при водство од невозможна позиција , имаа пенал Сарагоса ( значи уште еден наивен потег ) али не го искористија , со Атлетико имаат водство примаат бизарен гол од Агуеро и после следат уште 3 од кои еден од позиција во која Валдес требаше без проблем да го скроти ударот , вакви ситуации неда имаше оваа сезона , може немаат голем број на примени голови али начинот на кој примија пола од тие 23 гола беше многу наивен и глуп затоа реков тргни ја статистиката на страна , иначе 23 гола во 27 кола е ок податок ( најмалце примени во Примера ) али можеа да бидат и под границата на 20 да не беа некои несвојствени грешки а со тоа и разликата со Реал ке беше многу помала ако воопшто истата постоеше .

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Таа 4-3-3 ( моја омилена ) ке одеше да не го земеа Анри , со Анри и Ето каде бе 4-3-3 а и еве 4-4-2 да играат , Меси ке игра лево крило ? Роналдињо десно ? И што ке биде тоа , 100 офанзифци у тим кој сезонава игра лошо во одбраната , тек тогаш колку простор ке имаат противниците .
4-3-3 им донесе титула во Шпанија и титула во Лигата на Шампионите во една сезона , али тогаш Ето беше единствениот класичен напаѓач , не е до тактиката , тоа е мое мислење , истата е на место , али Анри не им требаше , иако неговите квалитети се неоспорливи .
Па Меси е повреден, зашто да не се проба. Еве земи ги за пример Манчестер, они играат 4-4-2, ако може К. Роналдо да игра десно крило, зашто да не може и Меси. Еве и Роналдињо исто. Ќе им останат офанзивните задачи.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.258
Поени од реакции
46.669
Па Меси е повреден, зашто да не се проба. Еве земи ги за пример Манчестер, они играат 4-4-2, ако може К. Роналдо да игра десно крило, зашто да не може и Меси. Еве и Роналдињо исто. Ќе им останат офанзивните задачи.

Роналдо ти е олраунд играч , се игра и лево и десно и централно , има огромна креативна слобода дадена од Фергунсон али не ги споредувај Меси и Роналдо , Роналдо знае и со лева и со десна да изигра , непредвидлив е , а Меси нон стоп се мести на левата нога , со десна игра многу слабо така да ако би играл крило ептен ке биде предвидлива неговата игра и ке стане лесна мета на дефанзивците , плус ке трпи многу поостри стартови на таква позиција а мака мачи со повреди .

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Роналдо ти е олраунд играч , се игра и лево и десно и централно , има огромна креативна слобода дадена од Фергунсон али не ги споредувај Меси и Роналдо , Роналдо знае и со лева и со десна да изигра , непредвидлив е , а Меси нон стоп се мести на левата нога , со десна игра многу слабо така да ако би играл крило ептен ке биде предвидлива неговата игра и ке стане лесна мета на дефанзивците , плус ке трпи многу поостри стартови на таква позиција а мака мачи со повреди .
Јас само ги дадов за пример, не ги споредувам. Мене гајле ми е за Роналдо, пример дадов. За стартовите си има санкции, и мислам дека вреди да се проба, зашо вака еве до кај дојде Рајкард. Нема врска предвидливоста, Меси има супербрз потег, и да го предвидат, пак не можат да го запрат, единствено преку фаул. Сакам да ти кажам ако сака Рајкард титула годинава, мора некои измени да направи.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.258
Поени од реакции
46.669
Јас само ги дадов за пример, не ги споредувам. Мене гајле ми е за Роналдо, пример дадов. За стартовите си има санкции, и мислам дека вреди да се проба, зашо вака еве до кај дојде Рајкард. Нема врска предвидливоста, Меси има супербрз потег, и да го предвидат, пак не можат да го запрат, единствено преку фаул. Сакам да ти кажам ако сака Рајкард титула годинава, мора некои измени да направи.

Ок , сватив која ти беше поентата али мојата беше дека менување во 4-4-2 би било самоубиство на сред сезона , зашто не се обиде во нападот со Ето малце поповлечено , Анри дефинитивно централно и со Меси , со тоа што Ето и Меси би ги ротирале позициите и Рони како плеј во средината а не како полушпиц во нападот , е сеа Меси е повреден , Кркич , Сантош ( као и да се изговара ) можат колку толку да го заменат . И јас сум за тоа дека Анри не треба да игра повлечено во нападот на сметка на Ето , и логично е обратно да е со оглед дека играат различен Фудбал али не верувам дека Рајкард сеа би ризикувал со промена во формацијата једино нека го стаи бе Рони како плеј место Деко во средината на крај краева на времето тоа му беше и природна позиција али типот едно време се бунеше во Барса дека игра '' премногу'' повлечено па у систем 4-3-3 беше префрлен во нападот како полушпиц.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Ехеее, извршија самоубиство во неделата ...

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Rajkard e tvrdoglav kako magare na most zatoa barsa gubi, koga e ocigledno deka nesto ne odi treba da se promeni, i Ronaldinho e igrac od kalibarot na Ronaldo i moze da se snajde na bilo koja pozicija. Barsa mora da proba druga taktika zosto vaka se maci onie sto igrale menacer od 2000 ili 2001 dobro ja znaat taktikta 4-1-2-1-2 so taa taktika na igrata se pravese parce, Barsa moze komotno da ja koristi. Eto i Anri vo napad, Mesi ili Ronaldinho vo pozadina. Sezonata e dolga ke ima povredeni ke bide potreben odmor i site ke dobijat potreben broj na natprevari.

No dzabe se zboruvanjata, Rajkard e trenerto toj si zamisli nesto i go sproveduva, nie ako sakame i peticija od milion fanovi da sobereme toj ke si ostane na svojot stav.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Сфатете Меси е повреден едно 9 недели, а на Барса и треба инстант решение.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Rajkard e tvrdoglav kako magare na most zatoa barsa gubi, koga e ocigledno deka nesto ne odi treba da se promeni, i Ronaldinho e igrac od kalibarot na Ronaldo i moze da se snajde na bilo koja pozicija. Barsa mora da proba druga taktika zosto vaka se maci onie sto igrale menacer od 2000 ili 2001 dobro ja znaat taktikta 4-1-2-1-2 so taa taktika na igrata se pravese parce, Barsa moze komotno da ja koristi. Eto i Anri vo napad, Mesi ili Ronaldinho vo pozadina. Sezonata e dolga ke ima povredeni ke bide potreben odmor i site ke dobijat potreben broj na natprevari.

No dzabe se zboruvanjata, Rajkard e trenerto toj si zamisli nesto i go sproveduva, nie ako sakame i peticija od milion fanovi da sobereme toj ke si ostane na svojot stav.
Доволно е да се соберат 10 души и да го исчукаат еднаш :smir:

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Ок , сватив која ти беше поентата али мојата беше дека менување во 4-4-2 би било самоубиство на сред сезона , зашто не се обиде во нападот со Ето малце поповлечено , Анри дефинитивно централно и со Меси , со тоа што Ето и Меси би ги ротирале позициите и Рони како плеј во средината а не како полушпиц во нападот , е сеа Меси е повреден , Кркич , Сантош ( као и да се изговара ) можат колку толку да го заменат . И јас сум за тоа дека Анри не треба да игра повлечено во нападот на сметка на Ето , и логично е обратно да е со оглед дека играат различен Фудбал али не верувам дека Рајкард сеа би ризикувал со промена во формацијата једино нека го стаи бе Рони како плеј место Деко во средината на крај краева на времето тоа му беше и природна позиција али типот едно време се бунеше во Барса дека игра '' премногу'' повлечено па у систем 4-3-3 беше префрлен во нападот како полушпиц.

Ти разбираш дека ни Ето ни Анри неможат да играат ништо друго освен напаѓачи!? Сега кога е повреден Меси, при таа формација 4-3-3 кој ке игра десен напаѓач?
Значи мора промена на формација. Сите го применуваат тој систем на ротација, и честа промена на формациите. Рајкард еднаш не смени формација.
Змам дека викендов пак ке ја постави формацијата така што во нападот цело време ке се менуваат Ето-Анри-Роналдињо. И во 90мин, 100пати ке си ја сменат позицијата и ништо нема да направат.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Нееееееее! Најверојатно Олегер ќе игра на утакмицата против Алмериа. Замброта е суспендиран поради 5 жолти картони така да Олегер ќе биде на негово место. Барем Пујол се враќа во тимот.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
А да играат со 10 мина нема да е попаметно?

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Ај можда ќе им даде гол, па титулата се знае кај кој ќе заврши :vozbud:

Пики

amazing happens
Член од
10 март 2007
Мислења
1.923
Поени од реакции
37
Нееееееее! Најверојатно Олегер ќе игра на утакмицата против Алмериа. Замброта е суспендиран поради 5 жолти картони така да Олегер ќе биде на негово место. Барем Пујол се враќа во тимот.
ѕверот конечно пак ќе игра,најмалку 3 гола ќе даде ќе видетe :)

али на Викецот ќе му ги даде :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom