Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Иначе за финалево,околу сузпензиите....Најголем проблем по мене е Бадштубер што нема да може да игра....

За Алаба,жал ми е ради него,добар поклон за матура ќе му беше играње во финале и кревање на пехарот,меѓутим Рафиња не е лоша опција,напротив....

Алаба е течнички екстра ама овие се копачишта невидени,од англиска лига доаѓаат сите се 100 кила што се вика,такада незнам колку Алаба ќе имаше простор,ипак е само 19 години....

Рафиња си е пит-бил бразилски,трча ко коњ,штипа гребе,такада околу бековите не се сеќирам...

Едино ме мачи Тимошчук ако игра централен....Али ваљда со Крос и Швајни средина не би требало централните многу да се изложени на напади...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Мене ме мачи тоа што во суштина ние ќе влеземе без замени во финалево. Значи тие 11 што ќе почнат ќе мора да завршат. Со цел респект за Олич, Прањич, Петерсен, Контенто, Усами... не се материјал за финале на ЛШ. Не ми се верува дека ќе го кажам ова ама сега ми фали вБајтен во составот :facepalm:

Значи 90% ќе се оди со:

--------------Ноер
Рафи--Тимо--Боа--Лам
-------Швајни--Кроос
Робен----Милер----Рибери
-------------Гомез

Клупа: не е важно...

Значи јас од сега би ги пуштил Тимо и Боа да се воигруваат до крај, па и со Дортмунд финалето.

Со оваа формација нема многу филозофирање - нападот е единствена опција. Со Швајни и Кроос на средина мора да се доминира, не смее топка да фатат. И нив и тоа како ќе им фачат Рамиреш и Миралеш - трчаа ко коњи тие. Есиен, Малимуда и компанија се искусни ама не смее да ги оставиме душа да земат на средина. Тери им е срце и душа на тимот ќе им фали исто ако не и повеќе од Бади нас. Бане не знам како ќе го заменат.

На полувреме мора да се води со 2:0 и мирно да се оди понатаму нема друго чаре мислам...

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Не ти требаат измени....Сантијаго го пројдоа 120 минути со пенали со една измена....Овие се коњи на стероиди со траги од фашизам во нив....Не умираат :pos:

Шала на страна,шо ќе ти е клупата....Швајни Крос и Рибери е кључот,они да ја држат лоптата и да ја дистрибуираат до Милер Робен и Гомез....Централните и вака и така нема да се многу изложени ако средината си ја заврши работата....
--- надополнето: 29 април 2012 во 23:04 ---

M

Mario Gómez

Гостин
Од Челзи ме плашат, Мата, Дрогба и до негде Торес, сепак е класа играч. Одбраната не им е којзнае шо, дури и од Реал им е послаба, а не пак сеа со суспензиите. Објективно нашиот среден ред со Крос и Швајни е измислен за Лампард и whoever.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Само молете се да нема повредени до тогаш и на самиот натпревар. Тимо е најважен бидејќи немаме друг играч таму (Бади суспензија, Даниела повредена, Густаво сузпензија)... А Брено нејќам да го гледам во факинг финале на ЛШ.

Нејќам ни Контенто, Прањо или Олиќ секако...

Член од
19 ноември 2011
Мислења
90
Поени од реакции
57
Само што прочитав дека Ван Бајтен можеби ќе заигра баш за финалето на ЛШ. Рака на срце, само тој ни е централен дефанзивец и нема да биде лошо да се појави+може ќе даде некој гол со глава.

R

Roten 96

Гостин
Ван Бујтен го продолжил договорот до 2013 :) инаку се согласувам и сакам да го видам во финалето!

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Абе седете си мирни,каков Ван Бајтен,или ко што некои овде го викаат Даниела :pos:....Кременко нема 5 месеци играно фудбал,какво финале ЛШ...Уште ни фали некој автогол со ножички да си даде и се сликаме.....Боље со тројца у одбрана да играме...Швајни му требаа месец дена да се врати колку толку у форма а не па Кременко,33 години има малата...

А иначе Брено ќе можете да го гледате најверојатно само у затвор од септември,и да му носите помаранџи и цигари,пошто на малиот за пироманија му се закануваат 5 години затвор за куќата...Ова ќе е првиот фудбалер затвореник на Баерн веројатно од втората светска војна па навака....

Член од
19 ноември 2011
Мислења
90
Поени од реакции
57
Ај да не ми го задевате Даниела бе :pos:
Сериозно, неаме друг дефанзивец (осеќам дека Петерсен ќе треба да го пополни тоа место ако не се врати Даниел) :pos:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Него читам нешо Робен се занесувал,не сакал да продолжи,демек ради инцидентов што испаднал со Рибери,не го бранеле од управа во медиумите....

Значи каква мифка е станат,комотно може да си собере парталите и да си оди....Го трпеа 6 месеци повреден,милиони има земено од што си го дрвел а не играл,и уште ѕмиздри....Има изглеа право Мурињо,дека карактерот му е лузерски....

Ако потпишува нека потпишува до финале....После од кога ќе освоиме и ја би потпишал така...Сега треба да се види карактерот.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Даниела како алтернатива да ја имаме е ОК, во 88ма влага кога водиме 2:0 и бап автогол :D Озбилно да беше бар 3 недели порано ќе можеше да правиме муабет ама вака максимум клупа. Меѓу 5 месеци повреден 33 годишњак и играч од средина кој пополнува дупки во одбрана, за финале на ЛШ сепак би одел со второво.

M

Mario Gómez

Гостин
Ахх бе Нерлингер, мислам не е лошо да продолжиме со Бујтен, секако ќе ни е 4ти дефанзивец догодина. :)

Инаку незнам шо се замарате со Робен, најверојатно се глупости на билд тоа, но ако не го продолжи го шиткаме летово за 20-22 милиoни и идеме по јако крило. :)

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
незнам дали е точно ова со Робен но нека му понудат што побрзо договор и нека каже дали останува или не за да знаат Хенес и ко да зееме замена за него дур ги има на пазаров пошто Хазард 10 тима го глеаат на крај ќе останеме без некоја достојна замена

Kajgana Shop

На врв Bottom