Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Абе остај ти Диего,дај утре да ги згазиме клошарите од Вердер,да се вратиме на права патека у бундес,за да не мрчат другите.Една петарда утре у Вердер добро би ни дошла!!!

M

Mario Gómez

Гостин
Абе остај ти Диего,дај утре да ги згазиме клошарите од Вердер,да се вратиме на права патека у бундес,за да не мрчат другите.Една петарда утре у Вердер добро би ни дошла!!!
Ептен тешко до победа утре.Вердер го изигра натпреварот на годината против Милан и тешко пак да се победат.А за да победимени треба малце среќа,не би сакал да се повтори натпреварот од Алианз арената.
И признај дека и тоа како добро би ни дошол Диего..?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Вердер го изигра натпреварот на сезоната против Милан..Но вие пак го изигравте натпреварот на сезоната против Спортинг така да како што кажав,атмосферата во двата тима ќе биде одлична..Што ќе победите,ќе победите,но петарда..тешко..секоја среда нема урда...

M

Mario Gómez

Гостин
Вердер го изигра натпреварот на сезоната против Милан..Но вие пак го изигравте натпреварот на сезоната против Спортинг така да како што кажав,атмосферата во двата тима ќе биде одлична..Што ќе победите,ќе победите,но петарда..тешко..секоја среда нема урда...
Ама сега Сабота е и не треба петарда ,доста ќе биде само лесна победа.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Утре е можеби клучниот натпревар од сезоната.Се освен победа би било катастрофално во однос на титулата во Бундес Лига.Утре или ќе победиме,или можеме да ја заборавиме Бундеслига(која углавном ни беше сигурна титула).

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Утре е можеби клучниот натпревар од сезоната.Се освен победа би било катастрофално во однос на титулата во Бундес Лига.Утре или ќе победиме,или можеме да ја заборавиме Бундеслига(која углавном ни беше сигурна титула).
3:0 брате :wink:

M

Mario Gómez

Гостин
Има голема конкуренција оваа година во Германија а јас би бил среќен само да се пласираме во ЛШ.Не би поднел пак да играме во УЕФА.А за денешниот натпревар се согласувам дека е клучен за нас,дали ќе се бориме за титулата или за 3 место.

Убаво ќе биде да се прочита ова.http://www.sportlife.com.mk/magazin/

Рибери договорен

Се е договорено. Финализирани се сите детали. Репрезентативецот на Франција и најголема ѕвезда на германскиот бундеслигаш Баерн (М), Франк Рибери, од лето ќе биде фудбалер на каталонскиот гигант Барселона.

Вака гласи информацијата која може да се прочита во сите позначајни спортски весници во Шпанија и на најзначајните спортски интернет портали.
За да ги осигураат услугите на одличниот играч за врска, челниците на каталонскиот гигант се подготвени да одвојат рекордни 40 милиони евра и да му понудат 4-годишен договор, а Французинот би станал и најплатен играч на Барса.

На овие веснициве матер да им ебем,само лажат.Ние никако не смееме да го пуштиме Рибери а се е повидно дека кај нас ќе има ремонт на екипата.МОжете да прочитате во линкот погоре.Бекембауер најавува ремонт на лето а Клинсман и Хоенеб се први на листата.Се повеќе верувам дека ќе го продадат на Рибери.

3:0 брате :wink:
Тешко,не е секој ден велигден...

Член од
19 ноември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
ae denes morame da izigrame na visoko nivo ja imam pishano 2-2 za 300 den pa ke vidime so ke bide !!!

M

Mario Gómez

Гостин
ae denes morame da izigrame na visoko nivo ja imam pishano 2-2 za 300 den pa ke vidime so ke bide !!!
Да дајт господ да фатиш,ама Тони не игра и ќе биде многу тешко пошто Вердер се еазигра и им е битна оваа утакмица за тоа дали ќе играат во европа до година иако е тешко.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Незнам што да кажам.Тоа е тоа.Искрено играта ми се свиѓаше,можам да речам дека играа доста храбро,отворено брзо,и со акции преку сите страни,што многу ми се допадна.Во одбрана беа горе доле добро,ми се свиѓаше што Клинсман потегнал храбри потези,Швајни се префрли на лево,Рибери секаде го имаше,имаше голема слобода,и со Зе Роберто одлично комбинираа,Алтинтоп беше топ по десно,Ван Бомел изигра исто над неговото ниво.Според мене играта беше одлична,фалеше само последниот пас,фалеше само гол,уствари изостана главната работа.Клосе некако и он поише беше укључен во акциите одколку да реализира.
Од друга страна па незнам што беше со голманот на Вердер Вандер?Чоекот се мрдна,и он е главниот кривец што не победивме.Значи буквално секој шут го фаќаше,фати све,баш се......Фрустрирачки дури!
Се на се,титулата не е изгубена,ама ќе биде тешко за освојување.Ситуацијава со Рибери ич не ми се свиѓа,се изглеа дека ке си оди во Барса,што би било погубно за нас.Управава е мртва,ваљда работат нешо на трансфер пазарот,нешто што требаше одамна да го сработат.Искрено незнам што ке биде,веројатно ова лето доста работи ке се сменат.Се зависи од тоа што ке постигнеме.

M

Mario Gómez

Гостин
Незнам што да кажам.Тоа е тоа.Искрено играта ми се свиѓаше,можам да речам дека играа доста храбро,отворено брзо,и со акции преку сите страни,што многу ми се допадна.Во одбрана беа горе доле добро,ми се свиѓаше што Клинсман потегнал храбри потези,Швајни се префрли на лево,Рибери секаде го имаше,имаше голема слобода,и со Зе Роберто одлично комбинираа,Алтинтоп беше топ по десно,Ван Бомел изигра исто над неговото ниво.Според мене играта беше одлична,фалеше само последниот пас,фалеше само гол,уствари изостана главната работа.Клосе некако и он поише беше укључен во акциите одколку да реализира.
Од друга страна па незнам што беше со голманот на Вердер Вандер?Чоекот се мрдна,и он е главниот кривец што не победивме.Значи буквално секој шут го фаќаше,фати све,баш се......Фрустрирачки дури!
Се на се,титулата не е изгубена,ама ќе биде тешко за освојување.Ситуацијава со Рибери ич не ми се свиѓа,се изглеа дека ке си оди во Барса,што би било погубно за нас.Управава е мртва,ваљда работат нешо на трансфер пазарот,нешто што требаше одамна да го сработат.Искрено незнам што ке биде,веројатно ова лето доста работи ке се сменат.Се зависи од тоа што ке постигнеме.
Moжеш да прочиташ еден линк погоре што постирав.Има некакво несогласување во клубот,и не го сакаат на Клисман,а тоа со Рибери се само трачеви.Би го пратиле во Барселона ама Меси во замена.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Само да не дозволат Рибери да посака да си замине.Тоа би било рамно на катастрофа за Баерн.Исто како Меси да си отиде од Барса,или како Кака од Милан.Значи Рибери е нашиот лидер,главниот играч,нашата “десетка“,и не смеат да дозволат да си оди.

M

Mario Gómez

Гостин
Само да не дозволат Рибери да посака да си замине.Тоа би било рамно на катастрофа за Баерн.Исто како Меси да си отиде од Барса,или како Кака од Милан.Значи Рибери е нашиот лидер,главниот играч,нашата “десетка“,и не смеат да дозволат да си оди.
Нема брат смири се...

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Јас и дефинитивно сум убеден дека Рибери ќе си оди, еве и Манчестер пројави интерес и самиот Рибери кажа дека Баерн е без посебни амбиции, така да со еден збор кажано "си бегам". Ако си оди барем да му земат добра пара па да купат 2-3 квалитетни играчи.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Незнам што да речам.Еве секој ден ги пратам новиниве да видам што се дешава,и можам да извлечам заклучок дека ситуацијата во Баерн моментално е тешка.Клинсман некако ја губи контролата,медиумите тоа го чувствуваат и затоа уште повеќе го напаѓаат Баерн,тоа го нервира Хенес кој е во константен дуел со нив.Ја знам дека они претеруваат,но тоа е тоа.Ние сме Баерн Минхен од нас се бара резултати.Гледам Хенес се вади на ситуацијата на табелата во кој сме само 4 бода до првото место.Но баш таквиот начин на гледање на работите е проблем.
Не треба состојбата во Баерн да ја гледаат врз основа на бодовите.Може и другите да се 20 бода позади нас,ние мораме да победуваме,тоа се бара од екипа како Баерн.Ми е гајле мене за другите кај се на табела,ние немаме игра,немаме константност,и мислам дека голем дел од вината има токму Хенес и Румениге,кој одкако ги донесао Рибери Тони Клосе......со прст не мрднаа да го надградат тимот на Баерн.Мислеа дека со една таква инвестиција ќе тераат години и години,само што тоа не функционира така.
Се огласи и Бекенбауер кој го сметам за најрелевантен фактор во Баерн во моментот.И тој вели дека ке мора да се превземат одредени мерки.И во однос на Клинсман ситуацијата е многу тешка,и мислам дека неговата судбина ќе се знае до наредната недел.Испаднеме ли утре од Леверкузен приказната со него е завршена.Јас имав огромна доверба за него,од стартот и кога не беше сјајно,но е недозволиво една иста работа да ни се повторува,па дури и полошо.
Работава со Рибери дополнително ја комплицира ситуацијата,такада ќе видиме што ќе биде,нешто едноставно мора да се превземе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom