Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Клинсман е недокажан тренер која досега беше во супер форма заедно со целата екипа.Според мене се судриа неколку фактори за овој пораз денес.На Рибери веќе му се има здосадено само тој да игра а другиве да чекаат.Денес беше со Одо нешто подобро отколку со Лел а Швајни мамицата негова дупка е невидена.

што ми боли за другите.Заеби и германска лига све лузери екипи се.
Јас гледам дека ние сме тотална мизерија и дека тешко опоравување за со Спортинг.Ако не се помине Спортинг цела управа сосве Клинсман нека оди у пичку матер.Го назадуваат еден од најдобрите клубови во историјата.
Па следното коло Баерн да тепа и другите да губат пак први ќе бидат, тоа сакам да кажам. Па се дешава и Баерн да губи, другите екипи не се лузерски екипи, ама ај.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Па следното коло Баерн да тепа и другите да губат пак први ќе бидат, тоа сакам да кажам. Па се дешава и Баерн да губи, другите екипи не се лузерски екипи, ама ај.

Ти стварно не разбираш изглеа.Не е работата што изгубивме денес,и дали можеме да бидеме први.Работата е дека играта на Баерн во моментов е катстрофална.Веќе 4 утакмици од новиот дел ние сме ко муви без глави.Па и со Дортмунд едвај се спасивме.Тоа е алармантно.Ние можевме и да тепаме денес сеедно,пак играта е очајна,одбранта е безнадежна,премногу грешки.Нема креативност,нема реализација.Со еден збор катастрофа!!!

M

Mario Gómez

Гостин
Aj само Дортмунд се имапокажано во Европа а другите бе?Финтата е што нема никаква игра,сите играат а незнаат дека треба да дадат гол.Абе пушката на сите ако не тепаат сега со Спортинг.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Ти стварно не разбираш изглеа.Не е работата што изгубивме денес,и дали можеме да бидеме први.Работата е дека играта на Баерн во моментов е катстрофална.Веќе 4 утакмици од новиот дел ние сме ко муви без глави.Па и со Дортмунд едвај се спасивме.Тоа е алармантно.Ние можевме и да тепаме денес сеедно,пак играта е очајна,одбранта е безнадежна,премногу грешки.Нема креативност,нема реализација.Со еден збор катастрофа!!!
Па сосема нормално е една екипа во тек на годината да има послаб период. Добро знам што сакаш да кажеш ама тоа е нормално, се дешават.

Ќе видиш дека сега во ЛШ ќе изиграат многу добро и во лигата следните утакмици нема да изгуби Баерн.

Aj само Дортмунд се имапокажано во Европа а другите бе?Финтата е што нема никаква игра,сите играат а незнаат дека треба да дадат гол.Абе пушката на сите ако не тепаат сега со Спортинг.
Не е работата кој има освојено Европски титули или не, во Бундеслигата секогаш било така дека мали екипи тепале големи екипи и посебно оваа година многу екипи се доста појачени и нормално е дека на Баерн му е потешко и дека неможе како сака да гази. Проблемот не е во екипата, има квалитет но изгледа играчите имаат проблем со мотивацијата.

M

Mario Gómez

Гостин
Па сосема нормално е една екипа во тек на годината да има послаб период. Добро знам што сакаш да кажеш ама тоа е нормално, се дешават.

Ќе видиш дека сега во ЛШ ќе изиграат многу добро и во лигата следните утакмици нема да изгуби Баерн.

Не е работата кој има освојено Европски титули или не, во Бундеслигата секогаш било така дека мали екипи тепале големи екипи и посебно оваа година многу екипи се доста појачени и нормално е дека на Баерн му е потешко и дека неможе како сака да гази. Проблемот не е во екипата, има квалитет но изгледа играчите имаат проблем со мотивацијата.
3порази од 4 натпревари тоа е огромна криза.Една скапана победа над Дортмунд,катастрофална форма на 90% од сите играчи.Не ме чуди и пораз во ЛШ иако осеќам дека ќе се консолидираат за во Европа како секогаш.
Па зајеби и све глупави екипи во Германија кои немаат никаква цел за да направат нешто.Топ дострел и најголем успех да го победат Баерн..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Да а, сите едвај чекаат да го тепаат Баерн

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.617
Поени од реакции
6.418
требаше подолски да си го задржите а не да го продадете.а ако го дадете и рибери сега незнам што ке правите ПС:СМЕНЕТЕ ГО ТРЕНЕРОТ:helou:

M

Mario Gómez

Гостин
требаше подолски да си го задржите а не да го продадете.а ако го дадете и рибери сега незнам што ке правите ПС:СМЕНЕТЕ ГО ТРЕНЕРОТ:helou:
лол лол,па што ми кажуваш мене бе овде глупости плус и совети ми даваш , како да не знам јас...
пс кажиму на румениге

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ајде бе не трескајте глупости, до пред 4-5 сезони Баерн во овој период им бегаше по 10 и повеќе бодови, а сега сите си играат играчки. Не е крив тренерот, криви се тие од управата кои гледаат дека нешто не штима и пак не купуваат нови играчи.

M

Mario Gómez

Гостин
Реално Германската лига не е мерка за баерн,би посакал успех во ЛШ...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Реално Германската лига не е мерка за баерн,би посакал успех во ЛШ...
Без навреда, ама многу се занесувате. Ова не е Франција за ко Лион да газат и со 30 бода разлика да бидат први. Реално во германската лига има доста јаки екипи кој можат да го тепаат Баерн. Не викам дека Баерн не е најквалитетна екипа ама неможат со 70-80% да играат, па јасно дека ќе изгубат. Ако играат секоја утакмица 100%, како Оливер Кан тоа го правеше, тогаш ќе има бегаа на другите со 10 бода, ама вака арогантно без борба нема прво место. Никој не ти ја подаруват титулата.

M

Mario Gómez

Гостин
Без навреда, ама многу се занесувате. Ова не е Франција за ко Лион да газат и со 30 бода разлика да бидат први. Реално во германската лига има доста јаки екипи кој можат да го тепаат Баерн. Не викам дека Баерн не е најквалитетна екипа ама неможат со 70-80% да играат, па јасно дека ќе изгубат. Ако играат секоја утакмица 100%, како Оливер Кан тоа го правеше, тогаш ќе има бегаа на другите со 10 бода, ама вака арогантно без борба нема прво место. Никој не ти ја подаруват титулата.
Епа точно ти е ова но сфаќаш дека никој не ја сакаме бундеслигата туку се нервираме со управата со која нема иднина за Баерн.Они си водат свој бизнис.
Па да му се сневиди 4 клуб по економска моќ купува играчи кои не заслужуваат во КОтбус да играат.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Случај ај не трескај глупости.Сеа ти најде да ни кажуваж,ние демек не знаеме што е работата.Ти сваќаш дека нас не не занима Бундеслига,и дека приоритет ни е ЛШ,и уствари главната нервоза е дека управата тоа не го сваќа,и пак си тераат со нивната Бундеслига,само што веќе и таму сме катастрофа.
Немој да ми кажеш дека од 20 кола,39 освоени бода се добар резултат???
Немој да ми кажеш дека германскиот рекордер по бројот на титули,после 20 кола има 5 порази,и дека тоа е во ред????
Ја пак ке кажам,НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА БУНДЕСЛИГА,ама ако сакаме успех во ЛШ,формата во лигата мора да ја одржуваме,а ние сме очајни.
Сваќаш дека не ми е гајле дали ние денес изгубивме или тепавме од Келн.Можеше и да тепаме среќно на крај.Мене ме разочарува играта,темпото,кретивноста,одбраната,реализација.Тотален ХАОС е тоа денес што го видов.Играчите не се целосно криви,едноставно толку е квалитетот кај некој од нив.
Упрвата мора да свати,дека за успех мора да вложуваш постојано,а не по еднаш на 4 години.Коса ми се крева,кога ке видам изјава на Румениге дека се задоволни со овој состав.
Сеа сваќаш што е работата.Ако сакаме успех во ЛШ,недозволиво е сето ова.Ама тука е крива управата.
Еве викаш јака е Бундеслига,имало јаки екипи.Се согласувам.Ама да те прашам.На кое место би биле ако играме во Премиер Лига????Па сеа ти види дали може да си дозволиме порази од Котбус Хамбург Херта.....

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Во право се Хенес и Румениге дека прво треба да се гледа на лигата пошто тука треба добар резултат за да играат во ЛШ! Секој што навива за Баерн треба да го интересира и Бундеслигата, па тоа е секојдневието. А ако не ве интересира Бундеслигата, што се нервирате толку? Нели во ЛШ Баерн добар е ова година. Навистина не ве сфаќам.

Хенес последните 30 години го направи Баерн ваков клуб како што е сега. Хенес = Баерн! Без Хенес ни трофеји ни Алианц Арена, ништо ќе немаше! Ќе беше 1860 Минхен најголем клуб во Минхен. Неможете вие да барата промена на Хенес така лесно, па тој мора да го води клубот солидно. Тој неможе да троши 50 милиони Евра за еден играч. Тој мојт да трошит колку што примат а скоро секоја година и толку пари трошит. Плус има стадион за одплаќајне. Ако не знаете, 1860 Минхен поради финансиските проблеми на Баерн им го продаде нивниот дел од стадионот, нели пола-пола беше.

После 17. коло сите вие летавте Баерн ваков Баерн таков а сега после три утакмици барате смена на управата. Сакате Баерн да стане ко Челси секој три месеци нови тренери да носат и да заглават во долгови?

Видете што се деси со Дортмунд, мојот клуб, пред неколку години. Тамо управата леташе и купуваше играчи ко Аморозо за 25 милиони Евра или Икпеба за 17 милиони па после некоја година едвај се спаси финансиски. Ја да бев навивач на Баерн на Хенес би му направил биста пред Алианц Арената.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom