Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Аууу Милерот си кине....Голема работа ќе заврши,штом е во ваква форма...Таман Швајни и Крос на средина....

Одлично денеска,се гледа дека се во одличен ритам.Доаѓаат двете најбитни утакмици сезонава,од кои втората најпобитна од сите останати до сега.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/champions-league-finale/2012/bayern-jupps-final-elf-gegen-chelsea-steht-2305942.html

Добро бе ММЕ зар со Контенто лево ќе играме? :tapp:

Знам дека Лам е ѕвер десно во комбо со Робен ама добар е и лево. Рафиња е секако поискусен и поопасен офанзивно од Контенто човеку аман! Е ова е таа нефлексибилност за која зборевем во Ајриш пред некое време...

Се сведува на тоа дали малку ќе ја ослабеш левата и десната страна со тоа што Лам ќе го тргнеш десно назад или па ќе ја оставиш ултра силна десната а левата :facepalm:

Со Тимо и Контенто ми изгледа многу лабаво одбранава, гарант еден примаме и со Дортмунд и со Челзи. Ќути што проработува Милер, ќе ни требаат сите на нивоУ за следните две саботи!

Швајни мислам ќе мора многу повеќе дефанзивно да работи, има дисциплина германска не е проблем ако Јуп го седне и му каже не се сеќирам за тоа. Робен и Рибери мора душа да им вадат на бековите особено со Челзи - со Пишчек и Шмелцер ќе оди малку потешко тоа и баш затоа Дортмунд ќе биде одличен тест пред финалето. Мора да се победат веќе еднаш и тие...

Супер репортажа за 2001:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/champions-league-finale/2012/bayern-jupps-final-elf-gegen-chelsea-steht-2305942.html

Добро бе ММЕ зар со Контенто лево ќе играме? :tapp:

Знам дека Лам е ѕвер десно во комбо со Робен ама добар е и лево. Рафиња е секако поискусен и поопасен офанзивно од Контенто човеку аман! Е ова е таа нефлексибилност за која зборевем во Ајриш пред некое време...

Се сведува на тоа дали малку ќе ја ослабеш левата и десната страна со тоа што Лам ќе го тргнеш десно назад или па ќе ја оставиш ултра силна десната а левата :facepalm:

Со Тимо и Контенто ми изгледа многу лабаво одбранава, гарант еден примаме и со Дортмунд и со Челзи. Ќути што проработува Милер, ќе ни требаат сите на нивоУ за следните две саботи!

Швајни мислам ќе мора многу повеќе дефанзивно да работи, има дисциплина германска не е проблем ако Јуп го седне и му каже не се сеќирам за тоа. Робен и Рибери мора душа да им вадат на бековите особено со Челзи - со Пишчек и Шмелцер ќе оди малку потешко тоа и баш затоа Дортмунд ќе биде одличен тест пред финалето. Мора да се победат веќе еднаш и тие...

Супер репортажа за 2001:

Се слагам,ама прашање е колку е паметно сега да се мења Лам и го играш лево,после цела сезона која ја одигра десно и тоа фантастично...Прашањето е дали да растураш една сигурна варијанта и да добиеш 2 релативно несигурни,сооглед дека Рафиња со Робен никад нема играно констатно,рафиња остава многу простор,Робен исто не му е омилено да игра одбрана,и може хаос да биде на таа десна страна.Да не збориме дека нема више утакмици за тестирање...

Вака Контенто кој природно е лев бек со Рибери кој реално сезонава и без бековска подршка играл маестрално,башка многу помага и во одбрана и ќе може да направи баланс...

Најмногу ме мачи тоа што Тимо е низок,не е добар скокач и може да има големи проблеми..Овие се волови сите и секој корнер може да е опасност...Даниела тренира ама незнам дали ќе е спремна...да беше боље она,бар е воле и ќе се тепа.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Се слагам,ама прашање е колку е паметно сега да се мења Лам и го играш лево,после цела сезона која ја одигра десно и тоа фантастично...Прашањето е дали да растураш една сигурна варијанта и да добиеш 2 релативно несигурни,сооглед дека Рафиња со Робен никад нема играно констатно,рафиња остава многу простор,Робен исто не му е омилено да игра одбрана,и може хаос да биде на таа десна страна.Да не збориме дека нема више утакмици за тестирање...

Вака Контенто кој природно е лев бек со Рибери кој реално сезонава и без бековска подршка играл маестрално,башка многу помага и во одбрана и ќе може да направи баланс...

Најмногу ме мачи тоа што Тимо е низок,не е добар скокач и може да има големи проблеми..Овие се волови сите и секој корнер може да е опасност...Даниела тренира ама незнам дали ќе е спремна...да беше боље она,бар е воле и ќе се тепа.
Не моеш Даниела да ја играш - финале на ЛШ да ти е прв натпревар по 5 месеци пауза (n)

Инаку ќе имавме колку-толку посолидна дефанзивна варијанта со вБајтен, Тимо средина и Кроос напред.

За одлуката во врска со левата и десната бековска позиција, дали Јуп е во право ќе знаеме на 19ти вечерта повеќе... Мене сепак посигурно ми изгледа одбраната со Рафиња околку со Контенто затоа ја претпочитам таа варијанта. Може да се воспита кучето бразилско со еден муабет од Јуп како организрано да работи назад и кога смее да оди да му даде поддршка на Робен.

Ќе видиме, само мислам дека мора да се оди со истите 11 и во Берлин и во Минхне - посебно Тимо и Боа да увежбаат мора колку-толку.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Не моеш Даниела да ја играш - финале на ЛШ да ти е прв натпревар по 5 месеци пауза (n)

Инаку ќе имавме колку-толку посолидна дефанзивна варијанта со вБајтен, Тимо средина и Кроос напред.

За одлуката во врска со левата и десната бековска позиција, дали Јуп е во право ќе знаеме на 19ти вечерта повеќе... Мене сепак посигурно ми изгледа одбраната со Рафиња околку со Контенто затоа ја претпочитам таа варијанта. Може да се воспита кучето бразилско со еден муабет од Јуп како организрано да работи назад и кога смее да оди да му даде поддршка на Робен.

Ќе видиме, само мислам дека мора да се оди со истите 11 и во Берлин и во Минхне - посебно Тимо и Боа да увежбаат мора колку-толку.
Милерот ќе биде битен,он помага многу и во одбрана,а топ е и во напад....Кључно ќе биде Крос и Швајни да завладеат....На тоа се базира нашата игра,така играа и во Мадрид,и освен првите 10 минути во кои беа во општа нервоза после тоа имаше само една две опасни ситуации кои лесно ги решија,централните не беа изложени,дисциплинирано се играше.

Да беше Ван Гал тренер на 19ти ќе речев дека ќе изгубиме...Вака не му ја мислам многу.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Yup, со Јуп сум претпазлив оптимист ;)

Тотално, клуч се Швајни, Кроос и Милер, не смее одбраната да биде притисната во никој случај. Топката кај нас само секако без траги од „Барселонизмот“, наша игра мора да се наметне!

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Yup, со Јуп сум претпазлив оптимист ;)

Тотално, клуч се Швајни, Кроос и Милер, не смее одбраната да биде притисната во никој случај. Топката кај нас само секако без траги од „Барселонизмот“, наша игра мора да се наметне!

Тренерот си ја знае работата.....

И ќе те молам,не си достоен да употребуваш такви свети изрази како барселонизам,кој претставува аура на светот,5-ти елемент на природата...За повеќе информации обрати се на претставникот на барселонизмот во Македонија,мислам го знаеш..:pos:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893

Тренерот си ја знае работата.....

И ќе те молам,не си достоен да употребуваш такви свети изрази како барселонизам,кој претставува аура на светот,5-ти елемент на природата...За повеќе информации обрати се на претставникот на барселонизмот во Македонија,мислам го знаеш..:pos:
Св. Филе Барселонски?

Пеер Баернизам звучи далеку покул и опасно... :pos:

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
--- надополнето: 8 мај 2012 во 23:04 ---
Иначе читам сеа Баерн ќе им помогне и на Ханза кој им се заканува банкрот, во 2013 ќе играат пријателска и сите пари изглеа ќе отидат за Ханза
http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/bayern-stellt-hansa-rostock-benefizspiel-aussicht-2309865.html

да не дојдат и овие за 5,6 години да ни се борат за титула :)

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Oliver Girout na intervju za SportBild.de izjavil deka sme bile vo pregovori znaci skoro veke e nas

chelzi go ksna od liverpool 4-1 ;)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
http://www.101greatgoals.com/gvideos/thomas-muller-bayern-munich-4-1-v-cologne/

Никој не го прокоментира бе голчето на Томче... Вака-вака-ее-е-пета-гол (y)

Само Тимо и Контенто/Рафиња ми се несигурни за финалињава друго се е топ и во топ форма. Би играл дефинитвно со истиот состав во двата натпревари - ова посебно Тимо - Боа се однесува мора да се уиграат. А и ако го планира Контенто за со Челзи многу би било глупо да не го пушти во Берлин - ќе го ебе на самодоверба...

M

Mario Gómez

Гостин
http://www.espn.co.uk/football/sport/video_audio/149973.html?genre=6;sport=3

Уште се обидуваме за Сахин. Дај боже!!!
--- надополнето: 9 мај 2012 во 17:04 ---
"I haven't spoken with Bayern Munich personally, but my agent has been in touch with them," the France international was quoted as saying by Sport Bild.

"Bayern Munich are very well known in France because of all the positive experiences other French players have had there. They have all said how well they were received at Bayern, and how happy they were at the club."

Giroud doesn't fear that he will end up warming the bench at the Bavarians due to the competition from Mario Gomez for the striker position.

"It's not unthinkable that Gomez and I rotate a bit because of the huge amount of matches Bayern play in various competitions. Gomez would probably be first choice in the big games at this point."
Супер играч.

Сахин, Жируд, Данте и Шаќири мхм, закон трансфери!!

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036

знам дека е youtube и за секој може да се напраи да изглеа ѕвер пример Гомез каков прием и дриблинг има играчов :)

али ок ми изглеа GIroud има техника некако боље од Гомез шутира надвор од 16 почесто и добро ги спушта така да има шпекулации дека 10 милиони имал клаузула а и самиот изјави дека нема да му смета да седи на клупа и да се мења со Гомез така да мислам реална цел е за разлика од Игуаин

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај пак да прашам имате линк од вашата официјална страна на фан клубот?

Kajgana Shop

На врв Bottom