Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Боби[Мкд];3494275 напиша:
И јас мислам дека Прањиќ ќе игра а според мене најдобро ќе биде 4-3-3.

-Butt-
-Lahm-Micho-Buyten-Contento-
-Altintop-Schweini-Pranjic-
-Robben-Olic-Ribery-
Али неверуем Милер да го изостави.:)

Незнам на кој јазик треба да се напише за да сватиш дека Ван Гал на хартија на игра 4-3-3??????????
Да знаев на шпански ќе пишев на шпански!

ТАА ТАКТИКА ОД ОКТОМВРИ МЕСЕЦ ВООПШТО НЕ СМЕ ЈА ИГРАЛЕ!

Играме стандардно со тоа што наместо Ван Бомел ќе игра Прањиќ,и место Бадтшубер Контетно! Нема да е лошо наместо Прањиќ да игра Алтинтоп,или Тимошчук.Но и Прањиќ доста добро се покажуваше во натпреварите кога најмногу требаше!

--------------------------Butt-------------------------------
-Lahm---------Micho------------Buyten-------------Contento-
------------Schweinstaiger------------Pranjic---------------
-Robben-------------------------------------------- -Ribery-
--------------------Muller---------------------------------
---------------------------Olic--------------------------

Еве ја формацијата на Баерн и аман више,не си праите филмчиња.

Во пракса по потреба и Ван Бајтен игра напад,па не значи тоа дека е напаѓач во тактиката.

Околу натпреварот со Лион,исто како да играме против Барселона или Интер.Потполно исто.Треба максимална посветеност и концентрација 90 мин. и ако се оди како што треба ќе се пласираме во финалето!!!!

M

Mario Gómez

Гостин
4-4-2?Минато е таа формација брат, ретко која екипа игра 4-4-2, денес се се фрла на модерната, формацијата на 21 век, 4-2-3-1.

Неможе нашата да е 4-4-2 зошто во класична таква формација има само еден DM, а кај нас има двајца, плус умреа веќе крилата за 4-4-2 формацијата, во таква лево крило игра левичар, десно крило игра десничар, кај нас е обратно. Така да нашата формација е 4-2-3-1 или како што ја кажуваат по медиумите 4-2-2-2, што таква непостои. 4-3-3 знам дека не играме, туку кога немаш деструктивец како Ван Бомел јас сакам да играме 4-3-3 како што ја напишав погоре, Прањиќ е слаб на средината заедно со Швајни. Барем последниот пат кога играа така.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Боби[Мкд];3494359 напиша:
4-4-2?Минато е таа формација брат, ретко која екипа игра 4-4-2, денес се се фрла на модерната, формацијата на 21 век, 4-2-3-1.

Неможе нашата да е 4-4-2 зошто во класична таква формација има само еден DM, а кај нас има двајца, плус умреа веќе крилата за 4-4-2 формацијата, во таква лево крило игра левичар, десно крило игра десничар, кај нас е обратно. Така да нашата формација е 4-2-3-1 или како што ја кажуваат по медиумите 4-2-2-2, што таква непостои. 4-3-3 знам дека не играме, туку кога немаш деструктивец како Ван Бомел јас сакам да играме 4-3-3 како што ја напишав погоре, Прањиќ е слаб на средината заедно со Швајни. Барем последниот пат кога играа така.

Па тоа зборам јас цело време.

На хартија е некоја модифицирана варијанта на 4-4-2 или 4-2-3-1 како што викаш ти.

Зборот ми е дека на хартија ја имаме таа тактика,со тоа што практично има многу тактички додатоци,по било кој дел од играта.Сепак 4-3-3 не играме на хартија,барем не од есента.Во пракса може да изгледа така,меѓутоа е малку поинаку.

Морам да признаам дека Рибери на сликите од денешниот тренинг изгледа доста посветено,и не изгледа како да е оптоварен со скандалот од вчера.Најдобро ќе биде тоа да се решава после крајот на сезонава.Сега е стварно потрено сите да се фокусирани само на фудбал.

M

Mario Gómez

Гостин
Неможе да е 4-4-2, кога Милер се враќа поназад во одбраната од крилните играчи.:wink:

И дај постирај некои слики од тренингот.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ајдеее... колку ирелевантно е дали ќе пишеш 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-2-1, 4-2-2-2 или шо и да е... Ако не сме ние кадарни да се браниме и напаѓаме со 11(зошто немало место за еден Тони на пример во тимот на вГаал?) и флексибилни да се прилагодиме на секоја ситуација, ако не знае Милер кога треба да се врати назад по средина да прими топка, кога треба да втрча во шеснаесетник а кога му треба помош на вБомел или Бади по средина или назад - џабе ти е како сакаш да го „нацрташ“ тоа.

Кога го пркажуваме како 4-2-3-1 едноставно потенцираме дека немаме напаѓач кој „квачи“ напред туку и Милер и Олиќ и Гомез се кадарни во еден натпревар да се менуваат во улогите на чиста 9ка и полушпиц.

Ако одиме до детал ниту Робен не игра како право крило - го гледате да трча покрај аут-линија и да нафрли често? Најчесто го влече навнатре и него или кружи околу шеснаесетник. Само „на хартија“ најлесно е да го прикажеме како крило.

Мај поинт ис може како сакаш да ја нацрташ една формација - битна е идејата позади а тоа не може да се виде едноставно од цртежот - тоа се објаснува на тренинг и во соблекувална.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
ajde decki mnogu sreca utre... mislam so pobeda od 2 gola razlika ke bideme so edna noga vo finaleto..
mnoguuuuuuuuuuu srecaaaaaaaa..

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Од кога ги поминавте Јунајтед,и сеа што ви следи натпреварот со Лион уверен сум дека ќе ги помините и одите во финале!! :pipi:
Среќно! :wink:

бтњ.И ве чекам на ливче 1/1 :)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ајде дечки уште вас ве чекам на ливче!:helou:

P

PoisonLady

Гостин
Ејјјј едвај чекам да изиграме веќе еднаш.Многу голема тензија и еуфорија ме фаќа некако и многу сум загрижена на моменти...Не дека Лион е за потценување ама сепак да се испадне од нив бе...сепак е ЛИОН.Мора да се победи утре:pipi:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
За вас сум момци да земете ЛШ поради Рибери и Робен:smir:
Со Среќа утре и се надевам ќе идете во финале:pipi:

Н

'Никола'

Гостин
Ејјјј едвај чекам да изиграме веќе еднаш.Многу голема тензија и еуфорија ме фаќа некако и многу сум загрижена на моменти...Не дека Лион е за потценување ама сепак да се испадне од нив бе...сепак е ЛИОН.Мора да се победи утре:pipi:
Знам, Фрос, исто ми е и мене. Башка со ова скандалов сум загрижен, како ќе влијае на играта на Рибери утре, гледам наголемо се зборува насекаде за тоа.

Член од
10 март 2010
Мислења
248
Поени од реакции
34
Sedum fudbaleri od lyon imaat zolti karton sto znaci ako dobiat zolt nema da igraat za revanshot ..
Ova se fudbalerite koj nesmeat da si dozvolat da pozaltat Aly Cissokho, Cris, Cesar Delgado, Maxime Gonalons, Kim Källström, Miralem Pjanic i Jeremy Toulalan

P

PoisonLady

Гостин
Знам, Фрос, исто ми е и мене. Башка со ова скандалов сум загрижен, како ќе влијае на играта на Рибери утре, гледам наголемо се зборува насекаде за тоа.
Кај скандалот со Рибс,па и мајката на Ван Гал умрела...леле кај ни се собра баш сега се на куп? :toe:

Член од
10 март 2010
Мислења
248
Поени од реакции
34
greska si fros :)) ne umre majka mu na van gal nego na zena mu majka e

Н

'Никола'

Гостин
greska si fros :)) ne umre majka mu na van gal nego na zena mu majka e
Не бе братче, мајка му, секаде има така објавено. Но како што кажав порано, сите тие се професионалци и не смеат да дозволат ништо да влијае на утрешниот натпревар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom