Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ние немаме слаба одбрана,ние воопшто немаме одбрана.
Ме интересира дали со цел памет ова не можеа тренерскиот и управниот тим да го предвидат уште пред сезоната да почне? Со кој памет после игрите лани не правиш трансфери во летниот преоден рок? :toe:

Сега веќе само се надевам дека ќе „ископаме“ некој дијамант зимава. Ни треба некој реално ќе ни помогне и ќе биде засилување позади (т.е не „некој“ туку „некои“)... Ако не најдеме ќе не наполни некој во ЛШ па тогаш ваљда ќе биде доволно очигледно летото каде треба да се интервенира...

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ме интересира дали со цел памет ова не можеа тренерскиот и управниот тим да го предвидат уште пред сезоната да почне? Со кој памет после игрите лани не правиш трансфери во летниот преоден рок? :toe:

Сега веќе само се надевам дека ќе „ископаме“ некој дијамант зимава. Ни треба некој реално ќе ни помогне и ќе биде засилување позади (т.е не „некој“ туку „некои“)... Ако не најдеме ќе не наполни некој во ЛШ па тогаш ваљда ќе биде доволно очигледно летото каде треба да се интервенира...

Ееееее тоа е! Ние коа зборевме ко бабици некои кој да слуша????

Шала на страна,барем ја увидоа грешката и спремни се сериозно да ја исправат.Нема да е лесно,али еве една добра задача за скаутите на Баерн и Нерлингер да се покажат на дело!

M

Mario Gómez

Гостин
Разочаран сум како успеавме да примиме 3 гола од Штутгард, но исто ме радува формата и партнерството на Милер и Гомез. Отл и Бомел беа дрва денес, а и Тимошчук е многу слаб како штопер. Убедливо најголемо дрво беше Лам. Исто така ме радува тоа што најавија шопинг.

Се надевам на нешто вакво во јануари.

-Бут-
-Лам-Брено/Бади- нов играч- нов играч-
-Крос-Швајни-
-Робен- --------- Рибери-
----------Милер----------
-------Гомез---​

И солидна клупа се разбира. Реално има многу за менување.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
^^ No way Швајни и Кроос без „обезбедување“ до или позади нив. Бускетс или Маскерано, Лас или Кедира, Керик, Паласиос, Есиен, пола тим на Интер :)pipi:), Гатузо, Кел и Бендер, Видал и Ролфес... Мора да има некој централно со акцент на дефанзива за да се послободни креативците.

Проблемот е што имаме реално 3 играчи кои најдобро играат на таа позиција централно позади шпицот (Гомез). Милер таму е повеќе во функција на втор шпиц а Швајни и Кроос, секој на свој начин, ја интерпретираат плејмејкерската позиција. Мислам дека кој и да е тука без проблем функционира со Гомез и ќе биде многу интересно кога ќе се врати Робен - тој и Рибери секогаш играат, и за Швајни може да се каже истото па да видиме кој ќе мора на клупа.

Инаку Бекенбауер имаше добра изјава. „Со шансите што ги имаа и Штудгарт можеа да дадат 5 или 6 гола“. Доволно кажа човекот. И константно ни е тапа тој период одма после пауза, на почеток на полувреме. Мислам дека 70% од головите во тие 15-20 мин ги примаме.

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
Последен натпревар денес беше за Клозе во Дресот на Баерн ?? бидејки како што слушнав ке идел замена за тој Густаво од Хофенхеим.
^Вистина е ова или ???

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Последен натпревар денес беше за Клозе во Дресот на Баерн ?? бидејки како што слушнав ке идел замена за тој Густаво од Хофенхеим.
^Вистина е ова или ???

Според германските медиуми големи се шансите тоа да се случи,односно дека скоро готово е работата и Луис Густаво ќе премине во Баерн,а Клосе ќе оди во Хофенхајм.

Ќе се знае поточно деновиве!

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
^ Па и онака не ви треба повеќе Клосе, застаре човекот и не ви одговара во играта.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Gustavo veke kazal deka saka da odi vo Bayern cekaat da vidat dali mozat da najdat zamena za nego pa da go dadat. Se spekulira nekade od 15-20 milioni spored mene 20 milioni e mnogu za Gustavo i baska nema nikakvo internacionalno iskustvo.

Н

'Никола'

Гостин
Да, времето на Клосе во Баерн помина. За него имам само пофални зборови и голема почит. Го направи своето за овој тим, и никогаш не смееме да го заборавиме тоа.
Друго сакам да кажам, денес слушнав интересен податок дека 12ката на дрес досега ја нема носено, а нити ќе ја носи некој играч во Баерн. Таа била резервирана за навивачите, како симболичен 12тти играч. Браво за ова, немам зборови.
Трето, се надевам дека ќе се свестат и ќе ги засилат потребните позиции во тимот и ќе можиме да им парираме на најсилните европски тимови во ЛШ.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Хахах вистина е за 12ката добар (маркетиншки) потег е тоа :smir: Јас би купил дрес бр. 12 чисто како фора и зш никој играч не е поголем од тимот.

Мислам дека во Среда, после ова вчера, посебно внимание ќе се обрати на одбрана од двете екипи и ваљда ќе испадне „поконтролиран“ резултат. Сакам да се заврши годината со една „здрава“ победа еве 2:0 па и 1:0 ништо против би немал, само БЕЗ ЕБАН ПРИМЕН ГОЛ!!!

И уште ова што го приметив: со вБомел во средина имаме во 10 натпревари 13 дадени (5 синоќа) и 13 примени гола. Без него: 7 натпревари, 18 дадени, 7 примени.

Н

'Никола'

Гостин
Филип Лам ги има стартувано последните 87 натпревари за Баерн и во сите тие само еднаш бил заменет. А меѓувреме и Светко Првенство имаше што цело го изигра.
Па дај одмори го човеков малку.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Интересот за Луис Густаво и официјално потврден. Само Рангник изјави дека нема теорија да го даде за 10 милиони колку што била понудата. Мисла за 13-14 ќе попушти и наш е.

Освен него и за Бејнс повторно почнаа да кружат шпекулации. Е со овие двајца веќе правиме муабет.

вБомел преговарал веќе за плата со Волфсбург ама не се договориле. Тешко дека ќе го плаќаат како кај нас па или ќе се помири со клупа кај нас или со помалку пари кај нив изгледа. Акодојде и Бејнс со Густаво тогаш мислам не е лоша идеја Контенто да се позајми на сезона-две :toe:

M

Mario Gómez

Гостин
Не заебавај, ја можит ич не сум го прател Густаво, ама никој од големите клубови не беше заинтересиран за него, не верувам дека тој е достоен да игра прв состав, и Бејнз исто. Играч од Хофенхајм и од Евертон, до кое дереџе дојдовме. :/

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Боби[Мкд];3970255 напиша:
Не заебавај, ја можит ич не сум го прател Густаво, ама никој од големите клубови не беше заинтересиран за него, не верувам дека тој е достоен да игра прв состав, и Бејнз исто. Играч од Хофенхајм и од Евертон, до кое дереџе дојдовме. :/
Боби тоа не е којзнае каков показател. Од кај дојде Руни или Керик во Манчестер? Иили Озил и Кедира во Реал? Боатенг во Милан доста добро се снајде, еден Пандев играше во шампионскиот Интер прв тим откако цела сезона не играше.

Ако Густаво направи трансфер во Реал или Барса тогаш ќе вреди 5-60 милиони по дифолт и што напраивме тогаш? Глупи сме биле што нас не ни текнало да го змеме прво а? Верувај малку и на нашите скаути не пијат нафта, од она што може да се добие во Јануари ова е најдоброто.

Од врв на памет јас би се помачил уште за Ласс од Реал евентуално зимава ама веројатноста за тој трансфер е 10-15% макс. Еден Видал или Шахин немаат причина сега да мрдаат од Баер и Борусија па Густаво е доста логичен избор. И да се разбереме - од овој вБомел како што игра во последниве 6 месеци и баба ми подобро ќе игра па за мене е траснфер без ризик Густаво. Тимо е секогаш тука ако овој не се снајде од почеток иако не гледам причина зошто да не се снајде кога веќе 3 години е во Германија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom