Boom Shaka Lakka
Silence!! .. I kill you!
- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 10.930
- Поени од реакции
- 8.810
честито победа:smir:
Благодариме. Имаше двајца на Рома навивачи до нас на маса можеше барем 5 души мислам да се соберете... Ај може втората здравје :smir:честито победа:smir:
Со авион да не одеше до Струмица?Cestito pobeda bavarci !!
Со авион да не одеше до Струмица?
Требаше, ама ај, ќе има уште многу моменти за славење и кога ќе можиме сите, вечерва секој со обврски беше.ke spijam vecerva u Skopje hehehe
--- надополнето ---
Trebase da se sobereme da proslavime na KALE a
Не го заборавај и Контенто на левата бековска позиција, и тој за годините е ѕвер.Odvaj cekam da se vrati Breno imam mnogu doverba vo covekov i mlad igrac e da snaete deka toj ce bide novit Lucio zaedno so Badi super tandem
не беше до тактиката на вГал туку тактиката на Раниери да се брани 90мин, денеска и Тоти ја критикуваше таа тактика и тој сакаше да играме офанзивно, но такви беа инструкциите на Раниери инаку Рома игра офанзивен фудбал али такви беа околностите, претходно да изгубите со 5 примени гола нормално наредната утакмица психата ќе ве мава... всушност што има да зборам ќе се уверите на наредниот натпревар на Олимпико дека Рома знае да игра офанзивен фудбал, дотогаш поздрав и уште еднаш честито победа:smir:Одлична партија. Игра на карактер,трпение и искуство!
Веројатно тактиката на Ван Гал беше да им ја извади маста на римјаните преку постојана опсада на нивниот шеснаесетник и ротирање околу него до бесвест.Па кога се гледаше дека веќе неможат,мавна ударна доза со Клосе и Гомез и работата се заврши!
Веројатно да се определеше порано за ваква тактика со два класични шпица и побрзо ќе попуштеа,но важно е дека баварците беа на висина на задача комплетно!
Во ситуација кога ги немаме Робен и Рибери,мислам дека најјака варијанта ние со два шпица(Клосе по повлечен,а Гомез централно) и со Милер и Крос по страните.
Како и да е работите почнуваат да се движат во права насока,каде што застанавме минатата сезона.Мислам дека имаме добра причина да се надеваме на уште една одлична сезона!
п.с.
Уште еден светска класа играч-Томас Милер!!!!!!!!!!!
Овде не се работи за храброст или среќа... Овде се работи за world class чувство за фудбал!